Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Η Δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός»

Πέτρος Τατούλης: Δυσκολεύουν τα πράγματα
Ταραχή! Αυτή είναι η αντιπροσωπευτική λέξη της κατάστασης που επικρατεί από την Παρασκευή το βράδυ στην κλειστή, περί τον Πέτρο Τατούλη, κάστα συνεργατών, αιρετών και μη.
Η καθήλωση των ποσοστών δημοτικότητας, παρά την έλλειψη ουσιαστικού αντιπάλου, και η δημιουργημένη εικόνα για ενάσκηση της διοίκησης με αδιαφάνεια και έλλειψη αξιοκρατίας, οδήγησε στην καταγραφή του εντυπωσιακού ποσοστού 65,4% που θεωρεί ότι η ύπαρξη κάποιου άλλου Περιφερειάρχη θα ήταν καλύτερη εξέλιξη για την Πελοπόννησο.
Οι δημόσιες καταγγελίες του Νίκου Γόντικα για αδιαφάνεια και για «τα χοντρά σκάνδαλα που γίνονται νόμιμα», προκάλεσαν εντύπωση σε χιλιάδες τηλεθεατές του τηλεοπτικού σταθμού SUPER που μετέδωσε την δημοσκόπηση που διενήργησε η έγκριτη εταιρεία MARC, για λογαριασμό της εφημερίδας μας. 
Το έργο της Περιφέρειας, υπερασπίσθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης Τατούλη, Άγγελος Παπαγγελόπουλος που συμμετείχε στο πάνελ σχολιασμού και με δηλώσεις τους (χθες Δευτέρα) οι αντινομάρχες κ.κ. Χειβιδόπουλος και Γιαννακούρας.
Επισήμως, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν σχολίασαν την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται. Όμως, στέλεχος της Συγγρού προέβλεψε ότι «ο Σαμαράς τον Μάϊο θα πάρει τη ρεβάνς» και διατύπωσε την άποψη ότι το κόμμα του θα στηρίξει ανεξάρτητο αξιόλογο υποψήφιο που δεν θα προέρχεται από τον χώρο της πολιτικής.
 
Χαστούκι στην διαφημιζόμενη «διαφάνεια» Τατούλη
Χαστούκι στην διαφημιζόμενη «διαφάνεια» Τατούλη
Το 35,3% των ερωτηθέντων Πελοποννησίων Πολιτών, που συμμετείχαν στην δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας MARC η οποία αφορούσε την περιφέρεια της Πελοποννήσου και διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας ΣΗΜΕΡΑ, από τις 5 έως τις 10 Ιουλίου και σε δείγμα  803 νοικοκυριών, προσάπτουν στον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη τρόπο διοίκησης η οποία δεν διέπεται από διαφάνεια και αξιοκρατία. Όπως χαρακτηριστικά είπε στην διάρκεια της παρουσίασης της έρευνας το βράδυ της Παρασκευής από το super ο Δ.Σ της εταιρίας Θωμάς Γεράκης, «ειδικά την περίοδο που ζούμε με όλα αυτά τα προβλήματα στην σχέση πολίτη – κράτους προσδίδουν ως  γενικό χαρακτηριστικό το συγκεκριμένο  για το σύνολο των ανθρώπων που ασχολούνται με την πολιτική, πλην ελαχίστων ίσως  εξαιρέσεων».
Το κομμάτι της διαφάνειας και αξιοκρατίας το οποίο χρησιμοποιεί με κάθε ευκαιρία ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του αποτέλεσε την αιχμή της τοποθέτησης του  επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», στο ΠΕ.ΣΥ Πελοποννήσου, Νίκου Γόντικα. 

Ν. Γόντικας: Λαμβάνονται αποφάσεις ακόμα και παράνομα
«Όσο και να προσπαθεί ο κύριος Τατούλης να παρουσιάσουν την Πελοπόννησο ως περιοχή κοσμογονίας, ως μια όαση, ξέρουμε όλοι πως δεν μπορούν να υπάρχουν τέτοιες οάσεις μέσα σε αυτήν την καπιταλιστική κρίση.  Η  πολιτική της βαρβαρότητας  χτυπάει μεθοδευμένα όλους. Και δεν είναι θέμα λαθών ή  χειρισμών ή λανθασμένης  πολιτικής, ξέρουν οι κυβερνώντες και τα κόμματα της πλουτοκρατίας που υπηρετούν ο περιφερειάρχης και η πλειοψηφία του Π.Σ , πως θέλουν να μειώσουν την τιμή της εργατικής δύναμης, την παιδεία, την υγεία ότι αφορά τις κοινωνικές ανάγκες για ν ανθίσει το κεφάλαιο και οι καπιταλιστικοί όμιλοι.
Συνεπώς είναι πολύ ικανοί γι αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική ο κ. Τατούλης και η πλειοψηφία του ΠΕ.ΣΥ. Βρίσκουν δεκάδες ευρώ για τις υποδομές της καπιταλιστικής ανάκαμψης  την ίδια ώρα που δεν υπάρχει «σάλιο» για τα λαϊκά στρώματα.  25 εκ στο λιμάνι Γυθείου, 5,5 στο λιμάνι Άστρους, 15 εκ στο λιμάνι του Ναυπλίου για να αναπτυχτεί η κρουαζιέρα και τα ιδιωτικά τουριστικά καταλύματα.
Έχουμε τεράστιες επενδύσεις  και  εγκρίσεις πολλές φορές και παράνομα σε επενδύεις στον τουριστικό τομέα ή και στην ενέργεια, αιολικά πάρκα. Ικανότατοι λοιπόν στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής ο κ. Τατούλης και η πλειοψηφία του  ΠΣ . Έχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες για να μην φτιαχτεί στη Μάνη το μεγάλο αιολικό πάρκο, πάνω από 1 δις, συγκεκριμένα πολιτικά τζάκια από πίσω, το ΠΕ.ΣΥ. είναι σύσσωμο από πίσω, το αναβάλει για να πάρει την έγκριση του ΥΠΕΚΑ και τώρα είναι στο ΣτΕ .
Ο κ Τατούλης παίζοντας μόνος του στο γήπεδο, με αντιπολίτευση μόνο την Λαϊκή Συσπείρωση με όσες δυνάμεις έχουμε, το να έχει δημοτικότητα κάτω από 50% παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνουν οι σύμβουλοί του είναι αρνητικά για τον κ. Τατούλη. Πήρε Απόφαση για 1.800.000 το ΠΕ.ΣΥ. για δράσεις ευαισθητοποίησης στην ανακύκλωση. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Το υπουργείο του το έκοψε όμως μετά την αντίδραση που υπήρξε, ωστόσο εμείς λέμε να μην κοπούν αυτά τα χρήματα που είναι για την Πελοπόννησο  αλλά να πάνε σε άλλες ανάγκες και όχι για το ίματζ του κ. Τατούλη,

«Σκάνδαλο» η πολιτική στην Περιφέρεια
Για εμάς το πιο μεγάλο σκάνδαλο είναι η πολιτική που ακολουθείται. Γιατί τα πιο χοντρά γίνονται νόμιμα.

Υπάρχει θέμα διαφάνειας.
Έληξαν οι προτάσεις που υπέβαλαν οι εταιρίες για τα απορρίμματα. 2 χρόνια γίνεται η όλη διαδικασία και κανένας μα κανένας το λέω με ευθύνη, δεν ξέρει τι κουβεντιάζεται στον ανταγωνιστικό διάλογο. Έκλεισε ο διάλογος και πρέπει να φέρουν τα τεύχη δημοπράτησης το σχέδιο για τα ΣΔΙΤ στο συμβούλιο, αυτά δεν δόθηκαν, τα ζητήσαμε με ερώτημα στο Π.Σ , υποτίθεται είμαστε εκεί για να ελέγχουμε, και δεν μας δόθηκαν Λένε ότι υπάρχει όρος στη σύμβαση που λέει ότι ο χώρος που θα εγκατασταθεί η εταιρία θα είναι ιδιωτικός και θα αγοραστεί με 2 εκατομμύρια.
Και φυσικά υπάρχουν και τα μικρότερα ποσά των απευθείας αναθέσεων, έχουμε και τέτοια. Καλά κάνει λοιπόν ο κόσμος και φέρνει αυτό το σοβαρό ζήτημα της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στην επιφάνεια.
 

Σχόλια του Άγγελου Παπαγγελόπουλου

Τοποθετούμενος επί της συγκεκριμένης κάρτα και το ποσοστό αυτό,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Άγγελος Παπαγγελόπουλος  έκανε λόγο για τα έτερα χαρακτηριστικά που προσέδωσαν οι πολίτες στον Περιφερειάρχη, τα χαρακτηριστικά του συμπαθούς και προσιτού, της προσωπικότητας κύρους, σε υψηλά μάλιστα ποσοστά και οριοθέτησε το χαρακτηριστικό της αδιαφάνειας στα πλαίσια της γενικής εντύπωσης των πολιτών περί σκανδάλων και κακής διοίκησης.

«Όταν ακούει ο πολίτης δίπλα του για σκάνδαλα που δεν αφορούν την Πελοπόννησο αμέσως δημιουργείται ένα θέμα γιατί ο καθένας αισθάνεται ότι δεν πάει καλά και πρέπει να προστατευθεί. Αν κάνουμε δηλαδή ένα ερώτημα για την εκκλησία, για την διαφάνεια της εκκλησίας, υπάρχει θέμα; Το ίδιο και σε κάποιον άλλον κλάδο, στην Τ.Α είχε γίνει το ερώτημα και είχαν πει 60% πως ναι υπάρχει! Θα δείτε ότι παντού βλέπουμε πως υπάρχει διαφθορά γιατί υπάρχει κοινωνικό πρόβλημα. Άλλο υπάρχει, όμως, και άλλο ο βαθμός που υπάρχει. Είναι κρίσιμο το σημείο και εμείς όλοι, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι πρέπει να βγάλουμε προς τα έξω πως γίνεται μια προσπάθεια για διαφάνεια, και νομίζω ότι δεν έχουν δοθεί ερεθίσματα για να δημιουργηθούν τέτοια προβλήματα. Ίσως αβέβαια να χρειάζεται και από την πλευρά του Περιφερειάρχη και του επικοινωνιακού επιτελείου, όχι το πώς κάνει τη δουλειά του αλλά πως την βγάζει προς τα έξω.» κατέληξε ο κ . Παπαγγελόπουλος .

Για «καταστροφικά» αποτελέσματα για τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη έκανε λόγο ο πρώην Νομάρχης Αργολίδας, πάλαι ποτέ υποστηρικτής του περιφερειάρχη, Δημήτρης Σαραβάκος, σημειώνοντας πως με αυτά τα χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας, παράστασης νίκης και διαφάνειας αξιοκρατίας, οι εκλογές δεν είναι δυνατόν να κερδηθούν. Χρειάζεται να γίνει ανάλυση στην προβληματική δημοτικότητα του Πέτρου Τατούλη διότι, να σας θυμίσω πως, εγώ σαν Νομάρχης με 60% δημοτικότητα και άνω του 45% στην παράσταση νίκης, έχασα τις εκλογές.
Ο κ. Θωμάς Γεράκης σχολιάζοντας τι έτερες παρουσίες των ονομάτων έδωσε μεγάλο αβαντάζ σε εκείνους που έχουν «αποθήκη» μη αναγνωσιμότητας όπως η κυρία Φεβρωνία Παντριανάκου η οποία σημειωτέον συγκεντρώνει ένα 18% στον πίνακα δημοτικότητας και «παίρνει» την Λακωνία στα αναλυτικά στοιχεία ψήφων ανά  νομό κόντρα στο νυν Περιφερειάρχη.

Ο Πέτρος Τατούλης «χάνει» και μάλιστα κατά κράτος την Μεσσηνία από την πιθανή υποψηφιότητα Σταύρου Μπένου κρατώντας  μέρος της «παντοκρατορίας» στην Αρκαδία όπου το ποσοστό είναι στο 42%.
Η αίσθηση ωστόσο του κόσμου πως η περιφερειακή αρχή δεν λειτουργεί διάφανα, φάνηκε και στα ποσοστά ικανοποίησης που έδωσαν οι ερωτηθέντες στο ερώτημα της διοίκησης και του έργου Τατούλη με μόλις το 32,8% να είναι αρκετά και πολύ ευχαριστημένο και το 60,7% ελάχιστα και καθόλου! 

Στο ερώτημα δε εάν οι Πελοποννήσιοι επιθυμούν εκ νέου υποψηφιότητα Τατούλη τα ποσοστά είναι απογοητευτικά για τον 1ο αιρετό αφού μόλις το 34,6% επιθυμεί παραμονή και επανεκλογή πιστεύοντας πως θα ήταν το καλύτερο για την Πελοπόννησο , κόντρα σε ένα 52,6% που επιθυμεί ο Περιφερειάρχης να εγκαταλείψει τα κοινά της περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: