Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΙΑΚΩΒΟΣ Β’: Το Ψήφισμα που εξέδωσε το Δ.Σ. Δήμου Άργους Μυκηνών

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών, με την αναγγελία της κοιμήσεως του Μητροπολίτη Αργολίδος Κυρός Ιακώβου του Β΄, συνήλθε εκτάκτως σήμερα 26-3-2013 και εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την κοίμηση του Μητροπολίτη Αργολίδος Κυρός Ιακώβου του Β΄ και αποφασίζει τα κάτωθι:.
1.    Το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστεί σύσσωμο κατά την παραμονή του σκηνώματος που θα τεθεί προς προσκύνηση στον ιερό ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου, όπου θα παραμείνει μέχρι την πρωία της 27ης Μαρτίου.
2.    Το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεσθεί στον ιερό ναό Αγίου Αναστασίου Ναυπλιέως την Πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρα 12 μ.
3.    Κηρύσσει τριήμερο πένθος του Δήμου, από σήμερα 26-3-2013 έως και την ημέρα της ταφής 28-3-2013.
4.    Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο και σε όλα τα καταστήματα  των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και σε όλα τα σχολικά κτήρια μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.
5.    Την Πέμπτη 28-3-2013 όλες οι υπηρεσίες του Δήμου και όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να παραμείνουν κλειστά

καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας.
6.    Εκφράζει την παράκληση και την βούλησή του να παραμείνουν στο σύνολό τους κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. του Δήμου Άργους – Μυκηνών την ημέρα της κηδείας του Μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος Ιακώβου του Β΄.
7.    Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: