Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ: Οι φυλακές πρέπει να γίνουν στην Αρκαδία

Παναγιώτης Σμυρνιώτης
O Παναγιώτης Σμυρνιώτης, Γραμματέας του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης των Δικαστικών Φυλακών Τριπόλεως, μίλησε στην δημοσιογράφο Τόνια Μεγρέμη για  μετεγκατάσταση των φυλακών βάση του σχεδιασμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης και υποστήριξε την ανάγκη κατασκευής των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων, στο Πάπαρι.
«Τις φυλακές τις διεκδικούσε τόσο η Μεσσηνία όσο και η Αρκαδία. Αν επιλεγεί η Αρκαδία οι φυλακές θα κατασκευασθούν στο Πάπαρι», δηλώνει ο Παν. Σμυρνιώτης.
«Εμείς από την πρώτη στιγμή ως σωματείο μαζί με την Ένωση υπαλλήλων εσωτερικής φύλαξης είχαμε συγκεκριμένες θέσεις, τις οποίες είχαμε αποτυπώσει σε υπομνήματα και έγγραφα στο υπουργείο και σε άλλους παράγοντες. Ο χώρος με τις περισσότερες πιθανότητες είναι αυτός στην περιοχή Πάπαρι.
Ο βασικός λόγος είναι πως βρίσκεται σχεδόν πάνω σε κόμβο. Η πρόσβαση στην Αθήνα είναι εύκολη και γρήγορη. Εξυπηρετεί και το εφετείο Καλαμάτας, από το οποίο απέχει μόλις είκοσι λεπτά και είναι πολύ κοντά σε περιφερειακό νοσοκομείο, αυτό της Τρίπολης. Ο σοβαρότερος ίσως παράγοντας είναι πως, στην φυλακή της Τρίπολης εργάζονται 80 άτομα. Όταν θα γίνουν οι νέες φυλακές, το υπουργείο είχε απαντήσει σε σχετικό ερώτημα του κ. Οδυσσέα Κωσταντινόπουλου, πριν δυο χρόνια περίπου, πως δεν θα πρέπει να είναι η στελέχωση του νέου καταστήματος απαγορευτική για το προσωπικό της Τρίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: