Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Τέλος στην παράνομη παρακράτηση μισθοδοσίας από τις Τράπεζες

Τέλος στην παράνομη πρακτική του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (και κατ’ επέκταση όλων των τραπεζών) βάζει η έκδοση της υπ' αριθμόν 13/2013 απόφασης του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων, στα πλαίσια του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Η πρακτική του Ταμιευτηρίου (και όλων των τραπεζών) ήταν η εξής: Με τη λήψη του δανείου (συνήθως στεγαστικό Δημοσίων Υπαλλήλων) ο δανειοδοτούμενος υπάλληλος υπέγραφε και μία πάγια εντολή για παρακράτηση της δόσης του δανείου απ' ευθείας από τη μισθοδοσία του. Ο όρος αυτός παρά το ότι έχει κριθεί παράνομος και καταχρηστικός συνεχίζει να αποτελεί τμήμα των τραπεζικών συμβάσεων. Μάλιστα η Ένωση Καταναλωτών ''ΕΚΠΟΙΖΩ'' έχει υποβάλλει αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή με την οποία ζητά να επιληφθεί της τακτικής των τραπεζών για παράνομη παρακράτηση ποσού από το λογαριασμό μισθοδοσίας μετά από καταγγελίες δεκάδων δημοσίων υπαλλήλων.
Κατ' αυτής της πρακτικής προσέφυγε, με τη συνδρομή της δικηγόρου του Αικατερίνης Τσιάμη, του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, δημόσιος υπάλληλος, με την ταχύτατη διαδικασία της «Προσωρινής Διαταγής» και εντός λίγων ημερών εξεδόθη η απόφαση που ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ στο Ταμιευτήριο να προβαίνει σε παρακράτηση ποσού της οφειλής. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη σχετική απόφαση στα Ιωάννινα.
Νομικοί κύκλοι, τη θεωρούν απολύτως συνεπή με το πνεύμα του νόμου το οποίο απαιτεί την διατήρηση της περιουσίας του οφειλέτη μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης για ρύθμιση των οφειλών προς ικανοποίηση του συνόλου των πιστωτών, αλλά και με αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από άλλα Ειρηνοδικεία της χώρας (Πατρα, Χανιά, Θεσ/νίκη).

ΠΗΓΗ: EPIRUSGATE

Δεν υπάρχουν σχόλια: