Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Προσκύνημα από τους πιστούς και ταφή του μακαριστού Ιακώβου

Για τελευταία φορά, κλήρος και λαός, υποδέχθηκαν χθες Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 το σκήνωμα του μακαριστού ποιμενάρχη τους,  Ιακώβου Β’. Η υποδοχή έγινε στον καθεδρικό  ναό του Αγίου Πέτρου στην πόλη του Άργους. Το σκήνωμα παρέμεινε για μια ημέρα στο Αργος και σήμερα το πρωί, εν πομπή μεταφέρθηκε στον προσκυνηματικό ναό του Αγίου Αναστασίου στο Ναύπλιον.
Παρόντες στην υποδοχή του σκηνώματος του μακαριστού Ιακώβου ήταν ο Δήμαρχος της πόλης του Άργους –Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και ο βουλευτής Αργολίδος Γιαννης Ανδριανός. Το τελευταίο Τρισάγιο στην πόλη του Άργους τέλεσε ο Μητροπολίτης Άρτης Ιγνάτιος παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου και των ιερέων της επαρχίας Άργους.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο, Πέμπτη, το μεσημέρι χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου.
 
Τοποτηρητής για τον επισκοπικό θρόνο της Αργολίδος ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο ο μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος.
Η  σωρός του Μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου Β΄ έφθασε στην πόλη του Ναυπλίου στις 14,00 και παραμένει για προσκύνημα στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου έως αύριο Πέμπτη ώρα 12,00 οπότε και θα ψαλλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.
Μετά την έξοδο της σωρού από τον Ναό, αφού αποδοθούν τιμές, (από άγημα Στρατού, τη Δημοτική Φιλαρμονική, Σχολεία κλπ), θα γίνει μικρά πομπή έως την παραλιακή Λεωφόρο, οπότε και θα τοποθετηθεί η σωρός σε ειδικό αυτοκίνητο για να μεταφερθεί στο μοναστήρι Ακάθιστου Ύμνου Αχλαδοκάμπου, (στα νερά) για την ολοκλήρωση της ταφής του Μακαριστού Μητροπολίτη. Καθ’ όλη την παραμονή του σκηνώματος στο Ναό του Αγίου Αναστασίου ψάλλονται εναλλάξ ιερές ακολουθίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: