Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Friedrich von Schiller: ''Καταραμένε Έλληνα"

Και κάθε μέρα η SUN η BILD το Focus οι Times η γιαγιά Μαντόνα και χίλιοι δυο άλλοι, δε χάνουν ευκαιρία να επιτίθενται στην Ελλάδα.
Με μίσος, δυνατά, με πάθος που κάνει κάποιους να αναρωτιούνται το γιατί.
Γιατί σε μια τόσο μικρή χώρα, τι όφελος έχουν;
Την απάντηση δίνει ένας μεγάλος Γερμανός ποιητής, από αυτούς που γνώριζαν το μεγαλείο του Ελληνισμού, ο Friedrich von Schiller.
Διαβάστε τι έγραψε:

''Καταραμένε Έλληνα,
Όπου να γυρίσω τη σκέψη μου, όπου και να στρέψω τη ψυχή μου, μπροστά μου σε βρίσκω.
Τέχνη λαχταρώ, ποίηση, θέατρο, αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά μου, πρώτος κι αξεπέραστος.
Επιστήμη αναζητώ, μαθηματικά, φιλοσοφία, ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος.

Μένει χωρίς Νεολαία: Αδοξο τέλος για το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη

Καρατζαφέρης. Η απώλεια των βουλευτών του, τ
κόστισε την είσοδο στην Βουλή.
Η απώλεια της Νεολαίας του,
ίσως οδηγήσει στην αποσύνθεση του κόμματος
H Ηγεσία της νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ. αποχώρησε σύσσωμη από το κόμμα, μετά την άρνηση του Γιώργου Καρατζαφέρη να εφαρμόσει τα όσα είχε δεσμευτεί για αναδιάρθρωση και δραστηριοποίηση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.
Με την απόφαση αποχώρησης από τιο κόμμα συντάχθηκε άμεσα και η ηγεσία της νεολαίας του κόμματος στον Πειραιά.
Σύσσωμη η ηγεσία της νεολαίας του κόμματος στον Πειραιά,
επικαλούμενη "απογοήτευση για τη συνεχιζόμενη εμμονή της ηγεσίας του ΛΑ.Ο.Σ να επαναλαμβάνει τις ίδιες λάθος πρακτικές που οδήγησαν σε συνεχιζόμενες συντριπτικές ήττες, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από κάθε θεσμικό ή μη ρόλο μέσα στον ΛΑ.Ο.Σ.".
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η υποβολή και πολλών άλλων παραιτήσεων από οργανώσεις της νεολαίας σε όλη την Ελλάδα.
Ο Αρχηγός της Νεολαίας, Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, διέψευσε κατηγορηματικά την φήμη περί προσχωρήσεως στη Νέα Δημοκρατία.
Για το θέμα αυτό, στενός του συνεργάτης δήλωσε:

Οι νέοι μισθοί Δημάρχων, Αντιδημάρχων και λοιπών αυτοδιοικητικών

Χειβιδόπουλος με Τατούλη
Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και την μείωση των μισθών όλων των κυβερνητικών παραγόντων, μειώθηκαν και οι μισθοί όλων των αυτοδιοικητικών.
Στον σχετικό πίνακα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους οι μισθοί εμφανίζονται να διαμορφώνονται ως εξής (σ.σ. πρώτα εμφανίζεται ο σημερινός μισθός και στη συνέχεια ο νέος μετά την περικοπή):

Γενικός Γραμματέας Υπουργείου: Από 5.856,08 σε 5.000,00
Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης: 
Από 5.856,08 σε 5.000,00
Περιφερειάρχης: Από 5.270,47 σε 4.500,00
Αντιπεριφερειάρχης: Από 3.952,85 σε 3.375,00
Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου: Από 2.635,24 σε 2.250,00
Δήμαρχος (Δήμος άνω των 100.000 κατοίκων); Από 5.270,47  σε 4.500,00
Δήμαρχος: (Δήμος 20.000 - 100.000 κατοίκων): Από 4.216,38  σε 3.600,00

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ο Αστέρας Τρίπολης προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο Europa League

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League νικώντας στην διαδικασία των πέναλτι με 4-2 την Ίντερ Μπακού και θα αντιμετωπίσει την Μαρίτιμο. Ισόπαλο με 1-1 ολοκληρώθηκε το κανονικό ματς και η παράταση με τον Αστέρα να είναι καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια.

Ο Αστέρας Τρίπολης στο πρώτο ημίχρονο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την Ίντερ Μπακού, ενώ έχει και δύο ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ κυρίως με τον Μπαρτολίνι.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά δημιούργησε πολλές ευκαιρίες μπροστά στα καρέ του Λομάια και με το γκολ του Ναβάρο κρατούσε την πρόκριση στα χέρια του, αλλά σε μια στιγμή αδράνειας δέχθηκε γκολ με αποτέλεσμα το ματς να πάει στην παράταση.
Στην παράταση η κούραση των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Ο Αστέρας ναι μεν είχε και πάλι ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν ήταν προσεκτικός στην τελική προσπάθεια και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι.

Εδωσαν τα εισιτήρια των Ολυμπιακών στην μαύρη αγορά

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης στο τριπλούν (το 2004 και το 2008), Πηγή Δεβετζή, ζήτησε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ένα εισιτήριο για να παρακολουθήσει τον τελικό του τριπλούν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και της είπαν «όχι».
Η ίδια η πρώην πρωταθλήτρια μίλησε στην εκπομπή της Εύας Αντωνοπούλου (στον Σκάϊ) και δημοσιοποίησε το θέμα.
"Ζήτησα να πληρώσω το εισιτήριο, όχι να μου το κάνουν χάρισμα, αλλά μου απάντησαν πως δεν έχουν".
Να θυμήσουμε ότι, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Καπράλος, κατηγορείται ότι, τα εισιτήρια που αναλογούσαν στην Ελλάδα, τα διέθεσε μέσω ενδιάμεσης εταιρείας, στην Αγγλία όπου και πουλήθηκαν στην μαύρη αγορά σε πολλαπλάσιες τιμές. 

Παρέμβαση Τατούλη και Μπούκουρη για το Νοσοκομείο

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ
Με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, προς τον Υπουργό Υγείας, για το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, ο Πέτρος Τατούλης ζητά την άμεση στελέχωσή του για να αποφευχθούν
κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών και επισκεπτών ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού.
"Το Νοσοκομείο Κορίνθου, όπως έγκαιρα σας έχει ενημερώσει το Ιατρικό Προσωπικό", σημειώνει στην επιστολή του προς τον Ανδρέα Λυκουρέντζο ο Πέτρος Τατούλης, "αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και τον κίνδυνο των ασθενών παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση όλων των περιστατικών".

Ποδηλατικός Γύρος 3 Ηπείρων από τον Λακωνοαυστραλό Τομ Κοκκόρη

Στη πόλη της Κορίνθου έφτασε σήμερα το μεσημέρι (Παρασκευής, 27η Ιουλίου), ο Τομ Κοκκόρης με το ποδήλατό του, όπου τον υποδέχθηκαν στο Δημοτικό κατάστημα η Αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ, Σοφία Λέκκα  και Παναγιώτης Λαμπρινός αντίστοιχα.Η αντιδήμαρχος στη σύντομη προσφώνησή της καλωσόρισε τον κ. Κοκκόρη στην Κόρινθο, τον ευχαρίστησε για την προσπάθεια του να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες μας, όσον αναφορά στη δράση, τόσο του ιδίου όσο και των συνανθρώπων μας εναντίον της μάστιγας των καιρών που είναι η ασθένεια του καρκίνου. Το παράδειγμα του εξάλλου χρήζει αμέριστης υποστήριξης  και βοήθειας γιατί είναι μια πράξη που υποδηλώνει ανιδιοτέλεια χωρίς κανένα  προσωπικό όφελος.
Ο Λακωνικής καταγωγής Ελληνοαυστραλός  Τομ Κοκκόρης ξεκίνησε τον δικό του αγώνα με το ποδήλατο του,  από το Σίδνευ της Αυστραλίας, την 1η Απριλίου του 2012, διανύοντας 12.000 χιλιόμετρα  σε 3 ηπείρους και αφού έχοντας διασχίσει 7 χώρες, έφτασε την Τρίτη 17 Ιουλίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας για το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής του στην Ελλάδα. Σκοπός του ταξιδιού το οποίο χρηματοδοτεί ολοκληρωτικά ο ίδιος ο Τομ είναι να κινητοποιήσει όσο περισσότερο κόσμο για την συγκέντρωση χρημάτων για το «Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο - ΕΛΠΙΔΑ».

Ερώτηση στην Βουλή, από Κασιδιάρη, για αποκλεισμό Παπαχρήστου

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Θέμα: « Απαράδεκτος αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αθλήτριας Παρασκευής Παπαχρήστου»

Η Βούλα Παπαχρήστου, Ελληνίδα πρωταθλήτρια τριπλούν, αναπαρήγαγε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σκωπτικό σχόλιο από τα χιλιάδες που κυκλοφορούν σε ιστότοπους καθημερινά, το οποίο συλλήβδην, από τα κατεστημένα ΜΜΕ, κρίθηκε ως «ρατσιστικό».
Αυτή η «ετυμηγορία», που υπέθαλψαν με ανακοινώσεις τους υποκριτικά, όλα τα κόμματα της αριστεράς, είχε ως αποτέλεσμα τον πρωτοφανή στα χρονικά του Ολυμπισμού, αποκλεισμό  πρωταθλήτριας από τη συμμετοχή της στους Αγώνες του Λονδίνου, με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της ίδιας που σε  πολύκροτη υπόθεση εμπλοκής μονίμου μέλους της σε ποινικό αδίκημα, δεν εξέδωσε ούτε ανακοίνωση.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ο Διονύσης Τσακνής γράφει στην Βούλα Παπαχρήστου

Βούλα παιδί μου!Επίτρεψέ μου αρχικά, αυτή την προσφώνηση, γιατί ηλικιακά και μόνο θα μπορούσες να ήσουν. Ο δεύτερος γιος μου άλλωστε, γυμναστής και αθλητής ανήκει κι αυτός στην ΑΕΚ όπως κι εσύ. Εσύ στο τριπλούν, εκείνος στο Handball.
Ξέρω επομένως, από πρώτο χέρι και τους κόπους και τον ιδρώτα και τις στερήσεις και την αυτοπειθαρχία, που επιτάσσει τρόπον τινά, ο λεγόμενος επαγγελματικός αθλητισμός.
Καμαρώνω για τις νίκες σας και συμπάσχω με τις λεγόμενες αποτυχίες ή ήττες σας. Μα πάνω απ' όλα, σας βλέπω σαν παιδιά μου. Όλους σας. Τι ωραίος αυτός ο συναγωνισμός, (το πρώτο συνθετικό της λέξης, δίνει μέγιστη σημασία στο δεύτερο, τον αγώνα -αν με εννοείς) τι ωραία η επιβράβευση των κόπων και τι μεγαλείο η προσπάθεια για υπέρβαση των ατομικών σας ορίων.
Είναι σα να σε ξέρω. Ακούω τον Αναστάση (το γιο μου) να μού λέει «κατέβασα ρολά σήμερα πατέρα» (τερματοφύλακας γαρ) και είναι σαν να ακούω να λες στο δικό σου, «πάτησα τέλεια στο πρώτο μου βήμα μπαμπά.»
Να γυρίζεις στο σπίτι «φορτωμένη» με τον προπονητή σου και να μη μιλιέσαι, ή να έχεις να διηγηθείς κάτι καινούριο απ' την έτσι κι αλλιώς κοπιαστική σου μέρα.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ και Ειδικοί Φρουροί για τους 2 αδικοχαμένους της ΔΙΑΣ

"Τι λέξεις μπορούν να περιγράψουν το δράμα των δυο οικογενειών, ποιος να τους εξηγήσει το γιατί ποιος να τους παρηγορήσει. Ήμασταν εκεί δίπλα τους όπως και εκατοντάδες άλλοι. Χαιρετίσαμε τα δυο παλικάρια και ευχηθήκαμε το αίμα τους να είναι το τελευταίο που χύνεται στην άσφαλτο.
Ο Νίκος και ο Θανάσης δεν θα είναι μαζί μας στην επόμενη έξοδο με τις μηχανές. Θα είναι μαζί τους το μυαλό όλων μας και οι ευχές μας να είναι οι τελευταίοι που χάνουμε από κοντά μας.
Δυστυχώς έλαμψε δια της απουσίας της η πολιτική και φυσική ηγεσία μας, γεγονός που σχολίαζαν και σιγοψιθύριζαν οι παρευρισκόμενοι.
Το ΣΕΦΕΑΑ στηλιτεύοντας τις παθογένειες της Υπηρεσίας κατήγγειλε στο παρελθόν και εγγράφως για τα κακώς κείμενα, αποφασισμένο από αύριο και πάλι να συνεχίσει την προσπάθεια να αφυπνίσει τους κοιμώμενους και αδιάφορους ανευθυνο-υπεύθυνους για όσα σαφώς καταγγέλλει".
ΣΕΦΕΑΑ-ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ
Παραθέτουμε τιμητικά Φωτορεπορτάζ από την απόδοση τιμών στην κηδεία του Νίκου Πιττερού και του Θανάση Τριμπόνια, με συλλογή 9 φωτογραφιών από το διαδίκτυο.

Ευχές στην Ελληνίδα, Βούλα Παπαχρήστου

Αν η Βούλα Παπαχρήστου...


Η Βούλα Παπαχρήστου,
για τους Έλληνες είναι καταξιωμένη "χρυσή ολυμπιονίκης"

ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ έλεγε σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ, ότι οι Ελληνες είναι Τεμπέληδες και Διεφθαρμένοι θα είχε κερδίσει επάξια μια θέση στους Μεγάλους Στοχαστές.

ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ έγραφε ότι ο Κολοκοτρώνης είχε γκόμενο φυσικά και θα είχε χιούμορ και θα γινόταν ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ.

ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ έγραφε για συνωστισμούς και ότι «Οι κλέφτες (σ.σ.n.με μικρό "Κ"!) συγκροτούν ένοπλες ομάδες, κάνουν επιθέσεις σε εμπορικές αποστολές, σε κρατικούς (σ.σ.n.οχι Τούρκους) αξιωματούχους" θα γινόταν ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ γιατί όχι και Αρχηγός.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΚΩΤΣΟΒΟΣ: "Ο Καμπόσος εκμεταλεύεται τη θέση του και παραπληροφορεί"

Με αφορμή την συμπλήρωση 18 μηνών δημαρχιακής θητείας του Δημήτρη Καμπόσου και της παράταξής του, την Τρίτη 24η Ιουλίου, ο επικεφαλής της ελάσσωνος αντιπολίτευσης κ. Σωτήρης Κωτσοβός, (Δημοτική Παράταξη "Πρόταση Ελπίδας")  παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, με θέμα: "18 μηνες δημαρχιακής θητείας. Αντίλογος στην προκλητική παραπληροφόρηση".

Ξεκινώντας την αρχική του τοποθέτηση ο κ. Κωτσοβός επεσήμανε ότι ο Δήμαρχος Άργους, ευθύς ως ανέλαβε και σε πολύ γρήγορους χρόνους, φρόντισε για την πλήρωση όλων των αμοιβομένων θέσεων. Συνολικά, 7 αντιδημάρχους, 5+2 Ειδικούς Συνεργάτες και κατέστησε αμοιβόμενες όλες τις θέσεις Προέδρων και Αντιπροέδρων των Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων (ακόμη και όσες μπορούσε να έχει αποφευχθεί).
Τόνισε δε την γνωστή υπόθεση του παρανόμως ασκούντος καθήκοντα Γραμματέως του Δήμου -επί πολλούς μήνες-, κάτι για το οποίο ασχολείται ήδη ο ελεγκτικός μηχανισμός της Διοίκησης.
Ειδικότερα, για το θέμα της μη αξιοποίησης του υπάρχοντος στελεχικού δυναμικού του Δήμου, ο κ. Κωτσοβός υπογράμισε ότι

Δημήτρης Καμπόσος: «Η απάντησή μου στους λασπολόγους»

Την Πέμπτη 19η Ιουλίου, ο Δήμαρχος Άργους -Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος προέβη σε δηλώσεις προς τα Τοπικά Κανάλια, σχετικά με το έργο που έχει παραχθεί στο Δήμο, κατά τη μέχρι σήμερα θητεία του, αναφερόμενος με σκληρή γλώσσα στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.
Οι δηλώσεις του Δημάρχου Άργους -Μυκηνών, όπως αυτές καταγράφηκαν σε Δελτίο Τύπου το οποίο απέστειλε στις εφημερίδες και σε Δικτυακά Μέσα Ενημέρωσης, δημοσιεύονται στην συνέχεια:

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στη συνέντευξή του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε 11 έργα σε εξέλιξη και μεταξύ άλλων, στις νικηφόρες μάχες που δόθηκαν για θέματα που άπτονται των συμφερόντων του δήμου:

ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ: Συνάδελφοι και χωριανοί έκλαψαν και τίμησαν τα παλληκάρια

Δεν είναι μικρή απώλεια για ένα χωριό, να χάνονται άδικα δύο παλληκάρια του. Ούτε είναι χωρίς αντίκτυπο, για την ΕΛΑΣ, να σκοτώνονται εν ώρα υπηρεσίας δύο ένστολοι. Γι’ αυτό και ο θρήνος στο χωριό και η θλίψη των ένστολων της ΕΛΑΣ, εκφράσθηκε με βουβό κλάμα, σκυθρωπά πρόσωπα και παρουσία, για ένα τελευταίο αντίο, εκατοντάδων συγχωριανών, συναδέλφων, γνωστών και εκπροσώπων του Δήμου, της Περιφέρειας και της Αστυνομίας.

Με 7 μηχανές, οι συνάδελφοί τους της Ομάδας ΔΙΑΣ, συνόδευσαν τον 31χρονο Νίκο Πιττερό και τον 27χρονο Θανάση Τριμπόνια, μέχρι τον Άγιο Δημήτριο (Μετόχι) Επιδαύρου και στην συνέχεια μέχρι το νεκροταφείο του χωριού.
Η μπάντα της Αστυνομίας, που είχε έρθει από την Αθήνα, και το τιμητικό άγημα που έστειλε με πυροβολισμούς το σπαρακτικό αντίο στον ουρανό, ήταν μια πρώτη απόδοση τιμής στους συναδέλφους που έπεσαν εν υπηρεσία.
Τραγικές αλλά αξιοπρεπείς οι παρουσίες των οικογενειών και της «ορφανεμένης» αραβωνιαστικιάς του Νίκου Πιττερού, που θα στολιζόταν νυφούλα σε δύο μήνες. 

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Κέρδισαν τις δίκες και την επαναπρόσληψη

Γαβρήλος, Μπαρού και εργαζόμενες. Με συνοδεία
αστυνομικού οργάνου επιδόθηκε η αντολή επαναπρόσληψης
Μετά από τελεσίδικη δικαστική απόφαση, η διάδοχος ιδιοκτησία του Super Market ΑΤΛΑΝΤΙΚ, υποχρεώθηκε στην επαναπρόσληψη τριών υπαλλήλων που είχε αρνηθεί να προσλάβει μετά την επαναλειτουργία του με την ονομασία WELLCOME.

Η νέα ιδιοκτησία θεωρήθηκε ως διαδοχή της προηγουμένης και έπρεπε να επαναπροσλάβει το σύνολο των εργαζομένων. Πλην όμως, αρνείτο να επαναπροσλάβει τρεις εξ αυτών που "συμπτωματικα", είχαν συνδικαλιστική ιδιότητα. Μεταξύ αυτών και την Πρόεδρο του αντίστοιχου Σωματείου.
Η νέα ιδιοκτησία προσέφυγε κατά των αποφάσεων των δικαστηρίων, πλην όμως οι προσφυγές της απερρίφθησαν. Συνέχισε να καθυστερεί και να δυστροπεί, υποχρεώνοντας τον δικηγόρο των εργαζομένων, γνωστό εργατολόγο του Ναυπλίου Γιώργο Γαβρήλο, να ζητήσει την συνδρομή της πολιτείας για την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων.

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Μετά από 18 μήνες, καθάρισε το λιμάνι από το "ΤΟΜΚΟ"

Ανδριανός και Μαρίνος.
Πρωτεργάτες στον αγώνα απομάκρυνσης
Χρειάσθηκαν 18 ολόκληροι μήνες και δεκάδες παρεμβάσεις, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (Αυγουστόπουλος), του Λιμενικού Σώματος (Μαρίνος) του Δήμου Ναυπλιέων (Κωστούρος), των Επαγγελματιών της πόλης (Μακρής, Παϊβανάς) και των βουλευτών της Αργολίδας (Ανδριανός, Μανιάτης), για να απομακρυνθεί το κατασχεμένο τσιγαράδικο "ΤΟΜΚΟ", από "την μόστρα" του λιμανιού της τουριστικής ναυαρχίδας της Πελοποννήσου.

Αν και το θέμα απασχόλησε την Βουλή των Ελλήνων με δύο ερωτήσεις του Γιάννη Ανδριανού και παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν παρασχεθεί στον τότε υφυπουργό Γιάννη Μανιάτη,ο οποίος είχε προβεί και σε σχετικές εξαγγελίες απομάκρυνση του καραβιού, το ΤΟΜΚΟ παρέμενε αμετακίνητο στο λιμάνι δυσφημώντας το Ναύπλιον.

Τελικώς, όπως είχε αναγγείλει ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός, στην πρόσφατη Ημερίδα για το Λιμάνι του Ναυπλίου που είχε οργανώσει η ΟΕΒΕΑ, το πλοίο ρυμουλκήθηκε σήμερα το πρωί με προορισμό την Ελευσίνα.

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Μεγάλες επιτυχίες στην κολύμβηση

Μεγάλες επιτυχίες  πραγματοποίησαν οι αθλητές της πόλης του Ναυπλίου που συμμετείχαν στο πρόσφατο Ενιαίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Κατηγοριών που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) στις 10 με 14 Ιουλίου 2012. 

Παρά τις αντίξοες συνθήκες κολύμβησης που αντιμετώπισαν οι κολυμβητές κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην προετοιμασία τους, όπου το κολυμβητήριο του Ναυπλίου παρέμεινε κλειστό για διάστημα 4 μηνών, οι Ναυπλιώτες κολυμβητές πέτυχαν το ακατόρθωτο: Σημείωσαν ατομικά ρεκόρ σε όλα τα αγωνίσματα που συμμετείχαν με εξαιρετικές επιδόσεις που τους κατατάσσουν στην ελίτ της πανελλήνιας αγωνιστικής κολύμβησης, στα αγωνίσματα όπου αγωνίζονται:
- Κομνηνός Δημήτριος (50 Πεταλούδα, 50 Ελεύθερο),
- Λαμπρόπουλος Δημήτριος (100 Πρόσθιο),
- Μητρόπαπας Γεώργιος (100, 200 Πεταλούδα) και
- Κομνηνός Αιμιλιανός (50, 100 Ελεύθερο, 100 Πεταλούδα)
Ο αθλητής Δημήτριος Κομνηνός, στέφθηκε 1ος Πανελληνιονίκης στα 50μ Πεταλούδα,

ΤΡΙΠΟΛΗ: Το 71ο Συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής

Με τη συμμετοχή δεκάδων αντιπροσώπων από διάφορες περιοχές των ΗΠΑ, διεξάγεται στην Τρίπολη, από την Τρίτη 24 και έως τις 29 Ιουλίου, το 71ο εθνικό συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής.
Οι εργασίες του συνεδρίου λαμβάνουν χώρα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, με κεντρικό σύνθημα «Τιμούμε τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας και οραματιζόμαστε το μέλλον. Αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Αρκαδία!».

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 25η Ιουλίου, στις 10.00 το πρωί, παρουσία των πολιτικών αρχών του νομού.  

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Το Μετόχι και η Ομάδα ΔΙΑΣ θρηνούν 2 νεκρούς από τροχαίο

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 3:00 τα ξημερώματα στη συμβολή της οδού Φειδιππίδου με τη Μεσογείων, με θύματα δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Από το τροχαίο τραυματίστηκε θανατηφόρα ό ένας και σοβαρά ο δεύτερος, ο οποίος και υπέκυψε στα τραύματά του, στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός της μηχανής έχασε, τον έλεγχο λόγω συγκέντρωσης νερών στο σημείο, με αποτέλεσμα οι δύο αναβάτες να εκτιναχθούν από την μηχανή, να χτυπήσουν στο κράσπεδο και παρά τα κράνη που φορούσαν, τελικώς να υποκύψουν.

Ίων Δραγούμης (1878-1920): Ο Ελληνικός Εθνικισμός στην καθαρή μορφή

Ο Ίων Δραγούμης δολοφονήθηκε από τα Βενιζελικά «Δημοκρατικά Τάγματα» του Παύλου Γύπαρη στις 31 Ιουλίου 1920, απέναντι από το σημερινό Χίλτον, εκεί όπου βρίσκεται και η επιτύμβια στήλη του. Η δολοφονία του ήταν απόρροια του εθνικού διχασμού και αποστέρησε την πατρίδα μας από ένα σπουδαίο πολιτικό και διανοούμενο, ο οποίος πάλεψε για μία Μεγάλη Ελλάδα με το όπλο και την πένα του.
Ο Ίων Δραγούμης αποτελεί για εμάς τους Έλληνες εθνικιστές τον κυριώτερο εκφραστή της εθνικής ιδεολογίας. Οι σκέψεις, οι προβληματισμοί και η στάση ζωής του αποτελούν ακόμη και σήμερα, 88 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του, πηγή για περαιτέρω επεξεργασία. Διότι ο Δραγούμης -όπως λέει ο Χρίστος Γούδης- είναι πάντα επίκαιρος.

Ας επισημάνουμε κάποια αποσπάσματα από το έργο του, τα οποία αποδεικνύουν την σπουδαιότητα της σκέψεώς του και γιατί ο Ελληνικός εθνικισμός αποτελεί την γόνιμη σύνθεση μεταξύ πατριωτισμού, πολιτισμού και ελευθερίας.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΚΑΜΠΟΣΟΣ: "Δεν ταΐζω αυλοκόλακες, ούτε χειροκροτητές"

Ξεχειλίζει η οργή στα λεγόμενα του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κατά των λασπολόγων, όπως αποκαλεί, τους πρόσφατους επικριτές του. Παραθέτει μάλιστα σειρά στοιχείων και επιχειρημάτων για να στηρίξει τον βαρύ χαρακτηρισμό που χρησιμοποιεί.
Η δήλωση Καμπόσου καταλήγει "Δεν ταΐζω αυλοκόλακες, ούτε χειροκροτητές και δε θα το κάνω ποτέ στη ζωή μου. Από εκεί και πέρα θα λογοδοτήσω μόνο σε αυτό το λαό. Όλοι εκείνοι που νομίζουν πως παρεισφρύοντας στο Δήμαρχο θα φτιάξουν περιουσίες, να το ξεχάσουν. Ο Δήμαρχος δεν είναι από την ίδια φτιασιά που μπορεί να ήταν στο παρελθόν άλλοι».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΠΟΣΟΥ
«Το τελευταίο που θέλω, είναι να θυμίσω σε όλους αυτούς τους λασπολόγους ομόφωνες αποφάσεις των παρισταμένων του δημοτικού συμβουλίου,

ΑΡΚΑΔΙΑ: Διήμερο δρώμενων στη Βυτίνα

Ένα αξέχαστο διήμερο γεμάτο καλλιτεχνικές δραστηριότητες, δημιουργία, κέφι, φαντασία, μουσική, κινηματογραφικές προβολές, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής διοργανώνει η Ομάδα Πρωτοβουλίας εκδηλώσεων 2012, στις 27 και 28 Ιουλίου, στη Βυτίνα των Μύθων και των Ήχων.

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου, θα προσεγγιστεί ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος μέσω αξέχαστων ερμηνειών ηθοποιών σε ξεκαρδιστικές σκηνές αλλά και γνωριμία με νέους δημιουργούς από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας μέσα στην ατμόσφαιρα θερινού σινεμά. Θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες του 34ου Φεστιβάλ, ταινίες που προδιαγράφουν ένα αισιόδοξο μέλλον για τον Ελληνικό Κινηματογράφο.
Το Σάββατο 28 Ιουλίου, νωρίς το πρωί θα πραγματοποιηθεί περπάτημα σε μονοπάτια του καταπράσινου Μαινάλου.

Τζαρίμας: Έγινε ενημέρωση για διακοπές νερού στο Μάνεση




Απαντώντας σε δημοσιεύματα περί μη έγκυρης ενημέρωσης για διακοπές νερού στην περιοχή του Μάνεση, ο αρμόδιος για θέματα της περιοχής αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Τζαρίμας υπογράμμισε πως τόσο ο ίδιος, όσο και η ΔΕΥΑΝ ενημέρωσαν έγκαιρα τους κατοίκους της περιοχής.


Σε συνεργασία με τον πρόεδρο του διαμερίσματος και τον υπεύθυνο υδρονομέα αναρτήθηκε ανακοίνωση των ωρών διακοπής στο πρώην κοινοτικό κατάστημα.

ΤΟ Σ.τ.Ε. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ζητείται Δικαίωση 38 χρόνια μετά, για τους Έλληνες Πολεμιστές

Γράφει ο Γιώργος  Βεργιάννης
Μέλος Π.Γ Εθνικού Μετώπου

Υψίστης ηθικής σημασίας κι αντίστοιχης ιστορικής απόφαση,  καλείται να λάβει το Α’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την διευρυμένη 7μελή του σύνθεση.
Καλείται να αποκαταστήσει την Παραχάραξη της ιστορίας από το Ελληνικό κράτος, το οποίο επί 38 χρόνια αρνείται να αναγνωρίσει ως πολεμική την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 1974 για τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που έχυσαν το αίμα τους πολεμώντας στην Κύπρο προσπαθώντας να αποκρούσουν τους Τούρκους εισβολείς. Αυτή η φοβερή απαξία, αποστερεί από τους τότε νεαρούς Έλληνες Στρατιώτες, σοβαρές ηθικές ανταμοιβές και κοινωνικά προνόμια. Έτσι, δύο εκ των τότε Στρατιωτών, ζητούν από την Ελληνική δικαιοσύνη, ηθική αποκατάσταση και αποζημίωση για ηθικές βλάβες.

Σεμινάρια γευσιγνωσίας οίνου στην Costa Navarino

H  Costa Navarino, στο πλαίσιο της διοργάνωσης δραστηριοτήτων που προωθούν τις γαστρονομικές παραδόσεις και τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής, πραγματοποιεί καθημερινά σεμινάρια γευσιγνωσίας γύρω από το κρασί με καταξιωμένους οινοχόους, για τους επισκέπτες των ξενοδοχείων  The Romanos, a Luxury Collection Resort και  The Westin Resort, Costa Navarino.

Παράλληλα, όσοι επισκέπτονται τον προορισμό, μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τους αμπελώνες Navarino Vineyards, τις ποικιλίες που καλλιεργούνται και τα πρώτα κρασιά που έχουν παραχθεί.
Μέσα από τη συνεργασία με αναγνωρισμένους οινοχόους, με οινικούς συμβούλους και με τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού στην ιστορία και το σέρβις του κρασιού, στην Costa Navarino δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο κρασί που αποτελεί μέρος της Μεσσηνιακής παράδοσης.
Στα ωριαία σεμινάρια που γίνονται καθημερινά στο χώρο της Enoteca, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν την τεχνική της γευστικής δοκιμής κρασιών και τα βασικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών που ευνοούνται στη Μεσσηνία και στην Πελοπόννησο. Παράλληλα, γνωρίζουν ποικιλίες που καλλιεργούνται ευρύτερα στην Ελλάδα.

Κωστούρος: Κοινές δράσεις με Άργος, Ερμιονίδα, Επίδαυρο για τα σκουπίδια

Οι διαρκείς υπαναχωρήσεις και παλινδρομήσεις της πολιτείας, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση εμφάνισης λύσης μέσω της Περιφέρειας και του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, για την αντιμετώπιση του κορυφαίου προβλήματος διαχείρισης των αστικών (και όχι μόνον) απορριμμάτων, οδήγησαν τον Δήμαρχο Ναυπλιέων στην απόφαση ανάληψης κοινής δράσης με τους Δημάρχους Άργους, Ερμιονίδας και Επιδαύρου.
Στόχος της κοινής προσπάθειας η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία και οι δημότες να μην επιβαρυνθούν με τα κατά πολύ αυξημένα τέλη καθαριότητας, που προκύπτουν από τα νέα δεδομένα.
Στην προγραμματισμένη συνάντηση των Δημάρχων της Αργολίδας είχαν προσκληθεί η Περιφέρεια, το Τεχνικό Επιμελητήριο, ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ναυπλιέων.
Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του υφυπουργού πολιτισμού λειτούργησε αποτρεπτικά στην προσέλευση των Δημάρχων Άργους και Επιδαύρου (παρέστη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος). Η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από το αρμόδιο στέλεχός της κ. Παπαηλιού και τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ.
Χειβιδόπουλο και το ΤΕΕ από τον εκπρόσωπό του κ. Καρούντζο.

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Ασφαλές Λιμάνι για υποδοχή μεγάλων κρουαζιερόπλοιων

Η νέα στρατηγική ενεργοποίησης των δημοτών και των φορέων τους, που προωθεί ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, φαίνεται να αποδίδει τα πρώτα αποτελέσματα.
Την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν δύο σημαντικές συναντήσεις, στις οποίες, η Δημοτική Αρχή και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων συζήτησαν για δύο από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την πόλη.
- Η προοπτική του λιμανιού και
-  Το πρόβλημα διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων

Η συνάντηση για το Λιμάνι (Ημερίδα την αποκάλεσαν οι οργανωτές) προκλήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων της πόλης και είχε την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής.
Συμμετείχαν, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, η Λιμενική Αρχή, ο Δήμος, οι επιχειρηματίες εστίασης, καταλυμάτων και τουριστικών ειδών καθώς και πολλοί ενεργοί πολίτες.

Γιατί δεν εόρτασαν την επάνοδο της δημοκρατίας!


Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Η οικονομική κρίση παρουσιάσθηκε ως επίσημη δικαιολογία, της Προεδρίας της Δημοκρατίας, προκειμένου να ακυρωθεί ο εορτασμός της 24ης Ιουλίου. Αναρωτήθηκα, "άραγε, το 2010 και το 2011 που έγιναν λαμπροί εορτασμοί, δεν υπήρχε οικονομική κρίση"; Εψαξα στο αρχείο των άρθρων μου και (ίσως) βρήκα το γιατί!
Παραθέτω το άρθρο μου της Παρασκευής 27ης Ιουλίου 2011, που είχε δημοσιευθεί με τίτλο "Το κράτος εόρτασε, με τον Ερντογάν στα κατεχόμενα της Κύπρου".
"Την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν δήλωνε προκλητικά από τα κατεχόμενα ότι δεν αναγνωρίζει το Κυπριακό κράτος, το κράτος των Αθηνών εόρταζε, για μια ακόμη φορά, την αποκατάσταση των προαπριλιανών πολιτικών στην εξουσία. Μια εξουσία που τους παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της πολιτειακής ηγεσίας της χούντας, ενώπιον των οποίων, παραλαμβάνοντες την εξουσία, ορκίσθηκαν "να φυλάττουν πίστη εις την Πατρίδα".
Τον όρκο τους, δεν τον κράτησαν τότε. Αντιθέτως, ο Ελληνισμός ένοιωσε στις σάρκες του την χατζάρα του Αττίλα, στον οποίο παραδόθηκε χωρίς ούτε μία τουφεκιά, το 40% της Ελληνικής Κύπρου.
Αυτούς τους πολιτικούς και τους "άξιους" επιγόνους τους, ένας δικός τους άνθρωπος, ο καθηγητής Βασίλης Φίλιας, "τους έφτυσε κατάμουτρα" στο πρόσωπο του "δικού τους" Προέδρου.
Διαβάστε την ανοικτή επιστολή του Καθηγητού Βασίλη Φίλια προς τον Πρόεδρο της  Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, όπου του αναφέρει γιατί δεν επιθυμεί να εορτάσει μαζί τους μια επαίτειο που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Τάκης Μπαλτάκος: Ο άνθρωπος του Αντώνη Σαμαρά

Για εκείνους που γνωρίζουν τις προσωπικές σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Τάκη Μπαλτάκο, δεν έκανε καμία έκπληξη η αξιοποίησή του σε μια νευραλγική θέση της κυβέρνησης. Αλλά και για εκείνους που δεν είχαν ιδέα, η τοποθέτησή του ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.
Ο γνωστός και καταξιωμένος νομικός Παναγιώτης (Τάκης) Μπαλτάκος είναι η καλύτερη λύση κατά κοινή ομολογία για τη θέση του γενικού γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου. Εργατικός, ήπιων τόνων, αποδεκτός και από τους τρεις ετέρους της κυβέρνησης αλλά και άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.
Η επαγγελματική του κατάρτιση δεν μπαίνει καν στη συζήτηση. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε, όταν είναι αναγνωρισμένος από εχθρούς και φίλους.
Ο Τάκης Μπαλτάκος είναι ο άνθρωπος που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή και στενές φιλικές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά, επιτυγχάνοντας να συνδέει τις δύο ομάδες της Νέας Δημοκρατίας.

Σχολικά βιβλία: Αυτός δεν είναι ανθελληνισμός. Είναι αφελληνισμός!

Δεν έχει όριο πλέον ο "αφελληνισμός'' του Υπουργείου παιδείας στα εγχειρίδια του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.Συγκεκριμένα, από τα βιβλία της ιστορίας έχουν αφαιρεθεί οι χάρτες των Ελληνικών αποικισμών της κλασσικής εποχής στις περιοχές της Μεσογείου, Ευξείνου Πόντου και Βαλκανίων, με αποτέλεσμα ο Ελληνικός κόσμος εκείνης της εποχής, αντί να φαίνεται ως μια κραταιά αυτοκρατορία φαντάζει πλέον ως μια κουκκίδα στα μάτια των μαθητών!!
Για ποιόν λόγο και από ποιους όμως επιτελείται αυτή η σταδιακή αποξήλωση της ιστορίας μας;
Μήπως προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να σταματήσουν να καλλιεργούν στο υποσυνείδητο των μαθητών τη μεγαλειώδη κληρονομιά του Ελληνισμού και να την αντικαταστήσουν με μιζέρια και ηττοπάθεια;
Ποιοι προσπαθούν να ''βιάσουν'' την Ελληνική ιστορία; Γιατί πλέον στα σχολεία δεν δίνουν στα παιδιά μας αξίες, αρετές, ευγενικά ιδανικά και δεν τους μαθαίνουν τα πραγματικά γεγονότα;
Μήπως κάποιοι θέλουν τον σταδιακό εκφυλισμό της κοινωνίας μας και όχι την πραγματική πρόοδο;
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παρακάτω απόσπασμα από το περιοδικό ''η Δράση'' τεύχος Ιούλιος- Ιούνιος 2012:

Το ξεχασμένο χειρόγραφο, με τον κωδικό CI3, στο αρχείο του Τόπκαπι

Ένα ξεχασμένο «κιτρινισμένο» χειρόγραφο βρέθηκε καταχωνιασμένο στο αρχείο του Παλατιού του Τόπκαπι με τον κωδικό CI3. Έκρυβε ιστορικά γεγονότα για τα τελευταία χρόνια του Βυζαντίου. Σ' αυτό ο εξέχων Ιμβριώτης γαιοκτήμονας Κριτόβουλος, κατέγραψε τα όσα συνέβησαν τα δύο τελευταία χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, δίνοντας σημαντικές πληροφορίες για την κατάκτηση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, βασιζόμενος στα προσωπικά του βιώματα αλλά και σε αφηγήσεις συγχρόνων του.
Δεν περιορίστηκε, όμως, μόνο σ’ αυτά, αλλά συνέχισε να καταγράφει και τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τα πρώτα 17 χρόνια μετά την Άλωση, βασιζόμενος σε πληροφορίες που είχε λόγω της προσωπικής του σχέσης τόσο με τον Πατριάρχη Γεννάδιο όσο και με το νεαρό τότε Σουλτάνο Μώαμεθ τον Πορθητή.
Το χειρόγραφο αυτό κυκλοφόρησε και παρουσιάσθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στο Μουσείο του Πέρα, στις 21 Μαΐου, με τη μορφή ενός δίγλωσσου βιβλίου (ελληνικά, στην Αττική διάλεκτο, και τουρκικά), με τίτλο «Η ιστορία του Κριτόβουλου 1451-1467», από τις εκδόσεις Heyamola.

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΛΑΟΣ: Η αντίδραση της Νεολαίας και ο στροφή Καρατζαφέρη

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης
με τον Πρόεδρο της ΝΕΟΣ Γιάννη Παναγιωτακόπουλο
Η εκλογική συντριβή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (έλαβε 1,58%) και ο αποκλεισμός του κόμματος από το κοινοβούλιο, συνοδεύθηκε από δύο ακόμη σοβαρά προβλήματα.
Πρώτον, του αποστέρησε την κρατική χρηματοδότηση (αντί 3.500.000 θα λάβει μόνον 350.000) και δεύτερον, βρέθηκε να μην έχει πλέον "πολιτικό χώρο αναφοράς", πιεζόμενο από την "Χρυσή Αυγή" (6,92%, 18 βουλευτές και 3.500.000 ευρώ κρατική χρηματοδότηση) και τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" (7,51%, 20 βουλευτές και 3.800.000 ευρώ κρατική χρηματοδότηση).
Η απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη να προχωρήσει σε ριζική και άμεση αναδιοργάνωση, περικόπτωντας δαπάνες και αναβαθμίζοντας (κατά δήλωσή του) την νεολαία σε βασικό συντελεστή πολιτικής δράσης, σκόνταψε προς στιγμή στην νοοτροπία του στενού του περιβάλλοντος που αρνείται να συνειδητοποιήσει πως πρέπει να αλλάξουν συνθηματολογία, στόχευση και τρόπο δράσης, αναδεικνύοντας τους νεολαίους σε αιχμή της πολιτικής δράσης.
Ετσι, η όποια μεταβολή (αν και όταν θα γινόταν) επιχειρήθηκε να βρει τη νεολαία καπελωμένη και χωρίς την φυσική καθοδηγητική ηγετική της ομάδα.
Ο ίδιος ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Γιάννη Παναγιωτακόπουλου με τον εύσχημο τρόπο της μεταφοράς του (ως αναπληρωτού) στην Διεύθυνση Οργανώσεως του κόμματος.
Η άμεση, στρατηγικά στοχευμένη και μαχητική αντίδραση των νεολαίων (σε όλη την Ελλάδα), είχε ως αποτέλεσμα την αναδίπλωση και μεταστροφή του Προέδρου του ΛΑΟΣ ο οποίος και ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει καμία μεταβολή στην ηγεσία της Νεολαίας.
Είναι χαρακτηριστική η "προειδοποιητική" επιστολή που απέστειλε η Νεολαία του ΛΑΟΣ προς τον Γιώργο Καρατζαφέρη, όπου αναφέρει πολλές αλήθειες και υπονοεί ακόμη περισσότερες, με κεντρικό άξονα την τοποθέτηση ότι: "δεν μπορεί να υπάρξει συνέχιση της ίδιας λάθος λογικής που μας έφερε μέχρι εδώ".
Οι νεολαίοι απαίτησαν από τον Γιώργο Καρατζαφέρη:
- Οργανωτική και στελεχιακή ανεξαρτητοποίηση της Νεολαίας, όπως προβλέπεται.
- Αναλογική χρηματοδότηση του προϋπολογισμού τους, για προσχεδιασμένες δράσεις και εκπαίδευση στελεχών.
- Τερματισμό επιβολής, άνωθεν, επιλογών που καταρακώνουν κάθε διάθεση αγώνα.
Και καταλήγουν προσφέροντάς του την απόφαση της όποιας επιλογής: "Είμαστε παρόντες, έχουμε πείσμα για να συνεχίσουμε την μάχη, αλλά δεν έχουμε πλέον ψυχικά αποθέματα για να βλέπουμε την συνέχιση μίας εντελώς λάθος λογικής στην αντιμετώπιση της Νεολαίας από το κόμμα.
Δώσε μας την δυνατότητα να σταθούμε πλάϊ σου και να τραβήξουμε μαζί σου μπροστά το κάρο που τράβαγες μόνος σου τόσα χρόνια".
Ολόκληρη η επιστολή της Νεολαίας αλλά και η ανακοίνωση του Αρχηγού της, για ανάκληση της απόφασης του Προέδρου του ΛΑΟΣ δημοσιεύονται στην συνέχεια.

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ: Με Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο και Σοφοκλή στο Θεατράκι

Οι «Ιππής» στο Αρχαίο Θέατρο
Στις 20 και 21 Ιουλίου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, θα παρουσιάσει στην Επίδαυρο το έργο του Αριστοφάνη "Ιππής".
Οι «Ιππής» περιγράφουν τον αγώνα για την εξουσία μεταξύ του Παφλαγόνα και του Αλλαντοπώλη, διακωμωδώντας τον τρόπο που ασκείται η πολιτική προκειμένου να αποκτηθεί η εύνοια των πολιτών. Καθοριστικό ρόλο στο ποιος θα υπερισχύσει στη σύγκρουση αυτή, παίζει ο χορός των Ιππέων.
Καθώς ο Παφλαγόνας έρχεται αντιμέτωπος με τον Αλλαντοπώλη, η κωμωδία στηλιτεύει και χλευάζει τη δημαγωγία των πολιτικών και τη φαυλότητα της εξουσίας, τον λαϊκισμό και τη ρουσφετολογία, τα μικροκομματικά συμφέροντα αλλά και την αφέλεια που πολλές φορές διακρίνει την κοινή γνώμη. Πρόκειται για την πιο μαχητική ίσως σάτιρα του Αριστοφάνη, η οποία αν και αναφέρεται σε πρόσωπα και καταστάσεις του Πελοποννησιακού πολέμου, σχετίζεται απόλυτα με το σήμερα και τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει ο τόπος μας, μέσα όμως από την ανεπανάληπτα κωμική ματιά του μεγάλου μας ποιητή.

Harvard: “High School Summer Program - HSSP”, στο Ναύπλιον

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου του ΚΕΣ (“High School Summer Program - HSSP”) το οποίο διήρκεσε από τις 25 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου 2012.

Αξιοποιώντας την επιστημονική μεθοδολογία αντιστοίχων προγραμμάτων που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στο Πανεπιστήμιο Harvard, το νέο αυτό πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία σε 13 υπότροφους -συμμετέχοντες μαθητές, οι οποίοι φοιτούν σε Λύκεια της Αργολίδας, να έρθουν σε επαφή με βασικά ερωτήματα ηθικής και πολιτικής φιλοσοφίας, σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα, προσεγγίσεις αλλά και προκλήσεις, με στόχο την προετοιμασία τους για το επόμενο στάδιο της εκπαίδευσής τους, το Πανεπιστήμιο.

ΟΝΝΕΔ Κορινθίσς: Μετά από 30 χρόνια, ανοικτή η Στοά Αττάλου

Ανοικτός για το κοινό, μετά από 30 χρόνια, είναι από την Τετάρτη, 18/7, ο εκθεσιακός χώρος στον πρώτο όροφο της Στοάς Αττάλου. Η ανακαίνιση του χώρου και η έκθεση των γλυπτών στον όροφο της Στοάς αποτελούν τμήμα του έργου «Αναβιώνοντας την Αρχαία Αγορά, τον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία», το οποίο υλοποιήθηκε από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών και την Α΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο του μέτρου Διαφύλαξης Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς που συγχρηματοδότησαν ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2004-2009 και το Υπουργείο Οικονομικών.
Το έργο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης δράσεις ψηφιοποίησης και προβολής των ευρημάτων και του αρχειακού υλικού της Αρχαίας Αγοράς μέσω των νέων τεχνολογιών, θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει γλυπτά μικρής κλίμακας και, κυρίως, τη σημαντική συλλογή ρωμαϊκών πορτρέτων της Αθηναϊκής Αγοράς, διαρθρώνεται στις ακόλουθες ενότητες:

Ο αν. Υπουργός Πολιτισμού επισκέπτεται, σήμερα, την Αργολίδα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τζαβάρας σήμερα, Παρασκευή 20 Ιουλίου θα επισκεφθεί Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία της Αργολίδος.Παράλληλα, θα συναντηθεί με εκπροσώπους των Εφοριών της περιοχής προκειμένου να ενημερωθεί για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για την πορεία υλοποίησης των έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.
Κατά το προσεχές διάστημα, παρόμοιες επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός θα ξεκινήσει την περιοδεία του από την Πρώην Εθνοσυνέλευση της Νέας Επιδαύρου και θα επισκεφθεί το Ενετικό Κάστρο της περιοχής. Ακολούθως θα μεταβεί στην Αρχαία Επίδαυρο, όπου θα επισκεφθεί το Μικρό και το Μεγάλο Θέατρο, τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Οργή και επιχειρήματα για το νοσοκομείο Ναυπλίου

Η διαρκής και επίμονη προσπάθεια, συγκεκριμένων κύκλων και συμφερόντων να οδηγήσουν το νοσοκομείο του Ναυπλίου σε χέρια ιδιωτικών συμφερόντων, μεγαλοκεφαλαιούχων που αποβλέπουν στην αξιοποίηση υποδομών, έμψυχου υλικού και τοπικής και τουριστικής αγοράς, πέρασε σε νέο κύκλο ψυχολογικής -και όχι μόνον- προετοιμασίας.

Η αντίδραση του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημ. Κωστούρου και των βουλευτών κ.κ. Ανδριανού και Μανιάτη, ενισχύεται από την ανακοίνωση του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, το οποίο εκφράσθηκε δια της προέδρου του, ιατρού Βασ. Σαλεσιώτου.
Το Επιστημονικό Συμβούλιο, παρουσιάζει πλήθος στοιχείων που καταδεικνύουν την οικονομικά παραγωγική και κοινωνικά χρήσιμη λειτουργία του.
Η ανακοίνωση, που υπογράφει η πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Β. Σαλεσιώτου, αναφέρει:
«Με έκπληξη και οργή βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με μια συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου, που επιχειρείται από συγκεκριμένους κύκλους την τελευταία διετία.

"Αντιγόνη" στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, παρουσιάζεται, με ολική έκλειψη σελήνης, στις 20 και 21 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στα πλαίσια του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Η Ομάδα ΑΣΙΠΚΑ και ο σκηνοθέτης της Δημήτρης Μπίτος, προσεγγίζουν το Σοφόκλειο δράμα, επιχειρώντας να αποκωδικοποιήσουν «την τραγικότητα της αγάπης ως επαναστατική πράξη, ως εξίσωση χωρίς λύση, ισχυρή ως φυσικό φαινόμενο και νόμο ενάντια στους νόμους του κράτους, κάθε εξουσίας ή λογικής».

Σύμφωνα με το σκηνοθέτη, βλέπουν την τραγωδία του Σοφοκλή ως «μία σύγχρονη αλληγορία πάνω στην πιο ισχυρή πραγματικότητα, που είναι το αιώνιο σκοτάδι του Θανάτου και η μοναδική ελευθερία που έχει κανείς στο πώς πεθαίνει. Ή μήπως στο πώς ζει;».
Η μουσική θα παίξει τον δικό της μοναδικό ρόλο σε μια παράσταση ιδιαίτερα σύγχρονη και ελληνική.
«Στόχος μας είναι να φέρουμε σε μια ουσιαστική συνάντηση ήχους του χθες και του σήμερα μέσα από τις μουσικές συνθέσεις του Blaine L. Reininger και του Ψαραντώνη», επισημαίνει στο σκηνοθετικό του σημείωμα ο Δημήτρης Μπίτος. Ενώ το πενταμελές συγκρότημα πολυφωνικών «Διώνη» θα δώσει τον δικό του τόνο.

ΔΗΜΑΡ: Νέο ξεκίνημα στην Πελοπόννησο

Σύσκεψη στελεχών και υποψηφίων της ΔΗΜΑΡ, πραγματοποιήθηκε χθές στην Τρίπολη, με στόχο την προσέγγιση της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας και την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, μετά τις πρόσφατες εκλογικές προσπάθειες και τις προγραμματισμένες για το 2014 Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Κοινή διαπίστωση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ Πελοποννήσου στην σύσκεψη που έγινε παρουσία του μέλους της Ε.Ε Χρήστου Μαυροκεφαλίδη και του Γραμματέα Πελοποννήσου και μέλους της Κ.Ε Μπάμπη Βακαλόπουλου ήταν ότι:
"Οι πρόσφατες εκλογές επιβεβαίωσαν σε μεγάλο βαθμό το δέσιμο της ΔΗΜΑΡ με την ελληνική κοινωνία αφού σε 2 συνεχόμενες εκλογές τα ποσοστά της ξεπέρασαν το 6% και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας και το ποσοστό της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές στις 17 Ιούνη ήταν ψήφος επιλογής.

Το ενεργειακό πλεονέκτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Στο όραμά του για ανάδειξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε Ενεργειακό διαμετακομιστικό κόμβος Ευρώπης και Ασίας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τονίζοντας: 
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί με το σχεδιασμό της, όχι μόνο να κατακτήσει την ενεργειακή της αυτονομία, αλλά και να καταστεί ενεργειακός διαμετακομιστικός κόμβος Ευρώπης και Ασίας παρέχοντας ταυτόχρονα ενεργειακή αυτάρκεια στο σύνολο της χώρας».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, παρόντος του Αντιπροέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής (ΡΑΕ) Ενέργειας κ. Δημήτριου Ραχιώτη, εξήγγειλε την Ίδρυση του Μεσογειακού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης Νέων Τεχνολογιών στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.