Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2013-02-23 Όλες οι σελίδες


Ναρκισσισμός: Όταν το φαίνεσθαι είναι σημαντικότερο του είναι

Γράφει η Νατάσσα Οικονόμου -Ψυχολόγος

Ο όρος ναρκισσισμός βασίζεται σε ένα πρόσωπο της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, το Νάρκισσο, ο οποίος όταν ανακάλυψε την αντανάκλαση του προσώπου του στα νερά μιας πηγής γοητεύτηκε τόσο πολύ που δεν μπορούσε να σταματήσει να την κοιτάζει. Η εικόνα του τον απορρόφησε τελείως, άρχισε να της μιλάει, την ερωτεύτηκε. Περνούσε ώρες ή και μέρες ολόκληρες κάνοντας τίποτα άλλο πέρα από το να θαυμάζει την ομορφιά του στο ποτάμι. Αλλά δυστυχώς αυτό το πάθος του κόστισε την ίδια του τη ζωή, καθώς μια μέρα στην προσπάθειά του να φιλήσει το είδωλό του, έπεσε στο ποτάμι και πνίγηκε.
Αυτός λοιπόν ήταν ο Νάρκισσος της μυθολογίας που έδωσε -και όχι άδικα- το όνομά του σε μια σύγχρονη ψυχολογική διαταραχή προσωπικότητας. Τα κύρια χαρακτηριστικά της ναρκισσιστικής διαταραχής είναι μια αίσθηση μεγαλείου, σπουδαιότητας ή μοναδικότητας του εαυτού τον περισσότερο καιρό που όμως εναλλάσσεται με αίσθηση κατωτερότητας και μειονεξίας σε άλλες στιγμές. Το άτομο είναι υπερευαίσθητο στην κριτική που ασκούν οι άλλοι, χαρακτηρίζεται όμως από έλλειψη «ενσυναίσθησης» αδυνατώντας να κατανοήσει τα συναισθήματα των ανθρώπων του περιβάλλοντός του. Για παράδειγμα

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΑΡΘΡΟ: Στερνή μου γνώση... να σ' είχα πρώτα

Πριν από 20 χρόνια περίπου το αντιπαθές ΔΝΤ (παρόλο που δεν είχε επίσημη αρμοδιότητα τότε) είχε προειδοποιήσει συμβουλευτικά την ελληνική Κυβέρνηση, ότι η Οικονομία μας οδεύει προς την καταστροφή. Αυτό το μήνυμα δεν το έλαβαν μόνο οι αρμόδιοι της κυβέρνησης αλλά δημοσιεύτηκε και στον Τύπο.
Όταν ο Κ. Σημίτης, ως  Πρωθυπουργός, ζήτησε την βοήθεια 2 καθηγητών φίλων του (Σπράος και Γιαννίτσης) και εκείνοι του συνέστησαν δραστικά μέτρα περικοπών. Αυτός, όμως, τελικά αγνόησε τις συμβουλές τους λόγω του πολιτικού κόστους και αδυναμίας να επιβληθεί στο κομματικό κράτος και τον κομματικό μηχανισμό.
Παραθέτουμε το κύριο άρθρο του τότε διευθυντή του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» κ. Γιάννη Μαρίνου, με αφορμή την έκθεση του τότε Διοικητή της Τράπεζας της  Ελλάδος κ. Δημ. Χαλικιά, στο τεύχος της 22ας Μαΐου 1986, υπό τον τίτλο: «Προτιμούμε να πνιγούμε χορεύοντας, όπως οι επιβάτες του Τιτανικού»;
Έγραφε τότε ο κ. Γιάννης  Μαρίνος
«Και ιδού πού φθάσαμε: Αντί να δουλεύουμε για να παράγουμε εισόδημα, να τρώμε από τα έτοιμα και από τα δανεικά. Αντί να φτιάχνουμε νέα εργοστάσια, να κλείνομε κι αυτά που υπάρχουν. Αντί να εκσυγχρονίζουμε τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, να τις αφήνουμε βαθμιαία να καταντούν παλιοσίδερα. Αντί να βελτιώνομε την παραγωγικότητά μας, να επιβραβεύουμε με κάθε τρόπο την τεμπελιά και την λούφα.

Για τον Πέτρο Τατούλη ο λόγος. "Περί του κ. Πελοποννησιάρχη" (μέρος 1ον)

Παρουσίασε σήμερα (χθες) το βράδυ στο Μέγαρον (ακούσατε, ακούσατε!!!!) ο κ. Τατούλης το στρατηγικό σχέδιο για τον επαναπροσδιορισμό του brand «Πελοπόννησος». Ουάου!!!!
Δεν θα σταθώ προς το παρόν σε κάποιες γλυκάκουστες εξαγγελίες περί της "γης των μύθων" και "περί ευεξίας και πολυτέλειας". Οι τουριστικοί επιχειρηματίες του Ναυπλίου και του Τολού μπορούν να πουν πολλά για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία δεν λύνονται με πομφόλυγες.
Θα σταθώ όμως εδώ στο τουριστικό portal που παρουσίασε ο κ. περιφερειάρχης.
Διαβάζω ότι το portal
"χρημοτοδοτήθηκε απο πόρους της Ευρωπαικής Ένωσης μέσω του Προγράμματος Συνδυασμένες Ενέργειες Τουριστικής Προβολής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι" Δεύτερο ουάου!!!
Ήδη κάνοντας copy-paste από το site τη συγκεκριμένη αναφορά της χρηματοδότησης, μου εμφανίσθηκαν από τον αυτόματο διορθωτή τρία ορθογραφικά λάθη!!!
Αλλά δεν θα επικεντρώσω στα πολλά ορθογραφικά λάθη και στις ασυνταξίες, που δείχνουν μια απίστευτη προχειρότητα στο στήσιμο του portal. Δεν θα σταθώ και στα γλυκανάλατα κοσμητικά επίθετα. Δεν θα σταθώ ούτε και στο γεγονός ότι ένα τουριστικό portal είναι γραμμένο μόνον στα Αγγλικά (τους Γάλλους, τους Γερμανούς, τους Ιταλούς τους Ισπανόφωνους, τους Ρώσους και όλους τους άλλους δεν τους θέλουμε στην Πελοπόννησο;)
Θα σταθώ στο απίστευτο περιεχόμενό του και στις ουσιαστικές του ελλείψεις, που καθιστούν αναγκαίο το άμεσο κατέβασμά του από το διαδίκτυο, τη διόρθωση των εσφαλμένων και τη συμπλήρωσή του. Και περιμένω από τους τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες και τους περιφερειακούς Συμβούλους, κάποιου είδους άμεσης αντίδρασης.
1. Το portal έχει ειδική κατηγορία "ΜΟΥΣΕΙΑ". Απίστευτο!! Ντροπή!! Ξέχασαν το Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου. Ξέχασαν το Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης. Τί να πώ; Πως να τους δικαιολογήσω; Και αν μου πουν ότι αυτά ήσαν μια αβλεψία, τι θα μπορέσουν να μου πουν για το γεγονός ότι ξέχασαν και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα ; Αίσχος.... Ξέχασαν το Μουσείο, που ανακηρύχθηκε Μουσείο της χρονιάς για όλη την Ευρώπη πριν κάποια χρόνια; Και πανηγύρισαν στο Μέγαρο;
2 Το portal έχει ειδική κατηγορία "ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ". Απίστευτο!! Ντροπή!! Τί αλήθεια να σας πω; Ότι ξέχασαν

Αποτεφρώθηκε από Αυτόματη Καύση του σώματός του

Ο 65χρονος Danny Vanzandt, από το Muldrow της πολιτείας της Οκλαχόμα, βρέθηκε αποτεφρωμένος από μέλη της οικογενείας του.
Σύμφωνα με τον σερίφη του Sequoyah County ο θάνατός του οφείλεται σε SHC (sponta-neous human compustion) ή ΑΑΑ (αυτόματη ανθρώπινη ανάφλεξη, μια μη προκαλούμενη από εξωτερικούς παράγοντες καύση του σώματος!
Σε δήλωση του στην KSDK-TV ο σερίφης αναφέρει: "Νομίζω ότι υπάρχουν μόνο περίπου 200 τέτοιες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο. Δεν έχουμε αποκλείσει ακόμα αυτή τη πιθανότητα" και πρόσθεσε "Δεν υπήρξε καμία ζημιά στα έπιπλα και τριγύρω από το νεκρό σώμα του 65χρονου".
Σύμφωνα με την έρευνα ο Vanzandt

ΤΡΙΠΟΛΗ: Πρωτοβουλία για αεροδρόμιο - hub για Αφρική και Ευρώπη

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Βίκυς Κουρλιμπίνη (Capital)

