Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΓΑΦ: Η στείρωση ως μοναδική λύση, για λιγότερα αδέσποτα

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ: Πριν από μία εβδομάδα
Σοβαρό είναι το πρόβλημα που προκύπτει από τα αδέσποτα ζώα,  στην περιοχή του Πορτοχελίου  τους τελευταίους μήνες…  Όπως μας εξήγησαν οι επικεφαλείς της φιλοζωικής οργάνωσης Γνωρίζω, Αγαπώ, Φροντίζω, τα… δεκάδες σκυλάκια που περιφέρονται στους δρόμους και τις γειτονιές,  τα θερίζει η …πείνα με αποτέλεσμα,  να μην μπορούν να …αντισταθούν στα όσα σκουπίδια,  περιέχουν οι υπεράριθμες σακούλες,  που στοιβάζονται έξω από τους κάδους απορριμμάτων της περιοχής… Έτσι, μοιραία τα σκουπίδια διασκορπίζονται και μεταφέρονται παντού,  δημιουργώντας μια εικόνα στην περιοχή,  ενός απέραντου σκουπιδότοπου…

Ερμιονίδα: 7+1 σχόλια (1-6-2013)

Όλα βαίνουν  καλώς . ..Το λύσαμε το πρόβλημα της αποχέτευσης, πάμε για εργοστάσιο αφαλάτωσης, άρα θα επιλύσουμε και το ζήτημα  της ύδρευσης, …τώρα που έρχεται και «για τα καλά» το καλοκαίρι,  είναι ώρα με μια περίτεχνα διατυπωμένη εξαγγελία, (ξέρουν αυτοί)  να …φτιάξουμε και κάνα-δυο τουριστικά καταφύγια σκαφών….(Προηγείται πάντως, η Ερμιόνη).

Παραπονιούνται οι ντόπιοι  στα καφενεία, όσοι είναι άνεργοι δηλαδή, πως έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα,  οι μεγαλοκτηματίες και συνδημότες τους,  δεν τους προτιμούν ούτε στο μάζεμα της ελιάς…(«φταίμεεε κι δυόοο»…)

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

1266 Πελοποννήσιοι επιχειρηματίες έτοιμοι να επενδύσουν

1266 επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δηλώνουν έτοιμοι για ένα νέο ξεκίνημα, παρά την κρίση.
714 είναι υφιστάμενες επιχειρήσεις και 553 νέες, υπέβαλαν προτάσεις για επενδυτικά προγράμματα ύψους 194.342.703,075 €, από τα οποία οι ίδιοι «θα βάλουν από την τσέπη τους» τα 101.699.186,83 και η πολιτεία θα τους ενισχύσει με 92.643.516,245 €, μέσω του  προγράμματος: «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών», το οποί διαχειρίζεται η «Διαχειριστική Ευρωπαϊκών προγραμμάτων». (320 για μεταποίηση, 550 για εμπόριο-υπηρεσίες, 397 για τουρισμό).
Ο Πρόεδρος της «Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών προγραμμάτων», κ. Βασίλης Νανόπουλος, παρουσίασε τα στοιχεία για τις 4 Περιφέρειες της περιοχής ευθύνης του, απ’ όπου και αντλήσαμε τα στοιχεία του ρεπορτάζ.

ΕΛΑΣ: Δεν χρειάζεται να τους σκοτώνουν κακοποιοί, το κάνει και η πολιτεία…

Ένστολη διαμαρτυρία με φόντο
ματωμένα πουκάμισα μπροστά στην Βουλή
Ένας ένστολος αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο, εν ώρα υπηρεσίας και ένας δεύτερος πέθανε λόγω στρες, και αυτός εν ώρα υπηρεσίας.
Οι ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στα όριά τους.
Η πολιτική ηγεσία δείχνει να μην κατανοεί και η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, φαίνεται ότι δεν έχει την δυνατότητα επίλυσης βασικών προβλημάτων διαβίωσης, υγιεινής και ασφάλειας των αστυνομικών.
Το άκρον άωτον της αθλιότητας είναι η επιβολή πειθαρχικών ποινών σε όσους είχαν την ατυχία να είναι εν υπηρεσία σε στιγμές όπου φάνηκαν τα προβλήματα του κακού σχεδιασμού των αποστολών που ανατίθενται στους, χωρίς κατάλληλη και επαρκή εκπαίδευση, κατώτερους βαθμολογικά, ένστολους.
Οι περικοπές στην εκπαίδευση, η έλλειψη καυσίμων και ανταλλακτικών, η απουσία τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ των περιπολικών, των λεωφορείων και των μηχανών καθώς και η υποστελέχωση των υπηρεσιών, συνθέτουν ένα θανατηφόρο κοκτέϊλ παραλήψεων της πολιτείας, που έχει ως αποτέλεσμα να μετράμε τριψήφιο αριθμό οικογενειών που θρηνούν για τους άσκοπα και άδικα χαμένους συζύγους και πατεράδες.
Όπως σχολίασε χαμηλόβαθμος ένστολος, «τώρα πια δεν φοβόμαστε για την ζωή μας μόνον τους ληστές και τους τρομοκράτες. Φοβόμαστε και την ίδια την πολιτεία…»
Διαβάστε το πλήρες υπόμνημα που παρέδωσαν «όπου δη», οι Πρόεδροι των Ενώσεων των Ενστόλων της Αργολίδας (Γιώργος Παπαθεοφάνης), της Αρκαδίας (Παναγιώτης Κάγκαρης), της Κορινθίας (Χρήστος Αδάμ), της Λακωνίας (Αθανάσιος Ντέρος), της Μεσσηνίας (Ιωάννης Αδαμόπουλος) και Αχαΐας (Σταύρος Τσεκούρας).

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Τα περιπολικά της ΕΛΑΣ κυκλοφορούν χωρίς έλεγχο ΚΤΕΟ

Η τελευταία –μαύρη- εβδομάδα, ήταν χαρακτηριστική των συνθηκών κάτω από τις οποίες καλούνται οι ένστολοι της Ελληνικής Αστυνομίας να ανταποκριθούν στην αποστολή τους.
Ένας ένστολος αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο, εν ώρα υπηρεσίας και ένας δεύτερος πέθανε λόγω στρες, και αυτός εν ώρα υπηρεσίας.

Οι ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στα όριά τους.
Η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας και η αδυναμία της φυσικής ηγεσίας, να επιλύσουν στοιχειώδη προβλήματα των αστυνομικών, συνοδεύεται και με επιβολή πειθαρχικών ποινών σε όσους είχαν την ατυχία να είναι εν υπηρεσία σε στιγμές όπου αποδείχθηκε ο κακός σχεδιασμός των αποστολών που τους είχε ανατεθεί ή η προκλητική παρουσία των αιρετών που προκαλούν αντιδράσεις των πολιτών λόγω της πολιτικής συμπεριφοράς τους.
Και σαν να μην έφτανε το γεγονός των περικοπών στην εκπαίδευση και στις βενζίνες, έρχεται να προστεθεί και η αδιαφορία της υπηρεσίας για τον έλεγχο, από τα ΚΤΕΟ, της ασφάλειας περιπολικών, λεωφορείων και μηχανών.

Ο Γραμματικόπουλος και πάλι στο διάστημα

Η εκτόξευση έγινε με επιτυχία, από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζαχστάν και με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ). Μαζί με τον Γραμματικόπουλο ταξιδεύει στο διάστημα και μια νέα ομάδα, την οποία ο έμπειρος κοσμοναύτης υποσχέθηκε να οδηγήσει με ασφάλεια στον Διαστημικό Σταθμό.

Ο Έλληνας κοσμοναύτης θα πραγματοποιήσει 3 εξόδους στο ανοιχτό Διάστημα και θα επιστρέψει στη Γη στις 11 Νοεμβρίου 2013, αφού πρώτα παραμείνει σε τροχιά επί εξάμηνο.

Διαβάστε αναλυτικά τι μεταδίδουν μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Τριστέτσα, μια υπόθεση με πολλά ερωτηματικά!

Σπύρος Καχριμάνης
Του Σπύρου Καχριμάνη*

Το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτηματικά στην αγροτική κοινή γνώμη, με αφορμή εκριζώσεις πορτοκαλιών στην Αργολίδα που διατάσσει η Διεύθυνση Γεωργίας λόγω της παρουσίας του υιού της τριστέτσα. 
Η "τριστέτσα" είναι ένας καταστροφικός υιός των εσπεριδοειδών, ο οποίος, αν και εφόσον εξαπλωθεί, εξαφανίζει ολόκληρες περιοχές με εσπεριδοειδή. Η προστασία από την ασθένεια εντάσσεται σε ένα πλέγμα Ευρωπαϊκής και Εθνικής νομοθεσίας, που προβλέπει (μεταξύ άλλων μέτρων) και την εκρίζωση των μολυσμένων από την ασθένεια δένδρων.
Στις 5 Μαΐου του 2011, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε το κανονισμό 436/2011, o οποίος αναφέρει, ότι, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που διατύπωσαν οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής τα μέτρα εκρίζωσης αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά σχετικά με την τριστέτσα.
Σε άλλη έκθεση της επιτροπής την ίδια χρονία, (DG (SANCO) 2011-8974), αναφέρεται ότι: "Οι έλεγχοι (σ.σ. για την τριστέτσα) του 2009 απέτυχαν και δεν υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία".

Αστυνομικός της ΕΥΠ έβαλε τέλος στη ζωή του

Ο αστυνομικός υπηρετούσε στην Αντιτρομοκρατική και είχε το περασμένο φθινόπωρο αποσπαστεί στην ΕΥΠ του αεροδρομίου. Άγνωστο παραμένει το κίνητρο που τον οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα και μάλιστα με το υπηρεσιακό του περίστροφο.
Την ίδια ώρα, ερωτήματα εγείρονται από το γεγονός ότι ο πυροβολισμός δεν έγινε αντιληπτός από την ασφάλεια του αεροδρομίου ή από τους συναδέλφους του αυτόχειρα. Τον αιμόφυρτο αστυνομικό εντόπισε καθαρίστρια που μπήκε στις τουαλέτες για να καθαρίσει.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Έθνους», ο αστυνομικός ήταν 34 χρονών, παντρεμένος πριν από δύο χρόνια, και τους τελευταίους μήνες υπηρετούσε στο αεροδρόμιο ως μέλος κλιμακίου της ΕΥΠ.

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Το μέλλον του λαού…

Ο πατέρας, της γενιάς του Πολυτεχνείου, κάθεται στο σαλόνι του σπιτιού του μαζί με τον 10χρονο γιο του και το νεώτερο βλαστάρι της οικογένειας, ένα μωρό 1 έτους. Κάποια στιγμή αποφασίζει να εξηγήσει στον "μεγάλο" τι σημαίνουν όλα όσα ακούγονται για τις κοινωνικές τάξεις, την αντιπαλότητά τους και τον ρόλο της εξουσίας στη ζωή μας.
- "Κοίτα παιδί μου", του λέει, "η κοινωνία είναι όπως η οικογένεια. Στην δική μας οικογένεια για παράδειγμα, εγώ είμαι το κεφάλαιο. Αυτός δηλαδή που κερδίζει και φέρνει τα χρήματα. Η μητέρα σου είναι η κυβέρνηση, αυτή αποφασίζει που και πώς θα τα ξοδέψουμε. Η υπηρέτρια είναι η εργατική τάξη. Εσύ παιδί μου είσαι ο λαός".
- "Το μωρό πατέρα τι είναι", ρωτάει ο γιος, "ο λαουτζίκος";
- "Όχι παιδί μου, το μωρό είναι το μέλλον του λαού", απαντάει ο πατέρας.
Η ώρα έχει περάσει και πάνε όλοι για ύπνο. Κάποια στιγμή, αργά τα μεσάνυχτα, το μωρό τα έχει "κάνει" και κλαίει με λυγμούς. Κανένας δεν σηκώνεται να το ησυχάσει. Ο γιος, σηκώνεται, χτυπάει την πόρτα της κρεβατοκάμαρας των γονέων του. Τίποτα! Μισανοίγει την πόρτα και βλέπει την μητέρα του να κοιμάται ατάραχη φορώντας ωτοασπίδες. Ο πατέρας πουθενά.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: «Χρειαζόμαστε επιπλέον αστυνομικό προσωπικό άμεσα»

Ως άμεση προτεραιότητα αξιολογεί την τοποθέτηση επιπλέον αστυνομικού προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Γιώργος Παπαθεοφάνης.
Ο κ. Παπαθεοφάνης μιλώντας στην εφημερίδα μας επισήμανε ότι οι θερινοί μήνες σημαίνουν σημαντικά επιπλέον καθήκοντα για τους αστυνομικούς καθώς αυξάνεται κατακόρυφα ο αριθμός των επισκεπτών στην Αργολίδα, ενώ υπάρχει και πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Παράλληλα αναφέρθηκε και στους αρκετούς επισήμους που επισκέπτονται την περιοχή και στην ασφάλεια των οποίων εμπλέκεται και προσωπικό από την Α.Δ Αργολίδας, ενώ δεν θα μπορούσε να παραλείψει και την συνεχή εμπλοκή με το Κέντρο Κράτηση Λαθρομεταναστών στη Κόρινθο.

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Βραδιά Μουσείων, με φωνές που μάγεψαν!!!

Ήταν ευκαιρία ν’ ακούσουμε φωνές. Φωνές σε Sound of music, Ave Maria, Panis Angelicus, Strangers in the night, Let it be κλπ. Υπάρχουν κάτι παιδιά, υπάρχουν κάτι φωνές, υπάρχει μια Ιταλίδα πιανίστα, κι ένα ωδείο! Mια Ζακυνθινοπούλα, (Αθ. Σαραντίθη) που θέλει να κάνει διδακτορικό στη Θεατρολογία και  Όπερα στη Γαλλία και η φωνή της θύμιζε Σάρα Μπράϊτμαν και Σισσέλ, ένας μαθητής Γ΄Λυκείου εκτός από Παβαρότι είπε το ίδιο καλά και το Καραντί, μια δευτεροετής στο εδώ Πανεπιστημιακό τμήμα που τα νιάτα της έκαναν πρίμο σεκόντο στη φωνή της, ένα παλικάρι (Γ. Μαρκάκης) από το Άργος είπε με τόσο πάθος Φρανκ Σινάτρα και Έλβις Πρίσλεϋ, μια μαθήτρια (Αν. Κυπραίου) που έδινε εξετάσεις στα Γαλλικά και έτρεχε να προλάβει να τραγουδήσει Αβε Μαρία και Pie Jesu.
Είδαμε και ακούσαμε ένα μικρό ψήγμα από το εύρος τους! Τι να πω;

Παραολυμπιακοί: Ιστορική πρόκριση για τις ελληνικές ρακέτες

Η ελληνική ομάδα τένις σε αμαξίδιο πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης του BNP Paribas World Team Cup που φιλοξενείται στην Αττάλεια της Τουρκίας, αφού επικράτησε 3-0 του Καναδά και εξασφάλισε την πρώτη θέση στον Β` όμιλο του 2ου γκρουπ με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και μάλιστα χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ!
Οι Γιώργος Λαζαρίδης, Στέφανος Διαμαντής και Επαμεινώνδας Σταμάτης υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Κόντου, μετά τη νίκη επί της Τουρκίας με 3-0 στην πρεμιέρα, επικράτησαν με το ίδιο σκορ και της ομάδας του Καναδά, η οποία ως γνωστόν είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στα προκριματικά της αμερικανικής ζώνης.

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Εκδήλωση μνήμης για την άλωση της Κωνσταντίνου Πόλεως

Ο Δήμοs Ναυπλιέων  σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος πραγματοποιούν εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντίνου Πόλεως, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29η Μαΐου 2013 και ώρα 8μ.μ. στην αίθουσα της Πρώτης βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς, ύμνους, Θρήνους για την άλωση από διάφορες περιοχέs του Ελληνισμού καθώs και τραγούδια παραδοσιακά, δημοτικά, έντεχνα και λαϊκά, αναφερόμενα στην Κωνσταντινούπολη, την Προποντίδα το Βόσπορο, και την Αγιά Σοφιά, με το μουσικό σχήμα (Ορχήστρα, χορωδία, μονωδίεs)  "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ" σε διδασκαλία και διεύθυνση, του Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αγώνας Δρόμου «Στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, στις 23 Ιούνη, ημέρα Κυριακή, στον Καλλικρατικό Δήμο Κορινθίων θα πραγματοποιηθεί  ο 15ος  Αγώνας Δρόμου «Στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου»,  με εκκίνηση που θα  δοθεί στις 10.00 π.μ., από το Αρχαίο Λιμάνι των Κεγχρεών (Εθνική Οδός Κορίνθου-Επιδαύρου) με τερματισμό την κεντρική  πλατεία της  Δ. Κ. Αρχαίας Κορίνθου.
Ο αγώνας πραγματοποιείται προς τιμή του Αποστόλου των Εθνών, όπου έζησε και δίδαξε  στην περιοχή μας, κάνοντας συχνά την διαδρομή μεταξύ της πόλης της Κορίνθου και των Κεγχρεών  (το ανατολικό τότε λιμάνι της Κορίνθου).
Οι δηλώσεις συμμετοχής  των αθλητών  Ελλήνων και Ξένων,  θα γίνουν δεκτές μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στην αφετηρία του (Κεγχρεές–Αρχαίο Λιμάνι), όπου οι  αγωνιζόμενοι  θα τρέξουν μια διαδρομή 12 περίπου χιλιομέτρων, καλύπτοντας νοερά  τα χνάρια της διαδρομής που άφησε στο πέρασμα του ο Απόστολος Παύλος.

Τους αποκεφάλισαν οι Τούρκοι γιατί δεν αρνήθηκαν την Πίστη τους

Η Τρίπολη γιόρτασε την προηγούμενη εβδομάδα, όπως κάθε χρόνο, την μνήμη των προστατών Αγίων της πόλης. Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο νεομαρτύρων Αγίων της Ορθοδοξίας, πέραν του ότι θυσίασαν την ζωή τους αρνούμενοι να αλλαξοπιστήσουν και να γίνουν Μωαμεθανοί, είναι ότι δεν ήσαν Αρκάδες στην καταγωγή. Είχαν γεννηθεί από ταπεινές οικογένειες στους όμορους νομούς Κορινθίας και Μεσσηνίας
Εξ αυτών, ο οσιομάρτυρας Άγιος Παύλος γεννήθηκε στο Σοποτό των Καλαβρύτων, ενώ ο ο Άγιος Δημήτριος καταγόταν από τη Χώρα Τριφυλίας της Μεσσηνίας.
Και οι δύο αποκεφαλισθέντες, στα νεανικά τους χρόνια είχαν ασπασθεί τον Μωαμεθανισμό. Γρήγορα όμως μετανόησαν και ξαναγύρισαν στον Χριστιανισμό.
Αναλυτικότερα:

Πως εξαφανίστηκαν οι πόλεις της Αρχαίας Σπάρτης και της Ερμιόνης

Θησαυροί της αρχαίας ελληνικής τέχνης καταστράφηκαν και λεηλατήθηκαν, όπως είναι γνωστό, από Ρωμαίους, Φράγκους σταυροφόρους, από τον ενετό στρατηγό Μοροζίνι και από τον Άγγλο (Σκώτο για την ακρίβεια) Έλγιν.
Εξ ίσου μεγάλη καταστροφή επήλθε από περιηγητές και απεσταλμένους μουσείων, πανεπιστημίων και βασιλιάδων της Ευρώπης, που ήλθαν στην Ελλάδα στους χρόνους της τουρκοκρατίας, για να αποθησαυρίσουν νομίσματα, χειρόγραφα, επιγραφές και έργα τέχνης.
Όλους αυτούς υπέρβαλε σε απληστία και σε καταστροφές που προκάλεσε στους προγονικούς θησαυρούς της Ελλάδας ο αββάς Michel Fourmont (1690/1746), απεσταλμένος του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου IE’. Ο αββάς Fourmont ξεπερνάει και τον Έλγιν όσο αφορά στο βάναυσο τρόπο της καταστροφής των μνημείων, που κυριολεκτικά αφάνισε, αλλά και στον απίστευτο αριθμό των αρχαιοτήτων που κατάστρεψε.

Αστυνομικός, πέθανε εν ώρα υπηρεσίας

Βαρύ πένθος στο αστυνομικό Σώμα από τον ξαφνικό θάνατο ενός 44χρονου αστυνομικού, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, εν ώρα υπηρεσίας, τα ξημερώματα της Τετάρτης 22 Μαΐου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα υγείας. Τα αίτια του θανάτου του αναμένεται να διευκρινιστούν από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργείται και το πόρισμα της θα δοθεί στην δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.
Ο 44χρονος αστυνομικός, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, τη στιγμή που βρισκόταν στην υπηρεσία του. Παρά την προσπάθεια του γιατρού

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Φεύγει και το αρχείο της πρώην ΔΟΥ Κρανιδίου…

Ανάργυρος Λεμπέσης.
Όπως πάντα, τα λέει "τσεκουράτα.
Το αρχείο της πρώην ΔΟΥ Κρανιδίου,  που φυλάσσεται μέχρι σήμερα στο κτίριο που επί σειρά ετών στεγαζόταν η επίμαχη οικονομική υπηρεσία, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, αναμένεται να απομακρυνθεί σύντομα και να «φιλοξενηθεί» στο Ναύπλιο σε δημόσιο ακίνητο που θα παραχωρηθεί στην ΔΟΥ της πόλης. Δεδομένου ότι, προηγήθηκε η απομάκρυνση της ίδια της  εφορίας από την Ερμιονίδα και η ενσωμάτωση της στην αντίστοιχη ΔΟΥ του Ναυπλίου, οι αντιδράσεις των φορολογουμένων δημοτών, αλλά και ιδιοκτητών χιλίων πεντακοσίων περίπου επιχειρήσεων, που εδρεύουν στην γεωγραφική ενότητα της περιοχής, είναι πολλές και τεκμηριωμένες,
Καταγράφονται σφαιρικά στις τοποθετήσεις, που έκαναν στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου», για αυτό το μείζονος σημασίας θέμα, 3 κορυφαίοι Αυτοδιοικητικοί (νυν και πρώην) και ο Αντιπροέδρος της Ένωσης λογιστών Ναυπλίας -Ερμιονίδας.

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Αγρότες και Γεωπόνοι από Ερμιονίδα, Λεβίδι και Μαλανδρένι θα παράγουν Αρωματικά φυτά, Βότανα και Αιθέρια έλαια

Από αριστερά προς τα δεξιά, Γιώργος Τσεγκής,
Αντ. Φραγκούλης, Βασίλης Δημαράκης και Δαμιανός Νάκος.
Ο φωτογραφικός φακός άφησε εκτός, την
εκ των πρωτεργατών της προσπάθειας κα Λίτσα Λαμπίρη
Tις δυνάμεις τους αποφάσισαν να ενώσουν τριάντα περίπου καλλιεργητές και επιστήμονες  από την Ερμιονίδα και  να συμμετέχουν με αυτό τον τρόπο,  σε ένα ρηξικέλευθο θεσμικό αγροτικό  σχηματισμό που ήδη αγκαλιάζει την  Αργολίδα και τη Αρκαδία.  Δεν θα έχει όμως την γνωστή μορφή του συνεταιρισμού,  καθώς θα χρηματοδοτείται από τα μέλη του… Στόχο τους αποτελεί, η μελλοντική εξαγωγή αρωματικών φυτών και  των παραγώγων τους  «αιθέρια έλαια»  και η καθιέρωση τους, στις διεθνείς αγορές.
 Ενδιαφέρουσες είναι οι δηλώσεις στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου», του γεωπόνου από την Ερμιόνη κ. Βασίλη Δημαράκη για το όλο εγχείρημα: «Ξεκίνησαν κάποιες ενημερωτικές ομιλίες του ΕΘΙΑΓΕ και της Ένωσης Αγροτών Ελλάδος και Αργολίδας, πριν από ένα χρόνο περίπου. Μετά από πολλή έρευνα και προσπάθεια,  καταλήξαμε στην σύμπραξη πολλών ανθρώπων,  με κοινό σκοπό και στόχο, και έτσι  δημιουργήσαμε μια μη Αστική –μη Κερδοσκοπική εταιρεία, ώστε να έχει υπό την σκέπη της το όλο εγχείρημα. Συνεργαζόμαστε στενά,  με το Eθνικό  Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας,

ΑΛΕΒΙΖΟΥ: «Ντρέπομαι για την ποιότητα νερού στην Ερμιονίδα σήμερα»…

Αγγελική Αλεβίζου: «Υπάρχουν ιδιωτικές
μονάδες αφαλάτωσης στην Κοιλάδα,
για τις οποίες δεν μιλάει κανείς»…
«Ο κύριος του έργου της αφαλάτωσης,
δεν θα είναι καμία ιδιωτική εταιρεία,
αλλά η ΔΕΥΑΕΡ».
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΛΕΒΙΖΟΥ (ΜΕΡΟΣ Β΄)

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αναφέρατε την  ύδρευση… Το νερό που υδροδοτεί τα σπίτια και τις καλλιέργειες της περιοχής,  έχει φτάσει σύμφωνα με πρόσφατες  αναλύσεις, να κυμαίνεται κάτω από τις 8500 μονάδες… Μάλλον κάτι σαν νιτρικό άλας, «φαντάζει» περισσότερο….
ΑΛΕΒΙΖΟΥ: «Έχει δίκιο ο κόσμος να φωνάζει , για την ποιότητα του νερού και να έχει αγανακτήσει… Ως ΔΕΥΑΕΡ,   κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό,  αλλά όπως προείπα αντιμετωπίζουμε σημαντικές,  υλικοτεχνικές ελλείψεις.»
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η περίπτωση της λύσης - μέσω αφαλάτωσης, έχει ακόμη «δρόμο για να διανύσει»  δεδομένου ότι,   αποτελεί «μήλον της έριδος»;  Θα το θέσω απλά: Τελικά πότε οι κάτοικοι της Ερμιονίδας,  θα ανοίγουν την βρύση του σπιτιού τους και θα απολαμβάνουν …πόσιμο νερό;
ΑΛΕΒΙΖΟΥ:  Για την αφαλάτωση ιδιαίτερα στα «Χώνια» (Κοιλάδα) έχει γίνει κατά καιρούς πολύ κουβέντα… Δεν μπορώ να σας πω,  πως αυτό ή το επόμενο καλοκαίρι,  θα φτάνει ποιοτικό νερό στις βρύσες μας…

Ερμιονίδα: 7+1 σχόλια (25-5-2013)

Να δούμε τις ομάδες των μηχανισμών ελέγχου της Περιφέρειας  να κτυπάνε τις πόρτες στις βίλλες των μεγαλόσχημων της Ερμιονίδας,  προκειμένου να διαπιστώσουν την ύπαρξη προφανώς μη αδειοδοτημένων,  μονάδων αφαλάτωσης …(και τι στον κόσμο).

Το μεγάλο «κανόνι»,  έπεσε στο Πόρτο  Ύδρα… Ακόμη τα «κλαίνε» τα λεφτουδάκια τους,  οι «έρημοι» οι ξενοδοχοϋπάλληλοι… αφού κάποιοι έχουν δώσει,  τα …Ρέστα τους!

Δεν «πολυπιστεύουν» τις δηλώσεις του Δημήτρη Καμιζή,   περί απόσυρσης  του, από τον δημοτικό πολιτικό στίβο, οι «παλαιότεροι»… Αντιθέτως μάλιστα, ισχυρίζονται ότι ο νυν Δήμαρχος Ερμιονίδας,  θα παραμείνει στο  «παιχνίδι» με τον Α΄ ή τον Β’ τρόπο,  μέχρι τέλους….

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Δήμος Ναυπλιέων: «Το μέλλον των 6 δεν ήταν εδώ»

Δημ. Κωστούρος
Η κοινή δήλωση των 6 Δημοτικών Συμβούλων σημαίνει , προφανώς, προσυνενόηση. Και μάλιστα για όσους γνωρίζουν, όχι απλώς προσυνενόηση αλλά και σχεδιασμό. Το «άγνωστο» είναι με ποιους άλλους έκαναν τον σχεδιασμό.

Η ανάγνωση αυτής της κοινής δήλωσης ανεξαρτητοποίησης από τον συνδυασμό «το μέλλον σου είναι εδώ», δια στόματος του τ. Προέδρου του Δ.Σ. Κώστα Τσιόδρα, σημαίνει προφανώς ότι τον αναγνωρίζουν ως ικανότερο όλων για να τους εκπροσωπήσει. Και μάλιστα, για όσους γνωρίζουν, όχι απλώς του ανέθεσαν  να αναγνώσει το κείμενο αλλά και του ζήτησαν να συμβάλλει κυριαρχικά στην σύνταξη και διατύπωσή του.

Η παραίτησή τους από τον συνδυασμό «το μέλλον σου είναι εδώ», Αρχηγός του οποίου παραμένει ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς (κατά δήλωσή του), θα μπορούσε να ερμηνευθεί κατά μία τυπική προσέγγιση ότι διαφωνούν με αυτόν.

Το γεγονός ότι επικαλέσθηκαν «αδιαφάνεια, αδράνεια, αναποτελεσματικότητα και εξυπηρέτηση ημετέρων», δημιουργεί ένα ερώτημα.  Οι  έξι δημοτικοί

Η Καραθώνα μας ενώνει

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων έκανε αποδεκτή την πρόταση και αποφάσισε τη συγκρότηση επιτροπής κορυφαίων παραγόντων της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής με κύριο σκοπό την παρεμπόδιση της πώλησης της Καραθώνας από το ταμείο αξιοποίησης ΤΑΙΠΕΔ.

Στην επιτροπή, εκτός από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρο, μετέχουν και οι επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, κ.κ. Σαλεσιώτης, Γραμματικόπουλος, Γκιόλας και Βασιλείου. Μετέχουν ακόμη, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Κωνσταντίνος Γκάτζιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος και οι βουλευτές κ.κ. Ανδριανός, Μανιάτης και Κοδέλλας.

Έργο-αποστολή της επιτροπής είναι

7 «ρετσέτες» του ΠΑΣΟΚ για το αντιρατσιστικό νομοθέτημα

Η στρατηγική πρωτοβουλία δημιουργίας ρατσιστικού και ξενοφοβικού κλίματος, άρα και ηθικών και φυσικών αυτουργών των όποιων πραγματικών ή στημένων περιστατικών, προωθεί την κοινή δράση του ΠΑΣΟΚ με φορείς του «δημοκρατικού – συνταγματικού τόξου». Συμβάλλει στην φοβική επιβολή κεντρόφυγων τάσεων στους χαλαρού δεσμού ή εξ αντιθέσεως, προς τα συστημικά κόμματα, ψηφοφόρων. Φανατίζει τον πυρήνα των δευτεροκλασάτων κομματικών του στελεχών. Βοηθά στην ανάπτυξη ρητορικής μίσους, συγκρουσιακής προδιάθεσης και κατά συνέπεια, την διχαστική (ως προς την κοινωνία) συσπείρωσή τους. Λειτουργεί ακόμη κομματικά -αταβιστικά και ανοίγει δρόμους πρόσβασης στην σημαντική εκλογική βάση των ελληνοποιηθέντων ή ελληνοποιούμενων παρανόμων μεταναστών, προς τους οποίους «πουλάει πολιτική προστασία». Τέλος, εξασφαλίζει την θετική στάση των ξένων «εταίρων» και των τοπικών μηντιακών  υπαλλήλων τους.
Διαβάστε τις «ρετσέτες» που έστειλε η καθοδήγηση του ΠΑΣΟΚ προς τα στελέχη της (όποιας) εναπομείνουσας κομματικής του βάσης.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

«Οδός Ονείρων»: Ένας νέος Πολιτιστικός & Κοινωνικός Χώρος στο Άργος

Μια νέα δράση ξεκίνησε στην πόλη του Άργους και οι πρωτεργάτες της σας προσκαλούν να συμμετάσχετε! Ένας Πολιτιστικός & Κοινωνικός Χώρος που ονομάσαν «Οδός Ονείρων»!!
Στόχος τους είναι η κοινωνική, ψυχική, ανθρώπινη υποστήριξη μέσω της ομαδικότητας, της αλληλεγγύης και της δημιουργικότητας με διάφορες δραστηριότητες που θα ενισχύσουν όλη αυτή την προσπάθεια.  
Μια ομάδα πολιτών, χωρίς πολιτικές, οικονομικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες, οραματίστηκε και έστησε αυτό το χώρο για να συγκεντρώνονται άνθρωποι οι οποίοι αναζητούν να βρουν τρόπους να εκφραστούν, να δημιουργήσουν, να διαμορφώσουν ένα περιβάλλον όπου τα πράγματα θα λειτουργούν όπως θα ήθελαν να λειτουργεί η κοινωνία (με αγάπη, αλληλεγγύη, κατανόηση, δημιουργία, έξω από τα στενά όρια της επαγγελματικής καταξίωσης και εξέλιξης που ορίζεται μόνο από την οικονομική επιτυχία).

ΤΡΙΠΟΛΗ: Μικροί και μεγάλοι καλλιεργητές στον Λαχανόκηπο

Οι κάτοικοι της Τρίπολης, όπως και πολλών άλλων Δήμων από όλη την Ελλάδα, με την βοήθεια της κρίσης και της ανεργίας, έκαναν στροφή  στην φύση και πιο συγκεκριμένα στην καλλιέργεια ζαρζαβατικών.
Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος Τρίπολης γέμισε με μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι, όπως δηλώνουν, βρίσκουν στον Λαχανόκηπο ψυχική ηρεμία, καθώς αποτελεί γι’ αυτούς ένα διάλλειμα από τα προβλήματα, ένα είδος ψυχοθεραπείας και έναν ευχάριστο και συνάμα εποικοδομητικό και οικονομικά επωφελή τρόπο για να περνάνε τις ώρες τους.
Πολύ όμορφη ήταν η εικόνα που αντίκρισαν όσοι επισκέφθηκαν τον λαχανόκηπο, καθώς είδαν μικρά παιδιά να ασχολούνται με την καλλιέργεια και να προσπαθούν να μάθουν τα θετικά της ενασχόλησης με την φύση.
Οι 270 «άτυχοι –τυχεροί» κάτοικοι,

ΛΙΜΝΕΣ: Τίμησαν τη μνήμη των εκτελεσθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944

Ογδόντα επτά  νεκροί. Οι κατακτητές δεν ξεχώρισαν ηλικία. Από μικρά παιδιά έξη ετών μέχρι σεβάσμιους γέροντες… άραγε τι να έφταιξαν;
Τι ΦΡΙΚΗ..... το μαύρο πέπλο τού θανάτου σκέπασε τις Λίμνες.
24-25-26- Μάη. Τρεις μέρες που πίσω τους άφησαν μαυροφορεμένες χήρες και ορφανά.
24-25-26- Μάη. Τρεις μέρες πού θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη μας.
24-25-26 Μάη. Οι μαύρες μέρες τού τρόμου πέρασαν.
Οι κάτοικοι μάζεψαν το κουράγιο που τους απέμεινε και ξαναβγήκαν στα παρατημένα χωράφια τους και στα πρόβατα τους για να συνεχίσουν την ζωή τους.
Και πράγματι τα κατάφεραν, ο ξερός τούτος τόπος συνεχίζει να ζει! Εξήντα πέντε χρόνια μετά δεν έχουμε το δικαίωμα να θρηνούμε. Σε ένα τέτοιο τόπο δεν θρηνούν και όπως λέει και ο ποιητής:

Λάμπρου: Ζωντανό το Όραμα του έργου της αποχέτευσης στο Δήμο Ερμιονίδας

Τάσος Λάμπρου
Την Παρασκευή 10/5/2013 γνωστοποιήθηκε στον Δήμο  μας  και συγκεκριμένα στην Δημοτική επιχείρηση ύδρευσης Ερμιονίδας, η ένταξη της πράξης ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου Κρανιδίου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» ΕΠΠΕΡΑΑ συνολικής χρηματοδότησης 12.643.760,85 ευρώ και αφορά την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στους οικισμούς Κρανιδίου –Πορτοχελίου, την ολοκλήρωση των αγωγών Πορτοχελίου –Κοιλάδας και Κοιλάδας –Κρανιδίου καθώς και την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων εργασιών για την σύνδεση των παραπάνω αγωγών με το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού στο Κρανίδι.
Το έργο αυτό σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, πρέπει να ολοκληρωθεί  μέχρι το τέλος του 2015 στα πλαίσια και την αποπληρωμής των δαπανών κατασκευής του.

Παπαθεοφάνης: «Χρειαζόμαστε επιπλέον αστυνομικό προσωπικό άμεσα»

Ως άμεση προτεραιότητα αξιολογεί την τοποθέτηση επιπλέον αστυνομικού προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Γιώργος Παπαθεοφάνης.
Ο κ. Παπαθεοφάνης μιλώντας στην εφημερίδα μας επισήμανε ότι οι θερινοί μήνες σημαίνουν σημαντικά επιπλέον καθήκοντα για τους αστυνομικούς καθώς αυξάνεται κατακόρυφα ο αριθμός των επισκεπτών στην Αργολίδα, ενώ υπάρχει και πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Παράλληλα αναφέρθηκε και στους αρκετούς επισήμους που επισκέπτονται την περιοχή και στην ασφάλεια των οποίων εμπλέκεται και προσωπικό από την Α.Δ Αργολίδας, ενώ δεν θα μπορούσε να παραλείψει και την συνεχή εμπλοκή με το Κέντρο Κράτηση Λαθρομεταναστών στη Κόρινθο.
Ο κ. Παπαθεοφάνης τόνισε ότι είναι άμεση η ανάγκη για ουσιαστική αναβάθμιση του αριθμού των αστυνομικών και ζήτησε να μην γίνει αυτό που απλά γίνεται κάθε χρόνο και αφορά την τοποθέτηση για λίγους μήνες στην Α.Δ δοκίμων αστυφυλάκων.
Τέλος και αναφορικά με την ασφάλεια που ζήτησε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος και θα διαμένει στην Ερμιονίδα

1o Διεθνές Φεστιβάλ Σχολών Αρχιτεκτονικής

Φοιτητές και καθηγητές Αρχιτεκτονικών Σχολών, από πολλές χώρες, με αναφορά στον Αστικό Σχεδιασμό και την Αρχιτεκτονική, θα παρακολουθήσουν το Διεθνές Φεστιβάλ Σχολών Αρχιτεκτονικής 2013 που θα διεξαχθεί στο Λουτράκι από 25 έως 31 Μαϊου.

Το Φεστιβάλ με βάση την πόλη του Λουτρακίου, φιλοδοξεί να αναδειχτεί  ως μία εναλλακτική φωνή στο διεθνή αρχιτεκτονικό  διάλογο, και ως σημείο αναφοράς για τη μελέτη των νέων μορφών οικιστικού σχεδιασμού,  συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία μιας σχέσης ισορροπίας μεταξύ του αστικού περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς και του τοπίου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προειδοποιεί: «Ορατός ο κίνδυνος, για όλη τη δασική περιοχή γύρω από τον ΧΑΔΑ των Διδύμων

Σε επιφυλακή μονίμως  στην χωματερή  εφεξής, 
όπως όλα δείχνουν,  η Π.Υ του Κρανιδίου.
Ρεπορτάζ: Κώστας Πρώιμος

«Σιγοκαίει»  καθ’  όλη την διάρκεια αυτών των ημερών,  η παράνομη χωματερή των Διδύμων που βρίσκεται στην θέση «Σταυρός» …
Η «Ενημέρωση Πελοποννήσου»,  επισκέφθηκε τον χώρο,  χθες το απόγευμα  (Τρίτη 21 Μαΐου), και συνομίλησε με τον αναπληρωτή προϊστάμενο  του πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου,  Πυρονόμο κ. Δημήτρη Ρόζο: «Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε,  βρισκόμαστε, στο χώρο του «Δεματοποιητή» σε επιφυλακή… Από το τέλος Φεβρουαρίου,  έχει προκύψει ένα πρόβλημα. Έχουν αρχίσει  πυρκαγιές, στους μεγάλους όγκους,  χύδην απορριμμάτων. Είναι αδύνατο  να αντιμετωπιστεί  εξ’ ολοκλήρου η κατάσταση με πυροσβεστικά μέσα. Έκτοτε μέχρι και σήμερα,  όποτε ξεσπά φωτιά γίνεται επιχωμάτωση και μπάζωμα στις εστίες,  από χωματουργικά μηχανήματα,  που  διαθέτει είτε  ο εργολάβος,  είτε η Περιφέρεια.

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ο τ. Βασιλιάς Κωνσταντίνος ήπιε τον καφέ του στη Λαύκα Κορινθίας

Ο τ. Βασιλεύς Κωνσταντίνος
Η Λαύκα, είναι ένα παραδοσιακό χωριό του τέως Δήμου Στυμφαλίας.

Όσοι είχαν την τύχη ή την πρόσκληση να το επισκευθούν, την Κυριακή το πρωί (19-5-2013) έπεσαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον τ. βασιλέα των Ελλήνων. Ο Κωνσταντίνος, είχε πάει για να παραστεί στα αποκαλυπτήρια της προτομής του στρατηγού Παπαθανασίου ο οποίος, σύμφωνα με την επιθυμία του είχε ταφεί στο χωριό απ’ όπου κατάγεται.

Ο Κωνσταντίνος, με την απλότητα που τον χαρακτηρίζει, έπινε το καφεδάκι του και συζητούσε με τον κόσμο που τον πλησίαζε με άνεση.

Στη Λαύκα, (σήμερα ανήκει στον δήμο Σικυωνίων), ζει και ο φαντάρος που

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΣΧΟΛΙΟ: Ο Κωστούρος γίνεται Δήμαρχος με Δ κεφαλαίο

Δημήτρης Κωστούρος
Ο Δημήτρης Κωστούρος, με γρήγορους ρυθμούς, εξελίσσεται από «διάδοχος» και «διαχειριστής», σε Δήμαρχο με Δ κεφαλαίο.

Η παρουσία του (την Μεγάλη Εβδομάδα) στην τηλεόραση του ΣKAΪ, απ΄ όπου κάλεσε τον κόσμο να επισκεφτεί το Ναύπλιον και οι συνομιλίες του με τον Πρωθυπουργό της χώρας, που έχουν ως αποτέλεσμα την προώθηση των μεγάλων θεμάτων της πόλης, έδειξαν ότι ΘΕΛΕΙ, ΞΕΡΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ.

Αν συνεχίσει έτσι και, παράλληλα, οι προσπάθειές του για βελτίωση των παρεχομένων από τον Δήμο υπηρεσιών προς τους Πολίτες, με ταυτόχρονη μείωση των Δημοτικών Τελών, ευοδωθούν, τότε, η επόμενη 4ετία

ΣΧΟΛΙΟ: Ποιος θυμάται τον Σωτήρη Μπρούλη;

Σωτήρης Μπρούλης
Τριπλασιασμό του μαθητικού τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δείχνουν τα πρώτα στοιχεία σχετικά με την τουριστική κίνηση στην περιοχή μας. Ιδιαιτέρως, στο Ναύπλιον, τα μαγαζιά, από φαγάδικα μέχρι «δωράδικα», πήραν τις αναγκαίες οικονομικές ανάσες, για να φτάσουν μέχρι τη Λαμπρή και από εκεί, στο καλοκαίρι, με την ελπίδα «να την σκαπουλάρουν και φέτος».
Αναρωτιέμαι, υπάρχει κανείς που να θυμάται τον Σωτήρη Μπρούλη που με απλές και έξυπνες ιδέες είχε προσπαθήσει να καταστήσει το Ναύπλιον τόπο μαθητικών εκδρομών και τόπο γαμήλιων τελετών;
Οι Ναυπλιώτες, δεν τον θέλησαν να τους υπηρετεί ως Δημοτικός Σύμβουλος. Έκαναν άλλες επιλογές που, πολλές φορές, δεν ήταν και οι καλύτερες. Ιδιαιτέρως όταν σαν κριτήριο είχαν, το ποτό και το κόμμα.
Για την ιστορία. Σήμερα,

ΣΧΟΛΙΟ: Κάπως έτσι μας κυβερνούν

Η Ραχήλ, στο Τέξας, αγόρασε από έναν αγρότη ένα γάϊδαρο, έναντι 100 δολλαρίων. Ο αγρότης συμφώνησε να της τον παραδώσει την άλλη μέρα. Όμως, ο γάϊδαρος ψόφησε και έτσι την επόμενη μέρα, ο αγρότης λέει στην Ραχήλ ότι δεν μπορεί να της τον δώσει γιατί ο γάϊδαρος ψόφησε.
"Εντάξει", του λέει η Ραχήλ. "Δώσε μου τα λεφτά μου πίσω".
- "Δεν μπορώ, γιατί ήδη τα έχω ξοδέψει", της απαντά ο αγρότης.
- "Εντάξει", του ξαναλέει η Ραχήλ, "δώσε μου το νεκρό γάϊδαρο".
Ένα μήνα αργότερα ο αγρότης βρέθηκε με την Ραχήλ και την ρώτησε τι έγινε με τον ψόφιο γάιδαρο.
Η Ραχήλ του λέει:
"Τον έβγαλα σε λοταρία και πούλησα 500 λαχνούς, προς 2 δολλάρια τον ένα και έτσι κέρδισα 896 δολάρια".
- "Καλά, δεν είχες πρόβλημα"; ξαναρωτάει ο αγρότης.