Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ: «θα φύγουμε μπροστά χωρίς να ασχοληθούμε πάλι μαζί του (τους)»

Δεν γράφει συχνά στο προσωπικό του Ιστολόγιο, τις σκέψεις του, ο Δημήτρης Κωστούρος. Ίσως τα Δημαρχιακά του καθήκοντα, σε συνδυασμό με την προσπάθεια να μην απομακρύνεται από την οικογένειά του, να μην του το επιτρέπουν. Όμως, όταν γράφει, μου δημιουργεί την ανάγκη να αναπαράγω τα κείμενά του.
Διαβάστε τι έγραψε στις 29 Δεκεμβρίου, προφανώς αναφερόμενος σε κάποιους δημοτικούς συμβούλους που συμπεριφέρονται μικρότητα ή με κριτήρια που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Ναυπλίου, σήμερα.

Το "χθες" του Δήμου μας...
Όπως όλοι έχουν καταλάβει, τόσο καιρό το "χθες" του Δήμου μας αντιστέκεται  με όσες δυνάμεις του έχουν απομείνει.
Άμοιρο "χθες" , πόσο σε λυπάμαι πραγματικά!

Αφιέρωμα στους Νέους ...και στους πάντοτε Νέους..

Τι διαφέρει η Νοσταλγία από το Όνειρο; Θα έλεγα πως είναι η ίδια αίσθηση. Είναι όπως η κεντρομόλος δύναμη με την φυγόκεντρο δύναμη. Είναι το ίδιο άνισμα με διαφορετική φορά. Προς τα μέσα η Κεντρομόλος (Νοσταλγία), προς τα έξω η Φυγόκεντρος (Όνειρο).

Για να νοσταλγήσεις κάτι, θα πρέπει να το έχεις γνωρίσει. Να το έχεις ζήσει. Να σε έχει χαράξει. Για να ονειρευτείς κάτι, θα πρέπει να έχεις ακούσει γι΄ αυτό. Να έχεις πλάσει με το μυαλό σου έναν μύθο. Να σε έχει προκαλέσει να το ζήσεις.
Και στην μία και στην άλλη περίπτωση, πρέπει να είσαι ένας άνθρωπος ξεχωριστός. Ικανός να νοσταλγείς και να ονειρεύεσαι.
Να μην είσαι, όπως προσπαθούν να μας κάνουν οι υπ-άνθρωποι της παγκοσμιοποίησης, οπαδός της σιωνοτραφούς φιλοσοφίας του… "ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ότι αρπάξουμε". Ούτε ακόμη να αρκείσαι στο Ευαγγελικό… «τον άρτον ημών τον επιούσιον δωσ’ ημίν σήμερον», όπως αυτό το ερμηνεύουν όσοι δεν κατανοούν τη διαφορά του «ζω» από το «βρίσκομαι».
Εγώ, ας πούμε, νοσταλγώ τον καιρό που ο στρατός μας ήταν στελεχωμένος από Παλληκάρια με πίστη στην Ελλάδα. Παλληκάρια που ήσαν έτοιμα να θυσιαστούν γι΄ αυτήν.
Όμως,

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Μπούκλης και Οικολόγοι αποδίδουν σε Τατούλη ρητορείες και πρακτικές "Χρυσής Αυγής"

Με μία άκρως επιθετική ανακοίνωσή τους, την οποία προσυπογράφει και ο επικεφαλής της "Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά", Λάμπρος Μπούκλης, οι "Οικολόγοι Πράσινοι" καταφέρονται κατά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τις πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούν οι "Ρομά".
Θυμίζουμε ότι, ο Πέτρος Τατούλης είχε αναφερθεί στην αυξημένη παραβατικότητα και εγκληματικότητα που δημιουργούνται σε περιοχές όπου "στήνονται" παράνομοι καταυλισμοί "Ρομά" και ζητούσε την άμεση διάλυσή τους, με παρέμβαση της Αστυνομίας.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ - ΜΠΟΥΚΛΗ
 * Ηθικά απαράδεκτη και κοινωνικά επιζήμια η στοχοποίηση των Ρομά
* Ο κ. Τατούλης να ανακαλέσει τις ρατσιστικές ρητορείες και να ενισχύσει τους ελέγχους
Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες των αιρετών της Αυτοδιοίκησης δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο σ' αυτή τη χώρα. Πολλές φορές όμως λειτουργούν επικίνδυνα, όπως συνέβη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κατά την οποία ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης στοχοποίησε στο σύνολο της μια κοινωνική ομάδα, τους Ρομά, κατονομάζοντας την -αυθωρεί και παραχρήμα- ως υπαίτια παράνομων πράξεων που έχουν συμβεί στην περιοχή.
Ο περιφερειάρχης προχώρησε πέρα και πάνω από τις δικές του αρμοδιότητες, δηλώνοντας ότι θα διαλύσει τους καταυλισμούς τους, υιοθετώντας ουσιαστικά ρητορείες και πρακτικές της "Χρυσής Αυγής".




ΝΑΥΠΛΙΟΝ! Προωθούνται λύσεις για «Μπούρτζι», «Ξενία», και «Αρβανιτιά»

Υλοποιώντας εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μυταράκης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τον Πρόεδρο της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου –ΕΤΑΔ  κ. Γρηγόρη Δούνη, επισκέφθηκε, χθες Σάββατο 29η Δεκεμβρίου (όπως μόνον η «Ενημέρωση Πελοποννήσου» είχε γράψει), το Ναύπλιον και συνεργάσθηκε με τον Δήμαρχο κ. Δημ. Κωστούρο. Αντικείμενο της συνεργασίας τους ήταν η  επίλυση όλων των θεμάτων για τα οποία είχε παρέμβει ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ανταποκρινόμενος σε αιτήματα του Δημάρχου Ναυπλιέων.
Μετά από την αρχική ενημέρωση που του έγινε στο χώρο του ξενοδοχείου «Αμφιτρύων», η Ομάδα Εργασίας επισκέφθηκε όλους τους προβληματικούς χώρους, προκειμένου ο υφυπουργός Ανάπτυξης να αποκτήσει και «ιδίαν άποψιν».
Για το Μπούρτζι αποφασίσθηκε και προωθείται

Ναύπλιο: Η θέση της Άλλης Πρότασης για τη λειτουργία του παγοδρόμιου

Γιάννης Γκιόλας

Επειδή στις πρόσφατες ανακοινώσεις και αναρτήσεις στο διαδίκτυο από τον κ. Δήμαρχο περίσσεψαν οι υπερβολές και ο φθηνός και αγοραίος λυρικός λόγος, είναι αναγκαίο να παρουσιάσουμε τη θέση της παράταξής μας, όπως εκφράσθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή, 28/12/2012

Κατ΄ αρχήν έγινε η διαπίστωση ότι η λειτουργία του παγοδρόμιου έτυχε καλής υποδοχής από ντόπιους και επισκέπτες και ήταν δημοφιλής στα παιδιά.
Η παράταξή μας, όμως, διαφώνησε με τη θέση, τον τρόπο λειτουργίας και τους όρους της σύμβασης που προέτινε η Συμπολίτευση αναφορικά με το αντίτιμο, τα εισιτήρια και τη διάρκειά της.
Α. Η θέση που τελικώς επιλέχθηκε σε συνδυασμό με το μακρύ χρόνο λειτουργίας ήταν ατυχέστατη. Καταλήφθηκε η πλατεία Φιλελλήνων, η βιτρίνα δηλαδή της πόλης, με μια κατασκευή, αν όχι προσβλητική, τουλάχιστον απάδουσα προς το χώρο. Φθηνά πλαστικά υλικά, καλώδια ηλεκτρισμού και νερά που συνεχώς έρρεαν, εμφάνιζαν σκηνικό Λούνα Πάρκ Β΄ κατηγορίας, εγκαταστημένου σε υποβαθμισμένη συνοικία ή στις παρυφές μιας οποιασδήποτε πόλης.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Τα 13 «παλληκάρια της φακής»

Νίκος Χρόνης
Ρίτα Κούτσελα
Έτσι λοιπόν!
Τον κατατροπώσαν τον εχθρό! Απέτρεψαν την παρανομία!
Δικαίωσαν την αποστολή τους και υπεράσπισαν τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών. Έφεραν το χαμόγελο στα παιδιά και τους πελάτες στα μαγαζιά του Ναυπλίου.
«Νίκη Σάντσο», που θα έλεγε και ο Δον Κιχώτης.
Αναρωτιέμαι, μέχρι που μπορεί να φτάσει η εμπάθεια, το κακώς εννοούμενο παραταξιακό συμφέρον και η πολιτική ασχετοσύνη (είχα γράψει πολιτική βλακεία, αλλά το διόρθωσα).
Όπως έμαθα, 13 Δημοτικοί Σύμβουλοι (γρουσούζικος γι αυτούς αριθμός), από αυτούς που αντιπολιτεύονται μονίμως τον Δημήτρη Κωστούρο, ψήφισαν ΟΧΙ στην

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ: Φεύγει το «Σιμπίλλα» μέσα στο Γενάρη

Γιώργος Αντωνάτος
Το κατασχεμένο πλοίο «Σιμπίλλα» μετά από την μακροχρόνια εγκατάλειψη του μέσα στον πανέμορφο όρμο του Πορτοχελίου, φαίνεται πως  με την έλευση του 2013, θα αποτελεί παρελθόν. Το  μισοβουλιαγμένο πλωτό σκουπίδι, υπό σημαία νησιών Μάρσαλ, δημιουργούσε με την παραμονή του αρνητικά σχόλια, καθώς αλλοίωνε την αισθητική εικόνα του συγκεκριμένου δημοφιλούς τουριστικού προορισμού.

Η Ενημέρωση Πελοποννήσου επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας που έχει αναλάβει την επιχείρηση της απομάκρυνσης του επίμαχου πλοίου από την περιοχή  κ. Γιώργο Αντωνάτο, ο ποίος μας είπε: «Εντός του προσεχούς Γενάρη, η εταιρία μας, με την καθοδήγηση του άκρως ειδικευμένου τεχνικού προσωπικού που διαθέτει, θα απομακρύνει δωρεάν και με ασφάλεια, τηρώντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, το πλοίο «Σιμπίλλα» από το Πόρτο Χέλι. Είμαστε από τις μεγαλύτερες εταιρίες ανέλκυσης ναυαγίων στον Κόσμο. Το σκάφος στην συνέχεια θα διαλυθεί…»

Ο λιμενάρχης Πορτοχελίου Υποπλοίαρχος  κ. Γιάννης Κωστόπουλος μας δήλωσε αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα:

ΕΡΜΙΟΝΗ: Έστειλαν τον κάδο του Δήμου για …ψάρεμα

Φωτογραφία από την ιστοσελίδα
της «Προοδευτικής Πατριωτικής Συμπαράταξης Ερμιονίδας»
Δεν πίστευε στα μάτια του ο  κ. Γιάννης Σκούρτης  (του Δημητρίου), κάτοικος Ερμιόνης, όταν πλέοντας με την βάρκα του στην θαλάσσια περιοχή του Λαιμού, την περασμένη Τετάρτη, αντίκρισε έκπληκτος,  έναν από τους Δημοτικούς  κάδους απορριμμάτων της ανακύκλωσης. Αμέσως τον ρυμούλκησε μέχρι την ακτή, όπου με την βοήθεια του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Ερμιονίδας κ. Σταύρου Κούστα, και του Αντιπροέδρου της τοπικής Κοινότητας, κ. Γιάννη Αραπάκη  τον μετέφεραν στην καθορισμένη του θέση.

Ο κ. Γιάννης Αραπάκης  για το συγκεκριμένο συμβάν βανδαλισμού μας δήλωσε:

ΚΡΑΝΙΔΙ: Πιο αδύναμο από ποτέ το Αστυνομικό Τμήμα

Γιώργος Παπαθεοφάνους
Tα  «πρωτεία» στην έλλειψη αστυνόμευσης στην περιφερειακή Ενότητας Αργολίδας διατηρεί η περιοχή της Ερμιονίδας.  Σύμφωνα με  στοιχεία του Αστυνομικού  Τμήματος Κρανιδίου, από τις τριάντα συνολικά οργανικές θέσεις αστυνομικών υπαλλήλων που προβλέπονται για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, καλύπτονται μόνο είκοσι, εκ των οποίων οι οκτώ είναι αποσπασμένοι για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες στρατοπέδων ή άλλων υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας. Απομένουν δώδεκα  διαθέσιμοι αστυνομικοί, οι οποίοι ρίχνονται καθημερινά, στην άνιση όπως εξελίσσεται μάχη της εγκληματικότητας, που θεριεύει «μέρα με την ημέρα» στην Ερμιονίδα. 
Ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας κ. Γιώργος Παπαθεοφάνης αναφερόμενος στο κενό της ασφάλειας που δημιουργεί η «λειψανδρία» του Α.Τ Ερμιονίδας που βρίσκεται στο Κρανίδι, μας δήλωσε:

ΕΡΜΙΟΝΗ: Γιορτές στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος», για Πέμπτη συνεχή χρονιά, αποτελεί  πόλο έλξης κατά  τις ημέρες των εορτών, για μικρούς και μεγάλους, μιας και έχει μετατραπεί σε παραμυθότοπο.

Σήμερα (Σάββατο), η νηπιαγωγός  κ. Μαρία Παυλίδου αφηγείται το Ουκρανικό παραμύθι  «Το γάντι», ενώ την  προσεχή Τετάρτη (2-1-13) θα προβληθεί η ταινία «Βασίλισσα του Χιονιού.» Την Πέμπτη(3-1-13) η φιλόλογος κ. Ελίνα Μπαϊρακτάρη θα διαβάσει το «Στο Χριστό στο Κάστρο» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης κ. Αναστασία Γιαγκιόζη μας είπε:


Αλ Μπατιρ Νιους: Ανασκόπηση του 2012
 
Φίλοι μου γειά σας!
Σήμερα δέν κάνω κάποιο ρεπορτάζ. Ανασκόπηση τών γεγονότων τής χρονιάς πού πέρασε θά κάνω, μαζί μέ τήν ευχή νά μήν ξανάρθει.
Εκλογές επί εκλογών. Πρωθυπουργοί νά φάνε καί οι κότες. Υπουργοί οικονομίας, ο ένας χειρότερος απ' τόν άλλον. Οι σοφοί συμβουλάτορες; άστα νά πάνε. Κόμματα πολλά καί ποικίλα. Ας αρχίσουμε απ' το τέλος.
Τό ΚΚΕ γνωστό. Σταθερό καί αμετακίνητο στήν γραμμή καί τά πιστεύω του. Η ΔΗΜΑΡ η δεξιά τού αριστερού ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερό, κεντρώο, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Τό ΠΑΣΟΚ,
κάποτε σοσιαλιστικό... τώρα τίποτα. Οι Ανεξάρτητοι, η δεξιά τής δεξιάς. Η Ν.Δ. τρέχα γύρευε κανείς δέν ξέρει τί είναι. Η Χρυσή Αυγή, νεοεισελθέν κόμμα, ίσως τό μόνο πού έχει τάσεις ανόδου,
άν καί είναι γιά όλλους τό μαύρο πρόβατο.
Όσο γιά πρωθυπουργούς; Πρώτα ο Γιώργος. Δέν λέω τίποτα γιά νά μήν μού βάλετε πιπέρι. Μετά ο τραπεζίτης Λουκάς πού μαζί μέ τόν Υπουργό του Βενιζέλο, πήγαιναν στίς Βρυξέλες συζητούσαν καί όταν γύριζαν, έπαιρναν ένα δρεπάνι καί κόβανε μισθούς καί συντάξεις. Μετά ήλθε η τρόϊκα Αντώνης Βαγγέλης καί Φώτης.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Οι ιδεολόγοι του ΠΑΣΟΚ επιμένουν

Γιώργος Γαβρήλος
Φάνης Στεφανόπουλος
Η ψηφοσυλλεκτική κατάρρευση του πολιτικού χώρου που εκπροσωπούσε το πάλαι ποτέ κραταιό Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, λειτούργησε και σαν αφετηρία συσπείρωσης δεκάδων νεωτέρων αλλά και παλαιοτέρων ιστορικών στελεχών του κόμματος. Στόχος (και ελπίδα) των στελεχών αυτών είναι «η αναγέννηση εκ της τέφρας του» και η πρωταγωνιστική νέα πορεία του, στον Κεντροαριστερό πλέον χώρο. Εργαλείο αυτού του εγχειρήματος είναι το ανακοινωθέν 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, στην Αργολίδα, μετά  την ολοκλήρωση της 1ης συνεδρίασης για την πορεία προς το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το 1ο στην νέα πραγματικότητα που έχει εισέλθει το κόμμα, επιδιώκονται τρείς μεγάλοι στόχοι:
-Ο μετασχηματισμός του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο, θεσμικό, δημοκρατικό, συλλογικό κόμμα.
-Η δημιουργία ενός ΠΑΣΟΚ-εκφραστή των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της Ελληνικής κοινωνίας, των δυνάμεων της εθνικής προοπτικής και ελπίδας. Ενός ΠΑΣΟΚ που θα εκφράζει την σύγχρονη Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία.
-Η διατύπωση του νέου Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης για την Ελλάδα, μαζί με όλες τις παραγωγικές, κοινωνικές, διανοητικές δυνάμεις της χώρας.
Τη Γραμματεία της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ Αργολίδας, αποτελούν οι:

5 δώρα από τον Σαμαρά προς το Ναύπλιο

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, αξιοποίησε αποτελεσματικά την ολιγοήμερη διαμονή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Ναύπλιον και προώθησε αποφασιστικά την επίλυση 5 σοβαρών θεμάτων που ταλανίζουν τον Δήμο επί χρόνια.

Το Μπούρτζι, το ΚΕΜΧ, το ΞΕΝΙΑ, ο νόμος Μπιρμπίλη και η ανέγερση ενός σύγχρονου Δημαρχείου, ήταν τα θέματα για τα οποία ο Δήμαρχος Ναυπλιέων ζήτησε την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού προκειμένου «να ξεκολλήσουν» από καθυστερήσεις ή γραφειοκρατικά προβλήματα.

Ο Αντώνης Σαμαράς, με την γνωστή αποφασιστικότητα που τον διακρίνει (και την αδυναμία του προς το Ναύπλιον) έδωσε «επί τόπου» τις σχετικές εντολές προς τους αρμόδιους υπουργούς και ο Δημήτρης Κωστούρος, από χθες τρέχει σε ραντεβού μαζί τους στην Αθήνα.

Για την προώθηση των θεμάτων «Μπούρτζι» και «Καραθώνα», επισκέπτεται σήμερα το Ναύπλιον,

Η Περιφέρεια έκλεισε το δρόμο με μπάζα και προκάλεσε σοβαρά ατυχήματα

Η πτώση περιορισμένου αριθμού βράχων στην άκρη του διαζώματος του δρόμου προς Κρανίδι (λίγο μετά τον Σταυρό), προκάλεσε την κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής που με την σειρά της ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο να λάβει τα αναγκαία μέτρα.
Η αντιπεριφέρεια κινήθηκε αστραπιαία και… έκλεισε το δρόμο με μπάζα και βράχια για να μην περνούν τα αυτοκίνητα. Η σήμανση όμως αποδείχθηκε ελλιπής και επικίνδυνη. Έτσι, τρία τουλάχιστον αυτοκίνητα πλήρωσαν την ιδέα των μπάζων με ζημιές έως πλήρη καταστροφή. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα.
Τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στην περιφερειακή οδό των Διδύμων κοντά στον Σταυρό, στο ύψος των σφαγείων. Στο χαρακτηριστικότερο από αυτά, ένα αυτοκίνητο  Mercedes  200 κατεστράφη ολοσχερώς.  

Ήταν έξι και τέταρτο περίπου το απόγευμα της Κυριακής, όταν ο κάτοικος Ναυπλίου και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κοιλάδας κ. Γιώργος Χορμής ανέβαινε με το αυτοκίνητο του  τον περιβόητο δρόμο, με συνεπιβάτη τον Γυμνασίαρχο της ΕΠΣΑ κ. Νίκο Μπέλια.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα: Υπάρχει τόσο πόνος και τόσα αδιέξοδα...


Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Υπάρχει τόσο πόνος και τόσα αδιέξοδα, έξω στην κοινωνία, που είναι να απορεί κανείς για το πόσο απόμακροι έχουν γίνει οι αιρετοί και οι διορισμένοι, χάρις στους φόρους που πληρώνουμε, «υπάλληλοί μας», ώστε να μην τα βλέπουν.
Από τις 2 το πρωί, οι μη προνομιούχοι, «πιάνουν στασίδι» έξω από το ΙΚΑ, μήπως και προλάβουν να εξεταστούν (αν δεν λείπει ο γιατρός ή αν δεν έχουν απεργία). Οι εργαζόμενοι όμως, επιστημονικό και μη προσωπικό, θα ξεκινήσουν στις 7, στις 8 και στις 9. Θα έχουν την ζεστασιά τους, τα φρεσκοβαμμένα δωμάτιά τους και τα καινούργια τους γραφεία. Θα εξυπηρετήσουν όσους προβλέπει «η νόρμα τους» (άντε και κανένα δικό τους εκτός σειράς) και σε επτά ώρες θα φύγουν. Συμφωνώ, έχουν δικαιώματα οι εργαζόμενοι και το σύστημα έτσι λειτουργεί. Όμως, σε λίγα χρόνια, θα είναι και αυτοί συνταξιούχοι και θα πιάνουν και αυτοί ουρά από τα ξημερώματα, αν κάτι δεν το αλλάξουν τώρα που μπορούν.
Μπαίνουν φυλακή άνθρωποι, λόγω συνωνυμίας ή άλλου λάθους. Κάποιος δεν έγραψε τα σωστά ή τα πλήρη στοιχεία (ίσως γιατί έχασε η ομάδα του ή είχε φάει περισσότερα παϊδάκια, την προηγούμενη ημέρα) και κάποιοι άλλοι την πληρώνουν με ευτελισμό και καταστροφή.

Τρίτωσε το κακό για τον Δημ. Καμπόσο

Η ανάθεση καθηκόντων αντιδημάρχου στον Πολιτικό Μηχανικό Κωνσταντίνο Αδραχτά, συνοδεύθηκε από ένα πλήθος εγκωμίων που του απέδωσε προσωπικά ο Δημήτρης Καμπόσος.
Δεν χρειάσθηκαν, όμως, παρά μόνον λίγοι μήνες για να ανακοινωθεί η παραίτηση Αδραχτά από την αμειβόμενη θέση του Αντιδημάρχου, για «προσωπικούς λόγους». Παραίτηση που και πάλι συνοδεύτηκε με εγκώμια εκ μέρους του Δημάρχου.

Πριν από ένα μήνα ο Κωνσταντίνος Αδραχτάς ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη Καμπόσου, χωρίς να δώσει εξηγήσεις του γιατί, και χωρίς εγκώμια εκ μέρους του Δημάρχου.

Τι μεσολάβησε και λίγες ημέρες προ των Χριστουγέννων παραιτήθηκε και από Δημοτικός Σύμβουλος ίσως γίνεται φανερό από τα όσα αναφέρει στο έγγραφο παραιτήσεως, όπου αναφέρει:

ΡΟΜΑ: Παράνομα σπίτια, παράνομο ρεύμα, παρά το νόμο αίτημα

* 14 συλλήψεις μετά από Αστυνομική Επιχείρηση στους καταυλισμούς
Στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει η ΕΛΑΣ αποσκοπώντας στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18-12-2012, από το πρωί έως το μεσημέρι, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Νέα Κίο, στο Αργολικό, και την Αγία Τριάδα. Η επιχείρηση οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, και συμμετείχαν σε αυτήν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν είκοσι άτομα και πενήντα οχήματα. Προσήχθησαν συνολικά σαράντα άτομα και συνελήφθησαν δεκατέσσερα. Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι δεκατέσσερις ΡΟΜΑ, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
Το μεσημέρι της Τετάρτης ομάδα Ρομά, απέκλεισαν τον δρόμο Άργους -Νέας Κίου στο ύψος της λαχαναγοράς, ζητώντας να τους δοθεί νόμιμη άδεια ηλεκτροδότησης.

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Η κοινωνία αντιδρά στη δημοπράτηση του «ΜΙΛΗΣΗ»

Η, "προοδευτικών διακηρύξεων", Δημοτική Πλειοψηφία αποφάσισε την έξωση 3 Ναυταθλητικών και Πολιτιστικών Σωματείων προκειμένου να ενοικιάσει το κτήριο ΜΙΛΗΣΗ (στο Πόρτο Χέλι), για χρήση ταβέρνα πολυτελείας.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημ. Καμιζής δηλώνει σχετικά ότι «Τα σωματεία βρίσκονται παρανόμως εκεί».

Ο τ. Δήμαρχος Κρανιδίου κ. Δημ. Σφυρής αναρωτιέται «ποιο  θα είναι το όφελος, αν προσθέσουμε ένα ακόμη μαγαζί στα ήδη υπάρχοντα του Πορτοχελίου, τα οποία δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση, ανακόπτοντας ταυτόχρονα μια σημαντική πολιτιστική ανάπτυξη…».
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας «έβγαλε την κοινωνία στα κεραμίδια».


Ποινικό αδίκημα η μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων

Το Δώρο Χριστουγέννων, θα έπρεπε να καταβληθεί μέχρι χθες, 21η Δεκεμβρίου. Η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα, το οποίο διώκεται κατά τη διαδικασία του αυτοφώρου, ύστερα από σχετική μήνυση.

Δώρο δικαιούνται όσοι εργάστηκαν την χρονική περίοδο από 1ης Μαΐου μέχρι 31η Δεκεμβρίου με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, αναλόγως του αριθμού των ημερών εργασίας τους. Ένα πλήρη μισθό, εφ' όσον η σχέση εργασίας διήρκεσε ολόκληρη τη χρονική περίοδο από 1η Μαΐου μέχρι 31η Δεκεμβρίου, ή τα 2/25 του μηνιαίου μισθού για κάθε 19 ημέρες εργασίας αν η σχέση εργασίας διήρκεσε λιγότερο. Δώρο δικαιούνται και όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Το Δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται επί των πράγματι καταβαλλομένων αποδοχών.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη: Τις ημύνθη περί πάτρης;

Πριν από ένα χρόνο, σε όλη την Ελληνική επικράτεια γιορτάσθηκε το "Έτος Παπαδιαμάντη", με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα πεζογράφου. Το κείμενο που ακολουθεί, γράφτηκε τη χρονιά των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων και 15 χρόνια πριν τον θάνατό  του, όταν ήταν σε ηλικία 45 ετών.
Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι νέοι Έλληνες δεν θα μπορέσουν να το διαβάσουν, να το απολαύσουν και να αισθανθούν τα συναισθήματα που προκαλεί, λόγω της γλωσικής πενίας στην οποία τους έχει οδηγήσει το κόμμα των πολιτικών κομμάτων από το 1974 και μετά. Όμως, κείμενα σαν αυτά του Παπαδιαμάντη, θα ήταν ύβρις αν τα μεταγλωτίζαμε στην σημερινή "τηλεοπτική δημοτικιά καθομιλούμενη".
Το κείμενο του Παπαδιαμάντη, "το αλιεύσαμε" στο Εθνικιστικό blog ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗΣ, απ' όπου και το αντιγράφουμε.
Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη: Τις ημύνθη περί πάτρης; 
"Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος. Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλεπταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμα τους. Κάψιμο θέλουν όλοι τους!

Αποκατάσταση λογικής στις παραγωγικές σχολές των ΕΔ

Ουσιαστικό γνωμοδοτικό ρόλο είχε ο γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος στην κατάργηση του νυν ισχύοντος καθεστώτος των "στρατιωτικών-δημοσίων υπαλλήλων", όπου πολλοί υποψήφιοι σπουδαστές εισάγονται στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές, όχι επειδή θέλουν να γίνουν στρατιωτικοί, αλλά απλά γιατί τυχαίνει να εισαχθούν σε κάποια παραγωγική σχολή μέσω των Πανελλήνιων Εξετάσεων!
Επιπλέον θα αλλάξει ριζικά το καθεστώς διοίκησης των σχολών με τους καθηγητές να μην έχουν πλέον τις “υπερεξουσίες” που τους εκχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας και τον έλεγχο των σχολών να περνά ξανά στους στρατιωτικούς.
Αιτιολογώντας σε συνεργάτες του την εισήγησή του ο Τ.Μπαλτάκος σημείωνε ότι "Δεν μπορεί κάποιος να γίνεται στρατιωτικός επειδή δεν πέτυχε να γίνει αρχιτέκτονας μπαίνοντας στο Πολυτεχνείο ή επειδή δεν μπόρεσε να γίνει γιατρός. Πρέπει να έχει σκοπό ζωής να γίνει στρατιωτικός.Γιατί ο στρατιωτικός δεν παίρνει μόνο πτυχίο. Παίρνει και σπαθί. Και το σπαθί το παίρνει για να το χρησιμοποιήσει αν χρειαστεί, δεν είναι αξεσουάρ αναμνηστικό από τα φοιτητικά χρόνια"...

Οι έμποροι λένε ναι στην δεύτερη Κυριακή

Το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012, είναι ένα θέμα που απασχολεί τον εμπορικό κόσμο.
Κακοί χειρισμοί, ενδεχομένως εσκεμμένες παραλείψεις και ασάφειες, κινήσεις τελευταίας στιγμής, οδήγησαν όλους τους εμπόρους σε αναστάτωση για το αν θα ανοίξουν την τελευταία Κυριακή.

Σε ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Τριπόλεως αναφέρει σχετικά:
«Είναι σαφές ότι η ευθύνη είναι καθαρά του Υπουργείου και συγκεκριμένα του Υπουργού, του Υφυπουργού και του αρμόδιου Γραμματέα.
Τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Ο ΓΑΣ Άργους στο Πανελλήνιο Κύπελλο στο Ταεκβοντό

ΓΑΣ Άργους: Φωτογραφία Αρχείου
Στις 14,15 & 16 Δεκεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Κύπελλο Ελλάδας στο Ταεκβοντό, στη πόλη του Περιστερίου Αττικής, με  συμμετοχή των αθλητών που ξεπερνούσε τους χίλιους.
Ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Ταεκβοντό  Άργους, πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση και κατέκτησε τρία μετάλλια, εκ των οποίων δύο αργυρά και ένα χάλκινο.
Αργυρά μετάλλια κατέκτησαν οι:
- Μητσάκος Κωνσταντίνος στα 55 κιλά εφήβων,
- Σταυρόπουλος Μάριος στα 57 κιλά παίδων
Χάλκινο μετάλλιο, κατέκτησε ο Γεώργιος Τάγκαλης στα 45 κιλά εφήβων.
Οι παράγοντες του συλλόγου έχουν μεγάλα παράπονα από τη διαιτησία, και όπως ισχυρίζονται, αφαιρέθηκαν από άλλους αθλητές του συλλόγου μετάλλια, αλλά και υψηλότερες διακρίσεις.

«Φον Κουραμπιές Εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και  Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Ελπίδα Ζωής», (σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ),  διοργανώνει μια παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση  για τους μικρούς φίλους.

Ένα παραμύθι που έχει γράψει ο Κώστας Χαρίτος θα μας μεταφέρει σε ένα κόσμο γεμάτο περιπέτεια: «Πώς μια Χριστουγεννιάτικη χιονοθύελλα έστειλε τον Φον Κουραμπιέ και τον Κόμη Μελομακαρόνη σε ένα ταξίδι στο άγνωστο δάσος». 
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να ονειρευτούν μέσα από Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, τραγούδια και παιχνίδια!

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Έρχεται ανάπτυξη! Κάντε προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ

Συνολικά δεκατέσσερα προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για την ανάσχεση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης, παραμένουν αυτή την περίοδο ανοιχτά για υποβολή αιτήσεων.
Με δεδομένο ότι "η ανάπτυξη έρχεται", όπως μας βεβαιώνουν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί κ.κ. Στουρνάρας και Χατζιδάκης, δημοσιεύουμε τα προγράμματα που τρέχουν στον ΟΑΕΔ, για πρόσληψη ανέργων με κρατική επιδότηση.
Διαβάστε και διαλέξτε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει
1) Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων.
2) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων, πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας έως 35 ετών.

Εγώ φταίω, ο κερατάς και δαρμένος πολίτης;

Κύριε Σαμαρά, Βενιζέλε, Κουβέλη και Στουρνάρα.
Σας γράφω για να σας πω ότι είμαι ένας πολίτης που θέλει να πληρώσει το ακριβές ποσό για το χαράτσι που μας επιβάλατε.
Το ποσόν που μου αναλογεί, σύμφωνα με το νόμο σας, είναι 150 ευρώ. Εσείς όμως με τους άχρηστους υπαλλήλους σας ή με δόλο, μου χρεώνετε την μία φορά 300 ευρώ και την άλλη φορά 450 ευρώ. Ποιος φταίει; Φταίει ο Δήμος; Φταίει η ΔΕΗ; Φταίει η ΔΟΥ; Ποιος; Πάλι εγώ φταίω; Εγώ φταίω, ο κερατάς και δαρμένος πολίτης; Γιατί;
Αγόρασα ένα σπιτάκι, πριν λίγα χρόνια, με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Το σπίτι, είναι 76 τ.μ., παλαιότητας μεγαλύτερης των 45 ετών που βρίσκεται στις Παλαιές Εργατικές Κατοικίες. Σύμφωνα με τους κανόνες σας το χαράτσι είναι 150 ευρώ. Πως το βγάζετε 300 και 450 ευρώ; Τη μία φορά μου βγάλατε το χαράτσι με 76τ.μ. και τιμή ζώνης 1250! Γιατί; «Κάναμε λάθος» είπε ο Δήμος, «η τιμή ζώνης είναι 450 ευρώ». Αντί να διορθωθεί έρχεται ο επόμενος λογαριασμός και μας κάνει το σπίτι 152τ.μ. επί 450 ευρώ. Ρωτάμε την ΔΕΗ «Γιατί μας έκανε το σπίτι μας βίλλα των 152τ.μ.» και μας απαντά:

Δικαστικό χαστούκι σε Στουρνάρα, Βενιζέλο και Σαμαρά για Χαράτσι ΔΕΗ

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών και της ΔΕΗ για συνέχιση καταβολής του χαρατσιού που επέβαλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, μέσω των λογαριασμών του ρεύματος, μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής που υπέβαλε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας.
Το χαράτσι, που η καταβολή του έχει κριθεί ως συμβατή με το σύνταγμα, εφ’ όσον διαρκέσει μόνον δύο χρόνια, μπορεί πλέον να καταβάλλεται είτε μέσω των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος ή απ’ ευθείας στην εφορία. Απαγορεύεται όμως η διακοπή ρεύματος λόγω μη καταβολής, ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα στοιχεία του λογαριασμού.
ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Οδηγίες Νομικής Προστασίας όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα


Η Διοίκηση της ΠΟΕ -ΟΤΑ, γνωστοποίησε προς τα μέλη της -και όχι μόνον-, που αντιμετωπίζουν θέμα διαθεσιμότητας, σειρά οδηγιών νομικής προστασίας, προκειμένου να προστατεύσουν την μισθολογική και υπαλληλική τους θέση.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ -ΟΤΑ, αναφέρει τα εξής:
"Μετά την πρόσφατη παρέμβαση, που πραγματοποιήθηκε από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού και την διαγραφή των συναδέλφων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, που προσπαθεί να τους εντάξει σε διαθεσιμότητα κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου Ζ4 του Ν.4093/2012, σας ενημερώνουμε για τις επόμενες ενέργειες, στις οποίες πρέπει να προβείτε, καθώς η διαδικασία έχει ήδη καταστεί νομικά διάτρητη, όπως και η προηγούμενη της εφεδρείας:

Το βραβείο Νόμπελ στον «μύθο» της Ευρώπης;

Η Ε.Ε. οικοδομήθηκε πάνω στο μύθο ότι «είμαστε ένας λαός με κοινό πεπρωμένο». Εκ των υστέρων βέβαια ανακαλύψαμε ότι οι τοπικές και εθνικές διαφορές δεν ξεπερνιώνται εύκολα. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ευρώπη οικοδομήθηκε για την ευημερία, την ελευθερία και την ειρήνη μεταξύ των εθνών, ύστερα από αιώνες βαρβαρότητας και πέτυχε το ευρωπαϊκό κεκτημένο που βασίζεται σε κοινές αξίες της νομοθεσίας, της διαφορετικότητας και της αλληλεγγύης.
Σήμερα όμως αυτή η ίδια η εν δυνάμει υπερδύναμη είναι ο μεγάλος ασθενής. Οι λόγοι πολλοί: Η συλλογική μνήμη του πολέμου και η εμμονή του «ποτέ ξανά» που κινητοποίησε και ένωσε τρεις γενιές Ευρωπαίων μετά το 1945 έχει εξασθενήσει. Η Σοβιετική απειλή δεν υπάρχει πια, ως κίνητρο ενοποίησης των ευρωπαίων απέναντι στο κοινό εχθρό. Ο κόσμος δεν είναι πλέον διπολικός αλλά πολυπολικός.
Η Γερμανία, που ήταν η ατμομηχανή της ευρωπαϊκής ενοποίησης με τη Γαλλία συνοδηγό, έχει απενοχοποιηθεί από την ευθύνη του πολέμου, έχει αποκατασταθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια των εθνών,

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Τουτουντζής: Ο Κόσμος σήμερα έχει ανάγκη το τραγούδι και την παρέα…


Οι  ζωντανές (live) μουσικές εμφανίσεις τοπικών ερασιτεχνικών συγκροτημάτων, λαμβάνουν πλέον την «μερίδα του λέοντος» και στην νυχτερινή ζωή της Ερμιονίδας.

Ο Χρήστος Τουτουντζής ερασιτέχνης τραγουδιστής και κιθαρίστας από το Κρανίδι, ιδιαιτέρως αγαπητός στην τοπική κοινωνία, μας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τα «άφιρμα» μουσικά οικογενειακά σχήματα τα τελευταία χρόνια και μας εξιστορεί την μίνι καλλιτεχνική του πορεία στα μουσικά δρώμενα  της περιοχής…

Για το σκουπίδια στον Σταυρό Διδύμων υπάρχουν ευθύνες αλλά και λύσεις

Με αισθητή την απουσία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καμιζή, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, ενώπιον αρκετών πολιτικών προσώπων και εκπροσώπων εμπλεκόμενων φορέων η συζήτηση για την δημιουργία Εταιρίας Λαϊκής Βάσης που θα διαχειρίζεται τα σκουπίδια και την ανακύκλωση τους.
Η  εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία της «Παρέμβασης Ενεργών Πολιτών Ερμιονίδος» υποστηριζόμενη από το «Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη». Τις  έντονες  αντιδράσεις των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής προκάλεσαν οι αιχμές της προέδρου της ΠΑΠΟΕΡ  κ. Μαρίας Καρρά   σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις  στον υδροφόρο ορίζοντα, από την λειτουργία του επίμαχου δεματοποιητή του ΧΑΔΑ Διδύμων, και οι αμφισβητήσεις της ιδίας, σχετικά με την τέλεση της ανακύκλωσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του  Δήμου.
Η  Δημοτική αρχή από την πλευρά της με επιστολή του απόντα Δημάρχου, προς τους παρευρισκομένους,

Εγκαίνια αύριο για το Λαογραφικό Eργαστήρι

Τις πόρτες του ανοίγει αύριο (Κυριακή) στις 6:00μ.μ. το Λαογραφικό Εργαστήρι παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων στο Κρανίδι. Mετά  από την επιτυχημένη παρουσία της εθελοντικής του ομάδας εργασίας στην 2η «Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου», με την επίδειξη παρασκευής χειροποίητων σαπουνιών, η Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου αποφάσισε τα ακόλουθα, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Προέδρου της κ. Δήμητρας Μονά: «Μετά από την δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμιζής αποφάσισε την σύσταση του αντίστοιχου εργαστηρίου ώστε να διαδοθούν στις νεότερες γενιές οι τρόποι   παρασκευής των τοπικών μας παραδοσιακών προϊόντων». 
Ο  Αντιπρόεδρος του Νομικού προσώπου του Δήμου Ερμιονίδας, κ. Νίκος Παππάς,  στο οποίο υπάγεται και το Λαογραφικό Εργαστήρι μας μίλησε για το μήνυμα των επικείμενων δράσεων του:  «Η απόφαση της λειτουργίας του Λαογραφικού Εργαστηρίου στο Κρανίδι έγκειται στην γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος μας για την αναβίωση του λαϊκού μας πολιτισμού και της παραδοσιακής κουλτούρας».

Σε «φιλανθρωπικούς ρυθμούς» η Χορευτική Ομάδα του Δήμου Αρμιονίδας


Φιλανθρωπική δράση ανέλαβε, ενόψει των εορταστικών ημερών  η Χορευτική Ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας, στην προσπάθεια της να ενισχύσει το σημαντικό  ανθρωπιστικό έργο του συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια (ΦΛΟΓΑ).

Η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου και μέλος της  χορευτικής ομάδας κ. Κατερίνα Αυδούλη, αναφερόμενη στην  συγκεκριμένη προσπάθεια, μας δήλωσε: «Αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε ένα χρηματικό ποσό το οποίο θα διαθέσουμε στην Φλόγα.

Πρόγραμμα ανταλλαγής προϊόντων και στην Ερμιονίδα

Την φιλοσοφία και την ιδέα της Ανταλλακτικής οικονομίας θα παρουσιάσουν  την προσεχή Δευτέρα (στις 18:ΟΟ), στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ Κρανιδίου, οι εκπρόσωποι του Δικτύου Ανταλλαγής Αργολίδας  (ΔΙ.Α.ΝΑ) της Περιφερειακής Ενότητας  Αργολίδας.

Σκοπός της ενημερωτικής συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί, με αρωγό τον Δήμο Ερμιονίδος, είναι η δημιουργία συντονιστικού πυρήνα της εν λόγω διοργάνωσης. Ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης κ. Νίκος Αυγερινός μας είπε: «Το ΔΙ.ΑΝΑ είναι ένα εθελοντικό δίκτυο ανταλλαγής προϊόντων, χωρίς δηλαδή την πληρωμή «επί  χρήμασιν». Βασίζεται πρωτίστως στο περίσσευμα του καθενός. Γίνονται ανάλογες δραστηριότητες σε όλη την Χώρα. Θα παρουσιάσουμε την ιδέα μας και θα εξετάσουμε τα θετικά αποτελέσματα των εφαρμογών της  και  στην περιοχή της  Ερμιονίδος,  όπου σκοπεύουμε να ενεργοποιηθούμε άμεσα.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ένα νέο «κύτταρο» ζωής για τους χρήστες ναρκωτικών

Έρευνα: Κώστας Πρώιμος

 Ο Γιώργος και ο Παναγιώτης, δύο πρώην χρήστες ναρκωτικών, κάτοικοι του Ναυπλίου, και ο Νικόλαος Κανελλόπουλος, δικηγόρος ειδικευμένος σε ποινικές υποθέσεις σκληρών ναρκωτικών, που δραστηριοποιείται στην περιφέρεια του Εφετείου Ναυπλίου, μιλούν στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου» για μια μηδενικού κόστους διαδικασία που μπορεί να αποσπάσει από τα νύχια των εμπόρων τους χρήστες ναρκωτικών. Να λυτρώσει τους ίδιους και τις οικογένειές τους από την περιθωριοποίηση,  την οικονομική καταστροφή και την στροφή προς την εγκληματικότητα.

Για ένα κύτταρο ζωής που, όποιος χρήστης θελήσει να το χρησιμοποιήσει θα αισθανθεί ότι μπορεί και πάλι να σταθεί στα πόδια του. Ότι, «το παιχνίδι της ζωής δεν έχει χαθεί ακόμη για κανέναν!».

Οινοποιία Παπαντώνη: Μουσική γευσιγνωσία με Βιεννέζικα Βαλς

Τι κοινό μπορεί να έχει μια ορχήστρα κλασσικής μουσικής με έναν  Έλληνα σεφ και ένα ποτήρι λευκό κρασί από το Άργος;

H Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου, ο διακεκριμένος Έλληνας σεφ Λευτέρης Λαζάρου και ο οινοποιός Αντώνης Παπαντώνης, απέδειξαν πως όταν οι τέχνες και οι αισθήσεις συνδυάζονται, εν προκειμένω η υψηλού επιπέδου ερμηνεία κλασσικών έργων από μια ορχήστρα διεθνών προδιαγραφών αλλά και η σύγχρονη ελληνική γαστρονομία από ένα μεγάλο σεφ μαζί με ένα ποτήρι καλό κρασί τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι… απολαυστικό!

Αλ Μπατίρ Νιους

Σήμερα έκανα ρεπορτάζ στην συνεδρίαση του πρωθυπουργού με τρεις υπουργούς. Τον Υπουργό Καταστροφών και Εθνικής Αδεκαρίας, (δηλαδή Οικονομικών). Τον Υπουργό Ανυπαρξίας, (δηλαδή Ανάπτυξης) και τον Υπουργό Ευθανασίας, (δηλαδή Υγείας).
Σας μεταφέρω την συζήτηση που είχαν.
- Πρωθυπουργός, σε αυστηρό τόνο: "Τί γίνεται κύριοι και δεν μαζεύτηκαν τα λεφτά; Τι θα πούμε τώρα στην τρόϊκα";
- Υπουργός καταστροφών: "Κύριε πρόεδρε κάναμε ότι μπορούσαμε. Βάλαμε φόρους για τα παιδιά τους, τα σπίτια, τα χωράφια, τα αυτοκίνητα, τα ποδήλατα. Ακόμη και στα πατίνια των παιδιών. Τι άλλο να τους κάνουμε";
- Υπουργός ανυπαρξίας: "Εμείς κύριε πρόεδρε τους αυξήσαμε την ΔΕΗ, το νερό, το τηλέφωνο, τα καύσιμα, τα τρόφιμα, το αέριο, ακόμη και τα ξύλα. Τι άλλο να κάνουμε";
- Υπουργός ευθανασίας: "Εμείς κύριε πρόεδρε τους βάλαμε να πληρώνουν εισητήριο στα νοσοκομεία. Δεν παίρνουν φάρμακα γιατί δεν πληρώνουμε τα φαρμακεία και αφήσαμε ελεύθερα τα φακελάκια. Τι άλλο να κάναμε";

Αναγνώστου: Να παραιτηθούν τα μέλη του Δ.Σ της ΑΡΓΩ ΑΕ

Την παραίτηση όλων των μελών του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης ΑΡΓΩ Α.Ε., ζητά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Άργους Μυκηνών κ. Αναγνώστου, με ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα, και η οποία αναφέρεται στις αποκαλύψεις του ήδη παραιτηθέντος μέλους του Δ.Σ. κ. Κουσκούκη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
"Η παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΡΓΩ ΑΕ, Τουριστικής Επιχείρησης του δήμου, είναι πλέον επιβεβλημένη. Οι αποκαλύψεις για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης αυτής δεν αφήνουν κανένα περιθώριο.
Όσοι εξακολουθούν να μετέχουν σε αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο είναι συνυπεύθυνοι για την σημερινή της κατάσταση. Καμία δικαιολογία, καμία "παραταξιακή δεοντολογία" δεν μπορεί να σταθεί.

Συνελήφθη 79χρονος για την απόπειρα εμπρησμού του ιατρείου Σκλήρη

Εξιχνιάσθηκε, από στελέχη του Τμήματος Ασφάλειας Άργους, η απόπειρα εμπρησμού στο ιατρείο του ιατρού κ. Αριστείδη Σκλήρη, η οποία έγινε στις 12 Δεκεμβρίου, στο Άργος.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου ένας 79χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Όπως  προέκυψε ο 79χρονος, τις πρώτες πρωινές ώρες της 12-12-2012, αφού έθραυσε τον υαλοπίνακα του ιατρείου έριξε στο εσωτερικό του μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό και προσπάθησε με αυτοσχέδιο φυτίλι να βάλει φωτιά, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητό του.
Μετά από επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ο 79χρονος, εντοπίστηκε και συνελήφθη, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος Αττικής, τη στιγμή που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από την χώρα.