Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Τάσος Στάϊκος: Ο συμμαθητής μου Παπαγκίκας που ξύπνησε θύμησες…

Είχα κλείσει το δρόμο, λες και ήμουν στο χωράφι μου, συζητώντας με το γείτονα μου «περί ανέμων και υδάτων» όταν ξάφνου αντιλήφθηκα ένα αυτοκίνητο πίσω μου να περιμένει υπομονετικά πότε επιτέλους θα αποφασίσω να επιτρέψω στον συνάνθρωπό μου να πάει στη δουλειά του… Και εκεί που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα είχε ταρακουνηθεί η γειτονιά από τις διαμαρτυρόμενες κόρνες και τις συνήθεις βρισιές, αντίθετα, με καλούσε ο οδηγός να πάω κοντά του! Ήταν ο νέος εφημέριος του Πορτο Χελίου, Λουμουσιώτης το επίθετο και Ιερόθεος το όνομα, (καλώς ήρθες φίλε στο χωριό μας), ο οποίος αντικατέστησε τον απροσδόκητα εκλειπόντα – στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, τον μακαριστό Ευάγγελο Μπουλουγούρη.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο στα Μέθανα

Στα Μέθανα, με πρωτοβουλία της διοίκησης της τοπικής ομάδας διεξήχθη τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου που γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία και έδειξε ότι όπου συμβαίνει αυτό ο αθλητικός κόσμος είναι έτοιμος να το υποστηρίξει και να αγκαλιάσει την σοβαρή προσπάθεια.
Η ΑΕΣ Μεθάνων (που αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορία), ο φετινός πρωταθλητής Αργολίδας, ο Τροιζηνιακός και η ΕΠΣ Αργολίδας, ήταν οι συνδιοργανωτές στο τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου.
Μετά το πέρας των αγώνων έγιναν οι απονομές και δόθηκαν τα αναμνηστικά μετάλλια σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν.

Φούρνοι: Αξέχαστο θα μείνει το παραδοσιακό γλέντι

Δεν «έπεφτε καρφίτσα», κατά την διάρκεια του παραδοσιακού γλεντιού, που έγινε στους Φούρνους το περασμένο Σάββατο (20 Ιουλίου).
Την εκδήλωση διοργάνωσε και επιμελήθηκε με …άριστα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φούρνων.

Παρά το γεγονός ότι η προσέλευση του κόσμου, που συνεχίστηκε και μετά την έναρξη της γιορτής, ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών, δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα.

Όλοι όσοι προσήλθαν από τις διάφορες περιοχές της Ερμιονίδας, έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο για τις διοργανωτικές ικανότητες του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου, όσο και από την ορχήστρα του Νίκου Νομικού,

Μπητς Βόλεϊ: «Άρχισε στην Ερμιόνη, το «Γεώργιος Κρητσωτάκης»

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη (31 Ιουλίου), το 6ο τουρνουά «μπήτς» βόλεϊ, με την επονομασία «Γεώργιος Κρητσωτάκης» στην παραλία της Κουβέρτας στην Ερμιόνη.
Η  αθλητική διοργάνωση, τελείται υπό την αιγίδα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «Γεώργιος και Ευαγγελία Μπουρνάκη».
Οι αγώνες του «μπήτς» βόλεϊ διεξάγονται με αγώνες νοκ άουτ» για όλες τις κατηγορίες, πλην των ανδρών όπου τα ματς θα γίνουν, σε τρεις φάσεις. Η αυλαία του τουρνουά, θα πέσει στις 4 Αυγούστου.
Οι διοργανωτές επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις και πλούσια δώρα, για τις νικήτριες ομάδες στις δύο μεγάλες κατηγορίες.

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: 7+1 σχόλια (31-7-2013)


«Βόλτες κόβουν» και μάλιστα με κενό φορτίο, τα δωρισμένα πυροσβεστικά οχήματα, προς τον Δήμο Ερμιονίδας… Άραγε οι όποιοι ευεργέτες με οικολογικές ευαισθησίες, το έχουν πάρει αυτό χαμπάρι;…

…Γιατί το άλλο; Κάποιοι αιρετοί, φέρονται ενοχλημένοι από το σημαντικό έργο στον τομέα της δασοπυρόσβεσης, από ομάδες απλών πολιτών.  Έλεος Κύριοι.  Εκτός και αν αρέσκεστε να παριστάνετε τους «Ισνογκούντ»… 

Ο  Ρέστης έδωσε τα «ρέστα του» …Σε όλους  δηλαδή, εκτός από τους έρημους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους στο Πόρτο-Ύδρα… Τέλος πάντων… Είναι γνωστό ότι οι εταιρείες συνήθως γίνονται, για να περνάνε καλά οι εταίροι…

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: «Με ιδιόκτητα πυροσβεστικά μέσα, Πολίτες - εθελοντές μάχονται τις φλόγες»

«Τους αρέσει να «καίγονται» και γι αυτό ασχολούνται», όπως μας δήλωσε χαριτολογώντας ο κ. Γιάννης Ρόζος. Ο λόγος γίνεται για την εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας, που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια, στην περιοχή της Ερμιονίδας. Αποτελείται και επανδρώνεται, από δημότες και πολίτες με δράσεις που ως σημείο εκκίνησης, είχαν το 2007 όταν η πύρινη λαίλαπα, λίγο έλειψε να αφανίσει τον νόμο Ηλείας, από τον χάρτη. Με την προτροπή του τότε Δημάρχου  Κρανιδίου κ. Δημήτρη Σφυρή, ομάδα εθελοντών από την Ερμιονίδα, μετέβησαν στις δοκιμαζόμενες και πυρόπληκτες περιοχές του Πύργου, ώστε να τις περιφρουρήσουν και να συμβάλλουν, στο  δύσκολο έργο της πυρόσβεσης.
Ο κ. Θάνος Δημαράκης, μέλος της Εθελοντικής  Ομάδας Πολιτικής Προστασίας της Ερμιονίδας, μας είπε: «Αποφασίσαμε με τον Γιάννη τον Ρόζο,  πριν από μερικά χρόνια, το 2010, να αναδιοργανώσουμε την εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας,  ειδικά στον τομέα της δασοπυρόσβεσης.  Δεν είμαστε σωματείο. Αναλάβαμε  με δικά μας έξοδα και εξοπλίσαμε  με πυροσβεστικά συστήματα, δύο ιδιόκτητα υδροφόρα οχήματα του ενός τόνου,  τα οποία τα «ρίχνουμε στην μάχη» με τις πυρκαγιές.

Πόσο θα μας κοστίσει η ανάθεση διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου στην «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕΒΕ»

Τα σκουπίδια της Πελοποννήσου δόθηκαν στην ΤΕΡΝΑ
Ο Πέτρος Τατούλης αγωνίσθηκε, με νύχια και με δόντια, να προλάβει (μέσα στα όρια της θητείας του) να ολοκληρώσει την υπογραφή της σύμβασης για το μεγάλο έργο της «Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου». Το έργο βέβαια, δεν αναμένεται να λειτουργήσει πριν από το 2016, σε πλήρη ανάπτυξη, όμως η ανάδειξη και μόνον του προσωρινού αναδόχου θα αποτελέσει «βούτυρο στο ψωμί του» κατά την προεκλογική περίοδο του 2014. Μην ξεχνάμε ότι, η έλλειψη (μέχρι τώρα) αξιόλογης αντιπολίτευσης και η εφαρμογή της αρχής της μισής αλήθειας, στα λεγόμενά του, σε συνδυασμό με την δημιουργία γύρω του μιας ομάδας συστημικών ΜΜΕ που προβάλλουν «την φωνή του κυρίου (και της κυρίας)», παρεμπόδισαν και παρεμποδίζουν την ανάδειξη των «σκοτεινών σημείων» των όποιων επιλογών του.

Τα σκουπίδια της Πελοποννήσου δόθηκαν στην ΤΕΡΝΑ
Την Τρίτη, 30η Ιουλίου 2013,  παρουσία, τεσσάρων υπουργών, όλων των αντινομαρχών, των Προέδρων της ΠΕΔ και του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και βεβαίως, διευθυντικών στελεχών της «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή», ανακοίνωσε με πανηγυρισμούς την επιλογή του προσωρινού αναδόχου και τόνισε την πρωτοτυπία του σχεδιασμού του και το χαμηλό κόστος που θα έχει η επιλογή του για τους δημότες. Είναι όμως έτσι; Ας κοιτάξουμε λίγο, «την πίσω όψη του καθρέφτη».

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Πηγαίνοντας για το «Κουνούπι», έμειναν… «με το μαγιώ στο χέρι»!

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Η μαγευτική παραλία "κονούπι"
Η Δικαιοσύνη αποφάσισε. Η ελεύθερη πρόσβαση προς την μαγευτική παραλία «Κουνούπι» θα παραμείνει απαγορευμένη και η περίφραξη που παρεμπόδιζε την πρόσβαση δεν θα ανοίξει, τουλάχιστον μέχρις τον Σεπτέμβριο.
Τότε θα εκδικασθούν τα ασφαλιστικά μέτρα του θιγόμενου ιδιοκτήτη, ο οποίος και προσέφυγε (με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων) κατά της πρόσφατης αποφάσεως του Ειρηνοδικείου  που δικαίωνε κατοίκους και φορείς, και απαιτούσε την δημιουργία διόδου πλάτους 4,5 μ για ελεύθερη δίοδο, θέτοντας ως χρονικό όριο εφαρμογής την Πέμπτη 31η Ιουλίου.
Διαβάστε τι έγραφε «προφητικά» για το θέμα αυτό η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»,

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Η ΕΛΑΣ εκκαθάρισε το «άβατο» των Ρομά στα Εξαμίλια!

Το «άβατον» της Κορινθίας, η περιοχή των Εξαμιλίων που έχει μετατραπεί σε γκέτο αθιγγάνων απολάμβανε μιας ιδιότυπης αντιμετώπισης εκ μέρους των αρχών με αποτέλεσμα την άνοδο των δεικτών εγκληματικότητας σε ιδιαίτερα  υψηλά επίπεδα. Τα περιστατικά με πρωταγωνιστές  αθιγγάνους από τον καταυλισμό  των Εξαμιλίων έχουν απασχολήσει πολλάκις και τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης.
Αυτό το «άβατον», όπου διακινούνταν ακόμα και ουσίες (υπήρχε μέχρι πρότινος και κατατοπιστική ταμπέλα) ελήφθη απόφαση να εκκαθαρισθεί, απόφαση που για τους ίδιους τους Εξαμιλιώτες είχε ήδη αργήσει πολύ!
Για την επιτυχία της επιχείρησης η Αστυνομική Διεύθυνση ενισχύθηκε με δυνάμεις από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικές δυνάμεις από την Αθήνα.
Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς χθες το πρωί και αστυνομικοί κύκλοι μιλούν για την μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει γίνει ποτέ στον καταυλισμό των Εξαμιλίων. Η εντολή που είχε δοθεί στον επικεφαλής ήταν «αυτό το γκέτο να πάψει να υπάρχει»!
Οι αστυνομικοί εισχώρησαν στον καταυλισμό και προχώρησαν σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις με την βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων στην ανεύρεση ναρκωτικών και εκκρηκτικών.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Η καρδιά του «πρόδωσε» τον δημοσιογράφο Γιώργο Αντωνίου

Γιώργος Αντωνίου
Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Αντωνίου έφυγε από κοντά μας, σήμερα τις 6 το απόγευμα, σε ηλικία 62 ετών. Ο θάνατος τον βρήκε στο σπίτι του στα Λευκάκια όπου και άφησε την τελευταία του ανάσα, «προδωμένος» από την  καρδιά του.
Ο Γιώργος Αντωνίου ήταν μαχητής της ζωής και της κοινωνίας. Ήρθε στην Αργολίδα, από την Βοιωτία. Άλλαξε επάγγελμα, και από οικοδόμος, έγινε δημοσιογράφος. Παντρεύτηκε την Πολιτικό Μηχανικό Ειρήνη Ιστικοπούλου και απέκτησαν δύο γυιούς.
Οργανωμένος στο ΚΚΕ, του οποίου διετέλεσε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας, αγωνίστηκε στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων, πιστός στην κοσμοαντίληψή του, την οποία μετέδωσε και στα παιδιά του, χωρίς όμως να κάνει εχθρούς, στην Τοπική Κοινωνία.
Έφυγε όρθιος, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η καρδιά του, κατά καιρούς,  τον προειδοποιούσε. Ο μόνος αγώνας που έχασε στην ζωή του ήταν η μάχη που, κατ' επανάληψη έδωσε, για να κόψει το τσιγάρο.

Δύο Αφρικανοί εξαπατούσαν αφελείς ότι μπορούσαν να μετατρέψουν λευκά χαρτιά, σε γνήσια χαρτονομίσματα. Τους συνέλαβε η Ασφάλεια Τρίπολης


Εντυπωσιακής αφέλειας οι Έλληνες, οι οποίοι εξαπατήθηκαν από τους δύο Αφρικανούς που συνέλαβαν οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης.
Ο ένας από την Ρουάντα και άλλος από το Καμερούν, πλησίαζαν τους έλληνες και τους έπειθαν ότι μπορούσαν να μετατρέψουν λευκά χαρτιά, σε γνήσια χαρτονομίσματα. Τα λευκά χαρτιά, ισχυρίζονταν πως ήταν προηγουμένως γνήσια χαρτονομίσματα, τα οποία είχαν χρωματίσει προκειμένου να τα εισάγουν στη χώρα, αποφεύγοντας τον έλεγχο των Άρχων. 
Για να τους πείσουν δε, πραγματοποιούσαν επίδειξη, όπου τοποθετούσαν σε υγρό τα λευκά χαρτιά, τα τύλιγαν με αλουμινόχαρτο και χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, τα αντάλλαζαν τεχνηέντως με γνήσια χαρτονομίσματα, τα οποία στη συνέχεια τα επιδείκνυαν στα θύματα τους, ως προϊόντα τις υποτιθέμενης μετατροπής.
Τους πουλούσαν τα ειδικά λευκά χαρτιά και ένα ειδικό υγρό που θα εμφάνιζε τις εικόνες του πενηντάευρου και του κατοστάευρου που είχαν αποκρύψει για να μπορέσουν να τα εισάγουν από το εξωτερικό. Τους έκαναν μάλιστα και επίδειξη του πως εμφανίζεται το τύπωμα, με εντυπωσιακή επιτηδιότητα.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Σκηνές «Άγριας Δύσης» χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ρεπορτάζ: Κώστας Πρώιμος
Σκηνές  που θύμιζαν «άγρια δύση», εκτυλίχθησαν χθες το βράδυ (24 Ιουλίου) κατά την διάρκεια της «θυελλώδους» συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, στην αίθουσα του ΓΕΛ στο Κρανίδι. Αιτία της έντονης αντιπαράθεσης,  εντός και εκτός της αίθουσας, αποτέλεσε για ακόμη μια φορά, το μείζονος σημασία πρόβλημα, της χωροθέτησης σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, αλλά και το ενδεχόμενο άνοιγμα ταυτοχρόνως, των παλαιών χωματερών στις θέσεις «Κρόθι»-«Ρορό» και «Δισκούρια». Στον προαύλιο χώρο του λυκείου στο Κρανίδι είχαν συγκεντρωθεί, γύρω στους σαράντα περιοίκους από τα «Δισκούρια», οικογένειες Γερμανών παραθεριστών και κάτοικοι από τις υπόλοιπες περιοχές της Ερμιονίδας. Η κατάσταση λόγω των συγκεχυμένων πληροφοριών κατά διαστήματα έδειχνε πως θα τεθεί εκτός ελέγχου, δεδομένου ότι κανείς δεν ήταν βέβαιος, για τις αποφάσεις που θα λαμβάνονταν με το πέρας του «καυτού» όπως εξελισσόταν χθες, το βραδύ, Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ώρα του θανάτου για το "κόμμα των πολιτικών κομμάτων»

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Ερμηνεύουν με λάθος τρόπο την παθητικότητα με την οποία οι Έλληνες δέχεται τον καταιγισμό τους ψεύδους και των μέτρων που υποτιμούν την νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά τους και βεβαίως, το επίπεδο της ζωής τους.
Πιστεύουν ότι έχουν όλο τον πολιτικό χρόνο για να ολοκληρώσουν, ο καθένας τα δικά του σχέδια. Δεν βλέπουν να απειλούνται από τίποτε. Νομίζουν ότι δεν απειλούνται από κανέναν.
Αυτό ακριβώς είναι το λάθος τους. Δεν θέλουν να δουν ότι η απειλή του συστήματός τους και της εξουσίας τους είναι ….. Ο ΚΑΝΕΝΑΣ!!!
Κάποια στιγμή, που ξύπνησε ο αντιδραστικός, ο φιλότιμος, ο απρόβλεπτος Έλληνας, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους. Οι πλατείες έγιναν και πάλι κτήμα του λαού. «Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγετε πρώτα εσείς», έγραφε το κεντρικό πανώ που στηνόταν κάθε απόγευμα έξω από την Βουλή των κομματικών αντιπροσώπων, χωρίς να έχει υπογραφή.

Ξεκινά το 11ο Φεστιβάλ Θεάτρου- Κόρινθος 2013

Φεστιβάλ Θεάτρου
Σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου, στις 10.30 π.μ., ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός και ο Πρόεδρος του Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας» Παύλος Καράγιωργας, θα δώσουν από κοινού συνέντευξη Τύπου στο Δημοτικό Κατάστημα της πόλης μας με θέμα την διοργάνωση του  «11ο Φεστιβάλ  Θεάτρου- Κόρινθος 2013».
Στις ενδιαφέρουσες  αυτές  παραστάσεις που θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα του θεατρικού ρεπερτορίου θα συμμετάσχουν θεατρικές ομάδες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο Δήμος Ναυπλιέων έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο, και πάλι

Κωστούρος με παπά-Λευτέρη
Προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημ. Κωστούρο
«Διά της παρούσης, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες, διά την πρωτοβουλία σας να επιχορηγηθεί, με το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000.€), σύμφωνα με την υπ’ αρθ’ 160/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων, το συσσίτιο του Ιερού Ναού «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου, το οποίο σιτίζει καθημερινώς  περισσότερους από εκατόν τριάντα (130) άπορους συνανθρώπους μας από την πόλη του Ναυπλίου.
Επίσης, ευχαριστούμε και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, που υπερψήφισαν  ομόφωνα  την ανωτέρω επιχορήγηση.

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο, "ΣΩΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ"

Στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, στο Ναύπλιο έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο, "ΣΩΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ", από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Ανδριανό, όπου παρουσιάζονται έργα καλλιτεχνών που έχουν ήδη κατακτήσει μια σημαντική θέση στην εικαστική σκηνή του τόπου.
Από τις 12/7 έως τις 14/10 το παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο θα φιλοξενεί την έκθεση «Σωματογραφίες» με έργα σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου.

Δήλωση Δημ. Πλατή για την Δημ. Αστυνομία και Σχολικούς Φύλακες

Δημήτρης Πλατής
Σχετικά με τις εξελίξεις  στη Δημοτική Αστυνομία ο τέως Δήμαρχος Άργους και Δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Πλατής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει  στη διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί ένα ακόμη χτύπημα κατά της ανεξαρτησίας της τοπικής αυτοδιοίκησης  αφού την αποδυναμώνει ουσιαστικά ενώ παράλληλα  ακυρώνει και τον όποιο προγραμματισμό υπήρχε για την αξιοποίησή  τους. Παράλληλα η Κυβερνητική απόφαση στέλνει άλλο ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων στην ανεργία χωρίς να ληφθεί υπ όψιν ότι κανένας από αυτούς δεν προσελήφθη με ρουσφετολογικά κριτήρια αλλά κέρδισαν τη θέση τους μέσα από διαδικασίες νόμιμες και αξιοκρατικές. Εκείνο όμως που προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα είναι και η εξόντωση των Σχολικών φυλάκων σε μία εποχή που οι κίνδυνοι έξω από τα Σχολεία έχουν αυξηθεί σημαντικά, και ενώ ήταν γνωστή σε όλους η προσφορά τους στα παιδιά μας.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Νέα Δημοκρατία: Εκλογές με χρίσμα στην Περιφέρεια και τους Δήμους

Η περιοδεία του νεοεκλεγέντος Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο, που υλοποιείται αυτές τις ημέρες (συνοδεύεται από τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου), δεν αποβλέπει στην γνωριμία του με τα στελέχη των Νομαρχιακών Επιτροπών, όπως έχει αφεθεί να εννοηθεί αλλά με την προετοιμασία του κόμματος εν όψει των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών του Μαΐου 2014.
Ο Αντρέας Παπαμιμίκος, αξιοποιώντας την πρόσβαση που έχει στις νεώτερες γενιές (υπήρξε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, μέχρι τον προηγούμενο μήνα), επιχειρεί να εμψυχώσει τα στελέχη του κόμματος από τα οποία και ζητά να προτείνουν, να στηρίξουν και να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.
Ο Αντρέας Παπαμιμίκος, με το κύρος του  Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ενημερώνει τα κομματικά στελέχη για την ειλημμένη απόφαση να δοθεί αυτόνομη κομματική μάχη, στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, με υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχη που θα έχουν την εμφανή στήριξη και χρίσμα του κόμματος.

"Οι Ανδρείοι της Ηδονής" στη Νέα Κίο!

Με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κ.Π.Καβάφη, μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάει το θέατρο, το χορό, τη μουσική, το τραγούδι και την ποίηση, παρουσίασε μια μικρή προσωπογραφία του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή μεσα απο τηνθεατρικη παρασταση με τίτλο "Οι Ανδρείοι της Ηδονής" στη Νέα Κίο!
Με οδηγό την ίδια την ποίηση του Καβάφη, ο Γιάννης Σαρηγιάννης σκηνοθέτησε και η Ειρήνη Αλεξίου χορογράφησε. Το ποιητικό σενάριο συνέθεσαν οι Εύα Γιαγκιόζη, Σοφία Στενού και Γιάννης Σαρηγιάννης.

Η Παράταξη «ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ» για τα ΕΛΤΑ Νέας Κίου

ΣΠΥΡΟΣ  ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος  Άργους -Μυκηνών
Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση ενημερωθήκαμε ότι η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της, έχει αποφασίσει το κλείσιμο ταχυδρομικών γραφείων στη χώρα. Μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και το ταχυδρομικό γραφείο της Νέας Κίου.
Δεδομένου ότι το ταχυδρομείο στη Νέα Κίο εξυπηρετεί πληθυσμό περίπου 4.000 κατοίκων εδώ και δεκαετίες, εξυπηρετεί εκατοντάδες συνταξιούχους, γίνεται αποστολή και παραλαβή μεγάλου αριθμού επιστολών και δεμάτων, εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ,ΟΤΕ κ.λ.π., καθώς επίσης παρέχει όλες τις  σύγχρονες υπηρεσίες που παρέχουν τα ΕΛ.ΤΑ.,  θεωρούμε αδιανόητο  το κλείσιμο του ταχυδρομικού γραφείου.

ΣΠΑΡΤΗ: Η 10η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού στη Σελλασία

Η 10η ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙΟΥ θα πραγματοποιηθεί στη Σελλασία στις 2, 3 και 4 Αυγούστου 2013.
Στο χώρο της γιορτής θα υπάρχουν περίπτερα εκθετών με πρόσβαση σε όλους τους επισκέπτες, ενώ κάθε μέρα θα γίνονται παράλληλες εκδηλώσεις.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων θα ακολουθεί μουσική βραδιά. Παράλληλα, στο χώρο της Γιορτής θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής και λακωνικού βιβλίου της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ: Το Ναύπλιον θα πάψει να θυμίζει "τσαντίρ μαχαλά"

Η κατάσταση έχει ξεφύγει και η εικόνα που αντικρίζει κανείς, στην είσοδο του Ναυπλίου, σε κεντρικά σημεία και όχι μόνο, θυμίζει τσαντίρ μαχαλά.
Διάφορες (μουτσούνες κλαρινοκαλιτεχνών) της καλοκαιρινής αρπαχτής, μέσω πανηγυριών, κοσμούν τα δεντρά, τους τοίχους, τις κολώνες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιφάνεια προβολής.
Αποτέλεσμα ειναι πως ο επισκέπτης αντικρίζει μια πόλη γεμάτη με αφίσες που άλλες έχουν σχιστεί και άλλες διαφημίζουν πανηγύρια που έχουν γίνει εδώ και ένα μήνα.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων  Δημήτρης Κωστούρος εμφανίζεται αποφασισμένος να δώσει τέλος στην άναρχη αυτή κατάσταση.

Πως σκοτώθηκε ο Αλβανός κακοποιός Κόλα

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή που έδωσε στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ, αξιωματικός της ΕΛΑΣ με τεράστια εμπειρία σε ανάλογες επιχειρήσεις ανθρωποκυνηγητού εναντίον "συμμοριτών" του βουνού. Από την περιγραφή του καταδεικύνεται ότι η τύχη που είχε εδώ και 5 μήνες ο Αλβανός κακοποιός, τον πρόδωσε στα άγια χώματα του Ζαλογγοπόταμου.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η σφαίρα που έπληξε τον 26χρονο άνδρα των ΕΚΑΜ προήλθε από το αυτόματο του φυγά. Όπως προκύπτει από τη μελέτη της σκηνής της ένοπλης συμπλοκής ο Ίλιρ Κούπα προηγείτο κατά 100-200 μέτρα και ο Κόλα ακολουθούσε.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Πιστοποίηση του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα για την υποδοχή νέων εθελοντών από το εξωτερικό

Ο Φορέας διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, στο πλαίσιο των εθελοντικών δράσεων που αναπτύσσει, κατέθεσε τον Απρίλιο του 2013 αίτηση στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (European Voluntary Service - EVS). Με την πρωτοβουλία αυτή έλαβε στις 18.07.2013 σχετική πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με την υποδοχή και τον συντονισμό νέων εθελοντών από το εξωτερικό. Ο φορέας διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού λαμβάνοντας τον κωδικό 2013-GR-13 (κωδικός πιστοποίησης YOUTHLINK- Βάση Δεδομένων Ευρωπαϊκής Επιτροπής) εντάχθηκε στους 82 πιστοποιημένους φορείς της EVS της χώρας μας, ενώ παράλληλα αποτελεί τον δεύτερο πιστοποιημένο φορέα διαχείρισης στην Ελλάδα.

Ο ΣΕΤΕ στηρίζει την έκδοση αποδείξεων. Ζητά μέτρα για τους παραβάτες

Αύξηση των τουριστικών εσόδων της χώρας, σημαντικά μεγαλύτερη από την αύξηση των αφίξεων, δείχνουν τα ως τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων). Οι ιδιαίτερα θετικές αυτές εξελίξεις αναμένεται να βελτιώσουν τους επόμενους μήνες τόσο την εκτίμηση της μείωσης για το 2013 του ΑΕΠ της χώρας, όσο και τα επίπεδα ανεργίας.
Στην σύσκεψη, της Κυριακής 21.07.2013, με τα συναρμόδια Υπουργεία σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου, ο ΣΕΤΕ κατέθεσε προτάσεις άμεσης τριήμερης σφράγισης των καταστημάτων που δεν εκδίδουν αποδείξεις, αλλά και διαγραφής των οριστικά καταδικασθέντων για φοροδιαφυγή, από τα μητρώα των συνδέσμων όπου είναι εγγεγραμμένοι.

Ο Δημ.Καμπόσος απαντά στις κατηγορίες για το κτίριο του νέου Δημαρχείου

Δημ. Καμπόσος: Δήμαρχος Άργους Μυκηνών
Συνέντευξη τύπου για το θέμα πληρωμής των ενοικίων του νέου δημαρχείου, που έχει προκύψει, καθώς και τις φήμες που διασπείρονται, παραχώρησε ο Δήμαρχος Άργους –Μυκηνών.
Ο Δημήτρης Καμπόσος αναφέρθηκε στα προβλήματα που προέκυψαν λόγω του κακού σχεδιασμού των Καλλικρατικών Δήμων και παρέθεσε πλήθος στοιχείων τα οποία δικαιώνουν επί της ουσίας και επί του τύπου, την επιλογή της Δημοτικής Αρχής για μεταφορά των κεντρικών υπηρεσιών του Δήμου στο ενοικιασθέν (κατόπιν δημοπρασίας) κτήριο της οδού Καποδιστρίου.
Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών υπεραμύνθηκε της αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για την τακτική που ακολουθεί.
Διαβάστε τα βασικά σημεία των όσων είπε:

Αντωνάκος: Στέλνουν τα παιδιά στο ΙΕΚ Ξυνή

Λάμπρος Αντωνάκος
Πρόεδρος ΕΛΜΕ Αρκαδίας
Σε συνέντευξη του, στην δημοσιογράφο Τόνια Μεγρέμη, ο κ. Λάμπρος Αντωνάκος, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας μίλησε για τους 2000 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν από σήμερα σε διαθεσιμότητα. Στην Αρκαδία ο αριθμός των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ανέρχεται στους δεκαπέντε.
Πιο συγκεκριμένα ο κ.Αντωνάκος δήλωσε: «Αρχικά πρέπει να πούμε τα πράγματα ως έχουν. Από τα 2500 άτομα που απολύθηκαν μόλις οι 500 θα μπουν σε κατάσταση κινητικότητας, Οι υπόλοιποι μάζεψαν τα πράγματα τους και έφυγαν. Και στην Τρίπολη έχουμε συναδέλφους που ξενοίκιασαν και έφυγαν.  Ακόμα και αυτοί οι 500 δεν ξέρουν που θα μεταταγούν, αν θα μεταταγούν, σε ποια υπηρεσία, με τι μισθό κτλ. Τώρα όσον αφορά τους 2000 που απολύονται, δεν προβλέπεται ούτε αποζημίωση, ούτε επίδομα ανεργίας, ούτε ασφάλιση. Πετιούνται στον δρόμο. Πιο συγκεκριμένα τώρα στον νομό Αρκαδίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 15 άτομα από τον τομέα κυρίως της υγείας και πρόνοιας. Άτομα τα οποία εργάζονταν από 8 έως 28 χρόνια.

Ο Γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ., Ανδρέας Παπαμίκος, σε Κόρινθο και Νεμέα

Ο Ανδρέας Παπαμίκος
με τον γνωστό οινοποιό κ. Παλυβό
Επίσκεψη εργασίας στην Κόρινθο πραγματοποίησε, χθες Δευτέρα 22 Ιουλίου, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Νωρίς το απόγευμα επισκέφτηκε την οινοποιητική μονάδα «Κτήμα Παλυβού» στην περιοχή της Νεμέας. Αμέσως και αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσοι αξιοποιούν τις δυνατότητες της Ελληνικής γης και παράγουν ποιοτικά προϊόντα, με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα, δείχνουν ένα νέο δρόμο και εμπνέουν τους Έλληνες. Ενισχύουν την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την ελκυστικότητα της χώρας μας. Συμβάλλουν στην ανάπτυξη σύγχρονων και θεματικών μορφών Τουρισμού, όπως είναι ο γαστρονομικός και ο οινικός Τουρισμός.

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: 7+1 σχόλια (23-7-2013)

Ανακύκλωση, αυτή η άγνωστη λέξη…. Από τον προσεχή Σεπτέμβριο λοιπόν, ο Δήμος θα αρχίσει τα φροντιστήρια…(ή μήπως όχι;)

Η σύμβαση με τα Λιόσια λήγει τον Οκτώβριο … «Ιδρώνει» κανείς; Και βέβαια όχι… Αφού έχουν εξασφαλίσει εξαρχής, την ανανέωσή της… (ο καιρός θα δείξει)

Εκεί κατά Σαλάντι μεριά, ορέγονται να δραστηριοποιηθούν και άλλες ιχθυοτροφικές μονάδες… (ξέρει κανείς να μας πει, περισσότερα;)

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Πόρτο Χέλι: Αυξάνονται οι παράνομοι Καταυλισμοί Ρομά στην είσοδο της ελληνικής Ριβιέρα

Η συνεχιζόμενη επέκταση, του καταυλισμού των Ρομά, (γεγονός που συνεπάγεται την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού τους), στην εδαφική έκταση του Δημοσίου (πρώην ΔΕΠΟΣ) που βρίσκεται μόλις πενήντα μέτρα, από την είσοδο του Πορτοχελίου, έχει σηματοδοτήσει τις τελευταίες ημέρες, την απαρχή των έντονων αντιδράσεων, τόσο στους κόλπους της Δημοτικής Κοινότητας του Πορτοχελίου, όσο και στους κύκλους των επαγγελματιών, που δραστηριοποιούνται, στον χώρο του τουρισμού και της εστίασης….
Επισκεφτήκαμε την περασμένη Τρίτη, τον καταυλισμό και μείναμε έκπληκτοι, από το αποκρουστικό θέαμα που αντικρίσαμε -απόρροια των «επιεικώς αποκαλούμενων» …αθλίων συνθηκών διαβίωσης, που χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα των  Ρομά….
Αυτά, και ενώ οι περιβόητες φαβέλες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, φαντάζουν σαν υπερπολυτελείς κατασκευές (συγκριτικά), συμβαίνουν σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο  του Πορτοχελίου. Της… « Ελληνικής Ριβιέρας», όπως μερίδα του τύπου, συνηθίζει να αποκαλεί…
Διαβάστε την σχετική έρευνα και δείτε φωτογραφικό υλικό που στηρίζει το ρεπορτάζ της «Ενημέρωσης Πελοποννήσου».

Μετωπική σύγκρουση Κωστούρου με όμιλο Μαντωνανάκη

*Ο Κωστούρος ζητά από το Λιμενικό Ταμείο να ανασταλεί η απόφαση παραχώρησης της Αρβανιτιάς στον όμιλο Μαντωνανάκη.

Τη δυσαρέσκειά του  για την κατάσταση που επικρατεί στην πλαζ της Αρβανιτιάς εν μέσω της τουριστικής περιόδου, εκφράζει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

Σε επιστολή προς το  Δ/Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ζητά να αναστείλουν την απόφαση παραχώρησης της πλαζ της Αρβανιτιάς στην εταιρεία «Αργολικός Ήλιος», συμφερόντων του ομίλου Μαντωνανάκη, επαναφέροντας, έτσι, στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το φλέγον θέμα που έχει να κάνει με  την καθαριότητα της παραλίας της Αρβανιτιάς και την απόδοση της χρήσης της στους λουόμενους, σε κατάσταση «τουλάχιστον ευπρεπή».
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ: Οι φυλακές πρέπει να γίνουν στην Αρκαδία

Παναγιώτης Σμυρνιώτης
O Παναγιώτης Σμυρνιώτης, Γραμματέας του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης των Δικαστικών Φυλακών Τριπόλεως, μίλησε στην δημοσιογράφο Τόνια Μεγρέμη για  μετεγκατάσταση των φυλακών βάση του σχεδιασμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης και υποστήριξε την ανάγκη κατασκευής των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων, στο Πάπαρι.
«Τις φυλακές τις διεκδικούσε τόσο η Μεσσηνία όσο και η Αρκαδία. Αν επιλεγεί η Αρκαδία οι φυλακές θα κατασκευασθούν στο Πάπαρι», δηλώνει ο Παν. Σμυρνιώτης.
«Εμείς από την πρώτη στιγμή ως σωματείο μαζί με την Ένωση υπαλλήλων εσωτερικής φύλαξης είχαμε συγκεκριμένες θέσεις, τις οποίες είχαμε αποτυπώσει σε υπομνήματα και έγγραφα στο υπουργείο και σε άλλους παράγοντες. Ο χώρος με τις περισσότερες πιθανότητες είναι αυτός στην περιοχή Πάπαρι.
Ο βασικός λόγος είναι πως βρίσκεται σχεδόν πάνω σε κόμβο. Η πρόσβαση στην Αθήνα είναι εύκολη και γρήγορη. Εξυπηρετεί και το εφετείο Καλαμάτας, από το οποίο απέχει μόλις είκοσι λεπτά και είναι πολύ κοντά σε περιφερειακό νοσοκομείο, αυτό της Τρίπολης. Ο σοβαρότερος ίσως παράγοντας είναι πως,

Απαγόρευσαν εκδηλώσεις της «Χρυσής Αυγής» στο πάρκο του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλη Αγγελάκα ανακλήθηκε η έγκριση που είχε δοθεί, στις 20 Μαΐου 2013, στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ» του ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, για την πραγματοποίηση εκδήλωσης, από 2 έως και 5 Αυγούστου, στο χώρο του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας.
Η ανάκληση της έγκρισης έγινε, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «μετά από σειρά παρεμβάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και επαγγελματικών φορέων της περιοχής,

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Στήνουν καταυλισμούς Ρομά στην είσοδο του Πορτο Χελίου

50 μόλις μέτρα από την είσοδο της "Ελληνικής Ριβιέρα"
Η συνεχιζόμενη αύξηση, των καταυλισμών των Ρομά, στην εδαφική έκταση του Δημοσίου (πρώην ΔΕΠΟΣ), που βρίσκεται μόλις πενήντα μέτρα από την είσοδο του Πορτοχελίου, έχει δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων και έχει σηματοδοτήσει, την απαρχή έντονων αντιδράσεων, τόσο στους κόλπους της Δημοτικής Κοινότητας του Πορτοχελίου, όσο και στους κύκλους των επαγγελματιών, που δραστηριοποιούνται, στον χώρο του τουρισμού και της εστίασης….
 «Η Επικυριαρχία των Ρομά στο Πόρτο χέλι, είναι δεδομένη. Πολλές τουριστικές επιχειρήσεις, χάνουν καθημερινά πελάτες. Είναι κοινό μυστικό το πρόβλημα αλλά κανείς δεν το «ακουμπάει»…μας λέει ο γνωστός εστιάτορας κ. Νίκος Παπαδίας.
«Θα πρέπει ο καταυλισμός να φύγει από το χωριό! Ας τους εγκαταστήσουν αλλού! Οι πελάτες μας δυσανασχετούν, διότι προσπαθούν επίμονα να τους αποσπάσουν χρήματα», τονίζει ο επιχειρηματίας εστίασης κ. Αποστόλης Ρόζος.
«Κινδυνεύει η υγεία όλων μας! Κάνουμε έκκληση στον αντιπεριφερειάρχη Υγείας, κ. Ανδρέα Πουλά, να παρέμβει! Οι Ρομά στην περιοχή, έχουν αρχίσει, να είναι επικίνδυνοι», κάνει έκκληση ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας ΠορτοΧελίου κ. Βαγγέλης Παπαστεργίου.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα της κρίσης

Πιθανές θέσεις κοιτασμάτων υδρογονανθράκων
Στην Ελλάδα της κρίσης το κυριότερο που χάθηκε είναι η ορθή σκέψη, η ορθή κρίση. Όπως σε κάθε θέμα, έτσι και στο ζήτημα της αξιοποίησης των πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων επικρατεί στην κοινή γνώμη μία τεράστια σύγχυση με εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, υπεραισιόδοξες έως απαισιόδοξες, με κύρια και απαραίτητα συστατικά και εμπλεκόμενο τον ξένο παράγοντα αφενός και αφετέρου την δική μας ανικανότητα. Γνώμες πολλές φορές «ειδικών», όπως «Τα πετρέλαια της Ρουμανίας περνούν ως υπόγεια ποτάμια κάτω από την Ελλάδα και καταλήγουν στη Λιβύη» ή ότι «Η Τουρκία εκμεταλλεύεται κρυφά τα κοιτάσματα κάτω από το Αιγαίο», είναι τμήμα του παραλογισμού που βρίσκουμε σήμερα στην Ελλάδα της σύγχυσης αλλά και της απόλυτης έλλειψης ορθής ενημέρωσης. Ποια, όμως, είναι η αλήθεια και ποια η πραγματικότητα;
Το πρώτο ερώτημα είναι εάν υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων στον Ελληνικό χώρο. Η απάντησης είναι κατηγορηματικά ναι. Υπάρχουν κοιτάσματα σε περιορισμένες διαστάσεις που όμως σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν στα κοιτάσματα των αραβικών χωρών ή της Βόρειας Θάλασσας.
Το δεύτερο ερώτημα είναι το πού υπάρχουν.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Λουκέτο στην ασφαλιστική εταιρία "Διεθνής Ένωση"

Ανακάλεσε τελικά η Τράπεζα της Ελλάδος την άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρίας "Διεθνής Ένωσις", που αντιμετώπιζε αδυναμία να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα 6,4 εκ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τους δείκτες φερεγγυότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία στιγμή εμφανίστηκε ξένος υποψήφιος αγοραστής υποβάλλοντας προσφορά στην ΤτΕ. Ομως μετά από έλεγχο προέκυψε ότι δεν πληρούσε τις προδιαγραφές και απορρίφθηκε. Εν συνεχεία κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας της εταιρίας.
Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισε σε χθεσινή της συνεδρίαση την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας με την επωνυμία "Διεθνής Ένωσις Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία" και τη θέση της σε ασφαλιστική εκκαθάριση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 400/1970.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια ασφαλιστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στους κλάδους ασφαλίσεων ζημιών, με έμφαση στον κλάδο αυτοκινήτων.

Στις διεκδικήσεις των Αθηνών: Καμπόσος και Καμιζής στην πρώτη γραμμή

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημ. Καμπόσος
στην κεφαλή της πορείας των Δημάρχων
Την απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την εφαρμογή αξιολόγησης εξπρές, από ανεξάρτητη Επιτροπή, όλων των υπουργείων, των φορέων τους, των Περιφερειών και των Δήμων ζήτησε η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ κατά τις σημερινές διαδοχικές συναντήσεις τους στη Βουλή, με τον πρόεδρο Ευ. Μεϊμαράκη και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής,
ήταν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων


Νωρίτερα το πρωί, οι αιρετοί της χώρας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή. Από την Αργολίδα, οι Δήμαρχοι Άργους Μυκηνών και Ερμιονίδας, κ.κ. Δημήτρης Καμπόσος και Δημήτρης Καμιζής, έδωσαν το «παρών» και μάλιστα ήσαν συνεχώς στην πρώτη γραμμή.

Χρυσός «γιοκ»: Αναστολή των δραστηριοτήτων της Εldorado Gold

Με αφορμή την ανακοίνωση της καναδικής εταιρίας Eldorado Gold για αναστολή των δραστηριοτήτων της στη Χαλκιδική, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης δήλωσε:
«Επ´αόριστο αναστολή της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική ανακοίνωσε η εταιρία Eldorado Gold.
Όχι γιατί δεν τους χαρίστηκε η δημόσια γη,
Όχι γιατί δεν τους επιτράπηκε να καταστρέψουν το δάσος και το νερό,
Όχι γιατί δεν νομιμοποιήθηκε να κάνουν μεγάλα φράγματα και έργα χωρίς αδειοδότηση.
Λόγω της μείωσης της τιμής του χρυσού, ισχυρίζεται η εταιρία.
Και αν είχαν ήδη κόψει το δάσος; Και αν είχαν καταστρέψει ήδη το νερό;
Με τη δημόσια γη που τους χαρίστηκε τι θα γίνει;