Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Χάθηκαν εκατομμύρια ευρώ, λόγω κλειστής Πολεοδομίας

Δημήτρης Καμιζής
To λουκέτο που μπήκε και θα παραμείνει επ’ αόριστον, όπως διαφαίνεται,  στην Πολεοδομία της Ερμιονίδας -απόρροια απόφασης του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καμιζή να θέσει εκ νέου σε διαθεσιμότητα, την προϊσταμένη της υπηρεσίας κ. Αικατερίνη Δημαράκη, (έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα ρεπορτάζ) ίσως να δώσει το τελειωτικό κτύπημα, στον τοπικό οικοδομικό κλάδο.



Δημήτρης Σφυρής
Σε μια περίοδο, που η παρατεταμένη και πρωτοφανής οικονομική ύφεση, δοκιμάζει σκληρά τα εκατοντάδες συναφή επαγγέλματα, που κινούνται γύρω από τον άξονα της οικοδομικής δραστηριότητας,  ήρθε να προστεθεί, η  νέα παύση της λειτουργίας της Πολεοδομίας,  γεγονός που αυτομάτως σηματοδοτεί, την αναβολή όσων επενδυτικών πλάνων υπήρχαν ή προετοιμάζοντο.


Ανάργυρος Λεμπέσης
Για το θέμα αυτό ζητήσαμε δηλώσεις από τους 
-Δημήτρη Σφυρή (Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας),
-Γιώργο Πουλή (Πρόεδρο Πολιτικών Μηχανικών Ερμιονίδας)
-Δημήτρη Καμιζή (Δήμαρχος Ερμιονίδας) και


Γιώργος Πουλής
-Ανάργυρος Λεμπέσης (Δήμαρχος του τέως Δήμου Ερμιόνης)
Να τι μας είπαν:
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας, κ. Δημήτρης Σφυρής, αναφερόμενος στις επιπτώσεις, από την αναστολή της λειτουργίας της Πολεοδομίας στον «κόσμο της οικοδομής», δήλωσε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου»:
«Δεν  γίνεται με τίποτα, να κλείνεις μια υπηρεσία και μάλιστα καθ΄ επανάληψη. Δεν μιλάμε για πρόσωπα. Δεν μπορεί να εξυπηρετούνται ατομικά συμφέροντα και να γίνεται ολόκληρη πολεοδομία «μπαλάκι» και «έρμαιο» στις «ορέξεις» κάποιων!

Γόντικας: «Προκαλεί ο κ.Τατούλης. Δεν είμαστε όλοι σαν την μούρη του»

«Είμαστε μπροστά στην ολοκλήρωση ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος» είπε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Γόντικας μιλώντας για την προώθηση της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και τόνισε «ανέθεσαν στον ιδιώτη καπιταλιστή που παίρνει τα σκουπίδια, τα πάντα. Την μελέτη, την χωροθέτηση, την επιλογή της μεθόδου διαχείρισης και στην ουσία τα πάντα δόθηκαν εν λευκώ».
Η ιδιαιτέρως βαρειά έκφραση «μαφία των σκουπιδιών, υπήρχε και υπάρχει και με αυτή συναλλάσσονταν και με βάση αυτές τις συναλλαγές επιβίωναν χρόνια», συνδυάστηκε με την καταγγελία ότι

Χειβιδόπουλος: Σώθηκε το έργο του Αναβάλου. Ο Σαμαράς έδωσε τη λύση.

Παλαιότερη επίσκεψη Σαμαρά στην Αργολίδα
Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, έδωσε λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ολοκλήρωσης των έργων του Αναβάλου.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Τάσσος Χειβιδόπουλος μετείχε στην σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό μαζί με τους: υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, υπουργό Περιβάλλοντος και βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Μανιάτη, υφυπουργό Αθλητισμού και βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Ανδριανό, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Μανώλη Αγγελάκα.
Ο κ. Χειβιδόπουλος μιλώντας στο SUPER προσδιόρισε χρονικά την επόμενη εβδομάδα ως σημείο ανακοίνωσης των χρονοδιαγραμμάτων και των εξελίξεων που δρομολόγησε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός ήταν ενημερωμένος για το έργο του Αναβάλου και για τα σημεία στα οποία υπάρχει πρόβλημα».

ΑΡΓΟΣ: Μια αστυνομικός για 60.000 δημότες

Οι συνεχείς καταγγελίες του Δημάρχου Άργους –Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου, για προβληματική αστυνόμευση του μεγαλύτερου σε έκταση και πληθυσμό δήμου της Αργολίδας, επαληθεύονται από μια εντυπωσιακή καταγγελία του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Γιώργου Παπαθεοφάνη, στο SUPER TV.

Όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας , «υπάρχουν στιγμές που τον δήμο Άργους Μυκηνών και την ευρύτερη περιοχή των σχεδόν 60.000 κατοίκων, φτάνουμε στο σημείο να την αστυνομεύει μια αστυνομικός από την Τροχαία».

Η Καταγγελία-σοκ του προέδρου της Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ο Γόντικας επικροτεί την δήλωση του Παν. Νίκα για το κόστος των σκουπιδιών

Σχολιάζοντας την δήλωση του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα πως, το κόστος διαχείρησης των σκουπιδιών θα ανέβει στα 100 ευρώ ο τόνος, ο Νίκος Γόντικας συμφώνησε. Όπως ανέφερε «θα πληρώνουμε τα σκουπίδια πιο ακριβά από το παντεσπάνι".
«Ο Τατούλης λέει την μισή αλήθεια» είπε, και επέρριψε ευθύνες στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και στην πλειοψηφία των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων. Ακόμα ανέφερε πως πιστεύει ότι «η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν γνωρίζει τι έχει προωθηθεί. Καθώς ο κ. Τατούλης ποτέ δεν έδωσε τα στοιχεία των συνδιαλλαγών».

Ποιοί και γιατί υποχρέωσαν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον να παραιτηθεί

Ρίτσαρντ Νίξον
Όλοι οι παλαιότεροι θυμούνται ότι, ο καλύτερος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υποχρεώθηκε να παραιτηθεί λόγω της υπόθεσης "Γουώτερ Γκέϊτ". Μιας υπόθεσης παρακολούθησης των γραφείων του Δημοκρατικού κόμματος, η οποία αποκαλύφθηκε από δύο εβραϊκής καταγωγής δημοσιογράφους, σε γνωστή (εβραϊκών συμφερόντων) μεγάλη εφημερίδα.
Η υπόθεση διογκώθηκε από τα ΜΜΕ των ΗΠΑ και ο Ρίτσαρντ Νίξον υποχρεώθηκε να παραιτηθεί γιατί αποκαλύφθηκε πως η παρακολούθηση γινόταν εν γνώση του, κάτι που αρνιόταν να το παραδεχθεί.
Μπροστά στον κίνδυνο της παραπομπής του και της πιθανής αποπομπής του, ο Νίξον επεδίωξε συμβιβασμό και αποχώρησε παραιτούμενος.
Ως πρόεδρος ανέλαβε, ο μη εκλεγμένος αντιπρόεδρος, γερουσιαστής Γκλεν (άχρους και άοσμος) ο οποίος διόρισε ως αντιπρόεδρο τον Ροκφέλερ (εβραϊκής καταγωγής). Ήταν η μοναδική περίοδος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που, η παγκόσμια υπερδύναμη διοικήθηκε επί δύο έτη από μη εκλεγμένους Πρόεδρο και αντιπρόεδρο.
Θυμίζουμε ακόμη πως ο ελληνικής καταγωγής (Μεσσήνιος) αιρετός αντιπρόεδρος του Ρίτσαρντ Νίξον,  Άγκνιου, είχε προηγουμένως υποχρεωθεί σε παραίτηση με αιτιολογία την αποδοχή δώρου αξίας 10.000 δολαρίων όταν παλαιότερα ήταν κυβερνήτης πολιτείας.
Διαβάστε την απομαγνητοφώνηση των ηχητικών ντοκουμέντων που έδωσε στη δημοσιότητα το Ίδρυμα Ρίτσαρντ Νίξον και ...θα καταλάβετε πολλά.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Οι εκλεκτοί της «Αραβικής Άνοιξης» καταστρέφουν ελληνικά μνημεία χαρακτηρισμένα από την Unesco ως μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Οι σκοταδισταί του Ισλάμ καλπάζουν και κανείς δεν φαίνεται να θέλει να τον σταματήσει. Αντίθετα, η “πολιτισμένη” Δύση, μπουκωμένη από το μαύρο χρήμα του Κατάρ, των Τούρκων και του Σόρος, ενισχύει τα σκοταδιστικά καθεστώτα στο καταστροφικό τους έργο. Αυτό συμβαίνει σήμερα στη Λιβύη και συγκεκριμένα στη νεκρόπολη της Αρχαίας Κυρήνης, που αποτελεί την παλαιότερη Ελληνική πόλη (700 π.χ) που ιδρύθηκε στα Ανατολικά παράλια της Λιβύης.
Η Νεκρόπολη είναι τεράστια και καλύπτει 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα με όλο το μεγαλείο της Κυρήνης από το 600 έως το 400 π.χ. Περιλαμβάνει 1200 τάφους και χιλιάδες διάσπαρτες σαρκοφάγους.

Το Ελληνικό αυτοκίνητο που ανεβαίνει σκάλες

Πρόκειται για το πρωτότυπο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του μηχανικού κ. Κορρέ το οποίο μεταφέρθηκε στην Πάτρα για τις ανάγκες γυρισμάτων ενός βίντεο.
Ανέβηκε τις σκάλες της Αγίου Νικολάου (193 σκαλοπάτια) ενώ δεκάδες άτομα παρακολούθησαν την ενέργεια. Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες τα δοκιμαστικά που επίσης συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου. 

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Γιορτή Εθελοντισμού στην Καραθώνα

Την Κυριακή αποχαιρετάμε το καλοκαίρι με μια εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού “Aυτενεργώ στο Περιβάλλον”

Με το μήνυμα αυτό, η Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Ναυπλιέων και τα εκπαιδευτήρια ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ διοργανώνουν μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013, από τις 19.00 μ.μ. έως τις 23.00 μ.μ., στην Καραθώνα.
Εκεί οι επισκέπτες  θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας, να ακούσουν οικολογικό παραμύθι, να παίξουν στην άμμο, να ακούσουν ζωντανή μουσική, να δοκιμάσουν γεύσεις,  να γεμίσουν με ρυθμό και ενέργεια..

ΛΥΓΟΥΡΙΟ: Ο "Καββαδίας" μας οδηγεί στα μονοπάτια του ρεμπέτικου


Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού "Ο Καββαδίας" σε συνεργασία με τον Θοδωρή Τσούλια διοργανώνει ένα μουσικό ταξίδι στα μονοπάτια του ρεμπέτικου.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 1η  Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20:30, στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου, στο Λυγουριό.

Στο τραγούδι η Κρητούλα Λαρδά, στο πιάνο ο Θοδωρής Μπρουτζάκης, στην κιθάρα και στο τραγούδι ο Νίκος Βαρβαρέσος και στο μπουζούκι ο Θοδωρής Τσούλιας.

Στη Νέα Κίο θυμούνται και τιμούν, Ιερείς Κτήτορες και Ευεργέτες

Στον Ιερό ναό Θεομάνας –Οδηγήτριας  στην Νέα Κίο Αργολίδος έγινε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Ιερέων των κτητόρων και ευεργετών του Ιερού ναού. Την θεία λειτουργία καθώς και το μνημόσυνο  τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Ο ιερέας του ναού πατέρας Δημοσθένης Γάτζιος ευχαρίστησε τον θεοφιλέστατο για την παρουσία του, αλλά και τον κόσμο που παραβρέθηκε για να τιμήσει όλους αυτούς που μόχθησαν για να φτιαχτεί ο Ιερός Ναός της Θεομάνας.
Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι της περιοχής Νέας Κίου ήρθαν πρόσφυγες μετά τν καταστροφή της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους. Μαζί τους έφεραν μόνο τα απαραίτητα και μεταξύ αυτών και λίγες εικόνες όπως της θεομάνας, της Παναγίας της Τριχερούσης  και τις τοποθέτησαν με ευλάβεια στον Ιερό Ναό που έφτιαξαν στην Αργολίδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικροτεί την πρόταση Μπούκλη για την Κορινθιακή σταφίδα

Λάμπρος Μπούκλης
«Με μεγάλη ικανοποίηση διαβάσαμε την πρόταση του κ. Μπούκλη για αναγνώριση της κορινθιακής σταφίδας ως προϊόν ΠΟΠ ή ΠΓΕ. Αυτή ακριβώς, την πρόταση καταθέτει, επί σειρά ετών, ο ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό του πρόγραμμα για μια σειρά προϊόντων της χώρας, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας για προϊόντα του νομού όπως η κορινθιακή σταφίδα, η σουλτανίνα, το λάδι, τα όσπρια Φενεού, κλπ.
Για το ΣΥΡΙΖΑ, η προσπάθεια της ανασυγκρότησης της αγροτικής παραγωγής, περνάει μέσα  από την αναγνώριση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των αγροτικών προϊόντων της χώρας, την αναγνώριση τους ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ, την ολοκληρωμένη διαχείριση και τη βιολογική γεωργία. Αυτή άλλωστε ήταν και η πρόταση μας στη συζήτηση για το καλάθι  των προϊόντων της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Χαιρόμαστε που, τουλάχιστον ο κος Μπούκλης άρχισε να συμφωνεί για την αναγνώριση αυτή. Ελπίζουμε ότι το παράδειγμα του θα ακολουθήσει και το υπόλοιπο περιφερειακό συμβούλιο.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Νεκρός βρέθηκε ο σχεδιαστής Μιχάλης Ασλάνης

Μιχάλης Ασλάνης
Νεκρός βρέθηκε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Μιχάλης Ασλάνης μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε στο Κολωνάκι. Αδιευκρίνιστα είναι μέχρι στιγμής τα αίτια του θανάτου του.
Από τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ακροπόλεως έφτασαν στο Κολωνάκι μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκαν και εξετάζουν αν πρόκειται για αυτοκτονία ή για εγκληματική ενέργεια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση λόγω της δεινής οικονομικής του θέσης, αφού όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος "με βούλιαξαν τα χρέη".
Το τελευταίο διάστημα ο σχεδιαστής αντιμετώπιζε τον δικό του οικονομικό Γολγοθά. Στην προσπάθεια του να σώσει την επιχείρηση του το 2010, μετακόμισε στη Βραζιλία όπου προσπάθησε να κάνει νέα επαγγελματικά βήματα. Δεν τα κατάφερε, μιας και αναγκάστηκε να πουλήσει την ακίνητη περιουσία του, παλεύοντας με τα χρέη.

Ο Κώστας Ρούτουλας υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος με τον Δημήτρη Κωστούρο

Κωνσταντίνος Ιωάννου Ρούτουλας

"Με διάθεση για γνήσια και ειλικρινή προσφορά πήρα την απόφαση να συστρατευθώ με το Δημήτρη Κωστούρο για έναν αποτελεσματικότερο, λειτουργικότερο και αναβαθμισμένο Δήμο Ναυπλιέων", γράφει στον επίλογο της επιστολής, με την οποία ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ως Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό του Δημήτρη Κωστούρου, ο γνωστός για την συνεισφορά του στην πολιτιστική δημιουργία και στην διαφύλαξη της δημοτικής παράδοσης, και αγαπητός στην κοινωνία του Ναυπλίου, Κωνσταντίνος Ιωάννου Ρούτουλας. 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Κωνσταντίνου Ι. Ρούτουλα, δημοσιεύεται κατωτέρω:

Σωτηρόπουλος για τον Ανάβαλο: Έχει ευθύνες η Περιφέρεια. Ο Χειβιδόπουλος συνεχίζει να καλύπτει τις υπηρεσίες που συνταυτίζονται με τον εργολάβο

«Οι αγρότες της Αργολίδας, που παρέστησαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ζητούσαν λύση "εδώ και τώρα" για τον Ανάβαλο έχουν δίκαιο», δηλώνει ο Περιφερειακός Σύμβουλος και τ. Νομάρχης Αργολίδας Βασίλης Σωτηρόπουλος.
Οι φράσεις του μέλους της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, «Μας έχετε εξαθλιώσει. Μας εξαπατήσατε. Μας είπατε ψέματα. Είστε όλοι υπεύθυνοι» που ακούσθηκαν σε όλη την Πελοπόννησο, χάρις στην απ’ ευθείας μετάδοση του περιφερειακού καναλιού Super, συγκλόνησαν  το σύνολο του αγροτόκοσμου που συζητώντας στα καφενεία των χωριών, επαναλάμβανε την τελευταία φράση του Μιχάλη Παπαδόπουλου: «Ακόμα και αν χρειαστεί να χτίσουμε τους δρόμους για να σώσουμε το νερό και τις οικογένειες μας, θα το κάνουμε. Να είστε βέβαιοι γι’ αυτό».
Στα όσα με μεγάλη άνεση ισχυρίσθηκε ως απάντηση, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, απάντησε χθες με δηλώσεις του στο Super ο Περιφερειακός Σύμβουλος και τ. Νομάρχης Αργολίδας Βασίλης Σωτηρόπουλος ως εξής (σε ελεύθερη περίληψη).

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Ο χορός των αναθέσεων «κατ’ επιλογή» συνεχίζεται

«Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας MATRIX, Απόστολος Παπαγεωργίου, που πήρε χθες το ένα έργο αυτός και το άλλο έργο ο αδελφός του, Γιάννης Παπαγεωργίου, μετά από το φοβερό ψάξιμο του κ. Ψυχάρη για το που θα τα αναθέσει, έχουν κουμπαριά με τον οικονομικό διευθυντή της περιφέρειας κ. Θόδωρο Α.
H εταιρεία Paper Graphic, η οποία ανέλαβε έντυπα αξίας περίπου 14.700 ευρώ είναι η εταιρεία που είχε επιλέξει για να τυπώνει παλαιότερα, σχεδόν όλα τα βιβλία και τις εκτυπώσεις της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας, ο πρώην Αντινομάρχης και Περιφερειακός Σύμβουλος και νυν Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος του κ. Τατούλη, κ. Απόστολος Παπαφωτίου. Και στο ίδιο τυπογραφείο, πάλι όλως τυχαίως (βρε τι μικρος που είναι ο κόσμος τελικά) τυπωνόταν και η εφημερίδα του κ. Νίκου Νικολόπουλου, συμβούλου, όπως λέει ο ίδιος, και φίλου του Πέτρου Τατούλη και του Απόστολου Παπαφωτίου, με τίτλο «ΠΡΩΤΗ NEWS» μέχρι που έκλεισε πριν από έναν χρόνο.
Κύριε Ψυχάρη πόσες μέρες ψάξατε για να καταφέρετε να κάνετε αυτές τις συμπτώσεις»;
Αυτός είναι ο επίλογος του κειμένου που υπογράφει ο εκδότης της εφημερίδας ΣΗΜΕΡΑ, Ευθύμιος Κάππος.
Ολόκληρο το κείμενο δημοσιεύεται στη συνέχεια.

Οι Δήμαρχοι αντιδρούν στα σχέδια Τατούλη για τη διαχείρηση των σκουπιδιών

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης θα συνεδριάσει η Ε.Ε. του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις για το πιο κάτω θέματα:
-Προσωρινή διαχείριση στο μεταβατικό στάδιο μέχρι την ανάληψη της διαχείρισης από τον ανάδοχο του διαγωνισμού του έργου «Διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με Σ.Δ.Ι.Τ.».
-Προσωρινή και οριστική διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου σύμφωνα με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου «Διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με  Σ.Δ.Ι.Τ.».
Στη συνεδρίαση της Ε.Ε. όπου έχουν κληθεί να συμμετέχουν όλοι οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα γίνει αναφορά

Οι Αγρότες της Αργολίδας κατηγορούν Χειβιδόπουλο, Τατούλη και Υπουργείο: «Μας εξαπατήσατε! Μας είπατε ψέματα! Μας έχετε εξαθλιώσει! Είστε όλοι υπεύθυνοι!»

Δεκάδες αγρότες της Αργολίδας, παρέστησαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου θα συζητούσαν για το έργο του Αναβάλου και ζητούσαν λύση "εδώ και τώρα". Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, απαντώντας μιλούσε "περί διαγραμμάτων". Έφτασε μάλιστα κάποια να ομολογήσει ότι "ευτυχώς που έρριξε μια βροχή αλλοιώς θα είχαμε μεγάλες καταστροφές».
Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων, πήρε το λόγο και με κοφτές φράσεις, απευθυνόμενος στον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο είπε: «Μας έχετε εξαθλιώσει. Μας εξαπατήσατε. Μας είπατε ψέματα. Είστε όλοι υπεύθυνοι. Όταν εντάχθηκε το έργο του Αναβάλου στο Μπαλτατζής πανηγυρίζατε και σήμερα, 4 μήνες πριν τελειώσει το πρόγραμμα, δε έχει γίνει ούτε το 10% του έργου. Πρέπει να βρείτε λύσεις εδώ και τώρα. Εμείς από την πλευρά μας, ακόμα και αν χρειαστεί να χτίσουμε τους δρόμους για να σώσουμε το νερό και τις οικογένειες μας, θα το κάνουμε. Να είστε βέβαιοι γι’ αυτό».

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Αντιπεριφερειάρχης του Πέτρου Τατούλη πληρώνει 200.000 ευρώ για επισκευή δρόμου που κατέστρεψε η Μωρέας όταν έφτιαχνε την Εθνική Οδό

Γιαννακούρας: Ο «Μωρέας» χάλασε το δρόμο αλλά… εμείς θα πληρώσουμε τις 200.000 ευρώ
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακούρας Ευάγγελος,  σε συνέντευξη του προς εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας μίλησε για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιφέρεια Πελοποννήσου και ιδιαιτέρως στην Αρκαδία, καθώς και για τα έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στο έργο «Συντήρηση του δρόμου Λεύκτρο -Σουλάρι» (πρόγραμμα-ΕΑΠ 3). Το έργο αυτό αφορά την συντήρηση του δρόμου, ο οποίος υπέστη ανεπανόρθωτες ζημίες, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη από την εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Τατούλης: Δεν θα πληρώνουν το κόστος μεταφοράς σκουπιδιών οι Δήμοι

Ο Πέτρος Τατούλης επιμένει στον σχεδιασμό των σκουπιδιών
Απαντώντας σε ερωτήματα και αιτιάσεις των επικεφαλείς των Παρατάξεων και των δύο παρόντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής κ.κ. Μπούκουρα και Κουκούστη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, επανέλαβε προς το σώμα των Περιφερειακών Συμβούλων ότι η σύμβαση με την «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» προβλέπει τιμή τελική 61 ευρώ.
Τόνισε προς τους Περιφερειακούς Συμβούλους και δεσμεύτηκε προς τους Πολίτες της Πελοποννήσου ότι στο ποσόν των 61 ευρώ συνυπολογίζεται και το κόστος μεταφοράς των υπολειμμάτων από τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης των Δήμων, μέχρι τα τρία εργοστάσια επεξεργασίας που προβλέπεται να κατασκευαστούν.
Αποκάλυψε ένα στοιχείο της σύμβασης που προβλέπει ότι οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης των Δήμων δεν θα μπορούν να απέχουν περισσότερο από 50 χιλιόμετρα από τα εργοστάσια επεξεργασίας (με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει).

Ο Στάθης Μπούκουρας αποκάλυψε τις τρεις περιοχές όπου θα γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου

Ευστάθιος Μπούκουρας: Βουλευτής Κορινθίας (Χ.Α.)
Στέρνα, Μεγαλόπολη και Σκάλα, είναι οι περιοχές στα όρια των οποίων θα κατασκευαστούν από την «Στέρνα Ενεργειακή» οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας των υπολειμμάτων που θα προκύπτουν, ως υπόλοιπα της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης των απορριμμάτων των Δήμων της Πελοποννήσου.

Η αποκάλυψη των περιοχών έγινε ενώπιον ενός άφωνου Περιφερειακού Συμβουλίου από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα, ο οποίος έλαβε τον λόγο και ενημέρωσε τους Περιφερειακούς Συμβούλους ακόμα και για το πραγματικό κόστος.
Αποκάλυψε ότι το κόστος που θα πληρώσουν οι Δημότες

Γόντικας: Ο Νίκας έχει δίκιο, θα πληρώνουμε τα σκουπίδια πιο ακριβά από το παντεσπάνι

Νίκος Γόντικας
Σχολιάζοντας την δήλωση του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα πως, το κόστος διαχείρησης των σκουπιδιών θα ανέβει στα 100 ευρώ ο τόνος, ο Νίκος Γόντικας συμφώνησε. Όπως ανέφερε «θα πληρώνουμε τα σκουπίδια πιο ακριβά από το παντεσπάνι".
«Ο Τατούλης λέει την μισή αλήθεια» είπε, και επέρριψε ευθύνες στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και στην πλειοψηφία των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων. Όπως ανέφερε, «πιστεύει ότι η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν γνωρίζει τι έχει προωθηθεί, καθώς ο κ. Τατούλης ποτέ δεν έδωσε τα στοιχεία των συνδιαλλαγών». Έτσι, «κατέληξαν στα 60 ευρώ για το κόστος των σκουπιδιών και άλλα 35 ευρώ για την συγκομιδή τους και ακόμα 35 ευρώ "για το υπόλειμμα που θα μείνει.

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Παραίτηση Χειβιδόπουλου …ζήτησε ο Νίκος Γόντικας

Γόντικας: να παραιτηθεί ο Χειβιδόπουλος
για λόγους πολιτικής ευθυξίας και εντιμότητας
Ο Νίκος Γόντικας, Περφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου και επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», με δηλώσεις του ζήτησε την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσου Χειβιδόπουλου, για λόγους πολιτικής ευθυξίας και εντιμότητας.
Οι δηλώσεις του Νίκου Γόντικα, έγιναν σε δημοσιογράφο του Περιφερειακού καναλιού Super, με αφορμή ερωτήματα που του τέθηκαν για τα μεγάλα θέματα της διαχείρισης των σκουπιδιών και της πιθανότητας ιδιωτικοποίησης των νερών του Αναβάλου.
Σύμφωνα με τον κ. Γόντικα θα επιχειρηθεί παράκαμψη της συνταγματικής προστασίας του χαρακτηρισμού των υδάτινων πόρων ως Δημόσιου αγαθού, με την χρησιμοποίηση της διαδικασίας των ΣΔΙΤ, που επιδιώκουν να την εφαρμόσουν  και στην διαχείριση των νερών του Αναβάλου. «Είναι μια λύση εξωφρενική», υποστηρίζει ο Νίκος Γόντικας, «γιατί, μόνο οι λίγοι θα κερδίζουν, ενώ χαμένοι είναι το κράτος και ο λαός».
Ο κ. Τατούλης υπέγραψε «Μνημόνιο με την ΕΥΔΑΠ, για την διαχείριση των υδάτινων πόρων της Περιφέρειας» αποκαλύπτει ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ποιος μίλησε στον Σαμαρά για τον Τατούλη και, τι του είπε;

Στην διάρκεια της 3ήμερης παραμονής του στο Ναύπλιον (Παρασκευή βράδυ, Σάββατο και Κυριακή), οι καρέκλες στην καφετέρια «Negro», κάτω από το σπίτι του Αντώνη Σαμαρά, είχαν καταληφθεί από κομματικούς φίλους,  πολιτικούς παράγοντες και δημοσιογράφους.
Τον Σαμαρά επιδίωξαν να τον συναντήσουν, εκτός των άλλων, και συνομίλησαν μαζί του, ένας Περιφερειακός Σύμβουλος από την Αργολίδα, ένα κομματικό στέλεχος που ήρθε από την Τρίπολη και ένας δημοσιογράφος με παρουσία σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Κάποιος ή κάποιοι από αυτούς μίλησαν στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για όσα γράφονται και λέγονται για τα έργα των τεχνικών εταιρειών της οικογένειας Τατούλη. Αναφέρθηκαν στις (κατά τη γνώμη τους) μεθοδεύσεις αναθέσεων έργων σε ΜΜΕ της Περιφέρειας,

Ο Σαμαράς, για τρεις ημέρες, διακοπές στο Ναύπλιον

Αντ. Σαμαράς στο Ναύπλιον
Χωρίς δημοσιότητα και με «αφανή μέτρα προστασίας», ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πέρασε ένα χαλαρωτικό τριήμερο στο Ναύπλιον.
Μαζί του η σύζυγός του, ο γυιός του και ένα ζευγάρι προσωπικών φίλων τους οποίους και φιλοξένησε.
Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ζήτησε να μην κοινολογηθεί η παραμονή του στην «δεύτερη πατρίδα του», όπως ήταν φυσικό, τα νέα μαθεύτηκαν και ένας μεγάλος αριθμός, κομματικών κυρίων παραγόντων, επιδίωξε μια «τυχαία συνάντηση μαζί του», στην ταβέρνα του «Αραπάκου» όπου έτρωγε ή στην καφετέρια “Negro”, όπου έπινε τον καφέ του.
Από τις συναντήσεις που είχε, με υπηρεσιακούς παράγοντες, την Παρασκευή το βράδυ ξεχωρίζει αυτή για τα θέματα του λιμανιού του Ναυπλίου, (συνάντηση με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σταύρο Αυγουστόπουλο και τον Λιμενάρχη Γιώργο Μαρίνο) καθώς και με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, προς τον οποίο έδωσε την διαβεβαίωση για μη μεταφορά του Διοικητικού Πρωτοδικείου στο κτήριο του Τελωνίου ή σε άλλη πόλη.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Τατούλης: «Πολιτικά συνεταιράκια ο Τσίπρας και ο Μιχαλολιάκος»


Φωτογραφία αρχείου.
Τατούλης με Μπόμπολα, στη σύράγγα Αρτεμισίου
«Ούτε το παρακράτος, ούτε η μαφία των εργολάβων των σκουπιδιών έχει θέση στην Πελοπόννησο. Ούτε ασφαλώς και οι πολιτικοί τους εκφραστές» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κορυφαίος αυτοδιοικητικός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σχολιάζοντας την επιστολή των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την διαδικασία επιλογής  αναδόχου για το έργο “Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου”, και τα όσα ελέχθησαν για το ίδιο θέμα στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στη Νεμέα.
Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υπ’ όψη του οποίου ετέθη η δήλωση του Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη μας δήλωσε:
«Απ’ ότι διαβάζω, ο κ. Τατούλης κάνει δημόσια την αυτοκριτική του. Περιμένω λοιπόν , μετά από αυτό, να προχωρήσει και στην ακύρωση ανάθεσης της χρυσοφόρου διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, στους συν-εταίρους της κατασκευαστικής της οικογένειας Τατούλη».

Η ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ

Πρακτικές συμβουλές ασφάλειας για το σπίτι

Με αυτά τα σύμβολα,
οι διαρρήκτες μαρκάρουν τα σπίτια
για να βοηθούν τους ανθρώπους του συναφιού τους
Η ασφάλεια του σπιτιού μας από τους επίδοξους διαρρήκτες απασχολεί πλέον έντονα τους περισσότερους από εμάς καθώς η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση των διαρρήξεων τα τελευταία χρόνια. Συγκεντρώσαμε λοιπόν μία σειρά από πρακτικές συμβουλές που μπορούν να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση:
1. Εάν είμαστε νέοι ένοικοι σ΄ ένα σπίτι, φροντίζουμε το συντομότερο δυνατόν (ιδανικά, πριν την οριστική εγκατάστασή μας) ν’ αλλάξουμε την κλειδαριά τόσο της πόρτας της κυρίας εισόδου όσο και οποιαδήποτε άλλη κρίνεται απαραίτητο ν’ αλλαχθεί (π.χ. αποθήκης, γκαράζ – εφόσον είναι ατομικό, κλπ).
2.  Προμηθευόμαστε τις δυνατόν καλύτερες κλειδαριές – ιδίως για την κυρία είσοδο της οικίας μας. Ερευνούμε προσεκτικά την αγορά και προσπαθούμε να βρούμε ένα προιόν ”best value for money”. Για παλιές εξώπορτες όπως οι παραδοσιακές ξύλινες, φροντίζουμε ν’ αλλάξουμε καταρχήν τον αφαλό τοποθετώντας  έναν καινούριο υψηλής ασφαλείας

Σκότωσε έγκυο σκυλίτσα με καραμπίνα

Την Πέμπτη, 22 Αυγούστου, το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλε, 20 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.500 ευρώ για θανάτωση ζώου, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, στον άντρα που στις 14 Αυγούστου πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα μια έγκυο σκυλίτσα στην Ανθούσα.
Ο φονιάς πυροβόλησε το σκυλί εν ψυχρώ την ίδια ώρα που μιλούσε στο κινητό του. Η σφαίρα διαπέρασε το θώρακα του ζώου και το τραύμα ήταν διαμπερές και η στόχευση έγινε με ακρίβεια για να είναι θανάσιμο. Το σκυλάκι σύρθηκε 100 μέτρα αιμόφυρτο και έφτασε έξω από το σπίτι των ανθρώπων που το φρόντιζαν για να ξεψυχήσει.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

3 βουλευτές ρωτάνε 4 υπουργούς για τις σχέσεις της εταιρείας ΤΕΡΝΑ με την οικογένεια Τατούλη και μιλούν για «σχέσεις που πιθανόν υποκρύπτουν σχέσεις διαπλοκής»

Τατούλης βραβεύει Μανιάτη
Δεν μασάνε τα λόγια τους οι 3 βουλευτές της Πελοποννήσου (Ζαχαριάς, Πετράκος και Κοδέλας) καθώς θέτουν ερωτήματα «με οσμή διαπλοκής» στους 4 υπουργούς (Χατζηδάκη, Μηταράκη, Μιχελάκη και Μανιάτη), σχετικά με την παρουσία τους στην φιέστα που οργάνωσε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης για να ανακοινώσει την επιλογή της «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» ως προσωρινού αναδόχου του έργου διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έργου ΣΔΙΤ, το οποίο το υπουργείο Περιβάλλοντος χρηματοδοτεί (μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου) με 100.000.000 ευρώ, περίπου.
Παραθέτουν σειρά στοιχείων που πιστοποιούν
την κατ’ εξακολούθηση ανάθεση υπεργολαβικού έργου στην κατασκευαστική εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ συμφερόντων της οικογένειας Τατούλη όπου, αντιπρόεδρος είναι η κ. Χρισταλένη  Τατούλη  του  Πέτρου  και   Πρόεδρος  ο κ. Βασίλειος  Τατούλης.

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Ληστεία στην Εθνική Ερμιόνης

Με κινηματογραφικό  τρόπο οπλισμένοι άνδρες εισέβαλαν σήμερα το πρωί, για να ληστέψουν για άλλη μια φορά την Εθνική Τράπεζα της Ερμιόνης .
Άλλα στοιχεία δεν έχουν δοθεί από την αστυνομία που συνεχίζει τους ελέγχους.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Η «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» διαψεύδει τη δημιουργία εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή των Δερβενακίων. Φήμες για επιλογή της περιοχής Στέρνα Αργολίδας

Στάθης Μπούκουρας
Αξιοποιώντας την επίσκεψη του βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή κ. Ευστάθιου Μπούκουρα στα γραφεία της εταιρείας "ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή", σήμερα το πρωί, ο υπεύθυνος της εταιρείας κ. Αγραφιώτης, διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι "ουδέποτε η εταιρεία εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη δημιουργία εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή των Δερβενακίων".
Αναμένεται, εντός της ημέρας να υπάρξει και επίσημο δελτίο Τύπου από την εταιρεία.
Ο κ. Μπούκουρας, αναφερόμενος στις εξελίξεις δήλωσε ότι "ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή παρακολουθεί από κοντά και ενημερώνεται συνεχώς για το θέμα της χωροθέτησης αλλά και γενικότερα το θέμα των σκουπιδιών".

ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΤΕΡΝΑ;

Σκότωσε αστυνομικό με χειροβομβίδα και τον έστειλαν σε ανοιχτές φυλακές

Ο 48χρονος που είχε πετάξει χειροβομβίδα σε περιπολικό, τον Ιούλιο του 1997 στην Ημαθία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας αστυνομικός και να τραυματιστεί βαριά ακόμη ένας, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Κάποιοι, θεωρώντας ότι άξιζε επιεικούς συμπεριφοράς, τον έστειλαν "για σωφρονισμό" στις ανοικτές αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου.
Ο ισοβίτης, εκεί εργαζόταν σαν βοσκός, προσέχοντας το κοπάδι στην περιοχή Αϊδίνιο της Μαγνησίας.
Την Κυριακή, ο ισοβίτης -φονιάς, αξιοποιώντας την ελευθερία κινήσεων που του είχαν δώσει, "πετάχτηκε να τακτοποιήσει κάποιες δουλειές του". Αμέσως στήθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

«Αρκτούρος»: Οι λύκοι και οι αρκούδες απέκτησαν πολιτικά φρονήματα

Αυτοδιασύρθηκαν οι ιθύνοντες της ΜΚΟ Αρκτούρος, επιλέγοντας - κατόπιν συστημικών πιέσεων - να επιστρέψουν τη δωρεά των 5.000 ευρώ που είχε καταθέσει (ως ενίσχυση) η Χρυσή Αυγή χωρίς ποτέ να διαφημίσει την δωρεά της.
Το ζήτημα έφερε στη δημοσιότητα το ΒΗΜΑ και ακολούθησαν καταδικαστικές ανακοινώσεις από διάφορους ψευτο-οικολόγους (αριστεριστές και κυβερνητικούς) με περιεχόμενο εναντίον της Χρυσής Αυγής.
Ας σημειωθεί ότι όλοι αυτοί οι "ευαίσθητοι" δεν έχουν δώσει ούτε μισό ευρώ για κάποιον κοινωφελή σκοπό.

Πέθανε ο πατέρας που πυροβόλησε την 17χρονη κόρη του

Την τελευταία του πνοή στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Τζάνειου νοσοκομείου άφησε τα ξημερώματα ο 41χρονος πατέρας που πυροβόλησε την 17χρονη κόρη του στο κέντρο του Άργους, και στη συνέχεια επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο επιχειρηματίας νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση.
Η πρωτοφανής υπόθεση εκτυλίχθηκε στις 12 Αυγούστου, όταν ο 47χρονος επιχειρηματίας πυροβόλησε στο πρόσωπο τη 17χρονη κόρη του στην Πλατεία Λαϊκής Αγοράς του Άργους και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του και αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκε σημείωμα στο σπίτι του 47χρονου το οποίο, απευθυνόταν στην εν διαστάσει σύζυγό του με υβριστικές εκφράσεις, της επέρριπτε ευθύνες για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και για το γεγονός ότι εκείνη διατηρούσε δεσμό με κοινό τους φίλο και ανέφερε ότι πήρε την απόφαση να σκοτώσει την κόρη τους για να την εκδικηθεί.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ μέσα σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Ένας ακόμη ένστολος των Ενόπλων Δυνάμεων αυτοκτόνησε. Είναι ο τρίτος σε διάστημα δύο μηνών.
Πρόκειται για ένα τριαντάχρονος επικελευστής, που βρέθηκε νεκρός μέσα στο ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο θάνατος του αποδίδεται σε αυτοκτονία χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν βρέθηκε κάποιο σημείωμα του αυτόχειρα.
Το επίσημο Δελτίο του ΓΕΝ αναφέρει σχετικά: "Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013 και περί ώρας 17:30, ο Επικελευστής Β.Π. που υπηρετεί στο Ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ, βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε χώρο του πλοίου.