Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ο Ιάκωβος το αξίζει… «Να πούμε το ύστατο χαίρε στον Ποιμενάρχη μας...»

Υπήρξε πάντοτε φίλος των δημοσιογράφων
Κατόπιν της εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Ιακώβου Β΄, γίνεται γνωστό ότι σήμερα το μεσημέρι η σωρός θα τεθεί προς προσκύνηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου Άργους, όπου θα παραμείνει μέχρι αύριο το πρωί.

Εν συνεχεία θα μεταφερθεί στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου έως την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι οπότε θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία.

Τα Συλλυπητήρια του Δήμου Ναυπλιέων
Τα συλλυπητήρια του για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδας Ιακώβου εκφράζει με τηλεγράφημα του προς τον τοποτηρητή της χηρεύουσας Ιεράς Μητροπόλεως, Μητροπολίτη Μαντινείας Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος.
Στο τηλεγράφημα του, ο Δήμαρχος αναφέρει:

«Η είδηση της Κοίμησης του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδας Ιακώβου Β΄ μας προκάλεσε βαθιά λύπη.
Ο αείμνηστος ιεράρχης υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της νεώτερης ιστορίας της Αργολίδας με τις προσευχές του, τις διαρκείς μάχες του για 28 χρόνια.
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Ιάκωβος με το κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, το διαρκές ενδιαφέρον του για το μέλλον της περιοχής και την σημαντική θεολογική του κατάρτιση θα αποτελεί για πάντα ένα φωτεινό παράδειγμα πεφωτισμένου ιεράρχη κατέχοντας ξεχωριστή θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του. Η φιλανθρωπική του δράση και το κοινωνικό του έργο ας αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο, που διανύει η χώρα μας.  Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό
Η μνήμη του θα πλημμυρίζει τις ψυχές όλων μας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: