Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Η Αργολίδα απαντά στην Τουριστική κρίση

Με συντονιστή το ΕΒΕΑ και την σύμπραξη όλων των Δήμων και των επαγγελματικών φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας  θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο στις 11πμ, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, η σύσταση νέου και Ενιαίου Οργανισμού Τουριστικής Προώθησης και προβολής του τόπου.
Με 27 δράσεις που θα κλιμακωθούν σε βάθος  διετίας, το πρωτοπόρο ως προς τη δομή του αναπτυξιακό πρόγραμμα, που θα εκπονηθεί, αποβλέπει στην ανάδειξη της Αργολίδας, ως μια από τις κορυφαίες περιοχές επισκεψιμότητας και διεθνών τουριστικών δράσεων της χώρας. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος, υποστηρικτής της προσπάθειας, και της στρατηγικής λήψης αντίμετρων στην άνευ προηγουμένου «τουριστική κρίση», δήλωσε στην Ενημέρωση Πελοποννήσου: «Με σκληρή δουλειά, συνεχή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και στοχευμένες δράσεις ο Δήμος Ναυπλιέων προσπαθεί να συμβάλει στην ανάπτυξη τόσο της τουριστικής βιομηχανίας όσο και του τομέα εξεύρεσης κοινοτικών πόρων.
Ο Δήμος συμμετέχει ενεργά στην δημιουργία του «Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Τουριστική Ανάπτυξη της  Αργολίδας», σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Ο Δήμος Ναυπλιέων είναι ο πλέον τουριστικός δήμος της Αργολίδας και οφείλει να ηγηθεί της προσπάθειας ανάκαμψής του.
Στην μελέτη θα παρουσιαστούν συγκεκριμένες δράσεις και θα διαπιστώσετε ότι αυτές αφορούν, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, τον Δήμο Ναυπλιέων».


3 μαχαιριές στην πλάτη (*Ανάβαλος *Αεροδρόμια *ΚΕΜΧ)

Τρεις οικονομικές μαχαιριές, στην πλάτη, δέχθηκε η Αργολίδα την προηγούμενη εβδομάδα.
Όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, στα οποία στηριζόταν για να παλέψει και να κρατηθεί για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται, ακυρώθηκαν ή ρίχτηκαν στις καλένδες.

Το αεροδρόμιο χαμηλού κόστους στην Τρίπολη, μέσω του οποίου είχε σχεδιαστεί η τουριστική και εμπορική ανάταξη της Ερμιονίδας, αποδεικνύεται «φρούδα ελπίδα».
Η επέκταση της διώρυγας του Αναβάλου προς Κουτσοπόδι και από εκεί προς Μιδέα,  «αναβάλλεται» λόγω διακοπής των έργων, εξ αιτίας της μεγάλης έκπτωσης με την οποία υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση.
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού (ΚΕΜΧ), το οποίο λειτουργούσε ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, υποδεχόμενο εκατοντάδες νέους κάθε ΕΣΣΟ, μετατρέπεται σε Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης και θα φιλοξενεί λίγες δεκάδες εκπαιδευομένων κάθε δίμηνο, μέχρι να κλείσει τελείως το 2014.


Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Συμπεριφορές ντροπής από το Νίκο Χρόνη εντός του Δημοτικού Συμβουλίου

"Φωτό από παλαιότερη συμμετοχή του"
Είχε απουσιάσει μια δυο φορές από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Νίκος Χρόνης, και όλα είχαν εξελιχθεί ομαλά. Χθες όμως ήταν εκεί. Και μάλιστα έδωσε ένα ιδιαιτέρως ηχηρό «παρών». Κατάφερε με την στάση του και τα λεγόμενά του, να τους προσβάλλει όλους!

Τον εαυτό του (δεν ήταν συμπεριφορά αυτή).
Τους συναδέλφους του από τα χωριά του τέως Δήμου Μιδέας (που τους αποκάλεσε βλάχους).
Τους υπόλοιπους συναδέλφους του που τους υποχρέωσε να παρακολουθούν άφωνοι την επαναλαμβανόμενη ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του (ήταν εκτός ελέγχου όπως κάποιος που είναι  πιωμένος).
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (που ματαίως επιχειρούσε να τον επαναφέρει στην τάξη).
Τον Δήμαρχο στον οποίο απευθυνόταν με ανοίκειο τρόπο (παράδειγμα αυτοσυγκράτησης ο Δημ. Κωστούρος).
Τους παριστάμενους Ναυπλιώτες (πολλοί των οποίων αποχώρησαν (εκφραζόμενοι υποτιμητικά για το Δημοτικό Συμβούλιο) και βεβαίως,
Τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου (που έφτασε να ευτελίζεται σε τέτοιο βαθμό, λόγω της παρουσίας ενός συμβούλου που μάζεψε ψήφους χάρις στην υποστήριξη του Γιάννη Μανώλη, του Παναγιώτη Αναγνωσταρά και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας).




Τζαρίμας: «Να παραιτηθεί αμέσως ο υβριστής Νίκος Χρόνης»

Νίκος Χρόνης: Αποκάλεσε
βλάχους τους εκπροσώπους
του τέως Δήμου Μιδέας
Τζαρίμας:
Ζητάει παραίτηση του υβριστή
Μετά την προσβλητική στάση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νίκου Χρόνη προς τους κατοίκους των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Ναυπλιέων  στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, τους οποίους τους απεκάλεσε «βλάχους», μέσω των δημοκρατικά εκλεγμένων εκπροσώπων τους, θεωρούμε πως η απαίτηση πλέον όλων όσων σέβονται τους συμπολίτες τους είναι να ζητηθεί η παραίτησή του απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο.
Άνθρωποι με τέτοιες απαξιωτικές για συνανθρώπους τους συμπεριφορές, προσβάλουν το ήθος όλων των πολιτών του Δήμου μας.
Αν ο κ. Χρόνης πιστεύει πως ο αγροτικός πληθυσμός του δήμου μας, είναι  αμόρφωτος ή άξεστος, ας μας «τυφλώσει» με τους πανεπιστημιακούς ή άλλους τίτλους του που τον οδήγησαν σε παχυλή σύνταξη, υψηλότερη των ακαδημαϊκών.
Ένας καρεκλοκένταυρος, όπως ο κ. Χρόνης, δεν έχει κανένα δικαίωμα να δυναμιτίζει τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου,

H E.E. απαγόρευσε Χριστιανικά σύμβολα στα κέρματα του ευρώ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας της Σλοβακίας (NBS) ενέκρινε την αρχική πρόταση για το σχεδιασμό αναμνηστικού κέρματος, που απεικονίζει την άφιξη της αποστολής των Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Μεγάλη Μοραβία -για την 1150η επέτειο και ως εκ τούτου ήταν αναγκαία η απεικόνιση σταυρού και φωτοστέφανων.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ορισμένα κράτη μέλη όμως πρόβαλαν αντιρρήσεις
. Ο λόγος ήταν «η ανάγκη να σέβονται την αρχή της θρησκευτικής ουδετερότητας, η οποία απορρέει από το άρθρο 22 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης»…
Τελικά το Δ.Σ. της Τράπεζας της Σλοβακίας, απεδέχθη τις αντιρρήσεις και απέσυρε το σταυρό και τα φωτοστέφανα, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.
«Ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, δεν περιέχει αρχή της θρησκευτικής ουδετερότητας. Αντίθετα, αναφέρει:

Πώς ο Αλέξανδρος κατάφερε να καλύψει τα έξοδα της εκστρατείας του;

Πόσο κόστισε στον Μέγα Αλέξανδρο η κατάκτηση του κόσμου.
Μπορεί να έγινε παγκοσμίως γνωστός με την ιδιότητα του ικανού στρατηλάτη, αλλά ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν εξίσου δεινός οικονομολόγος, με... μάστερ στα οικονομικά του πολέμου, τα οποία δεν προσφέρονταν για αδύναμους «λύτες».
Πώς πληρώνονταν οι στρατιώτες και οι εξοπλισμοί του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Πόσα βραχυπρόθεσμα δάνεια συνήψε για τις ανάγκες του πολέμου και γιατί απαγόρευσε στις γυναίκες της Εφέσου να φορούν κοσμήματα; Τι δώρο πρόσφερε στους καλεσμένους στον γάμο του και ποια ήταν η τύχη της τεράστιας αποθήκης αρωμάτων της Γάζας;
Απαντήσεις σε αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα έδωσε ο Εφέτης Διοικητικής Δικαιοσύνης Δημήτριος Κωστόπουλος, στο πλαίσιο διάλεξης, με τίτλο «Τα οικονομικά του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που διοργάνωσε το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.
Ο μαθητής του Αριστοτέλη επέδειξε εξαιρετική διαχειριστική ικανότητα, παρότι οι οικονομικοί προϋπολογισμοί των μαχών περιλάμβαναν σε γενικές γραμμές όσα εμπεριέχουν κι εκείνοι των κρατών (και συναρτούνταν άμεσα με αυτούς): μισθολόγια, υγεία και πρόνοια, κατασκευαστικά προγράμματα, προμήθειες, μεταφορές, μεταρρυθμίσεις φορολογικού συστήματος, έμμεσους φόρους και δωρεές, ακόμη και δημοσιονομικά σκάνδαλα.
Ο κ. Κωστόπουλος έδωσε στο ΑΜΠΕ «πρόγευση» των κυριότερων σημείων της ομιλίας.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Τάκης Μανιάτης: « Δεν ζει χωρίς τη μουσική ο άνθρωπος"!

 Ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης αποτελεί μια «όαση μουσικών ακουσμάτων» και συναισθηματικών εκφράσεων. Την σημερινή εποχή, ίσως και η δοκιμαζόμενη τοπική κοινωνία, να έχει ανάγκη , την πνευματική και καλλιτεχνική του δράση, περισσότερο από ποτέ. Τους λόγους μας τους παραθέτει, ο  επί 23 συναπτά έτη Μαέστρος και καλλιτεχνικός Διευθυντής του προαναφερόμενου συλλόγου κ. Τάκης Μανιάτης στην ακόλουθη συνέντευξη.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ποιοι ήταν οι λόγοι που ώθησαν μια ομάδα ανθρώπων στην ίδρυση του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης;  
MANIATHΣ:« Η ανάγκη της ανθρώπινης έκφρασης  και της εξωτερίκευσης μέσα από την μουσική των ατομικών μας συναισθημάτων. Κατά δεύτερο λόγο υπήρχε στην περιοχή μια μουσική παράδοση με κανταδόρους και αρκετούς καλλιτέχνες οι  οποίοι όμως είχαν μεμονωμένες μουσικές δράσεις. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1988, δίνοντας « βήμα» σε όλους όσους ένιωθα την ανάγκη να συμμετέχουν οργανωμένα στα μουσικά δρώμενα της περιοχής μας.

Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία

΄Ερευνα:  Κώστας Πρώιμος

 Συνεχίζοντας, η «Ενημέρωση Πελοποννήσου», την μεγάλη έρευνα για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι νέοι της Αργολίδας την απρόοπτη γι’ αυτούς οικονομική και κοινωνική κρίση, απευθύνθηκε σε τρεις ακόμη επιχειρηματίες της Νέας Γενιάς. Τους κ.κ. Γιώργο Δημαράκη (Πτυχιούχο ΑΣΟΕ), Γιώργος Πανοβράκο (Οικονομολόγο Πανεπιστημίου Μάντζεστερ) και Δημήτρη Κουτσόπουλο (Μηχανολόγο ΕΜΠ).
Κοινός παρανομαστής των τριών νέων είναι η βελτιόδοξη αντίληψη της ζωής. Βίωσαν τις επιπτώσεις της κρίσης, αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Βρήκαν το δικό τους επιχειρηματικό μονοπάτι και συνεχίζουν την ζωή τους.
Επισημαίνουμε όμως την διαπίστωση ότι «ακόμη και σήμερα, το κράτος επιμένει να φέρνει εμπόδια στην επιχειρηματικότητα από την οποία εξαρτάται το μέλλον της χώρας».

Το πρόβλημα των Γκρίκλις ή αλλιώς «mi grafc etc»

Είναι πολύς καιρός που θέλω να γράψω για τα greeklish, την κατά τη γνώμη μου μεγαλύτερη μάστιγα των εποχών μας μετά την κακογουστιά. Πρέπει να είναι σημειωμένο σαν θέμα στο πρόχειρό μου για πάνω από έναν χρόνο, αλλά ποτέ δεν ξέρω πως να το πιάσω και από που να ξεκινήσω. Ας αρχίσω λοιπόν ξεκαθαρίζοντας το εξής:
Δεν έχω κανέναν νταλγκά με την ελληνική γλώσσα. Τα αρχαία ήταν το χειρότερο μάθημα που αναγκάστηκα να διαβάσω (λέμε τώρα) στα σχολικά μου χρόνια. Δεν τα γουστάρω, δεν με γουστάρουν, και κανείς από τους δυο μας δεν πρόκειται να κάνει κάτι για να αλλάξει αυτό. Δεν γουστάρω τις πομπώδεις εκφράσεις, την καθαρεύουσα που χρησιμοποιούν δήθεν διανοούμενοι, και συγχύζομαι όταν ανοίγω να διαβάσω ένα σύγχρονο βιβλίο και βλέπω πολυτονικό σύστημα. Ξυπνάει μέσα μου μια μικρή Λουκά που θέλει να κάψει το βιβλίο και τον συγγραφέα μαζί. Οι λόγοι λοιπόν που απεχθάνομαι τα greeklish δεν είναι ιδεολογικοί (μην καταστρέψουμε τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας και τα σχετικά). Είναι καθαρά πρακτικοί.
Κατ’ αρχήν όταν χρησιμοποιείς greeklish κάνεις πρώτα κακό στον εαυτό σου, γιατί πολύ απλά ξεχνάς την ορθογραφία που τόσα χρόνια μάθαινες στο σχολείο. Και η ανορθογραφία δίνει πολύ άσχημη εντύπωση για έναν άνθρωπο, ειδικά στην εποχή που ο γραπτός λόγος μέσω internet αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της εικόνας που θα σχηματίσουν οι άλλοι για 'σένα όταν δεν σε ξέρουν προσωπικά. Την είχα πατήσει κι εγώ. Τον πρώτο καιρό που άρχισε να γίνεται γνωστό το msn έγραφα κι εγώ greeklish. Όχι τα «βαριά» που γράφουν σήμερα οι πιτσιρικάδες, που συνδυάζουν σε μια λέξη λατινικούς χαρακτήρες, αριθμούς, αραμαϊκά σύμβολα και δεν ξέρω κι εγώ τι. Aplws latinikous xaraktires.

Οι Έλληνες φεύγουν… οι λαθρομετανάστες ήρθαν για να μείνουν

Ποιοτικά και ποσοτικά, οι Έλληνες -εντός Ελλάδος-, μειώνονται. Το 2010, ο ρυθμός γεννήσεων μειώθηκε κατά 2,7% έναντι του 2009 και το 2011 αναμένεται μια ακόμη μείωση. Γεννάμε όλο και λιγότερα Ελληνόπουλα. Από την άλλη μεριά, έρχονται στην χώρα μας, και στην συνέχεια γεννοβολούν, όλο και περισσότεροι λαθρομετανάστες.

Δαπανάμε σημαντικό μέρος του Εθνικού εισοδήματος για την εκπαίδευση των νέων μας. Από αυτούς, οι πιο "ανήσυχοι" και όσοι έχουν καλύτερες προοπτικές, μεταναστεύουν σε χώρες της Ευρώπης ή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι, τελικά πληρώνουμε για να εκπαιδεύουμε επιστήμονες που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ξένους λαούς. Συγχρόνως, όλο και περισσότεροι  Έλληνες αδυνατούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών υγείας που θα έπρεπε να τους προσφέρει η πολιτεία ενώ αντιθέτως, κάνουν χρήση -και μάλιστα δωρεάν- όλο και περισσότεροι λαθρομετανάστες. Το ίδιο συμβαίνει και με την προνοιακή λειτουργία του κράτους μας.
Μας επέβαλαν ένα τρόπο ζωής και λειτουργίας, αποτέλεσμα του οποίου είναι, οι Έλληνες να μειώνονται αριθμητικά και την θέση τους να καταλαμβάνουν λαθρομετανάστες.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΒΑΛΟΣ: Σταμάτησαν τα έργα γιατί δεν βγαίνει ο εργολάβος

Η Λιμνοδεξαμενή του Κουτσοποδίου την ημέρα των εγκαινίων
του έργου, που οργάνωσε ο αείμνηστος Δήμαρχος Κουτσοποδίου
Κώστας Μπιτζής (Τίτο).
16 ολόκληρους μήνες, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, το έργο του Αναβάλου στο κομμάτι προς Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας, είναι σταματημένο. Δεδομένου ότι η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει οριστεί σε 30 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής του Εργολαβικού Συμφωνητικού (που έγινε στις 27 Ιουνίου 2011), προβάλουν βάσιμοι φόβοι για μη εκτέλεση του έργου και απώλεια των σχετικών πιστώσεων.
Οι γνωρίζοντες τα πράγματα αναφέρουν ως πραγματική αιτία των καθυστερήσεων το γεγονός ότι ο εργολάβος που ουσιαστικά εκτελεί το έργο δεν είναι ο έχων υπογράψει την σύμβαση αλλά ντόπιος μηχανικός, φίλος κορυφαίου πολιτικού και τέως υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Πραγματική δε αιτία καθυστέρησης είναι η υπερβολική έκπτωση που δόθηκε για να παρθεί το έργο και η οποία είχε ως αποτέλεσμα "να μην βγαίνουν τα νούμερα". Για τον σκοπό αυτό επιδιώκεται η τροποποίηση της εργολαβικής σύμβασης με την μέθοδο των υποέργων και των συμπληρωματικών μελετών, μέσω των οποίων θα αυξηθεί το κόστος του έργου κατά 50%, με το ίδιο όμως φυσικό αντικείμενο.
Για το θέμα αυτό κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή, ο βουλευτής Αργολίδας (ΝΔ) Γιάννης Ανδριανός, στην οποία ζητά απαντήσεις επί των εξής ερωτημάτων:

Πολιτισμός και ανθρώπινα εργαλεία 400.000 ετών και στην Θεσσαλία!!!

Στη Θεσσαλία αναπτύχθηκε ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της Ευρώπης. Εργαλεία της Παλαιολιθικής περιόδου που βρέθηκαν στη Ροδιά, κοντά στη Λάρισα, χρονολογούνται από 200.000-400.000 χρόνια π.Χ.
Άλλα ευρήματα, για παράδειγμα, στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα και στις όχθες του Πηνειού, που χρονολογούνται από το 50000 έως το 30000 π.Χ., τεκμηριώνουν την ανθρώπινη δραστηριότητα κατά τη Μέση Παλαιολιθική εποχή.
Με τις ανασκαφές στο σπήλαιο της Θεόπετρας Τρικάλων, διαπιστώθηκε η συνεχής ανθρώπινη παρουσία από την παλαιολιθική έως τη νεολιθική εποχή, η οποία ξεκίνησε με το τέλος των παγετώνων στην Ευρώπη, διήρκεσε από την 7η έως την 4η χιλιετηρίδα π.Χ. και συνδέθηκε, όπως προαναφέρθηκε, με την έναρξη της άσκησης της γεωργίας από τον άνθρωπο.
Αυτά αναφέρουν σε σχετική εργασία η Στέλλα Γαλανοπούλου-Σενδουκά, τέως καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Ελένη Κ. Κοντσιώτου τέως επίσης διευθύντρια του Ινστιτούτου Κτηνοτροφικών Φυτών και Βοσκών Λάρισας, οι οποίες εξετάζουν τη γεωργία και τον πολιτισμό στη Θεσσαλία.

Στην Γερμανία επιχειρείται η ...απαγόρευση της κτηνοβασίας!

Αν δεν το γνωρίζετε, στην Γερμανία επιτρέπεται η κτηνοβασία, εκτός των περιπτώσεων που από τη σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων... το ζώο τραυματίζεται.
Προσφάτως, η κυβέρνηση της Γερμανίας προώθησε προς ψήφιση στην Γερμανική Βουλή, σχέδιο νόμου με τον οποίο θα επιβληθεί καθολική απαγόρευση της κτηνοβασίας στη χώρα. Ο ισχύον νόμος απαγορεύει τη σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων μόνο στην περίπτωση που το ζώο τραυματίζεται.
Αν ο νόμος ψηφισθεί, τότε τα πρόστιμα για τους αμετανόητους κτηνοβάτες θα φτάνουν τα 25.000 Ευρώ.
Όπως αναφέρει η σχετική είδηση "οι κτηνοβάτες μέσω της οργάνωσης “Ζωόφιλοι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (ZETA)” θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά της τροποποίησης του νόμου"
Την τροποποίηση του νόμου για την κτηνοβασία θα εξετάσει αύριο (28/11) η Επιτροπή Γεωργίας της γερμανικής βουλής προτού την στείλει προς ψήφιση στη βουλή μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Πάγκαλος = Ψωμί και Κόκκορας

Το επώνυμο Πάγκαλος έχει συνδεθεί με τη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας. Παππούς και εγγονός, και  οι δύο Θεόδωροι, κυβέρνησαν και κυβερνούν τούτο τον τόπο.
Πολλοί, ίσως, να θεωρούν ότι το επώνυμο Πάγκαλος συνδέεται με το αρχαίο ελληνικό επίθετο “πάγκαλος” (πανέμορφος). Στην πραγματικότητα, όμως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος οφείλει το όνομα του στις ιταλικές λέξεις pane+gallus (ψωμί και κόκορας), τα οποία ήταν ζωγραφισμένα στο οικόσημο της ιστορικής οικογένειας των Παγκάλων από την Κέα.

Τι μισθό έδιναν σ’ αυτό το παιδί και τι του έκοψαν τώρα;

Είναι γνωστές αλλά ξεχασμένες οι φωτογραφίες αυτές. Βλέπετε, τα συστημικά αριστερά μέσα, δεν επιθυμούν να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε ποιοι, πως και γιατί καίνε και αιματοκυλούν τους  Έλληνες.

Ο ένστολος που, ακολουθώντας εντολές της πολιτικής και φυσικής του ηγεσίας, δεν αρνήθηκε να υπακούσει… πλήρωσε. Με εγκαύματα από μολότωφ αυτός. Με την ζωή τους κάποιοι άλλοι. Δεκάδες «κάποιοι άλλοι». Ελληνόπουλα με ονόματα, προσφορά και οικογένεια.

Για να εισπράττει 300.000 Ευρώ τον χρόνο η Τόνια Μπιρμπίλη και

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Έβαλαν χέρι στα λεφτά του Πράσινου Ταμείου

Αφού πρώτα, πριν από ένα χρόνο, αφαίρεσαν το 95% του αποθεματικού που είχε σχηματισθεί, σήμερα προχώρησαν στην δέσμευση και αλλαγή χρήσης του 50% από το υπόλοιπο που είχε απομείνει.
Ο λόγος γιά την ληστρική και πολιτικά ανήθικη "βουτιά", που έκαναν οι κ.κ. Βενιζέλος και Στουρνάρας στά χρήματα που συγκεντρώθηκαν στα ταμεία του λεγόμενου Πράσινου Ταμείου, από τα οποία πήραν το 95% (επί Βενιζέλου) και 2,5% (επί Στουρνάρα).
Το Πράσινο Ταμείο που είχε συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 1,8 δισ., δημιουργήθηκε με την Επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Βενζίνης και Τέλη νομιμοποίησης αυθαιρέτων και είχε σαν στόχο την χρηματοδότηση της προστασίας των δασών, την δημιουργία ανθρώπινων πόλεων, αναδασώσεις, χρηματοδότηση Φορέων Προστασίας Δασών και Βιοτόπων, κ.α.
Η αλλαγή χρήσης των εισφορών των Ελλήνων Πολιτών, αναμένεται να επιδράσει και την αξαιρετική δράση του Φορέα Προστασίας του Πάρνωνα και του Υγρότοπου Μουστού, το 2013.
Η ιστοσελίδα "Τρελλό Κουνέλι", γράφει χαρακτηριστικά:

Αποδεικνύεται Χίμαιρα το Αεροδρόμιο στην Τρίπολη


Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας γνωμάτευσε αρνητικά στην  πιθανότητα άμεσης δημιουργίας αεροδρομίου χαμηλού κόστους, στην Τρίπολη, όπως ονειρεύτηκαν χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες που ενεργοποιούνται στον τουρισμό, στην αγροτική οικονομία και στο  εμπόριο.
Μια βασική προγραμματική εξαγγελία του Πέτρου Τατούλη εμφανίζεται ως μη πραγματοποιήσιμη αν και για την υλοποίησή της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου επικαιροποίησε υφιστάμενη μελέτη, την οποία και εμπλούτισε με συμπληρωματικές μελέτες, χωρίς όμως να επιτύχει την άρση των αμφιβολιών που εκφράζονται για την ασφάλεια των πτήσεων. 
Τα νέα, αρνητικά στοιχεία, είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από την απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χατζηδάκης, στην 2685/8-10-2012 ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Ανδριανός. Θέμα της ερώτησης ήταν "η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης ώστε να λειτουργεί ως αερολιμένας για πτήσεις χαμηλού κόστους για την ώθηση της τουριστικής ανάπτυξης".
Ο Υπουργός στην απάντησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι: 

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

169 απώλειες ζωής θα τους βαρύνουν

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα καταγεγραμμένα -επίσημα περιστατικά αυτοκτονιών ανήλθαν σε 3.124. Εξ αυτών, 677 το 2009, σε 830 το 2010, σε 927 το 2011 και σε 690 έως την 23η Αυγούστου του 2012.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει μόνο ένας καθολικά αποδεκτός παράγοντας που προκαλεί στον άνθρωπο τέτοιας ακραίας μορφής αυτοκαταστροφικές τάσεις, αλλά πρόκειται για ένα φαινόμενο πολύ-παραγοντικό, το οποίο σχετίζεται με εξωγενείς παράγοντες (κοινωνικούς, επαγγελματικούς, οικογενειακούς κλπ.) αλλά και με παράγοντες ατομικούς –εσωτερικούς».
Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέχρι την 23η Αυγούστου, έχασαν τη ζωή τους 169 συνέλληνες. Τα θλιβερά πρωτεία, κατέχει η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Ακολουθεί η Λακωνία και Τρίτη στην σειρά έρχεται η Μεσσηνία.
Αν η δυναμική των στοιχείων επαληθευτεί και τους επόμενους μήνες, τότε, το 2012, τα πρωτεία θα διεκδικήσουν οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Αρκαδίας.
Αναλυτικότερα, οι άδικες απώλειες ζωής των συμπατριωτών μας, κατά Περιφερειακή Ενότητα και κατά έτος είναι:

Μνημόνιο Πορτογαλία και Ελλάδα

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

3 ΝΑΙ και 2 ΟΧΙ για το Πολυτεχνείο

Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

 Η παρουσία της «Χρυσής Αυγής» στο κοινοβούλιο και η παράδοση της ελληνικής κοινωνίας στους συνεργάτες της τρόϊκα και τους οπαδούς της παγκοσμιοποίησης, αναζωπύρωσε φέτος το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και κάποιων πολιτικών, για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Όπως ήταν αναμενόμενο, κάποιοι αναφέρθηκαν σ’ αυτό  ισοπεδωτικά και απαίδευτα, ενώ κάποιοι άλλοι, μίλησαν με υπερβολή και μεγάλη δόση μυθοπλασίας.
Θα προσπαθήσω, στον περιορισμένο χώρο μιας προσέγγισης λίγων λεπτών, να αναφέρω «τη δική μου αλήθεια». Για  τον σκοπό αυτό, θα προσεγγίσω το θέμα με 5 απαντήσεις σε ισάριθμα ερωτήματα και, τελικώς, με μία ανακεφαλαίωση.
ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο. Υπήρξε εξέγερση; Απαντώ ΝΑΙ!
ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο. Υπήρξαν θύματα; Απαντώ ΝΑΙ!
ΕΡΩΤΗΜΑ 3ο. Επέδρασε στις εξελίξεις; Απαντώ ΝΑΙ!
ΕΡΩΤΗΜΑ 4ο. Υπήρξε πολιτική υποκίνηση; Απαντώ ΟΧΙ!
ΕΡΩΤΗΜΑ 5ο. Υπήρξε δικαίωση των επιδιώξεων των συμμετεχόντων; Απαντώ ΟΧΙ!
Ποιο αναλυτικά:

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Συνταγή επιβίωσης στην κρίση, από 4 νέους επιχειρηματίες

Νίκος Δρούγκας
Δημήτρης Καλκούνος
Η έρευνα της «Ενημέρωσης Πελοποννήσου», που επιμελείται ο Κώστας Πρώιμος, φέρνει στο φως μια άλλη αντίληψη του επιχειρείν. Μακριά από την γκρίνια και την μεμψιμοιρία. Μια αντίληψη που ταιριάζει «στον αιώνιο Έλληνα». Μια αντίληψη προσαρμογής, επιμονής, επιβίωσης, δημιουργικότητας και ανεύρεσης του δρόμου προς το αύριο. Του δρόμου του Οδυσσέα, που έφτασε στον προορισμό, χάρις στην ευρηματικότητά του και την δύναμη που αντλούσε από τον σκοπό που είχε θέσει. Φιλοξενούμε σήμερα, τέσσερεις νέους επιχειρηματίες που ενεργοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας. Αν και οι εμπορικές τους δραστηριότητες δεν συσχετίζονται, όλοι τους, εξέφρασαν ως συνισταμένη των συνθηκών που αντιμετωπίζουν, μια κοινή πεποίθηση: Την βεβαιότητα ενός …αβέβαιου μέλλοντος.
Γι’ αυτούς, όμως, η Σπαρτιατική ρήση «ή ταν ή επί τας», δεν είναι μέρος της φιλοσοφίας τους, που προβλέπει μόνον τον αγώνα και προσβλέπει μόνον στη νίκη.
Όσα για τα πολιτικο –κομματικά, «κανένα από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα δεν εκφράζουν τις ανησυχίες της νεολαίας! Το Κράτος είναι ανάλγητο», όπως μας λέει ο ένας εξ αυτών.

Δήλωση του Γιώργου Γαβρήλου για το Μνημόνιο ΙΙΙ

"Το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν θέλησε να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Το κόστος καλείται σήμερα να πληρώσει ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και η καθημαγμένη μεσαία τάξη.
Τα μέτρα, που απορυθμίζουν ακόμη περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις και μετατρέπουν την αγορά εργασίας σε ζούγκλα και η περεταίρω περικοπή μισθών και συντάξεων, δεν έχουν σχέση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τις αρχές, αξίες και πολιτικές της μεγάλης, προοδευτικής, δημοκρατικής παράταξης.
Η πατρίδα έχει ανάγκη από ένα ελληνικό, μεταρρυθμιστικό και κοινωνικά δίκαιο σχέδιο εξόδου από την κρίση".

"Εκχερσώνεται ΔΑΣΟΣ στην Ερμιονίδα" καταγγέλουν Βουλευτές

Στο δάσος της περιοχής “ΠΛΑΣΑ”, Διδύμων, του Δήμου Ερμιονίδας, που βρίσκεται κοντά στο χωριό Λουκαΐτι, κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες τις μπουλντόζες “πράσινου επενδυτή”, που άρχισαν  να ξεχερσώνουν το  ΔΑΣΟΣ με σκοπό την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και προκαλώντας ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή σε έκταση 3000 στρεμμάτων.
Οι κάτοικοι, που μέχρι τότε δεν είχαν καμία ενημέρωση για το θέμα, όπως καταγγέλλει ο ορισθείς ως εκπρόσωπός τους κ. Παύλος Δαγρές, "δίκαια αντιδρούν εδώ και δεκαπέντε ημέρες στον παραλογισμό, που με πρόφαση τις “πράσινες επενδύσεις” καταστρέφει δάση και  ευαίσθητα οικοσυστήματα, θέτοντας σε κίνδυνο το περιβάλλον, αλλά και τις κτηνοτροφικές δραστηριότητες της περιοχής".
Όσον αφορά στα υπό εγκατάσταση φωτοβολταϊκά συστήματα υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα που αφορούν στη νομιμότητα της συγκεκριμένης επένδυσης, σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή, 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Η πραγματικότητα εκδικήθηκε ...τον Μαγκούφη

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Νομό Τρικάλων, Χρήστος Μαγκούφης, δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι «αν μείνω στην Ελλάδα, δεν θα μπορέσω να τα βγάλω πέρα. Η μόνη λύση, που βλέπω, είναι να αναζητήσω και πάλι δουλειά στο εξωτερικό».
«Η οικοδομή έχει πεθάνει" είπε. "Εμείς οι μηχανικοί καθώς και τα 235 επαγγέλματα που στηρίζονται στην οικοδομή, δεν έχουμε δουλειά. Δεν σας κρύβω ότι βρίσκομαι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τώρα, στα εξήντα μου, είμαι έτοιμος να φύγω πάλι για την ξενιτιά, να δουλέψω για να ζήσω την οικογένειά μου. Είμαι αναγκασμένος να το κάνω για να μπορέσω να επιβιώσω».
Ο ...Μαγκούφης πριν από έναν χρόνο περίπου, υπήρξε από τους πιο σκληρούς υποστηρικτές της πολιτικής του GAP, χαρακτηρίζοντας ως «ριψάσπιδες» όσους δεν είθελαν να ψηφίσουν το Μνημόνιο 2.

Νέα ευρώ με έμπνευση από την ελληνική μυθολογία

Μια προσωπογραφία της Ευρώπης -μορφής της ελληνικής μυθολογίας από την οποία προήλθε η ονομασία της ηπείρου- θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της νέας πλήρους σειράς χαρτονομισμάτων ευρώ με εξελιγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας που θα κυκλοφορήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ΕΚΤ και οι εθνικές τράπεζες του ευρωσυστήματος σταδιακά, αρχής γενομένης από το Μάϊο του 2013 με πρώτο το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ.

Η προσωπογραφία της Ευρώπης θα βρίσκεται στο υδατογράφημα και το ολόγραμμα.

Αρχικά η ΕΚΤ θα κυκλοφορήσει το Μάϊο του 2013 τα νέα πεντάευρα.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στη Νέα Κίο, αποτελεί ντροπή

Ρεπορτάζ για το "Παραπολιτικά Αργολίδα": Αναστασία Χαβιαρά

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Νέας Κίου, και η Παιδική Χαρά που λειτουργούσε στον ίδιο χώρο εδώ και κάποιους μήνες αποτελούν παρελθόν.
Η αλήθεια είναι πως τα όργανα της Παιδικής Χαράς ήταν σκουριασμένα, σπασμένα κι επικίνδυνα! Καλώς ξηλώθηκαν! Κακώς δεν αντικαταστάθηκαν!
Καλά αλλά λίγα τα όργανα της Παιδικής Χαράς που στήθηκαν στο διπλανό πάρκο! (Πάρκο Εθνικής Αντίστασης). Αυτά πάντως έκαναν τη δουλειά τους κατά τους θερινούς μήνες.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής όμως; Οι άρχοντες του Δήμου Άργους -Μυκηνών που το παρέλαβαν πριν από δύο χρόνια από το Δήμο Νέας Κίου, θεώρησαν μάλλον περιττή την ύπαρξη του!
Η αλήθεια είναι πως δεν λειτουργούσε πια. Για καθαρά οικονομικούς λόγους. Η αλήθεια είναι επίσης ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Νέας Κίου ήταν το μόνο που λειτούργησε κανονικά στα πρώτα του χρόνια και δικαιολόγησε απόλυτα την ύπαρξή του και την προσπάθεια αυτών που πάλεψαν για να το στήσουν!

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Το Ίδρυμα Αντενάουερ οι Πολιτικοί και οι Δημοσιογράφοι

Αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο η Γερμανία, έχοντας χάσει τον πόλεμο, διχοτομήθηκε σε Ανατολική (υπό την κατοχή των Ρώσων) και σε Δυτική (υπό την κατοχή των Άγγλων, των Αμερικανών και των Γάλλων).

Ο Αντενάουερ, που διοίκησε και ανασυγκρότησε, με Αμερικανική βοήθεια, την Δυτική Γερμανία ήταν δημιουργός του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Του κόμματος του οποίου σήμερα αρχηγός είναι η καγκελάριος Μέρκελ. Οι διάδοχοί του, δημιούργησαν ένα Ίδρυμα εκπαίδευσης πολιτικών στελεχών, που το ονόμασαν «Ίδρυμα  Αντενάουερ».
Σε λίγο καιρό, το ίδρυμα επεκτάθηκε σε γειτονικές χώρες όπου υπήρχαν συγγενή κόμματα. Το 1993 το έφερε στην Ελλάδα ο τότε πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Το ίδρυμα Αντενάουερ μόρφωσε κομματικά και πολιτικά πολλά από τα σημερινά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Σαν παράδειγμα αναφέρουμε τον σημερινό υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, ο οποίος παρακολούθησε σχετικά σεμινάρια.

Η μητέρα των μαχών: Δικαστές εναντίον Πολιτικών

Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Είναι φανερό, για όσους μπορούν να αναλύσουν τα γεγονότα, ότι, η τρικοματική κυβέρνηση (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), κέρδισε μεν την πολιτική μάχη του Προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου, πλην όμως η νίκη ήταν "Πύρρειος". Συγχρόνως, άνοιξε ένα ακόμη μέτωπο σύγκρουσης, του οποίου την ισχύ και την αποτελεσματικότητα, σαφώς και δεν εκτίμησε σωστά.
Το κοινό μέτωπο των Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από τους Νομικούς της χώρας, δημοσιοποίησαν την απόφασή τους να αγωνιστούν -πέραν των άλλων- και "για την πάταξη της διαφθοράς και την κάθαρση της πολιτικής ζωής της Χώρας".
Μια απλή ανάγνωση της ανακοίνωσης οδηγεί σε μια σειρά από σκέψεις:
1. Τονίζουν ότι "Είναι Λειτουργοί μιας εκ των τριών συντεταγμένων κρατικών εξουσιών" και "εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα σε επίπεδο θεσμών".
Μία από τις θεσμικές ανατροπές στις οποίες αναφέρονται είναι

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Η Ζάκυνθος δείχνει το δρόμο για την διαχείριση απορριμμάτων

Το κείμενο που ακολουθεί δεν είναι προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και ως εκ τούτου δεν αναφέρεται σε προθέσεις αιρετών της αυτοδιοίκησης. Είναι μία επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κ. Αγγελάκα.
Θα μπορούσε ίσως να το διαβάσει ο κ. Τατούλης ή ο κ. Καμιζής και να ενεργήσουν άμεσα τα δέοντα.
Όσον αφορά τον χαρτοπόλεμο του κ. Καμιζή με τον οποίο προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του και τα παραμυθένια σχέδια του κ. Τατούλη, όπου η λύση μεταφέρεται από το 2011 στο 2012 και από το 2012 στο 2015, λέμε απλά "Άσε μας ρε Πέτρο. Βαρεθήκαμε τα λόγια. Κάνε επί τέλους κάτι, έστω και μικρό".
Διαβάστε πως η Ζάκυνθος αντιμετώπισε το πρόβλημά της και γλυτώνει από τα πρόστιμα που της είχαν επιβληθεί.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η NASA αντιγράφει τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων!

Το περίφημο μελανό υάλωμα των αττικών αγγείων που κανείς ως τώρα δεν έχει καταφέρει να μιμηθεί προσέλκυε το ενδιαφέρον των επιστημόνων της NASA, οι οποίοι ενδιαφέρονται να το αναπαράγουν και να το χρησιμοποιήσουν για τη μόνωση των διαστημοπλοίων τους.

Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, το υάλωμα αυτό είναι ουσιαστικά ένα νανοϋλικό με ιδιαίτερες μηχανικές και χημικές ιδιότητες και η NASA αναζητά σε αυτό τα μυστικά που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν να βελτιώσει την ανθεκτικότητα των κεραμικών που χρησιμοποιεί για τη μόνωση των διαστημοπλοίων της.

Σύμφωνα με τις έρευνες, το μυστικό της ανθεκτικότητας βρίσκεται στο άργιλο, που υπήρχε σε αφθονία στο ελληνικό χώμα και προμήθευε στους κεραμείς τις πρώτες ύλες για να πετύχουν ένα υάλωμα εξαιρετικής αντοχής και ποιότητας.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Κώστας Κατσουράνης: «Μικροί ιστιοπλόοι…οι μελλοντικοί κυβερνήτες!»

Όλα άρχισαν όταν μια παρέα ανθρώπων που έτρεφαν μεγάλη αγάπη για την θάλασσα και την ιστιοπλοΐα, αποφάσισαν το 2004 να ιδρύσουν τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ερμιόνης. Ο Πρόεδρος του σωματείου κ. Κώστας  Κατσουράνης μέσα από την ακόλουθη συνέντευξη, κάνει λόγο για τη μεγάλη σημασία και τα οφέλη του ναυταθλητισμού  στα νέα παιδιά.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ποιος είναι ο σκοπός της ίδρυσης του Ναυταθλητικού Ομίλου Ερμιόνης;
Κ. ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ: Κατ΄ αρχάς, να «μυήσει» τη νεολαία στην ιστιοπλοΐα της οποίας ο ρόλος είναι παιδαγωγικός. Προετοιμάζει τα παιδιά που κυβερνούν το σκαφάκι τους, να γίνουν οι μελλοντικοί κυβερνήτες της ζωής τους. Καταβάλουμε προσπάθειες να φέρουμε τον κόσμο κοντά στο ναυταθλητισμό.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πόσους αθλητές απαριθμεί το τμήμα της ιστιοπλοΐας του Ομίλου σας;

Έτσι χάνονται 2 δις ετησίως και 200. 000 θέσεις εργασίας

Ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Ανδριανός
 
Τα όσα εκπληκτικά περιγράφονται στο πόρισμα του Σ.Δ.Ο.Ε. αφορούν στοιχεία έρευνας που ξεκίνησε από το Ν. Καβάλας και επεκτάθηκε σε 13 συνολικά (Θεσσαλονίκης, Ροδόπης, Σερρών, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρεβέζης, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Κορίνθου, Αργολίδας, Αρκαδίας και Βοιωτίας).
Ο Βουλευτής Γιάννης Ανδριανός δεν διστάζει να μιλήσει για «μαφιόζικες μεθοδεύσεις ευρείας κλίμακας και βάθους» που έχουν ως αποτέλεσμα «να χάνονται τουλάχιστον 2δις € ετησίως και τουλάχιστον 200.000 νέες θέσεις μόνιμης εργασίας στην Ελληνική περιφέρεια».

Ο Βουλευτής, μαζί με ομάδα Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ.Ιωάννη Στουρνάρα, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ.Αντώνιο Ρουπακιώτη, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών &Δικτύων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ.Αθανάσιο Τσαυτάρη, και Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη με θέμα την πορισματική αναφορά του Σ.Δ.Ο.Ε.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΣΧΟΛΙΟ: Το είπε και το εννοούσε

Βροντοφώναξε ΟΧΙ και ύψωσε την Ελληνική σημαία μέσα στο Κοινοβούλιο, τη στιγμή της ψηφοφορίας για την έγκριση του νομοσχεδίου της τρικομματικής κυβέρνησης. Eίναι η Σταυρούλα Ξουλίδου, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες".
Να θυμήσουμε ότι, το σύνολο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (πλην του Γιώργου Κασαπίδη) και το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (πλην των Άντζελα Γκερέκου, Μάρκου Μπόλαρη, Γιάννη Κουτσούκου, Θόδωρου Παραστατίδη, Μιχάλη Κασσή και Κώστα Σκανδαλίδη), ψήφισαν όλα τα μέτρα, απολαμβάνοντας της ανοχής της "Δημοκρατικής Αριστεράς",

ΣΧΟΛΙΟ: Τι κρύβει η προτίμηση Χειβιδόπουλου προς δημοσιογράφο;

Τώρα που βγήκαν στην φόρα οι περίεργες συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρήθηκε η δημιουργία τριών φωτοβολταϊκών μονάδω ν σε δασικές εκτάσεις του Δήμου Ερμιονίδας, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο το ερώτημα που και στο παρελθόν είχε διατυπωθεί, χωρίς να τύχει  απάντησης εκ μέρους του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσο Χειβιδόπουλου.
«Γιατί στην Αργολίδα, όπου τις σχετικές καταχωρίσεις διαχειρίζεται προσωπικά ο κ. Χειβιδόπουλος, οι ανακοινώσεις περιβαλλοντικών όρων δημοσιεύονται (σχεδόν) κατ’ αποκλειστικότητα, σε εφημερίδα που έχει μονοψήφια κυκλοφορία

ΣΧΟΛΙΟ: Όπου ακούς πολλά κεράσια ...να κρατάς μικρό καλάθι


«Το πρόγραμμά μας για τη συνολική και οριστική διαχείριση των αστικών αποβλήτων αποτελεί τον πιλότο αντιμετώπισης του προβλήματος για το σύνολο της χώρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μονάδας διαχείρισης στερεών αποβλήτων του Δήμου Τρίπολης, η οποία εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.
 
 Ο κ. Τατούλης στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του κόστους της τελικής διαχείρισης, το οποίο, όπως ανέφερε, «θα κυμαίνεται στο μισό του σημερινού κόστους μεταφοράς,

Νέα Δημοκρατία: Λίγο πριν το τέλος

Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο τελευταίος ίσως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επιχείρησε να γράψει την δική του ιστορία, προσδιορίζοντας το κόμμα ως «Κεντροδεξιό». Αποδείχθηκε όμως ότι, ένα κόμμα με δεξιές καταβολές και αριστερή νοοτροπία διαχείρισης των προβλημάτων, δεν μπορεί να κερδίσει τον κεντρώο ψηφοφόρο, μόνο και μόνο επειδή κηδεύει τον Καπετάν Γιώτη "δημοσία δαπάνη" (με αιτιολογικό"τας εξαιρετικάς προς την πατρίδα προσφερθείσας υπηρεσίας") ή επειδή«προσλαμβάνει» διακεκριμένους αριστερούς ως συνεργάτες.
Η Νέα Δημοκρατία,στην αγωνιώδη προσπάθεια που καταβάλλει για την απόκτηση πολιτικοϊδεολογικής φυσιογνωμίας, βρίσκεται σήμερα στην φάση όπου ο Λαός την χαρακτηρίζει ως κόμμα "μνημονιακό". Δηλαδή, ως κόμμα που υποτάσσει τα Εθνικά συμφέροντα σε αυτά των "συμμάχων" και που θεωρεί ότι το συμφέρον της Πατρίδας μπορεί να περνάει μέσα από την θυματοποίηση των Ελλήνων. Ενός κόμματος που θεωρεί την ανάδειξη του "Ναι σε όλα" ως ενός σύγχρονου Σύμβολου Πίστης, της ηγεσίας προς "τους εταίρους -δανειστές", και των βουλευτών προς την ηγεσία και τους περί αυτήν.

Η Νέα Δημοκρατία,υποστηρίζω ότι, δεν έχει πλέον τίποτε άλλο να προσφέρει (προς το εξωτερικό και το εσωτερικό). Εξάντλησε τους λόγους της πολιτικής της ύπαρξης. Και γι' αυτό, ήρθε η ώρα να κλείσει τον ιστορικό της κύκλο.
(Ολόκληρο το άρθρο, στη συνέχεια)

Αλ Μπατίρ Νιούζ

Ο χορός των καταραμένων

Πρέπει να ξυπνήσω. Στην πατρίδα μου γίνεται το μεγαλύτερο πάρτι του αιώνα. Βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο χορός των καταραμένων και εγώ κοιμάμαι.
Νοιώθω να μου κλέβουν τη γη, τον ήλιο και τον αέρα που αναπνέω. Να μου αφαιρούν την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά και το χαμόγελο. Νοιώθω τους ξένους υποψήφιους κατακτητές  να έρχονται και με την βοήθεια των αρχόντων της πολιτικής, να μου παίρνουν τα πάντα. Μου άφησαν μισό μεροκάματο και πρέπει με αυτό να συντηρήσω οικογένεια 5 ατόμων, πληρώνοντας νοίκι, ρεύμα, τηλέφωνο, τραπεζικά δάνεια και φόρους. Πολλούς φόρους.
Δίπλα μου, άνθρωποι τσακώνονται με την οικογένειά τους. Αυτοκτονούν από απελπισία. Τους κάνουν το χατίρι και βγαίνουν στο περιθώριο της κοινωνίας.
Πρέπει να ξυπνήσω.
Η χώρα μου έχει πέτρες και ανθρώπους. Νοιώθω να μου χαλάνε το μυαλό. Βλέπω να γεμίζουν τη χώρα μου με λαθρομετανάστες.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ηλιακή Ενέργεια από τα πεύκα της Ερμιονίδας


Αξιοποιώντας την ανοχή της Περιφέρεια Πελοποννήσου και την αδιαφορία του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, μεγαλοκεφαλαιούχοι των Αθηνών μετατρέπουν Δασικές εκτάσεις της Ερμιονίδας σε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας. Για να εγκαταστήσουν τα φωτοβολταϊκά πάνελ, ξεχερσώνουν (χωρίς άδεια, όπως καταγγέλουν οι τοπικοί παράγοντες) άγρια βλάστηση, πουρνάρια και Πεύκα.
Οι όροι της Περιβαλλοντικής μελέτης δεν τηρούνται, με διάφορα προσχήματα και οι υπηρεσίες της πολιτείες είναι «κραυγαλέα απούσες», ανταγωνιζόμενες σε συνενοχές την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που κατόπιν εορτής, ήρθε να ζητήσει ευθύνες από τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλος ο οποίος  «το παίζει  Πόντιος Πιλάτος». Το ίδιο και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαφωτίου που εδήλωσε άγνοια και συγχρόνως «φύλακας του νόμου».
Η υπόθεση, παράνομης εκχέρσωσης μεγάλων εκτάσεων, δίπλα στο Λουκαΐτι,  απασχόλησε ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας. Κατετέθη μήνυση κατά των υπευθύνων, οι οποίοι γλύτωσαν το αυτόφωρο (ειδοποιηθέντες εγκαίρως). Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, δια του εκπροσώπου τους Ανάργυρου Πέππα (Προέδρου του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Λουκαϊτίου)

Πρωτοσέλιδο της 10ης Νοεμβρίου 2012


Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ένας Αντισμήναρχος προς κάθε πολιτικό, των τελευταίων 38 ετών

Η εικόνα είναι εμβληματική.
Αναφέρεται στα εδάφη μας
που θέλουν να «χαρίσουν»,
και στη δραπέτευση της νεολαίας
για ανεύρεση καλύτερης τύχης
Σαν Άνθρωπο δεν σας γνωρίζω, σαν Έλληνα αμφιβάλλω, σαν πολιτικό σας γνώρισα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, (σε ένιωσα στο πετσί μου), .... γιατί μου ξύνεις πληγές (ζητώντας την ψήφο μου) που άνοιξες εσύ και οι όμοιοί σου και τρέχει το αίμα μου, το αίμα των παιδιών μου και όλων των συν-Ελλήνων μου;;;

Ξέρεις τι σημαίνει, να δουλεύεις σε οικοδομές από 12 χρονών παιδί;
Ξέρεις τι σημαίνει, να πετυχαίνεις σε στρατιωτική σχολή με μόνη βοήθεια τη θέλησή σου;
Ξέρεις τι σημαίνει, να ''σπαταλήσεις'' τη νιότη σου μέσα στο στρατόπεδο της σχολής;
Ξέρεις τι σημαίνει, να ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ την ΠΑΤΡΙΔΑ για 28 συνεχόμενα χρόνια στη πρώτη μονάδα αναχαίτισης, την Τανάγρα; (έχεις κοιμηθεί ποτέ μέσα στο SHELTER πάνω στη πτέρυγα του μαχητικού ή μέσα στις κάσες των πυραύλων του επειδή ήσουν επιφυλακή ή άσκηση κλπ και ήσουν ένα με το αεροσκάφος σου);
Ξέρεις τι σημαίνει, να αποστρατεύεσαι μετά από 38 χρόνια (33 + 5 πολεμικά) κουφός από το ένα αυτί και με απώλεια ακοής πάνω από 40% από το άλλο αυτί από τα συνεχή RUN UP, χωρίς να διεκδικείς αναπηρική σύνταξη

Η NASA αντιγράφει την τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων!

Το περίφημο μελανό υάλωμα των αττικών αγγείων που κανείς ως τώρα δεν έχει καταφέρει να μιμηθεί προσέλκυε το ενδιαφέρον των επιστημόνων της NASA, οι οποίοι ενδιαφέρονται να το αναπαράγουν και να το χρησιμοποιήσουν για τη μόνωση των διαστημοπλοίων τους.
 Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, το υάλωμα αυτό είναι ουσιαστικά ένα νανοϋλικό με ιδιαίτερες μηχανικές και χημικές ιδιότητες και η NASA αναζητά σε αυτό τα μυστικά που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν να βελτιώσει την ανθεκτικότητα των κεραμικών που χρησιμοποιεί για τη μόνωση των διαστημοπλοίων της.
 Σύμφωνα με τις έρευνες, το μυστικό της ανθεκτικότητας βρίσκεται στο άργιλο, που υπήρχε σε αφθονία στο ελληνικό χώμα και προμήθευε στους κεραμείς τις πρώτες ύλες για να πετύχουν ένα υάλωμα εξαιρετικής αντοχής και ποιότητας.

Αλ Μπατίρ Νιους (1)

Χθες, από πολύ νωρίς, βρέθηκα στο Υπουργείο Ανεργίας και Κοινωνικής Ανασφάλειας, δηλαδή, Εργασίας, για να παρακολουθήσω την συζήτηση μεταξύ της Τρόϊκα και των επιτελών του υπουργείου. Όταν η συζήτηση τελείωσε και έφυγαν οι κουστουμάκιδες των 12.000 ευρώ μηνιαίως, βγήκε για να μας μιλήσει ο υπουργός μας, των 10.000 ευρώ μηνιαίως. Μας είπε πως το κλίμα ήταν εξαιρετικό, πως όλα πήγαν καλά και πως το θέμα έκλεισε και πάει στη Βουλή για ψήφιση.
Άρχισαν οι ερωτήσεις και όταν ήρθε η σειρά μου του ζήτησα να μας πει συνοπτικά τι συμφώνησαν. Μου είπε πως έδωσε μεγάλη μάχη και κατάφερε να σώσει τον κατώτατο μισθό.  Έπεσε μόνο 500 ευρώ τον μήνα, από τον προηγούμενο. Δηλαδή, πέτυχε να καταργηθούν όλες οι συμβάσεις, να παίρνει ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα τρίχες για αποζημίωση και όποτε γουστάρει ο ταλαίπωρος επιχειρηματίας εργοδότης να τον πετάει έξω. Περιχαρής και αισιόδοξος μας είπε πως επιτέλους η χώρα θα δει καλύτερες μέρες.
Τον ρώτησα αν γνώριζε τον χούφτεν ή φούχτεν ή όπως αλλιώς τον λένε.