Σε κόμβο για τη διασύνδεση της Πελοποννήσου με την Ευρώπη και τη Νότια Αφρική σχεδιάζεται να μετατραπεί το στρατιωτικό -προς το παρόν- αεροδρόμιο στην Τρίπολη.
Ήδη η περιφέρεια της Πελοποννήσου έχει έρθει σε επαφή με low-cost ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία, η οποία προτίθεται, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, να προβεί σε επενδύσεις για τη μετατροπή του αεροδρομίου σε πολιτικό και να συγχρηματοδοτήσει την ολοκλήρωση του έργου, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες θέλουν την ιρλανδική Ryanair, που επέλεξε πριν λίγους μήνες τα Χανιά για τη βάση της, να ενδιαφέρεται σοβαρά για την πραγματοποίηση της επένδυσης.
Στόχος, εκτός από την προσέλκυση εταιρειών low-cost, είναι η μετεξέλιξη του αεροδρομίου σε εμπορευματικό κόμβο για πτήσεις cargo. Η πρώτη τεχνική μελέτη από την Περιφέρεια, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα ξενοδοχειακά επιμελητήρια της Πελοποννήσου, για την μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης έχει ολοκληρωθεί, ενώ και η γνωμοδότηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας είναι θετική.
Η παραπάνω επένδυση εντάσσεται στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για αύξηση, όχι μόνο της ποσότητας, αλλά και της ποιότητας του τουριστικού ρεύματος προς τις περιοχές της Πελοποννήσου. Ταυτόχρονα, απώτερος στόχος είναι να επιμηκυνθεί η τουριστική σεζόν. Ο αρχικός σχεδιασμός της τουριστικής προβολής της Πελοποννήσου είναι η σεζόν να φτάσει τους επτά μήνες μέσα στην επόμενη τριετία.

Επιβάλλεται νέο δημοτικό τέλος για τα σκουπίδια

Τρίπολη
Ερμιονίδα
Οι Δημότες όλων των Δήμων της χώρας καλούνται να πληρώνουν ένα νέο Δημοτικό Τέλος από την 1η Ιανουαρίου 2014.
Χαρακτηρίζεται ως Ειδικό Τέλος Ταφής και αφορά όλα τα μη επεξεργασμένα απόβλητα που οδηγούνται σε χώρους υγειονομικής ταφής. Το τέλος αυτό θα διοχετεύεται τελικώς, στο «Πράσινο Ταμείο» που θα χρηματοδοτεί σχετικά περιβαλλοντικά έργα.
Το νέο χαράτσι έγινε γνωστό, σε ημερίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα την ανακύκλωση συσκευασιών, από την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) κα Λαζαρίδου. Το τέλος θα προστίθεται στο ποσό που καταβάλλεται ήδη σε κάθε περιοχή για τη λειτουργία των ΧΥΤΑ, και θα είναι αρχικώς 35 ευρώ τον τόνο, αυξανόμενο κατά 5 ευρώ το χρόνο μέχρι να φτάσει τα 60 ευρώ τον τόνο.
Ειδικότερα για τις 5 Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η επιβάρυνση αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως υψηλή, λόγω του γεγονότος ότι δεν έχουν εφαρμοσθεί συστηματικά προγράμματα ανακύκλωσης που θα είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση του όγκου των σκουπιδιών που καταλήγουν στις χωματερές.
Σαν παράδειγμα αναφέρεται, ο Δήμος Ερμιονίδας όπου

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΣΟΚ Αργολίδας: Εκλέχθηκαν 39 σύνεδροι από 1.334 μέλη

Διεξήχθησαν χθες, 24-2-2013, οι εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων που θα πάρουν μέρος στο 9ο συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ το διάστημα 28/2 – 3/3/2013.
Στην Αργολίδα, όπως και στην υπόλοιπη χώρα η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή ξεπερνώντας κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη του ΠΑΣΟΚ στο νομό. Ψήφισαν συνολικά 1.334 μέλη του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή ανά δήμο να είναι ως εξής:
-Ναύπλιο: 412,
-Άργος: 557,
-Κρανίδι: 295,
-Λυγουριό: 70.
Οι σύνεδροι που εκλέχτηκαν και οι οποίοι ξεπέρασαν κατά πολύ το κατώτατο όριο των 23 που ήταν η αρχική κατανομή για το νομό Αργολίδας, είναι κατά δήμο και κατά σειρά επιτυχίας, είναι  οι:

ΝΑΥΠΛΙΟ
-ΣΥΡΙΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
-ΜΟΛΑΣΙΩΤΗΣ ΘΩΜΑΣ
-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
-ΚΟΪΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
-ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
-ΛΕΝΤΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
-ΜΙΧΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
-ΝΑΣΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
-ΣΑΡΕΛΑΚΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ
-ΧΡΟΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
-ΝΑΣΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
-ΓΚΟΥΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΡΓΟΣ
-ΠΑΡΑΒΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-ΣΑΡΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ

ΠΑΣΟΚ, Νεολαία Αργολίδας: Εκλέχθηκαν 19 σύνεδροι από 395 μέλη

Διεξήχθησαν ομαλά χθες, 24-2-2013, οι εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων που θα πάρουν μέρος στο  συνέδριο της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ το διάστημα 27/2 – 28/2/2013.

Στην Αργολίδα, ψήφισαν συνολικά 395 μέλη της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή ανά δήμο να είναι ως εξής: Ναύπλιο: 156 , Άργος: 175 , Κρανίδι: 31 , Λυγουριό : 33.

Οι σύνεδροι που εκλέχτηκαν είναι κατά δήμο και κατά σειρά επιτυχίας, οι:

ΑΡΓΟΣ

1
2
3
4
5
 
 
 
 
ΚΟΤΣΙΦΑΣ
 
 
 
 
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
 
 
 
 
του ΝΙΚ.
6
ΣΕΛΛΗ
ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ
του ΕΥΑΓ.
7
ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ
ΝΙΚΗΤΑΣ
 
8
ΜΠΟΥΚΟΥΜΑΝΗ
ΒΑΛΕΡΙΑ
 
9
ΤΕΝΤΖΕΡΗ
ΣΟΦΙΑ
 
10
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ
του ΚΩΝ.
11
ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
του ΧΡ.

ΝΑΥΠΛΙΟ

1
ΝΑΣΣΟΥ
ΙΩΑΝΝΑ
του ΝΙΚ.
2
ΚΟΝΟΠΙΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΟΦΙΑ
του ΜΙΛΤ.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Mπλόκο στην παράνομη χωματερή από τους Κατοίκους…

*Ο Δημ. Καμιζής κατηγορεί Χειβιδόπουλο και Τατούλη ως ανακόλουθους

Μπλόκο επί 24ώρου βάσης, έχουν στήσει οι κάτοικοι των Διδύμων στο δρόμο που οδηγεί στον παράνομο ΧΑΔΑ, που βρίσκεται στην θέση «Σταυρός». Η πάγια πεποίθηση τους είναι πως ο σκουπιδότοπος θα πρέπει να παραμείνει σφραγισμένος έως ότου οι αρμόδιοι φορείς  της περιφέρειας, σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ερμιονίδας, προχωρήσουν στην εξεύρεση ουσιαστικής λύσης, για την απομάκρυνση του συνολικού όγκου των απορριμμάτων από την παράνομη χωματερή των Διδύμων.
Η κατάληψη της εισόδου που οδηγεί στον σκουπιδότοπο συμπληρώνει σήμερα την πρώτη εβδομάδα, με τους κατοίκους να δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί για «όσο  χρονικό διάστημα χρειαστεί», σαν ύστατη  προσπάθεια, να αναδείξουν το μέγεθος του προβλήματος.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Καμιζής σε σχετική του επιστολή με αποδέκτη τον  Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, παραδέχεται,  μεταξύ άλλων, πως όλες οι συναντήσεις, τόσο με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάσο Χειβιδόπουλο όσο και με τον κ. Τατούλη για την ύπαρξη λύσης, απέβησαν άκαρπες. Αποκαλύπτει πως

Αδικούν τις μικρές ξενοδοχειακές μονάδες

Ο Πρόεδρος της Ένωσης
Ξενοδοχείων Λακωνίας
κ. Δημ. Πολλάλης
Η πολιτεία συνεχίζει να αδικεί τους μικρούς ευνοώντας τους μεγάλους. Η περίπτωση που φέρνει στο φως η επιστολή της διοίκησης των ξενοδόχων της Λακωνίας είναι χαρακτηριστική.

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αποδέκτες της δικαιολογημένης αγανάκτησης πολλών μελών μας -ξενοδόχων φυσικών προσώπων, τα οποία διαμαρτύρονται για την άνιση μεταχείριση που υφίστανται συγκριτικά με τα εκμεταλλευόμενα από εταιρείες ξενοδοχεία.
Συγκεκριμένα, κατά την ψήφιση του Ν. 3842/2010, το Υπουργείο Οικονομικών αποδέχτηκε την άποψη του Ξ.Ε.Ε. πως το ξενοδοχείο είναι το “εργαλείο της δουλειάς” του κάθε ξενοδόχου και έτσι με τις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 35 καθόρισε μειωμένο συντελεστή Φ.Α.Π. 0,33‰ (αντί του 6‰), για τα έτη 2010 - 2011 – 2012, μόνο για τα ξενοδοχεία που ανήκουν σε εταιρείες. Παρόμοια όμως αντιμετώπιση δεν υπήρξε για τον υπολογισμό του Φ.Α.Π. στα ξενοδοχεία που κατέχουν φυσικά πρόσωπα. Αποτέλεσμα αυτού είναι να καλούνται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις -φυσικά πρόσωπα, να καταβάλουν πολλαπλάσια ποσά Φ.Α.Π. -σε σχέση με τις εταιρείες, σε μία περίοδο που πλήττονται από την συμπίεση των τιμών λόγω ανταγωνισμού, την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και την επιβολή διαφόρων άλλων φόρων και τελών (ΕΕΤΗΔΕ, πετρέλαιο κλπ). Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, ο ΦΑΠ που πρέπει να καταβάλλουν οι ατομικές επιχειρήσεις, υπερβαίνει τα ετήσια έσοδά τους.

Εκδήλωση του 1ου Συστήματος Προσκόπων Άργους

Σήμερα, Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 10.30 στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από το 1ο Σύστημα Προσκόπων  Άργους για τον εορτασμό της «Ημέρας Σκέψεως».
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν 3 έρευνες από τον κλάδο της κοινότητας των ανιχνευτών με θέματα:
1. Θανατική καταδίκη,
2. Οι πυραμίδες,
3. Αειφανείς αστέρες.
Τα θέματα θα προλογίσουν οι κ.κ. Καλαμίδας Γεώργιος τέως Πρόεδρος του Άρειου Πάγου, Πιέρος Χρήστος αρχαιολόγος και Οικονόμου Γεωργιος φυσικομαθηματικός -ερασιτέχνης αστρονόμος.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ένας είναι ο εχθρός… ο παλαιοκομματικός (Τι καλός άνθρωπος ο Υπουργός!)


 

 
Ένας είναι ο εχθρός

… ο παλαιοκομματικός

 

 
(Τι καλός άνθρωπος ο Υπουργός!)

ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ: «Κύριε Υπουργέ μ’ έβγαλαν από το σπίτι μου και είμαι άνεργος. Βοηθήστε με»!
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: «Τι να σε κάνω ρε φουκαρά μου, πέτυχες άσχημη στιγμή. Βλέπεις, τα 52 σπίτια που έχω είναι όλα νοικιασμένα και δεν μπορώ να βγάλω κανέναν τώρα». 
 
Σκέφτηκα τι καλός άνθρωπος ο Υπουργός!  Αν είχε κανένα ξενοίκιαστο, θα με έβαζε μέσα.
ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ: «Τουλάχιστον κύριε Υπουργέ, μήπως υπάρχει καμιά δουλίτσα»;  ΥΠΟΥΡΓΟΣ: «Μεγάλο πρόβλημα φίλε μου. Ακόμα και εγώ τρόμαξα, με όλα τα μέσα που έχω, να βάλω στη βουλή, με μισθό μόνο 2.000 ευρώ τον μήνα, το τρίτο ξαδερφάκι της πεθεράς μου. Διαφορετικά …. θα σε είχα βάλει και εσένα». 

Τι καλός άνθρωπος  ο Υπουργός …… σκέφτηκα….. παραλίγο θα με έβαζε σε δουλειά. ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ: Δεν πειράζει λέω….."Τουλάχιστον θα μου δώσετε ένα δεκάρικο να φάω, γιατί είμαι νηστικός τρεις μέρες και πεινάω»; 

«Σκοτώνουν» πατρικά σπίτια ή κτήματα για να πληρώσουν χαράτσια ή εφορία

Τάσος Ηλιάδης
Αναστασία Βελλίνη

Ανέστης Μαντζούνης
Η έρευνα του  Κώστα Πρώιμου φέρνει στο φως στοιχεία που αποκαλύπτουν την πραγματικότητα γύρω από το θέμα «ιδιοκτησία γης και κατοικίας», λίγο πριν ανακοινωθούν τα νέα μέτρα κατά των μικροϊδιοκτητών ακίνητης περιουσίας.
Η περιουσία έχει τεθεί υπό διωγμόν και η τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ. -ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ, δεν περιορίζεται πια στο να στραγγίζει το γάλα από την αγελάδα αλλά την σκοτώνει  αποκόπτοντας κομμάτια από το κορμή της ή την οδηγεί σε ξεπούλημα με εξευτελιστικές τιμές.
Μία Φοροτεχνικός, η κα. Αναστασία Βελλίνη, ένας έμπορος υλικών και εξοπλισμού οικοδομών ο κ. Ανέστης Ματζούνης και ένας Μεσίτης ακινήτων, ο κ. Τάσος Ηλιάδης, παρουσιάζουν την εικόνα της –άλλοτε κραταιάς- Αργολίδας, με τρείς φράσεις.
-«Ήδη, το 40-50% των εμπορικών καταστημάτων είναι άδεια», μας λέει η φοροτεχνικός κα. Αναστασία Βελλίνη
Η αγορά στο Ναύπλιο έχει καταρρεύσει», τονίζει ο έμπορος κ. Ανέστης Ματζούνης.
-«Έρχονται άνθρωποι και με εκλιπαρούν για να πουλήσουν όσο -όσο το ακίνητό τους, σαν ύστατη προσπάθεια για να καλύψουν βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις», αποκαλύπτει ο Μεσίτης ακινήτων κ. Τάσος Ηλιάδης.
Διαβάστε τι δήλωσαν στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου» οι τρεις επιχειρηματίες της Αργολίδας, που γνωρίζουν άριστα τα προβλήματα των ιδιοκτητών ακινήτων.





«Απόβαση» Μανιατών στα Γιάννενα και στο Σούλι!

Με ένα επταήμερο ιδιαίτερων και ξεχωριστών εκδηλώσεων τιμάται φέτος η επέτειος των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.
Στις φετινές επετειακές εκδηλώσεις συμμετέχει πολυμελής αντιπροσωπεία Μανιατών και Μανιατισσών (άνω των εκατό ατόμων, από Μάνη, Λακωνία και Αθήνα, Πειραιά) με αποστολή να τιμήσουν ιδιαίτερα τους προγόνους τους πολεμιστές τού περίφημου 8ου Συντάγματος που έδωσε σκληρές και φονικές μάχες ιδιαίτερα στις περιοχές της Μανωλιάσας και του Μπιζανίου, αλλά και εν γένει τη διαχρονική σχέση των Μανιατών με τους απελευθερωτικούς αγώνες της Ηπείρου… Χαρακτηριστική η περίπτωση του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη που το καλοκαίρι του 1822 με εκατοντάδες εθελοντές πολεμιστές Μανιάτες έφτασαν στην περιοχή για να ανοίξουν διάδρομο και να απεγκλωβίσουν τους ηρωικούς Σουλιώτες. Ο θρυλικός Κυριακούλης σκοτώθηκε εκεί και η σορός του μεταφέρθηκε και ετάφη στο Μεσολόγγι.
Χθες, Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι, έγιναν τα αποκαλυπτήρια εντυπωσιακού μνημείου τιμής -μανιάτικου πύργου, στη Μανωλιάσα, που φιλοτέχνησε ο πετρομάστορας Νίκος Μαυροειδόγγονας, με ομιλητή τον εκδότη της «Αδούλωτης Μάνης» Γιώργο Δημακόγιαννη.
Το βράδυ έγινε μεγάλη εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων για τη «Συμβολή των Μανιατών στους απελευθερωτικούς αγώνες της Ηπείρου» με ομιλητή τον ιστορικό συγγραφέα Σαράντο Καργάκο. Η εκδήλωση

ΚΡΑΝΙΔΙ: Μικρή η συμμετοχή των απεργών στην απεργία

Μικρότερη του αναμενόμενου, ήταν η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που διοργάνωσαν στην Ερμιονίδα τα πρωτοβάθμια σωματεία και το συντονιστικό των φορέων της περιοχής, την περασμένη Τετάρτη. Ο αριθμός των συγκεντρωθέντων απεργών στην πάνω πλατεία του Κρανιδίου  (βλ.φωτό) δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση με την υπάρχουσα οικονομικοκοινωνική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι περισσότερες  κατηγορίες των Ελλήνων πολιτών. Για τα αίτια της χαμηλής προσέλευσης αλλά και της συμμετοχής του κόσμου στις όποιες δυναμικές κινητοποιήσεις απέναντι στην «αντιλαϊκή τρικομματική κυβερνητική πολιτική» μίλησε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου» ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων  Πανερμιονίδας κ. Κώστας Δήμιζας: «Δυστυχώς οι κινητοποιήσεις της Τετάρτης τόσο του σωματείου μας όσο και των λοιπών συνδικαλιστικών φορέων δεν είχαν απήχηση στον κόσμο του Κρανιδίου, αλλά και της Ερμιονίδας γενικότερα. Περιμέναμε, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όλοι, μια πλατεία γεμάτη. Ο κόσμος δεν έχει αφυπνιστεί ακόμη, ενώ όλοι σχεδόν πεινάμε. Ο Έλληνας δεν έχει ξεσηκωθεί. Όλοι αυτοί οι άνεργοι, που αποτελούν το εφιαλτικό 30% παραμένουν στους καναπέδες τους και στα καφενεία. Αφήνουν τους λίγους να «βγαίνουν μπροστά».  Βάλλονται όλες σχεδόν οι κοινωνικές ομάδες. Εμείς οι ξενοδοχοϋπάλληλοι,

ΕΡΜΙΟΝΗ: «Τα παιχνίδια του Φλεβάρη» σήμερα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη


Με  την παρουσία πολλών λιλιπούτειων μαθητών,  η  κ. Κατερίνα Χατζηζήση  -Σκούρτη θα αφηγηθεί σήμερα το απόγευμα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης (17:30) τα «παιχνίδια του Φλεβάρη» που αποτελούν απόσπασμα από το βιβλίο  «τα παιδιά του Χειμώνα» της  Λότης -Πέτροβιτς -Ανδρουτσοπούλου.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ερμιόνης  «Απόστολος Γκάτσος», συνεχίζει αδιάλειπτα να επιτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό και πνευματικό έργο στην περιοχή, στηριζόμενη στην εθελοντική της ομάδα. Παρά τα λειτουργικά προβλήματα που έχει επιφέρει η έλλειψη βιβλιοθηκονόμου

7+1 σχόλια για την Ερμιονίδα (23-2-2013)

Όπως  μπορείτε να διαπιστώσετε και στην φωτογραφία η αποκομιδή των απορριμμάτων, τουλάχιστον στην Ερμιόνη, άρχισε. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έχει εκπαιδεύσει «επί τω έργω κοινής ωφελείας», τους μικρούς μας τετράποδους φίλους… Στις επικείμενες επιχειρήσεις της απομάκρυνσης των σκουπιδιών, από τις πιο απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές, σύμφωνα με πληροφορίες, θα «επιστρατευτούν»  γαϊδουράκια…

Παράπονα εκφράζουν οι κάτοικοι στο ξεχασμένο Ράδο, για τις εικόνες πρωτοφανούς εγκατάλειψης, που παρουσιάζει το τοπικό τους κοιμητήριο… (περισσότερα οσονούπω).

Να βρούνε τρόπους ψάχνουνε κάποιοι, για να «βαφτίσουν» τα σκουπίδια της Ερμιονίδας ως «Αθηναϊκά»… και βλέπουμε…  Κόλπα «Τριπολιτσιώτικα» είναι αυτά…

Πρόστιμο 7.786 ευρώ την ημέρα στην Ερμιονίδα για την παράνομη χωματερή των Διδύμων;

Τι μας επιφυλάσσουν οι κ.κ. Τατούλης, Χειβιδόπουλος και Καμιζής;

Ο χώρος του δεματοποιητή τον Αύγουστο του 2012

Για νέα παραπομπή της χώρας, λόγω των παράνομων χωματερών, προειδοποίησε κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα ο Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν, επισημαίνοντας ότι η ανοχή της Ευρώπη έχει εξαντληθεί. Προτείνει την επιβολή ημερήσιου πρόστιμου της τάξης των 71.193 ευρώ για κάθε μια από τις 78 παράνομες χωματερές, οι 10 των οποίων ευρίσκονται στην Πελοπόννησο. Μάλιστα, η επιτροπή ζητά να επιβληθεί και αναδρομικά ημερήσιο πρόστιμο ύψους 7.786 ευρώ για κάθε μια από τις χωματερές που παρέμειναν ενεργές μετά την πρώτη καταδικαστική απόφαση του 2005, καθώς παρήλθαν 8 χρόνια από την πρώτη καταδίκη της Ελλάδας για το ίδιο θέμα και μέχρι σήμερα η χώρα δεν συμμορφώθηκε.
Στην αρχική παραπομπή η Ελλάδα καταδικάστηκε για τη λειτουργία 1125 χωματερών και στη συνεχεία έδωσε χρονοδιάγραμμα παύσης λειτουργίας όλων των παράνομων χωρών ταφής έως τον Ιούνιο του 2011, δέσμευση την οποία δεν τήρησε.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Πρόστιμο 7.786 ευρώ, την ημέρα, στην Ερμιονίδα

Σταυρός Διδύμων: Πρόκειται για παράνομη χωματερή ή για νόμιμο χώρο εναπόθεσης σύμμεικτων απορριμμάτων προς δεματοποίηση;
Δεδομένου ότι η δεματοποίηση σύμμεικτων απορριμμάτων δεν θεωρείται νόμιμη, ως λύση, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταλήγουμε εύλογα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται –ουσιαστικώς- περί παράνομης χωματερής. Και ως παράνομη χωματερή καταγράφετε και από τους ελέγχους της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου, (και της Περιφέρειας), που καταλόγισαν και τα σχετικά πρόστιμα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά τον καταλογισμό 7.866 ευρώ –σε καθημερινή βάση- αλλά οι καθ’ ύλην αρμόδιοι κ.κ. Τατούλης, Χειβιδόπουλος και Καμιζής, συνεχίζουν «να ζουν στην κοσμάρα τους» συντάσσοντες έγγραφα που προφανώς έχουν ως μόνον σκοπό την εξαπάτηση των Δημοτών και την απόκτηση «πολιτικού χρόνου».
Διαβάστε

Πουλάνε όσο όσο οικόπεδα και σπίτια Προσπαθώντας να αποπληρώσουν χρέη και χαράτσια

Έρευνα: Κώστας Πρώιμος

«Ο έλληνας πολίτης θα γίνει από αφεντικό υπάλληλος και από ιδιοκτήτης του σπιτιού του ενοικιαστής», μας δηλώνει η φοροτεχνικός κα. Αναστασία Βελλίνη, μέλος του Δ.Σ. του Σύλλογου φοροτεχνικών και λογιστών Ναυπλίας –Ερμιονίδας. Η ίδια κάνει λόγο «για συνεχόμενη φορολογική αφαίμαξη των πολιτών» και αποκαλύπτει πως «ήδη, το 40-50% των εμπορικών καταστημάτων είναι άδεια».
Ο γνωστός έμπορος, στο Ναύπλιον, κ. Ανέστης Ματζούνης, ιδιοκτήτης επαγγελματικού ακινήτου που θεωρείται κόσμημα για την περιοχή, αναφερόμενος στο αντικείμενο της έρευνας που διεξάγει η «Ενημέρωση Πελοποννήσου» δηλώνει: «Νιώθω πλέον μετανιωμένος ως έμπορος» και εκφράζει την  πεποίθηση πως «θέλουν όλους εμάς τους μικρομεσαίους να μας εξαφανίσουν από την αγορά». Πεποίθηση που θεμελιώνει με πλήθος στοιχείων, καταλήγοντας στην διαπίστωση «Η αγορά στο Ναύπλιο έχει καταρρεύσει».
Κορωνίδα της έρευνας η εικόνα που προκύπτει από τις αποκαλυπτικές δηλώσεις του γνωστού Μεσίτη ακινήτων κ. Τάσου Ηλιάδη: «Δημιουργείται μια κατάσταση εκτός φαντασίας», μας λέει και προσθέτει: «Αυτοί που εφαρμόζουν όλα αυτά τα μέτρα με τα οποία πλήττονται σφόδρα οι ιδιοκτήτες ακινήτων σίγουρα αποβλέπουν σε κάτι….».
Η κατάσταση οικονομικής ανέχειας στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αργολίδα (και όχι μόνον) περιγράφεται με μία και μόνη φράση του. «Εντοπίζονται το τελευταίο διάστημα άνθρωποι, που

Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου: Άκριτη αποδοκιμασία…

Είναι εντυπωσιακό το πόσο εύκολα ο κάθε αριστερός ή αριστερίζων επιβάλλει την άποψή του στους «δεξιούληδες» της Νέας Νεοδημοκράτες.
Το ζήσαμε για μια ακόμη φορά βλέποντας τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ναυπλιέων να υπερψηφίζουν (ομοφώνως), κείμενο αποδοκιμασίας ενός πολιτικού κόμματος, για ενέργειες που τα στελέχη του αρνούνται ότι έχουν κάνει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας δεξιός, ακροδεξιός, κεντρώος ή αριστερός σύμβουλος, δεν τόλμησε να πεί «για σταθείτε βρε παιδιά, να τους φωνάξουμε κι αυτούς να ακούσουμε την άποψή τους».
Υπέκυψαν στον αριστερό δήθεν ανθρωπισμό και με την άκριτη αποδοκιμασία στην οποία προχώρησαν, έπεσαν στην παγίδα των θεραπενίδων των λαθρομεταναστών και των Βουλγαρορουμανόγυφτων που εμφανίζονται ως Έλληνες Ρομά, απομυζώντας, τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας, που τους τα δίνουν οι διάφοροι αιρετοί για ψηφοθυρικούς λόγους.
Από τις ανακοινώσεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση, προκύπτει εύκολα και ο τρόπος σκέψεως του κάθε φορέα.
Οι ανακοινώσεις της «Πύλης Πολιτισμού», της «Χρυσής Αυγής» και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων δημοσιεύονται κατωτέρω:

Παπαφωτίου και Μαντά στο «EUROPE DIRECT»

Παπαφωτίου, Μαντά και Αντωνακόπουλος
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος  Ε. Παπαφωτίου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου  παρευρέθηκε στην έναρξη της 3ήμερης Ενημερωτικής Συνάντησης των στελεχών και των φορέων υποδοχής του νέου Δικτύου των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «EUROPE DIRECT», το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 20/2/2013 έως 22/3/2013 στην Αθήνα. Στην   3ήμερη Ενημερωτική Συνάντηση παρευρίσκεται η κα. Άννα Μαντά -Τσούρνου υπεύθυνη του προγράμματος, εκ μέρους της περιφέρειας Πελοποννήσου.   
Στην συνάντηση συμμετείχαν 15 Κέντρα Ευρωπαϊκής πληροφόρησης, μεταξύ των οποίων και του Ναυπλίου.
Ο κ. Παπαφωτίου ανέπτυξε τις θέσεις της περιφέρειας Πελοποννήσου για τις δράσεις αυτές. Προς τούτο συνεργάζεται τόσο με το δήμο Ναυπλιέων όσο και με το πολιτιστικό οργανισμό «οι Δρόμοι της Ελιάς».    
Τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης