Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Σε επιστολή του εξηγεί γιατί αυτοκτόνησε

Εμμανουήλ Μαρώλιας, συνταξιούχος καθηγητής
Ο 58χρονος Εμμανουήλ Μαρώλιας, συνταξιούχος καθηγητής, έδωσε τέλος στη ζωή πέφτοντας από το Κάστρο του Μολύβου την προηγούμενη Παρασκευή.
Η κηδεία του έγινε στο νεκροταφείο της Σκαμιάς.
Ο Εμμανουήλ Μαρώλιας ήταν ένας υπερήφανος άνθρωπος που αποφάσισε να δείξει,
με την πράξη του, το «ειδεχθές άλγος των κοινωνικών συνθηκών», όπως ο ίδιος αναφέρει.
Στο σημείο από όπου πήδηξε, βρέθηκε το παρακάτω ιδιόχειρο σημείωμα που αναφέρει:

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Νερό αγνώστου ποιότητας και σκουπίδια ανεξέλεγκτα

Πάρης Αγγουράκης: Ευρωβουλευτής ΚΚΕ
Ο Πάρης Αγγουράκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, επισκέφθηκε την πόλη της Τρίπολης, στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης αντιπροσωπείας του ευρωκοινοβουλίου στη Μεγαλόπολη, για δυο πολύ σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής. Το ένα έχει να κάνει με τον χώρο βιομηχανικών αποβλήτων της ΔΕΗ και τα πολλά και οξυμένα προβλήματα στην περιοχή της Ερμιονίδας.
Ο κ. Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, αναφερόμενος στα προβλήματα της Ερμιονίδας εντυπωσίασε με όσα αποκάλυψε. Από όσα μας είπε έγινε φανερό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γνώση των θεμάτων και ότι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «δεν χειρίζονται με ιδιαίτερο ζήλο τα ζητήματα».

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκινά σε 14 ημέρες ολοκληρωτική σφαγή των αδεσπότων

Πρόκειται για μια μαζική σφαγή
Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αρνήθηκε το αίτημα των 30 βουλευτών, που κατατέθηκε πριν λίγες ημέρες, προκειμένου να εξεταστεί η συνταγματικότητα του νόμου που προβλέπει την θανάτωση των αδέσποτων.
Οι 30 βουλευτές, που ανήκουν σε όλα τα κόμματα, είχαν καταθέσει έφεση κατά του προσφάτως εγκριθέντος νόμου.
Όμως, τίποτα δεν στάθηκε εμπόδιο για να ξεκινήσει ο αφανισμός των αδέσποτων.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο, απέρριψε την πρωτοβουλία των 30 ζωοφίλων βουλευτών.
«Δεν θέλουμε να δούμε δεκάδες χιλιάδες πτώματα», είχε αναφέρει κατά την διάρκεια των συζητήσεων για το φονικό νομοσχέδιο, ο βουλευτής

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Οι γυναίκες, λόγω της κρίσης, χάνουν … ακόμη και τα μαλλιά τους!

Τάκης Νικολόπουλος (renew hair)
Χρύσα Καραμπάση (sensations hair)
 
Έχει η  πρωτοφανής οικονομική κρίση, που όλοι βιώνουμε, την δυναμική να υπερκεράσει και να εξασθενήσει, την… γυναικεία ματαιοδοξία; Να βάλει «φρένο»,  στα «θέλω» και τις  απολαύσεις των γυναικών;  Να εξαναγκάσει το «ωραίο φύλο», (και μόνο κατ΄ ευφημισμόν ασθενές) να ρίξει ακόμη και τα … «φύλλα» του; 
Διαβάστε τι μας είπαν,  τρεις ιδιοκτήτες κομμωτηρίων,  που δραστηριοποιούνται στην πόλη του Ναυπλίου…

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια ζωής του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος -ΠΛΙ

Το 2014 το Πελοποννησιακό Λαογραφικό  Ίδρυμα κλείνει τα 40 του χρόνια. Μέσα σ’ αυτά τα χρόνια, παρά το γεγονός ότι το 1981 τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο του Μουσείου της Χρονιάς (EMYA), πέρασε απίστευτες περιπέτειες, κατά κύριο λόγο εξ αιτίας οικονομικών προβλημάτων. Ως αντίδοτο αποφασίσθηκε τα 40 του χρόνια να εορτασθούν όσο γίνεται πιο λαμπρά και σε ευρεία κλίμακα.
Oι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου μέσα στο χώρο του Μουσείου στο Ναύπλιο, όπου παρουσιάστηκαν τα εκθέματα και τα μελλοντικά του σχέδια και εκθέσεις που θα γίνουν, στο ΠΛΙ αλλά και σε άλλα μέρη. 
Στην εναρκτήρια αυτή εκδήλωση συμπλήρωσης των 40 χρόνων από την ίδρυση του Μουσείου, ήταν παρούσα η ιδρύτριά του Ιωάννα Παπαντωνίου. Παρευρέθηκε και μίλησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός, ο οποίος και ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου. Παρευρέθηκε επίσης και ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος που δεν παρέλειψε να τονίσει την σημαντική διεθνή προσφορά της πολυβραβευμένης Ιωάννας Παπαντωνίου και του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, ιδιαίτερα προς την πόλη του Ναυπλίου.

Η Μάνη τιμά τον Χαρίλαο Βασιλάκο

Χαρίλαος Βασιλάκος
Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ανατολικής Μάνης και το Ν.Π. Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού», διοργανώνουν αγώνα δρόμου απόστασης 26 χλμ. προς τιμή του Χαρίλαου Βασιλάκου, του 1ου μαραθωνοδρόμου νικητή στην παγκόσμια ιστορία τους αθλήματος και 2ου Ολυμπιονίκη στον Μαραθώνιο στους 1ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896.
H εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί από την Πλατεία Αθανάτων στην  Αρεόπολη στις 09:30 το πρωί ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο Γύθειο στην Πλατεία Δημαρχείου.
Όσον αφορά την τεχνική διεύθυνση του αγώνα θα υπάρχει εκτός των άλλων,  ηλεκτρονική χρονομέτρηση, άμεση ανάρτηση νικητών, σταθμοί τροφοδοσίας κάθε 3 χλμ., εφοδιασμός με ισοτονικά κ.λπ.

Ο Ραφαήλ Μπαρού έφερε τον Σάββα Ρομπόλη στο Ναύπλιον

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίας -Ερμιονίδας
Ραφαήλ Μπαρού με τον καθηγητή Σάββα Ρομπόλη
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίου- Ερμιονίδος πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, παρουσία δεκάδων συνδικαλιστικών (και όχι μόνον) στην ανακαινισμένη αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου με θέμα, με ομιλητή τον Επιστημονικό Σύμβουλο του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστημίου κ. Σάββα Ρομπόλη.
Το θέμα της ομιλίας ήταν «Η Ελληνική Οικονομία και η απασχόληση 2013».

ΤΡΙΠΟΛΗ: Τα ταξί κάνουν εκπτώσεις στις χρεώσεις

Στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου υπάρχουν δύο Συνεταιρισμοί Ταξί που, λόγω της κρίσης αντιπαλεύουν για την εξασφάλιση του μεγαλύτερου μεριδίου στις μεταφορές πελατών.

Ο συνεταιρισμός «Άγιος Χριστόφορος»,
προχώρησε σε μια καινοτομία που όπως ελπίζει η διοίκησή του θα του επιτρέψει να διατηρήσει το περσινό ύψος μεταφορικού έργου.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Γιώργος Γιαλής, πρόεδρος του συνεταιρισμού των ραδιοταξί Τρίπολης «Αγ. Χριστόφορος», παραχώρησε συνέντευξη όπου μίλησε για την οικονομική κρίση και την επίδρασή της στο επάγγελμα των ταξτζίδων και για τις προσφορές που έχουν αποφασίσει για να μπορέσουν να συνεισφέρουν στην δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συμπολίτες τους.

Η καινοτόμος ιδέα έγκειται στην προσφορά εκπτωτικών
κουπονιών που καθιστούν το κόστος μεταφοράς πολύ πιο οικονομικό.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αγ. Νικόλαος ο εν Βουνένοις στις Λάκκες

Στις 20 Αυγούστου 2013 ετελέσθη η πρώτη θεία λειτουργία  (θυρανοίξια) στο νεόδμητο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις και της Αγίας Μαρίνας στην περιοχή Λάκκες Ερμιονίδος.
Το κλίμα ήταν εορταστικό και πανηγυρικό και μέσα σε αυτή τη λαμπρότητα αλλά και την κατάνυξη συγχρόνως παρακολουθήσαμε τη θεία Λειτουργία γνωρίζοντας τους κόπους και την ιδιαίτερη προσπάθεια και φροντίδα που κατέβαλλε εκ βάθους ψυχής και καρδίας η ιδιοκτήτρια του Ναού κα. Μαρίνα Στυλιανοπούλου που εδώ και τριάντα τρία χρόνια (33) ζει μόνιμα στον τόπο μας.
Η αθρόα προσέλευση του κόσμου που ξεπέρασαν τους τριακοσίους (300) ήταν

Στέφανος Γ. Μίλλερ: Έκκληση στην Πολιτεία για το Μουσείο της Νεμέας

Ήρθε στην Ελλάδα από την αμερικανική ήπειρο. Φτασμένος κοινωνικά και επαγγελματικά, με πίστη και όνειρο πως «δεν είναι μύθος τα όσα γράφονται για τη Νεμέα» και πως «ο ίδιος θα μπορέσει να το αποδείξει».
Στέφανος Μίλλερ: Πιο Έλληνας από κάποιους μνημονιακούς
Ο καθηγητής Στέφεν Μίλλερ, που λίγα χρόνια αργότερα έλαβε την Ελληνική Υπηκοότητα, χωρίς να υπολογίσει κόπους και έξοδα, έχοντας να αντιπαλέψει και την γραφειοκρατία του Ελληνικού κράτους, τα κατάφερε.
Μας έκανε, ξένος αυτός, υπερήφανους για την ιστορία μας. Αποκάλυψε τα μνημεία ντοκουμέντα του ιστορικού μας παρελθόντος, αναβίωσε τους αγώνες των Νέμεων και έφερε χιλιάδες επισκέπτες – προσκυνητές να θαυμάσουν την εποχή που, ψηφίδα προς ψηφίδα, σχηματιζόταν η παρακαταθήκη της (μετέπειτα) πολιτισμένης ανθρωπότητας.
Σήμερα όλα αυτά κινδυνεύουν να σκεπασθούν και πάλι από τη λήθη. Και αυτό γιατί, οι άκριτες οριζόντιες περικοπές, οδηγούν σε κλείσιμο το Μοναδικό Μουσείο της Νεμέας.
«Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέπτη και θα συνειδητοποιώ πόσο ανόητος και αιθεροβάμων ήμουν. Θα έχω πετάξει στα αζήτητα όλη μου τη ζωή»,  γράφει στην ανοικτή επιστολή του, που έδωσε στην δημοσιότητα ο Στέφανος Μίλλερ, ζητώντας από την κυβέρνηση να δώσει λύση.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΛΛΕΡ

Σταματήστε τον πόλεμο κατά της Κοινωνίας

Εκτός από το διαφημιζόμενο αλλά αμφισβητούμενο πρωτογενές πλεόνασμα στην οικονομία, υπάρχει και ένα άλλο πλεόνασμα που δεν αμφισβητείται από κανένα και το οποίο φέρνει καταστρεπτικές συνέπειες στην κοινωνία.
Υπάρχει το πλεόνασμα των υπερβολικών εισπρακτικών απαιτήσεων από ευρύτατα τμήματα της κοινωνίας, που όμως αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Υποχρεώσεις που γίνονται συνεχώς επαχθέστερες, με καθημερινή σχεδόν ψήφιση νέων νόμων και επιβολή νέων φόρων, τα έσοδα των οποίων χρησιμοποιούνται για να πληρώνονται τα χρέη που δημιούργησε το φαύλο κομματικό κράτος και συνεχίζει να συντηρεί το εξ ίσου σπάταλο και αναποτελεσματικό μνημονιακό κράτος.
Αυτό το πλεόνασμα δρακόντειων νόμων κατά της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, μεγάλο μέρος των οποίων δημιουργείται από τις συνεχείς αυξήσεις των απαιτήσεων και όχι από δόλο, έχει οδηγήσει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας σε αδιέξοδο. Ένα αδιέξοδο τόσο σκληρό που έχει επιφέρει 4.000 νεκρούς και μείωση κατά 2 χρόνια του προσδόκιμου όρου ζωής.
Γι’ αυτό και πολύ εύστοχα ο τομεάρχης οικονομίας της «Δράσης», Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, δήλωσε: «Σταματήστε τον πόλεμο κατά της κοινωνίας, τώρα».
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΔΡΑΣΗΣ»

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: "Δεν θα παραστούμε στην Έκθεση "Κορινθία 2013"

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Ευστάθιος Μπούκουρας
Σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν ο Βουλευτής Κορινθίας Ευστάθιος Μπούκουρας και η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορίνθου, αναφέρεται η απόφαση του Λαϊκού Συνδέσμου "Χρυσή Αυγή" να μην παρευρεθούν στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης "Κορινθία 2013".

Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ
" Ύστερα από τις δηλώσεις που αφορούν τα δυσάρεστα γεγονότα των τελευταίων ημερών, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει σε μια προκλητική δήλωση σε τοπικό επίπεδο. Ζητάνε οι κύριοι του συνασπισμού των κομμάτων της -  έσω και έξω – κοινοβουλευτικής αριστεράς, να αποκλεισθούν οι εκπρόσωποι του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή από την έκθεση «Κορινθία 2013». Γίνεται απολύτως κατανοητό πλέον ότι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν βάση σχεδίου αποδεικνύοντας τον απόλυτα συστημικό τους χαρακτήρα.
Η Νομαρχιακή επιτροπή Κορινθίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και ο βουλευτής Κορινθίας κ. Ευστάθιος Μπούκουρας, ακολουθώντας την γραμμή του κόμματος,

Η αποχώρηση της ψυχής την ώρα του θανάτου. Τι δείχνει η φωτογραφία Ρώσου επιστήμονα

Πριν και Μετά
Η στιγμή της αστρικής απενσάρκωσης, κατά την οποία το πνεύμα αποσπάται από το φυσικό σώμα, συνελήφθη από τον Ρώσο επιστήμονα Konstantin Korotkov, ο οποίος φωτογράφησε την ακριβή στιγμή του θανάτου ενός ανθρώπου με βιοηλεκτρογραφική κάμερα.
Η ληφθείσα εικόνα, χρησιμοποιώντας την μέθοδο gas discharge visualization, μια δηλαδή προηγμένη τεχνική της φωτογράφησης τύπου Κirlian, απεικονίζει με μπλε χρώμα την ζωτική ενέργεια του ατόμου να εγκαταλείπει σταδιακά το σώμα.
Σύμφωνα με τον Korotkov, ο ομφαλός και το κεφάλι είναι τα μέρη από τα οποία αποσπάται πρώτα η δύναμη αυτή (η οποία αποτελεί την ψυχή), ενώ η βουβωνική χώρα και η καρδιά είναι οι τελευταίες περιοχές όπου το σώμα συνδέεται με το πνεύμα πριν αυτό περάσει στην φαντασμαγορία του απείρου.
Σε μερικές περιπτώσεις, σύμφωνα με τον Korotkov, σημειώθηκε πως οι ανθρώπινες «ψυχές» που υπέστησαν κάποιου είδους βίαιο ή απροσδόκητο θάνατο εκδηλώνουν, συνήθως, μια κατάσταση σύγχυσης όσον αφορά τη διαχείριση της ενέργειάς τους και επιστρέφουν στο φυσικό σώμα μέρες μετά τον θάνατο.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 7+1 σχόλια 24-9-2013

…Και άντε, να μπει μπροστά ένα αμόλυντο και άσπιλο,  νεανικό σχήμα,  για να αναλάβει την Δημαρχία …Τον  ρόλο του «Μπαμπαστρούμφ»  όμως,  ποιος θα τον παίξει; Γιατί το μόνο σίγουρο είναι,  ότι και  ο «Δρακουμέλ», στην Ερμιονίδα κατοικοεδρεύει…

Κονομάνε τα συνεργεία αυτοκινήτων, σε Κρανίδι και Ερμιόνη, καθώς δεν έχει μείνει ψαλίδι για ψαλίδι και ανάρτηση για ανάρτηση, στα οχήματα πολλών ανυποψίαστων οδηγών …Λαμπάδα θα πρέπει να ανάψουν, οι γκαραζιέρηδες, στο πρόγραμμα  (νοερής) επούλωσης λακκουβών του Δήμου…

Κρανίδι: Χωρίς μόνιμη καθαρίστρια, το 1ο Δημοτικό σχολείο

1ο Δημοτικό Κρανιδίου.
6 τάξεις και 180 παιδάκια χωρίς καθαρίστρια
Mε ελλείψεις προσωπικού, στον τομέα της καθαριότητας, άνοιξε τις πύλες του, στους μικρούς μαθητές, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου, πριν από μερικές ημέρες.
Ό πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Δημήτρης Πουλής, δήλωσε χαρακτηριστικά, στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου»: «Η σχολική χρονιά, ξεκίνησε χωρίς καθαρίστρια…  Από όσα γνωρίζω, ο Δήμος πλέον,  δεν πληρώνει  για αυτή την θέση…  Αυτή την στιγμή,  υπάρχει μια κυρία περιστασιακά, την οποία πληρώνει το σχολείο, για να επιμεληθεί τα βασικά στην καθαριότητα, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, όπως στις τουαλέτες…

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ: Οι εξέδρες εξαφανίσθηκαν και η θέα στην λίμνη… αποκαταστάθηκε

Τότε που το γήπεδο είχε εξέδρες
και ...δεν είχε θέα στη λίμνη.
Τώρα που το γήπεδο έχει θέα στη λίμνη
και ...δεν έχει εξέδρες.
Έκπληκτοι έμειναν, κάτοικοι και περαστικοί, όταν  διαπίστωσαν, ότι οι εξέδρες των θεατών στο γήπεδο του Πορτοχελιακού, κυριολεκτικά  …εξαφανίστηκαν, το πρωί του περασμένου Σαββάτου…
Τα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν, εξ’ αιτίας αυτού του ασυνήθιστου περιστατικού, ήταν για τους περισσότερους ανάμεικτα, καθώς  από την μια, αποκαταστάθηκε η …θέα προς την λίμνη από την μεριά του γηπέδου όπου και πριν από λίγο καιρό, δέσποζαν οι εξέδρες,  χωρητικότητας χιλίων θέσεων, αλλά από την άλλη, η απόφαση του ιδιοκτήτη -κατασκευαστή, να έρθει να τις ξηλώσει και να τις πάρει,

ΤΡΙΠΟΛΗ: Αυξήθηκαν οι καφετέριες, μειώθηκαν οι τιμές … και οι πελάτες

Έρευνα: Κώστας Πρώιμος

Επισκεφθήκαμε την Τρίπολη, για μια δημοσιογραφική  έρευνα,  σχετικά με την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί,  στον χώρο των «cafe» της Αρκαδικής Πρωτεύουσας. Επιλέξαμε τυχαία, τρία μαγαζιά, που αποτελούν γνωστά στέκια του καφέ και συνομιλήσαμε μ ε τους ιδιοκτήτες τους.
Διαβάστε τι μας είπαν.

