Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

“Eφυγε” η Αρχόντισα Ευγενία Λαρσινού

Έχασε την μάχη η κα.Ευγενία Λαρσινού, σήμερα τα ξημερώματα. Η πρόεδρος του επιχειρηματικού ομίλου Λαρσινός νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου “υγεία” στην Αθήνα εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων που είχε με την υγεία της. Η κα. Ευγενία ήταν 80 χρονών αλλά μέχρι και τα Χριστούγεννα που παρουσιάστηκαν οι επιπλοκές στην υγεία της ήταν δραστήρια και συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες του ομίλου αλλά και της κοινωνίας της Κορίνθου.

Γεννήθηκε στις Λίμνες Αργολίδας τις οποίες ποτέ δεν ξέχασε. Είχε την ατυχία να χάσει πολύ νέο τον άνδρα της αείμνηστο πολιτικό μηχανικό Ηλία Λαρσινό και να βρεθεί μόνη με δύο μικρά παιδιά και μία εταιρεία που ήταν στο ξεκίνημα και είχε τεράστια για την εποχή χρέη.
Χωρίς να χάσει ούτε μία στιγμή την ανθρωπιά της κατάφερε να ξεχρεώσει την εταιρεία αυτή και στην θέση της να στήσει τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό όμιλο της Πελοποννήσου, ενώ οι εταιρείες έτοιμου μπετόν κατέχουν την πρώτη θέση του κλάδου πανελλήνια.

Οι Κορίνθιοι θα την θυμούνται για πάντα για το τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο. Δεν υπάρχει Κορίνθιος που να την κτύπησε την πόρτα και να την βρήκε κλειστή.
Ηταν αρωγός σε όλα τα κοινωνικά προβλήματα της περιοχής της, ενώ εδώ και χρόνια διέθετε δικά της σπίτια για να διαμένουν δωρεάν άπορες οικογένειες της Κορίνθου.
Για όλες τις δράσεις της αυτές πολλές φορές ο πατέρας Νεκτάριος αυτή η βιβλική μορφή της ορθοδοξίας την έχει χαρακτηρίσει “Αγία γυναίκα”.
Η κηδεία της κας Ευγενίας θα γίνει αύριο το μεσημέρι στις 3.., στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπως επέλεξε η ίδια χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ.Διονυσίου. (ΠΗΓΗ: Moriasnews.gr)

Να θυμώμαστε
Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της κοινωνικής παρουσίας της εκλιπούσης ήταν η συνεισφορά της εταιρείας ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε. στην πλήρη κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών δαπανών για ατυχήματα στους μαθητές της Πελοποννήσου, επεκτείνοντας τη δράση που είχε ξεκινήσει πιλοτικά την προηγούμενη χρονιά για τους μαθητές του νομού Κορίνθου, με γνώμονα τις πιέσεις που υφίσταται το οικογενειακό εισόδημα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, επιβεβαίωσε την ανθρωποκεντρική της προσέγγιση αλλά και την ευαισθητοποίηση της για την προστασία των παιδιών και των νέων.
Έτσι 87.202 μαθητές του νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στους πέντε νομούς της Πελοποννήσου είχαν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για τις ιατροφαρμακευτικές τους δαπάνες.
Συγκεκριμένα, η ασφαλιστική κάλυψη αφορούσε 20.818 μαθητές στην. Κορινθία, 12.732 στη Λακωνία, στην. Αργολίδα,16.254, στην. Αρκαδία 12.980 και 24.418 μαθητές στη Μεσσηνίας.
Η ανακοίνωση του προγράμματος έγινε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης “Κορινθία 2011″. Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Μπεγλίτη, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, βουλευτών και δημάρχων, η Πρόεδρος της εταιρίας κα. Ευγενία Λαρσινού και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιάννης Λαρσινός παρέδωσαν τα πρώτα ασφαλιστήρια στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και στον Γραμματέα της Περιφερειακής Διοίκησης κ. Τάσο Αποστολόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: