Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Συνταγή καταπολέμησης της ανεργίας, της φτώχειας και της ανθυγιεινής διατροφής - Ελληνικά προϊόντα από μαγαζιά της γειτονιάς

Έρευνα: Κώστας Πρώιμος
Αν τα 6.000.000 ενεργού ελληνικού πληθυσμού, αγόραζαν ελληνικά προϊόντα αξίας 5 ευρώ την ημέρα, στα τρία χρόνια της κρίσης, θα είχαμε τροφοδοτήσει τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με το τεράστιο ποσό των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ποσόν, κατά πολύ μεγαλύτερο του τζίρου που έλλειψε από την αγορά και που οδήγησε 120.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο και 350.000 Έλληνες στο δρόμο της –χωρίς ελπίδα- ανεργίας. Συγχρόνως, οι εκμεταλλευτές «εταίροι» μας, θα έβλεπαν (κυρίως η Ολλανδία και η Γερμανία, απ΄ όπου εισάγουμε τρόφιμα και άλλα είδη) τις εξαγωγές τους να κλονίζονται, με ότι αυτό συνεπάγεται στην διαπραγματευτική μας δύναμη.
Στην έρευνα που κάναμε, με την συμμετοχή επαγγελματιών της Αργολίδας, καταγράψαμε απόψεις που αξίζει να διαβάσετε και, γιατί όχι, να οδηγηθείτε σε αλλαγή του καταναλωτικού προτύπου που μας έχουν επιβάλλει το σύστημα των συμφερόντων που μας εξουσιάζει.
Εν τω μεταξύ, καταχωρείστε στο μυαλό σας τρεις μικρές φράσεις κλειδιά:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΡΟΣ: «Ο κόσμος θα  έπρεπε να στηρίζει, τα ελληνικά μαγαζιά σε κάθε γειτονιά».
ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Αν ξέραμε την αξία του τόπου μας και των ελληνικών προϊόντων ίσως και μην είχαμε βρεθεί σήμερα, σε αυτή την κατάσταση ως Χώρα».
ΤΖΙΝΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ: «Παρακάμπτοντας όλους τους μεσάζοντες μπορεί να δημιουργήσουμε μια διέξοδο, στην φτώχεια που μας μαστίζει».
Διαβάστε, στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου του Σαββάτου της 30ης Μαρτίου, τις ενδιαφέρουσες και εφαρμόσιμες απόψεις τριών επαγγελματιών που αντιπροσωπεύουν τρεις διαφορετικές γενεές και που τους ενώνει η πεποίθηση πως «πρέπει να προτιμάμε τα ντόπια ή έστω τα ελληνικά προϊόντα»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: