Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Αστυνομικοί μήνυσαν την Κανέλλη γιατί τους αποκάλεσε "φασιστοτσόγλανους»

Ένα νέο, «χαστούκι» έφαγε η -εκ μεταγραφής- «κομμουνίστρια της Εκάλης» Λιάνα (Γαρυφαλλιά) Κανέλλη, αυτή τη φορά από τον πρόεδρο της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Αθανάσιο Γκλαβίνα, ο οποίος κατέθεσε μήνυση εκ μέρους όλων των συναδέλφων του!
Αιτία; Κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής της εμφάνισης σε μία αποστροφή του λόγους της, εξύβρισε τους αστυνομικούς, αποκαλώντας τους «φασιστοτσόγλανα».

Ο Τσίπρας διάλεξε ιδιωτικό και ακριβό μαιευτήριο

Η Χρυσή Αυγή ευχήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα να του ζήσει το μωρό, αλλά παράλληλα σχολίασε την επιλογή να γεννήσει η σύντροφός του σε ιδιωτικό νοσοκομείο.
Στην σχετική της ανακοίνωση γράφει:
«Όπως πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του τύπου, το πρωί της Τρίτης η Περιστέρα Μπαζιάνα, σύντροφος – όπως την αποκαλούν – (γιατί δεν είναι επισήμως παντρεμένοι…) του Αλέξη Τσίπρα, έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι. Βεβαίως, ευχόμαστε να τους ζήσει το νεογέννητο, αλλά πέραν από την ανθρώπινη υπάρχει και η πολιτική πλευρά του ζητήματος.
Εξηγούμαστε: η γέννηση του μωρού έγινε στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ μαιευτήριο «Ιασώ».

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Αλλαγές στα υπουργεία. Το Λιμενικό επιστρέφει στο Ναυτιλίας

Δημοσιεύθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο επανασυστήνονται τα υπουργεία Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας – Θράκης και συγχωνεύονται τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υποδομών.
Δημιουργείται το υπερ-υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο οποίο επιστρέφει η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), η οποία αφήνει το υπουργείο Παιδείας.
Επανιδρύεται το Υπουργείο Ναυτιλίας, στο οποίο επιστρέφει τόσο το Λιμενικό όσο και όλες οι σχετικές με τη Ναυτιλία υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης.
Επανιδρύεται το υπουργείο Τουρισμού με την ίδια μορφή που είχε έως το 2009.
Ξαναφτιάχνεται το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, δια της αναβάθμισης της ομώνυμης Γενικής Γραμματείας, ενώ καταργείται η Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης, η δημιουργία της οποίας είχε χαιρετηθεί από τον επιχειρηματικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας.

170 δισεκατομμύρια δεν έφθασαν ποτέ στα ταμεία της χώρας

Οι Ελληνες δεν πήραν ούτε ένα ευρώ!!!Απόλυτη κατανόηση για την οργή της ελληνικής κοινωνίας εξέφρασε ο Χάνες Άντρος, που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας επί των κυβερνήσεων (1970-1983) του Καγκελάριου Μπρούνο Κράϊσκι και ο οποίος στη χώρα του θεωρείται … διαχρονική αυθεντία στα οικονομικά θέματα.

Μιλώντας στην εφημερίδα της χώρας του «Osterreich» και εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θεωρεί απολύτως δικαιολογημένο τον θυμό των ελλήνων πολιτών, ο κ. Άντρος σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Πρώτον, πως 170 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσαν την Ελλάδα, δεν έφθασαν ποτέ στα ταμεία της χώρας. Κατέληξαν στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες.

Δεύτερον, ότι οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν για κάτι που δεν προκάλεσαν οι ίδιοι.

Τρίτον, πως οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί πρέπει να αλλάξουν στάση και να επιδείξουν πραγματική αλληλεγγύη.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η "πνευματική διάσταση" του Τάκη Μπαλτάκου

Τάκης Μπαλτάκος. Ο νέος Γραμματέας του Υπ. Συμβουλίου
Η θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου είναι βαθιά πολιτική. Δεν περιορίζεται στη γραφειοκρατικής υφής γνώση των νόμων και των προβλέψεων του Συντάγματος. Προϋποθέτει ότι ο κάτοχος της συγκεκριμένης θέσης, έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, και την δυνατότητα να διαχειρίζεται πολιτικές ισορροπίες, και να πληροφορείται τι συμβαίνει πέριξ της κυβερνήσεως, ώστε να προλαμβάνει εστίες ανάφλεξης.
Η ανάθεση καθηκόντων Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης, από τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, στον Τάκη Μπαλτάκο, έγινε και για έναν επί πλέον λόγο.

Υπάρχει πρόβλημα μνημονίου στα θέματα Εθνικής Παιδείας;

Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Δεν γνωρίζω, αν ο κ. Σαμαράς θυμάται ότι, η διορισμένη επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του, (η προστάτης της κ. Ρεπούση, που κόστισε πολιτικά και εθνικά τόσο πολύ), ενέκρινε ή επέβαλε στον τότε υφυπουργό της κ. Καλό, να καταστήσει υποχρεωτική την διδασκαλία της τουρκικής ως υποχρεωτικής δεύτερης γλώσσας σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος. (Η σχετική εγκύκλιος δεν έχει τροποποιηθεί ούτε έχει αποσυρθεί. Απλώς, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, εφαρμόζεται μόνον στην Θράκη. Φοβούμαι, ότι σε λίγο θα επεκταθεί και στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη).
Με τίτλο "Εξω πάμε καλά! Μέσα όμως...", δημοσίευσα πριν ένα χρόνο, το άρθρο που ακολουθεί, κτυπώντας ένα καμπανάκι. Το αναδημοσιεύω σήμερα, για τρεις λόγους:
1.- Η κατάσταση της εκπαίδευσης των ελληνοπαίδων -παντού στον κόσμο- έχει χειροτερέψει.
2.- Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, ο Σαμαράς να απορροφηθεί από τα οικονομικά θέματα και "να ξεχαστεί".
3.- Τώρα πια είναι κυβέρνηση και άρα μπορεί αυτά που υποσχέθηκε να τα υλοποιήσει.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου»

Την Τρίτη 19 1ουνίου 2012, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Περ/κής Δ/νσης Εκπ/σης.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα «αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου», το οποίο πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση των μαθητών των σχολικών μονάδων και των δύο βαθμίδων Εκπαίδευσης αλλά και για το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου»

Την Τρίτη 19 1ουνίου 2012, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Περ/κής Δ/νσης Εκπ/σης.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα «αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου», το οποίο πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση των μαθητών των σχολικών μονάδων και των δύο βαθμίδων Εκπαίδευσης αλλά και για το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους.

Η σύνθεση της "κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας"

Πρωθυπουργός: - Αντώνης Σαμαράς
Υπουργός Επικρατείας: - Δημήτρης Σταμάτης
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: - Σίμος Κεδίκογλου

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Βασίλης Ράπανος
Αναπληρωτής υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός: Γιώργος Μαυραγάννης

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Αντώνης Μανιτάκης
Υφυπουργός: Μανούσος Βολουδάκης

ΣΧΟΛΙΟ: Θολοκουλτούρα ή Ελληνικές αξίες κ. Τατούλη;

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την υλοποίηση -από τη νέα σχολική χρονιά- πιλοτικού προγράμματος με σκοπό τη συστηματική ενασχόληση και την μύηση των μαθητών της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε πολιτιστικά θέματα. 
Τόσο ο κ. Τατούλης όσο και ο κ. Μισθός τόνισαν την αξία της επαφής των μαθητών με τον πολιτισμό και όλες τις μορφές τέχνης. Επεσήμαναν την ανάγκη καλλιέργειάς τους στα σχολεία και κατέληξαν πως απαιτείται  άμεση υποβολή συγκεκριμένης πρότασης με το περιεχόμενο του προγράμματος και τα χρονικά του πλαίσια.
Η προτεινόμενη θεματολογία θα αφορά στη φωτογραφία, τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία και την ποίηση.Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Πέτρος Τατούλης προτίθεται να προωθήσει μια σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων Ελλήνων ποιητών στα σχολεία της Περιφέρειας.

Συγκυβερνήτες, Συγκυβερνώντες και Χρυσές Θέσεις για κολλητούς

Γράφει ο Δημήτρης Γαβαλάς

Την ώρα που οι μέχρι τις εκλογές της 6ης Μαΐου "συγκυβερνήτες" (αλλά και οι από εδώ και μετά συγκυβερνώντες) έκοβαν μισθούς, συντάξεις, φάρμακα και ετοίμαζαν νεοταξικά "πογκρόμ" με τις λεγόμενες εφεδρείες και με ότι άλλο μπορούσε για να καταστήσει τον λαό της Ελλάδος υπόδουλο, για τον εαυτό τους και τους κολλητούς έφτιαχναν χρυσές θέσεις, για κολλητούς, για Ειδικούς Συμβούλους και εκατοντάδες εμμίσθους σε νεοϊδρυόμενες Γενικές και Ειδικές Γραμματείες.
Σε αυτούς τους ανθρώπους, οι Ελλήνες, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, εναπόθεσαν τις τύχες τους. 

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
41 Γενικές και Eιδικές Γραμματείες για Ημετέρους
Kυκλοφορεί  ένα επίκαιρο ντοκουμέντο με τίτλο: «H λίστα του αίσχους. Oι 41 Γενικές και Eιδικές Γραμματείες, Nομικά Πρόσωπα και Aυτοτελείς Yπηρεσίες που δημιουργήθηκαν από τον Oκτώβριο του 2009 ώς τον Mάϊο του 2011».H λίστα έχει προκύψει από μεθοδική έρευνα στα ΦEK για τη διετία της πρωθυπουργίας του GAP του ελάσσονα.
Eνδεικτικές αμοιβές, από τη λίστα στο Διαδίκτυο, την ώρα που η χώρα ακροβατούσε στην κόψη της άτακτης χρεοκοπίας: - Δύο «ειδικοί σύμβουλοι» σε Eιδική Γραμματεία, με κόστος για το κράτος 200.000 ευρώ ετησίως (100.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα έκαστος, 8.300 ευρώ κάθε μήνα) συν 160.000 ευρώ που τους δόθηκαν εφ’ άπαξ.

Η πρώτη δήλωση Σαμαρά ως Πρωθυπουργού


Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ορκωμοσία του, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ζητώ από τον Ελληνικό λαό πατριωτισμό και αρραγή εθνική ενότητα και εμπιστοσύνη.
Mε τη βοήθεια του Θεού θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βγει ο λαός μας, μια ώρα νωρίτερα από την κρίση.
Όπως και θα ζητήσω, αύριο το πρωί, από τη νέα κυβέρνηση, που θα σχηματιστεί, σκληρή δουλειά. Για να μπορέσουμε να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στο λαό μας».

Πολιτικό παπατζιλίκι

Άρθρο του Γραμματέα ΚΚΕ Αργολίδας Θανάση Κολιζέρα

Εδωσε και πήρε χτες ξανά το παραμύθι της «ενότητας της αριστεράς» από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού πρώτα ανακοίνωσαν περιχαρείς ότι όσο σημαντικός είναι ο ρόλος της κυβέρνησης, άλλο τόσο είναι και αυτός της αντιπολίτευσης, διευκρίνισαν ότι δε θα συμμετάσχουν σε συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ότι δε θα πάρουν τη διερευνητική εντολή σαν δεύτερο κόμμα. Συμπληρωματικά στα παραπάνω και όταν στριμώχνονταν για την αντιφατική τους στάση σε σχέση με τις εκλογές του Μάη, έλεγαν ότι τότε, εξαιτίας κυρίως του ΚΚΕ, χάθηκε τάχα η ευκαιρία να γίνει κυβέρνηση της αριστεράς, ώστε να μη συζητάμε σήμερα για κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Ζητούσαν, μάλιστα, χτες διά του προέδρου τους, να σταματήσουν τα «επικοινωνιακά παιχνίδια» με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση με κόμματα που - όπως οι ίδιοι λένε - τους χωρίζουν πολλά.
Από μάστορες στο πολιτικό παπατζιλίκι και τον τυχοδιωκτισμό, δεν θα περίμενε κανείς τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από κοροϊδία και καιροσκοπικούς ελιγμούς. Η κραυγαλέα αντίφαση τους ξεμπροστιάζει: Λένε ότι θα στηρίξουν την «επαναδιαπραγμάτευση» που θα κάνει η συγκυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ, όταν προεκλογικά κατήγγειλαν αυτήν ακριβώς την επαναδιαπραγμάτευση.

Χρυσαυγίτης βουλευτής συνεχίζει εργαζόμενος να κουβαλάει... τσουβάλια!

«Αισθάνομαι παιδί του λαού, γιατί πάντα υπήρξα σκληρά εργαζόμενος...», μας είχε πει μόλις προχθές στις λιγοστές δηλώσεις του αμέσως μετά την οριστικοποίηση των εκλογικού αποτελέσματος που επιβεβαίωνε την εκλογή του στο Κοινοβούλιο, ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Ο νέος βουλευτής της Χρυσής Αυγής για τον νομό Λάρισας, είναι 41 ετών. Το «σκληρά εργαζόμενος» δεν το πολυπιστέψαμε μέχρι που για τις ανάγκες του ρεπορτάζ τον επισκεφθήκαμε στο μαγαζί του όπου τον είδαμε να φορτώνει και να ξεφορτώνει τσουβάλια των 50 κιλών με αλεύρι και ζωοτροφές εξυπηρετώντας τους πελάτες του!
Βουλευτής λοιπόν και να φορτώνεσαι με τσουβάλια -αν μη τι άλλο ενδιαφέρον- και ήταν ένα καλό ερέθισμα να γνωρίσουμε καλύτερα από κοντά τον νέο βουλευτή της Χρυσής Αυγής. «Δουλεύω, μας λέει από πολύ μικρός όταν ξεκίνησα βοηθώντας τον πατέρα μου στο κατάστημα με άλευρα και ζωοτροφές. Η δουλειά εδώ είναι πράγματι σκληρή γιατί εκτός από το φόρτωμα και το ξεφόρτωμα έχει και μεγάλο τρέξιμο στα χωριά, αλλά και στα σπίτια της πόλης για τη διανομή των προϊόντων.

Πρώτη φορά στην Ελλάδα 60 γυναίκες στη Βουλή

Από τις 4 βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ,
καμία δεν είναι πλέον στην Βουλή
Τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου ανέδειξαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα 60 γυναίκες ως βουλευτές. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και το ΚΚΕ είναι τα μόνα κόμματα όπου, η θεσμοθετημένη ποσόστωση συμμετοχής του γυναικείου φύλου κατά το 1/3, έγινε πράξη χάρις στις επιλογές των ψηφοφόρων του.

Το ποσοστό των εκλεγομένων γυναικών στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων έχει ως εξής:
- Ανεξάρτητοι Έλληνες: 35,00% (7 γυναίκες)
- ΚΚΕ 33,33% (4 γυναίκες).
- ΣΥΡΙΖΑ: 30,99% (22 γυναίκες)
- Δημοκρατική Αριστερά: 29,41% (5 γυναίκες)
- Νέα Δημοκρατία: 13,95% (18 γυναίκες)
- ΠΑΣΟΚ 9,09% (3 γυναίκες)
- Χρυσή Αυγή: 5,56% (1 γυναίκα)

Απόπειρα αυτοκτονίας πρώην πρωθυπουργού της Ρουμανίας

Τέλος στην ζωή του προσπάθησε να δώσει ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Αντριάν Ναστάζε, λίγες μόλις ώρες αφότου καταδικάστηκε σε διετή κάθειρξη για διαφθορά, όπως ανακοίνωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο νυν πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Πόντα.
Οταν κατέφθασε στο σπίτι του η αστυνομία προκειμένου να τον οδηγήσει στη φυλακή, ο Ναστάζε αυτοπυροβολήθηκε ενώπιόν τους.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ανοίγει τις πύλες του το «Αρκαδικό Πανόραμα 2012»

Με θετικά μηνύματα ξεκινάει η 7η Περιφερειακή Έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα» σήμερα Τετάρτη 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 25 Ιουνίου.Η Περιφερειακή Έκθεση «ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» θα επιδείξει την παραγωγικότητα, την εμπορικότητα και την ενεργητικότητα της Αρκαδικής Επιχείρησης και όχι μόνο.

Την Έκθεση θα εγκαινιάσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ενώ  θα παραστούν Βουλευτές, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, καθώς και άλλοι επίσημοι κρατικοί φορείς και σημαντικές παρουσίες του οικονομικού και πολιτικού γίγνεσθαι του τόπου.
Κατά την τελετή των εγκαινίων της 7ης Περιφερειακής Έκθεσης θα γίνει απονομή τιμητικής πλακέτας στον Αρκά επιχειρηματία κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο για την προσφορά του στην ελληνική επιχειρηματικότητα και το σημαντικό κοινωνικό έργο του.
Τα εγκαίνεια θα τελεστούν, υπό τους ήχους και τα τραγούδια της Νεανικής Χορωδίας Τρίπολης «ΟΡΦΕΑΣ» ενόψει και της Ευρωπαικής Εβδομάδας Μουσικής.

Η ΕΛΑΣ συνδιοργανώτρια Σκοπευτικών Αγώνων στην Μάνη

Συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις της 186ης Επετείου της Μάχης του Διρού, η Ελληνική Αστυνομία συνδιοργανώνει μαζί με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, τον Αθλητικό Πολιτιστικό Όμιλο Μάνης «Το Ταίναρο», τον Αθλητικό Όμιλο Μάνης «Νίκανδρος», τον Σκοπευτικό Όμιλο Σπάρτης και τον Αθλητικό Σκοπευτικό Όμιλο Γυθείου, σκοπευτικούς αγώνες αεροβόλων και πυροβόλων όπλων.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο από 21 έως 23 Ιουνίου 2012 στο Διρό Λακωνίας.
Η αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτελείται από δώδεκα αθλητές σκοποβολής, οι οποίοι θα αγωνιστούν το Σάββατο 23 Ιουνίου.
Οι αγώνες διοργανώνονται προς τιμή της ηρωίδας Μανιάτισσας.

«Στην Κόρινθο με Ποδήλατο»

Η Πρωτοβουλία Πολιτών «Στην Κόρινθο με Ποδήλατο» με τη στήριξη και συμμετοχή του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)- Παράρτημα Πελ/σου & Δυτ. Ελλάδας διοργανώνουν (την Κυριακή 24 Ιουνίου)
- ποδηλατάδα, στο Αρχαίο Λιμάνι (περιοχή Κανταρέ),
- καθαρισμό της παραλίας του και
- μπάνιο στη θάλασσα!
Σας καλούν στις 10.00 π.μ. στη πλατεία «Περιβολάκια»:
Στα Περιβολάκια θα υπάρχει αυτοκίνητο, για να μεταφέρει την ομπρέλα σας και ό,τι άλλο επιθυμείτε για τη θάλασσα.
- Είναι απαραίτητο να έχετε καπέλο, νερό και αντηλιακό.
- Οι ανήλικοι φίλοι που θα συμμετάσχουν για λόγους ασφάλειας θα συνοδεύονται οπωσδήποτε από ενήλικες)
 - Όσοι δεν διαθέτουν ποδήλατο μπορούν να συμμετέχουν στη δράση ερχόμενοι με το ΙΧ τους!

Για ενημέρωση και επικοινωνία:
contact@podilatada.gr | http://www.podilatada.blogspot.gr/ |
Facebook: Στην Κόρινθο με Ποδήλατο!

1o Διεθνής Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ναυπλίου 2012


Η European Sports Management (ESM), σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων διοργανώνει από 21 έως 24 Ιουνίου τουρνουά ποδοσφαίρου για ακαδημίες και συλλόγους από όλη την Ελλάδα.
Η  Αργολίδα επελέγει για την διεξαγωγή της διοργάνωσης χάρις στους άριστους αθλητικούς χώρους που διαθέτει, αλλά και στο υψηλό επίπεδο των καταλυμάτων που υπάρχουν στην περιοχή, σημαντικός παράγοντας μιας και θα φιλοξενηθούν παιδιά ηλικίας από 10 έως 17 ετών.
Στο «ΝΑΥΠΛΙΟ 2012» θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 440 αθλητές οι οποίοι θα αγωνισθούν σε τέσσερις κατηγορίες ανά ηλικία.
Αναμένεται κατά τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων, να επισκεφθούν την Αργολίδα περισσότερα από χίλια άτομα (γονείς, δημοσιογράφοι, προπονητές, συνοδοί κλπ).

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Καραθώνα

 
Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα στην περιοχή της Καραθώνας του Δήμου Ναυπλιέων.Η φωτιά σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχει κάψει πάνω από 300 στρέμματα δασικής έκτασης.
Επιχείρησαν πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής που διασφάλισαν τον απόλυτο έλεγχο της φωτιάς η οποία είχε -κατά πολύ- περιοριστεί σε δύσβατο σημείο.

Φωτιά στα Λευκάκια Ναυπλίου

Μία ακόμα φωτιά είχαμε στα Λευκάκια, σε απόσταση 6 χλμ από το Ναύπλιον. Χάρις στην γρήγορη επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου, με προσωπική παρουσία του διοικητή τους  Γ. Δελογιάνη, η φωτιά δεν έκαψε μεγάλη έκταση.
Να σημειωθεί πως πριν λίγες ημέρες είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά στην περιοχή κατακαίοντας μεγάλες εκτάσεις.
Για την φωτιά εκείνη είχε συλληφθεί ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Φωτιά στο Πανόραμα Κουτσοποδίου (Άργος)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στα όρια του οικισμού Πανόραμα Κουτσοποδίου, σε απόσταση 4 χλμ από το Άργος, από άγνωστη -μέχρι στιγμής- αιτία.
Από την φωτιά κάηκε χορτολιβαδική έκταση, πορτοκαλιές και ελιές, ενώ για λίγο κινδύνεψε και ο οικισμός.
Η κατάσβεση επετεύχθη χάρις στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους και την σημαντική βοήθεια των κατοίκων και της Δημοτικής αρχής.

Την Παρασκευή ξεκινά το 21ο Φεστιβάλ Ναυπλίου

Ο Δήμος Ναυπλιέων, φέρνει για 21η χρονιά  το Ναύπλιο στο επίκεντρο του καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες της μουσικής από την Ελλάδα αλλά και ξεχωριστοί σολίστες από Βραζιλία, Δανία, Ρουμανία, Αυστρία, Λετονία σε μουσικές βραδιές με Gala Όπερας και Όπερας, ρεσιτάλ και συναυλίες κλασικής και σύγχρονης μουσικής, δίνουν και φέτος το ραντεβού τους στο Ναύπλιον υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ, Γιάννη Βακαρέλη.
Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει την Παρασκευή 22 Ιουνίου με τον βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά (ο οποίος θριάμβευσε πρόσφατα στην Όπερα Covent Garden του Λονδίνου) και τον πολύ αγαπητό στο κοινό του Ναυπλίου πιανίστα Δημήτρη Γιάκα. Θα παρουσιάσουν κάποιες από τις ωραιότερες άριες του διεθνούς ρεπερτορίου.

Έναρξη του Φεστιβάλ Άργους Mυκηνών

Η "Βεγγέρα" του Ηλία Καπετανάκη, σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα και σκηνικά Ελένης Νανοπούλου, είναι η Θεατρική παράσταση με την οποία ξεκινά Φεστιβάλ Άργους, την Κυριακή στις 9 μμ στους Στρατώνες  Καποδίστρια.

Η «Βεγγέρα» του Ηλία Καπετανάκη ανήκει στην μεγάλη παράδοση των μονόπρακτων κωμωδιών που γράφτηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα και συνεχίστηκαν και στις αρχές του  20ου, παράλληλα όμως διαφοροποιείται απ’ αυτές σε κάτι πολύ βασικό.

Ο Καπετανάκης με τη «Βεγγέρα» του μας εισάγει σε μια συνήθεια των οικογενειών να ανταλλάσσουν επισκέψεις εν είδει κοινωνικής συναναστροφής αντιγράφοντας όμως τον καθωπρεπισμό και τα ήθη που έρχονται απ’ την αλλοδαπή.

Εκθεση έργων μαθητών από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Άργους

Το Σάββατο 23 Ιουνίου το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Άργους, πραγματοποιεί την ετήσια έκθεση έργων των μαθητών του, στην αίθουσα ΙΩ στους Στρατώνες του Καποδίστρια στο Άργος.
«Μια ακόμα δημιουργική χρονιά έφτασε στο τέλος της», λέει η Γεωργία Χρυσού, δασκάλα στο Κ.Ε.Α., «και θα θέλαμε πριν απολαύσουμε τις χάρες του καλοκαιριού και των διακοπών να παρουσιάσουμε τα έργα των μαθητών μας. Είναι έργα που δημιουργήθηκαν μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία μάθησης και εισαγωγής στα μυστικά της Τέχνης. Όλοι οι μαθητές μας, από τους πιο μικρούς των πέντε ετών μέχρι τους πιο μεγάλους εργάστηκαν με ενθουσιασμό και απόλαυσαν τη χαρά της δημιουργίας εικαστικών έργων».
«Σε καιρούς κρίσης η Τέχνη παραμένει μια σταθερή αξία», λέει ο Ρήγας Ρηγόπουλος δάσκαλος στο Κ.Ε.Α.

Στη Ν. Κίο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Το Δημοτικό Ωδείο Άργους γιορτάζει αύριο, Πέμπτη 21 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με μουσική και τραγούδια.

Η συναυλία πραγματοποιείται στην Ν. Κίο (πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη), 8.30 μ.μ. και συμμετέχουν:
- Η Παιδική Χορωδία και την Ορχήστρα Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Άργους (διδασκαλία – διεύθυνση: Ανδρέας Ρεντούλης, Μόνικα Παπαϊωάννου)
- Η Χορωδία του Παναρμόνιου Ωδείου Αθηνών (διδασκαλία – διεύθυνση : Ανδρεάς Ρεντούλης) και
- Η Παιδική Χορωδία Ν. Κίου (διδασκαλία – διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης)

Απαγόρευση στο «Μακεδονία ξακουστή»!

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε στρατόπεδο της Βόρειας Ελλάδας.
Διοικητής στρατοπέδου απαγόρευσε σε φαντάρους να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή…». Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους και ενόψει της ορκωμοσίας τους οι φαντάροι της 162ης Αυτοκινούμενης Μοίρας Βαρέως Πυροβολικού στα Γιαννιτσά παρήλαυναν με την εποπτεία του αρμόδιου λοχία. Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, ο λοχίας παρότρυνε τους φαντάρους να τραγουδήσουν το «Μακεδονία ξακουστή…», το τραγούδι που υμνεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Οι φωνές των νεοσύλλεκτων έφτασαν μέχρι το διοικητήριο. Μέσα σε λίγα λεπτά, στο σημείο της εκπαίδευσης έφτασε τρέχοντας ο διοικητής της Μοίρας. Σφύριξε τρεις φορές από μακριά, όμως οι φαντάροι τον αγνόησαν. Πλησίασε πιο κοντά και φώναξε «σταματήστε».

Υπουργός του Χριστόφια απαίτησε απομάκρυνση της Ελληνικής σημαίας

Στην Κύπρο υπάρχουν ακόμη Έλληνες, και αυτό θα πρέπει να το αποδεχτούν όλοι. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι δεν το αποδέχονται. Ο υπουργός Άμυνας είχε φιλοξενήσει μια Γαλλίδα επίσημο στην ταβέρνα "ΑΙΓΑΙΟΝ" και όντας ευχαριστημένος έκλεισε όλο το χώρο για το γεύμα προς τιμήν των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 26 Σεπτεβρίου 2012 στο πλαίσιο της Προεδρίας. Έλα όμως που κάποιος έβαλε το χέρι του… Το "Αιγαίον", στην είσοδό του έχει εδώ και δεκάδες χρόνια μια Ελληνική Σημαία. Επίσης, στην είσοδο μπορεί κάποιος να βρει αφίσες και βιβλία αρκετά από αυτά αφιερωμένα στους Κύπριους πολιτικούς και στον αγώνα της ΕΟΚΑ… Έτσι ο υπουργός, τηλεφώνησε ξανά στην ταβέρνα απαιτώντας βάσει «πρωτοκόλλου» να κατέβει η Ελληνική Σημαία, και ότι δεν μπορούν οι υπουργοί να περάσουν από χώρους που περιέχουν βιβλία. Ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε να κατεβάσει τη Σημαία, και τότε ο υπουργός του ανακοίνωσε ότι το γεύμα ακυρώνεται.
Διαβάστε την επιστολή του ιδιοκτήτη Βάσου Φτωχόπουλου, ο οποίος περιγράφει όλο το ιστορικό της κράτησης και ακύρωσης, και σχολιάστε.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Η «μαύρη βίβλος» των δολοφονηθέντων Ελλήνων από τους αθροεισβολείς

Ακόμη ένα έγκλημα με τη σφραγίδα συμμοριών Αλβανών, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, είχαμε σήμερα στην Κορινθία με τη δολοφονία ενός 82χρονου.
Οι Έλληνες πολίτες που έχουν δολοφονηθεί από αλλοδαπούς μέσα στο 2012 φτάνουν ήδη τους 25. Από τους φυσικούς αυτουργούς άλλοι βρίσκονται στη φυλακή –για πόσο δεν γνωρίζουμε- άλλοι βρίσκονται στις αγαπημένες τους πατρίδες, έχοντας διαφύγει.
Η Ελλάδα δε διαθέτει ίχνος Εθνικής κυριαρχίας πια. Βρίσκεται στο έλεος των λαθροεισβολέων και δολοφόνων.
Οι πολίτες της δολοφονούνται καθημερινά, αλλά κανείς από αυτό το προδοτικό κράτος δεν έκανε τον κόπο να σκεφτεί τις 25 αυτές οικογένειας που θρηνούν εξαιτίας της ανεξέλεγκτης αυτής εισβολής.
Εμείς δεν τους ξεχνούμε.
Δείτε αναλυτικά τη «μαύρη βίβλο» των Ελλήνων δολοφονηθέντων.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Που χάνουν και που κερδίζουν έδρες τα κόμματα

Κορυφαία στελέχη των κομμάτων έμειναν εκτός Βουλής σύμφωνα με το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών.
Ανάμεσα τους η Φώφη Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ) που δεν εξελέγη με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας καθώς το ΠΑΣΟΚ εκλέγει μόνο τον Πύρρο Δήμα, που ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Έπειτα από πολλά χρόνια, εκτός Βουλής μένει και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος δεν εξελέγη στο Λασίθι. Εκτός έμεινε και ο Δημήτρης Λιντζέρης στη Β΄Πειραιώς. Στην Α΄Αθηνών, δεν κατάφερε να εκλεγεί ο υποψήφιος με τη ΝΔ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Θανάσης Πλεύρης. Δύο έδρες έχασαν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» στη Β΄Αθήνας, και αν ο Πάνος Καμμένος δεν επιλέξει την έδρα του Έβρου, τότε ίσως βρεθεί εκτός Βουλής ο Γιάννης Μανώλης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής. Εκτός έμεινε από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και ο Χρήστος Ζώης στη Λάρισα και ο Δημήτρης Σταμάτης στην Αιτωλοακαρνανία.
Τελικά, στην Α΄Αθήνα, δεν εκλέγεται ο Γιάννης Παπαθανασίου από τη ΝΔ. Στο Ηράκλειο, ο Νίκος Δεικτάκης δεν εκλέχθηκε καθώς παρενεβλήθη στη λίστα ο Λευτέρης Αυγενάκης από τη ΔΗΣΥ. Το ΚΚΕ έχασε την έδρα στην Καρδίτσα και δεν εξελέγη ο Βαγγέλης Μπούτας. Την έδρα έχασε το ΚΚΕ και στη Μαγνησία, καθώς δεν εκλέγεται ο Απόστολος Νάνος.
Αναλυτικά στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, η ΝΔ διατηρεί τις οκτώ έδρες που είχε στις 6 Μαϊου. Δεν κατάφερε να εκλεγεί ο Θανάσης Πλεύρης που ήταν ένατος στη λίστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μία ακόμη έδρα και χάνει τη μία από τις δύο έδρες που είχε η «Χρυσή Αυγή», καθώς μένει εκτός Βουλής ο κ. Ιωάννης Βουλδής.

ΠΑΣΟΚ Τρίπολης: «18 Ιούνη, Συνεννόηση & Αναγέννηση»

Οι εκλογές τελείωσαν, ο λαός αποφάσισε. Ήρθε η ώρα να διαχειριστούμε αποτελεσματικά την αβεβαιότητα. Χρειάζεται να βρούμε και να ανακαλύπτουμε συνεχώς τις εναλλακτικές λύσεις σε ένα αναδιαμορφούμενο περιβάλλον.
Είναι αναγκαίο να βρεθεί μια βιώσιμη λύση διακυβέρνησης με προοπτική. Δεν είναι καθόλου αναγκαίο να βρεθεί μια θνησιγενής λύση. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ισχυρές συμμαχίες μέσα κι έξω από τα σύνορα μας. Χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε το φόβο και τις ψευδαισθήσεις.
Για όλα αυτά χρειάζεται να έχουμε γερά χέρια και συνυπευθυνότητα.
Χρειάζεται μια μέγιστη Εθνική, Λαϊκή Ενότητα, χρειάζεται μια μεγάλη Εθνική Συνεννόηση για να μπορέσουμε να διαβούμε το διαμορφούμενο φαράγγι υψηλού κινδύνου.
Λέμε ναι σε μια Κυβέρνηση Προγραμματικής Σύγκλισης, με δεσμεύσεις αναπτυξιακές για τον τόπο και προστασία του πολίτη, του νέου, του άνεργου, του συνταξιούχου.

Γιάννης Μανιάτης: "Σας Ευχαριστώ..."


-Με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου ο τ. υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους πολίτες της Αργολίδας για την τιμή που μου έκαναν να εκπροσωπήσω τον τόπο μας στην Βουλή των Ελλήνων. 
Θα είμαι παρών σε όλα τα μεγάλα θέματα της πατρίδας, του τόπου και των ανθρώπων μας".

Εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Χρήστος Ζώης

Νέο εκπρόσωπο Τύπου όρισε στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Πάνος Καμμένος τον Χρήστο Ζώη, ο οποίος έχασε την βουλευτική του έδρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Καθήκοντα Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου στην καινούργια σύνθεση της Βουλής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουΐκ.
Οι άλλες θέσεις ευθύνης, συμπεριλαμβανομένων και των λοιπών Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων, αναπληρωτών γραμματέων Κ.Ο. και των μελών των Επιτροπών, που αφορούν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κινήματος, θα ανακοινωθούν μετά την ορκωμοσία της Βουλής.

Επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Άργος και Ηρακλής»

Επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Άργος και Ηρακλής» θα πραγματοποιηθεί στο Άργος, το Σάββατο και την Κυριακή 23 και 24 Ιουνίου στην μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Πρόεδρος του συνεδρίου, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Άργους Μυκηνών, είναι ο γνωστός εκδότης κ. Γιάννης Σχοινάς, ενώ συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή η Μελίνα Τσιλιμίγκρα.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει ως εξής:

Σάββατο 23 ΙουνίουΏρα 17.00
Έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου από τον Δήμαρχο Άργους - Μυκηνών κ. Δημήτριο Καμπόσο και τον κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων και Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO, υπεύθυνο για την Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική.
Ώρα 17.30
Εισήγηση με θέμα: «Ο πρώτος άθλος του Ηρακλέους»

26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Με αφορμή την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αρκαδίας, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Κοινωνικών Δράσεων «Γέφυρες Παντού» του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων, διοργανώνει ημερίδα ανοιχτή στην κοινότητα με θέμα:
«Σ΄ έναν κόσμο που αλλάζει, βάζουμε τη δική μας πινελιά»Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κα Χάρις Κατάκη, Ψυχολόγος - Πρόεδρος Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων.
Στο πλαίσιο της ημερίδας θα λειτουργήσουν τέσσερα παράλληλα βιωματικά  εργαστήρια
Σάββατο 23 Ιουνίου 2011, ώρα 18.00 μ.μ. 
Αίθουσα Εκδηλώσεων 4ου Λυκείου Τρίπολης, Ακαδημίας 12.
Είσοδος ελεύθερη.  

Για την αποτροπή εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Μάνη

Οι 32 σύλλογοι και φορείς της Μάνης που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση των δύο πρώτων αποφάσεων του ΥΠΕΚΑ για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μάνη, διοργανώνουν, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 2 μ.μ., στην αίθουσα του 3ου ορόφου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), συνέντευξη Τύπου στην οποία καλούν τους συντάκτες του ΥΠΕΚΑ και του Πολιτιστικού Ρεπορτάζ.
Αντικείμενο της συνάντησης είναι η ενημέρωση για την πορεία του θέματος, για τον συντονισμό των ενεργειών μας για την αποτροπή της καταστροφής της Μάνης, που θα σημάνει η εγκατάσταση 250 ανεμογεννητριών στην περιοχή μας που έχει κηρυχθεί ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) «NATURA".

Ενημερωτικές δράσεις από το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ στο Ναύπλιο

Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων, με αφορμή του εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των ναρκωτικών (26 Ιουνίου), θα πραγματοποιήσει ενημερωτικές δράσεις στην πόλη μας.
Συγκεκριμένα, στις 21 και στις 22 Ιουνίου, μέλη του Θεραπευτικού Προγράμματος καθώς και μέλη του Προσωπικού, θα βρίσκονται στην πόλη του Ναυπλίου και θα πραγματοποιήσουν τις εξής δράσεις:
* Ενημερωτικό περίπτερο στην πλατεία Καποδίστρια στις 21 Ιουνίου από τις 10.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 22.00.
* Δράσεις ενημέρωσης σε εμπορικά καταστήματα, φαρμακεία και καφετερίες.

Εξετάσεις στο σύστημα του Choy Lee Fut Kung-fu

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις αρχικού και μεσαίου επιπέδου (ζώνης) στο σύστημα του Choy Lee Fut Kung-fu, των σχολών Άργους και Ναυπλίου.
Η εξεταστική διαδικασία έλαβε χώρα στο κλειστό στάδιο Ναυπλίου, και είχε διάρκεια 3 ώρες. Όλοι οι εξεταζόμενοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και ιδιαίτερα οι μαθητές που εξεταζόντουσαν για τα μεγαλύτερα επίπεδα.
Η εξεταστέα ύλη περιείχε τεχνικές απλές, και σύνθετες, εφαρμογή, ανάλυση τεχνικών, και παρουσιάσεις φορμ γροθιάς και όπλων.
Η εξεταστική επιτροπή αποτελούνταν από τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής ομοσπονδίας Γουσού Κουνγ-φού, κ. Ελευθερίου από τον sifu Λαμπάδα Θεόδωρο και από την εκπαιδεύτρια Κοκκινάκη  Άννα.
Οι μαθητές των σχολών Άργους και Ναυπλίου που προβιβάστηκαν στα επόμενα επίπεδα είναι:

Αστέρας Τρίπολης: Τελέστηκε ο αγιασμός της χρονιάς

Μετά από μερικές προπονήσεις προσαρμογής, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η «επίσημη πρώτη» προπόνηση του Αστέρα για την φετινή αγωνιστική περίοδο, καθώς συνοδεύτηκε από τον καθιερωμένο αγιασμό που προηγήθηκε.Μετά τον αγιασμό στο γήπεδο, όπου βρέθηκαν και περίπου 100 φίλοι της ομάδας αψηφώντας την υψηλή θερμοκρασία, έκαναν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου για τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Γιώργος Μποροβήλος, ο προπονητής της ομάδας Σάκης Τσιώλης και ο Λέαντρο Αλβάρεζ.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Μποροβήλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Αστέρας με την αθλητική ενηλικίωση του στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ είχε την ευτυχία να συμμετέχει σε ευρωπαικό πρωτάθλημα. Βλέπουμε ότι το όραμα των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη, που αποκλειστικά δικό τους δημιούργημα είναι αυτή η ομάδα, σε σωστό χρόνο να ενηλικιώνεται και να συμμετέχει σε ευρωπαικό πρωτάθλημα. 

1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου

Το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου στο Αρχαίο Θέατρο Γόρτυνας διοργανώνει ο δήμος Γόρτυνας σε συνεργασία με την ΚΓ’ Εφορία Αρχαιοτήτων και το Σωματείο «Διάζωμα», την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 στις 7.30 το απόγευμα στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς του Αρχαιολογικού χώρο της Γόρτυνας.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ αποτελεί ένα ακόμη  βήμα προς την κατεύθυνση που χάραξαν από κοινού ο Δήμος Γόρτυνας, η Κίνηση Των Πολιτών «ΤΟ ΔΙΑΖΩΜΑ» και οι διευθύνσεις των σχολείων, προκειμένου η μαθητική κοινότητα να γνωρίσει και να αγκαλιάσει το ιστορικό αυτό μνημείο. 
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει θεατρικά και μουσικά δρώμενα από μαθητές, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι μαθητές θα προέρχονται από σχολικές μονάδες όχι μόνο του Δήμου Γόρτυνας αλλά και του όμορου Δήμου Φαιστού. Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν μαθητές από τα σχολεία των Αγίων Δέκα, της Αγίας Βαρβάρας, της Βαγιωνίας, του Αγίου Θωμά και της Πόμπιας.
Τα θεατρικά δρώμενα περιλαμβάνουν παραστάσεις με κύριο θέμα τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό.

Μαθητές παρουσιάζουν 600 έργα ζωγραφικής

Την Παρασκευή 22α Ιουνίου, από τις 9.00 μμ μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου στην Πλατεία Συντάγματος, θα γίνει προβολή 600 έργων ζωγραφικής καθώς και βίντεο με την τεχνική του stop motion, που πραγματοποίησαν την φετινή σχολική χρονιά, οι μαθητές των τριών τάξεων του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου, στα πλαίσια του μαθήματος των καλλιτεχνικών με υπεύθυνο καθηγητή τον εικαστικό -εκπαιδευτικό Χρήστο Παλαμήδη.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό και φαντασία στο δημιουργικό κάλεσμα της τέχνης, ταξιδεύοντας μέσα από μια μεγάλη γκάμα θεμάτων:
Καφετέριες, τοπία, πορτραίτα, χορός, είναι μερικά από τα θέματα που θα δούμε.

Εκλογές 17ης Ιουνίου: Ποιοι εκλέγονται και πού


Η εκλογή των βουλευτών ανά περιφέρεια και κόμμα έχει ως εξής:

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

1. Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ)
2. Αθανασίου Χαράλαμπος (ΝΔ)
3. Λαζαρίδης Χρύσανθος (ΝΔ)
4. Μιχελάκης Ιωάννης (ΝΔ)
5. Γλέζος Εμμανουήλ (ΣΥΡΙΖΑ)
6. Φωτίου Θεανώ (ΣΥΡΙΖΑ)
7. Δήμας Πύρρος (ΠΑΣΟΚ)
8. Κουϊκ Τέρενς (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
9. Γιαννάκης Μιχαήλ (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
10. Παππάς Χρήστος (Χρυσή Αυγή)
11. Λυκούδης Σπυρίδων (Δημοκρατική Αριστερά)
12. Παφίλης Αθανάσιος (ΚΚΕ)

Τα τελικά αποτελέσματα, στο 100% των εκλογικών τμημάτων

Ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι από το υπουργείο Εσωτερικών η ενσωμάτωση των ψήφων του 100% των εκλογικών τμημάτων της χώρας.
Η ΝΔ λαμβάνει
την πρώτη θέση και το 29,66% των ψήφων που μεταφράζεται σε 129 έδρες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
λαμβάνει την δεύτερη θέση και το 26,89% των ψήφων που μεταφράζεται σε 71 έδρες.
Το ΠΑΣΟΚ
λαμβάνει την τρίτη θέση και το 12,28% των ψήφων που μεταφράζεται σε 33 έδρες.
Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες»
λαμβάνουν την τέταρτη θέση και το 7,51% των ψήφων που μεταφράζεται σε 20 έδρες. 
Η «Χρυσή Αυγή» λαμβάνει την πέμπτη θέση και το 6,92% των ψήφων που μεταφράζεται σε 18 έδρες.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Οι 18 Βουλευτές της "Χρυσής Αυγής"

Συνολικά 18 έδρες κέρδισε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές της 17ης Ιουνίου,
από τις οποίες οι δεκαεφτά προέρχονται από τις εκλογικές περιφέρειες και
μία από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

• Επικρατείας:
- Χρήστος Παππάς
• Α' Αθηνών: - Νικόλαος Μιχαλολιάκος
• Β' Αθήνας: - Ελένη Ζαρούλια,
- Γεώργιος Γερμενής,
- Ηλίας Παναγιώταρος
• Υπόλοιπο Αττικής:
- Ηλίας Κασιδιάρης
• Α' Πειραιά: - Νικόλαος Κουζήλος
• Β' Πειραιά: - Ιωάννης Λαγός
• Α΄Θεσσαλονίκης: - Αντώνιος Γρέγος
• Β' Θεσσαλονίκης: - Πολύβιος Ζησιμόπουλος
• Αιτωλοακαρνανίας: - Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
• Αχαΐας: - Μιχαήλ Αρβανίτης

Η Κανέλλη είναι μακρυνή ξαδέλφη της γυναίκας του Μιχαλολιάκου

Μικρός που είναι ο κόσμος, τελικά. Και σατανικές μερικές συμπτώσεις.
Τι εννοούμε; Η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και βουλευτής Β' Αθηνών Ελένη Ζαρούλια είναι ξαδέρφη της... Λιάνας Κανέλλη!

Το αποκάλυψε η ίδια μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Ιόνιο FM», σημειώνοντας μάλιστα ότι σε μικρότερη ηλικία έκαναν και παρέα!http://citypressblog.wordpress.com/