Στο καφέ «VIVO» συνομιλήσαμε και με  τους δύο ιδιοκτήτες του, Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο και Παρασκευά Μάνδρο.
«Στα καφέ της Τρίπολης, τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, συγκριτικά με τους υπόλοιπους κλάδους» μας είπαν. «Ο κόσμος της Τρίπολης, παραδοσιακά πίνει καφέ. Προσπαθούμε στο μαγαζί μας, να σταθούμε  στο ύψος μας, ως επαγγελματίες. Ξεκινάμε από αυτό που εμείς αξιολογούμε ως σωστό προϊόν και εν προκειμένω, εστιάζουμε πολύ στην σωστή παρασκευή του καφέ, κάτι που για να πετύχει, είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Δεν είναι τυχαίο όμως, που ο κόσμος αναγνωρίζει ότι το «VIVO»,  φτιάχνει τον καλύτερο καφέ. Απεναντίας δεν δίνουμε βάση στα νυχτερινά δρώμενα… Είμαστε γνωστοί για την ποιότητα του καφέ μας και για τα γλυκά μας. Δεν αγγίζουμε τον τομέα της νύχτας, με dj και όλα τα απαραίτητα.  Δεν χρειάζεται να το «τραβάμε» το ωράριο του μαγαζιού, με έξτρα δραστηριότητες…  Το κακό για τους περισσότερους, κατ’ εξοχήν επαγγελματίες της καφεστίασης, είναι το φαινόμενο που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, με την δυσανάλογη αύξηση των καταστημάτων, σε σχέση με την δυναμική της πελατείας της Τρίπολης. Να το πούμε  λαϊκά και απλά:  Όταν και η «κουτσή Μαρία», ανοίγει πλέον καφετέρια η πιάτσα αρχίζει να χαλάει… Ο ένας έβαζε πλακάκια στην οικοδομή και άνοιξε καφετέρια…. Ο άλλος ήταν ηλεκτρολόγος τον χτύπησε η αναδουλειά και άνοιξε καφετέριαΤο τελικό αποτέλεσμα, είναι και θα είναι αρνητικό για όλους μας,  γιατί απλούστατα η «πίτα» μοιράζεται τόσο πολύ, που στο τέλος, θα μείνουμε όλοι με το… ταψί και τα ψίχουλα! Από τη άλλη βέβαια, ο ήλιος βγαίνει για όλους και το επάγγελμα είναι ελεύθερο. Όμως  μέχρι πριν δύο χρόνια, ήμασταν γύρω στα εικοσιπέντε μαγαζιά και σήμερα που μιλάμε, αυτός αριθμός έχει μεγαλώσει, κατά πολύ! Επιπλέον όταν κάποιος, δραστηριοποιείται και επενδύει στο χώρο των «καφέ», αλλά δεν ξέρει ή δεν το ψάχνει για να φτιάξει καλό προϊόν, τότε η μπάλα «παίρνει» και τους σωστούς  επαγγελματίες. Ο κόσμος πλέον, δεν κοροϊδεύεται! Απαιτεί και καλά κάνει, τα δύο ή τρία ευρώ που θα δώσει στον καφέ, να τα «απολαύσει!»

Το σχέδιο Σαμαρά για τον Ανάβαλο, που έσωσε το έργο

Ενημέρωση Πελοποννήσου: Το σχέδιο Σαμαρά
Οι αποφάσεις για την «έξοδο από το αδιέξοδο» της σταματημένης εργολαβίας κατασκευής των διωρύγων μεταφοράς νερού από τον Ανάβαλο, για άρδευση των αγροτικών καλλιεργειών στο Κουτσοπόδι και στην Μιδέα, έχουν ληφθεί. Όμως, η αντιπεριφέρεια Αργολίδας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου τις κρατάνε σαν επτασφράγιστο μυστικό και ετοιμάζουν «φιέστα έναρξης εργασιών», για να προβάλουν τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο, που επιδιώκουν να καρπωθούν εκλογικά την επίλυση του προβλήματος.
Θυμίζουμε ότι, η σταματημένη εργολαβία (η προθεσμία εκτέλεσης λήγει στο τέλος του 2013 και έχει κατασκευασθεί μόλις το 10% του έργου), για την οποία ο τ. νομάρχης και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος, Βασίλης Σωτηρόπουλος, λέει ότι οι ευθύνες βαραίνουν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και ειδικότερα τον Τάσο Χειβιδόπουλο, οδήγησε σε σοβαρές κινητοποιήσεις των αγροτών που έβλεπαν τα κτήματά τους και την παραγωγή τους να καταστρέφονται λόγω αδυναμίας άρδευσης,
Η παρέμβαση Σαμαρά που πληροφορήθηκε την καταστρεπτική εξέλιξη της εργολαβίας, ανέστρεψε την πορεία. Με εντολή του Πρωθυπουργού,

Συμφωνείτε με όσα γράφει ΑΥΤΟΣ ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού;

"Κρατούμενος, πλέον, στις φυλακές Κορυδαλλού, έχω την ανάγκη να πω δυο κουβέντες, για να διατρανώσω την εξής μία αλήθεια μου. Σε αυτόν τον κόσμο όπου κανονικά και νόμιμα θεωρούνται:
- Η καταλήστευση του πλούτου από μια χούφτα λαμόγια ολιγάρχες.
- Η εξαπάτηση από μια δράκα απατεώνων της πεντάρας, που δυστυχώς η πλειοψηφία αυτής της κοινωνίας «διορίζει» στη Βουλή.
- Η συκοφάντηση όσων δεν έχουν τη δυνατότητα μέσα από κανάλια κι εφημερίδες να προστατεύσουν τον εαυτό τους.
- Η κτηνωδία της αστυνομίας για την εξυπηρέτηση των παραπάνω
Ας γνωρίζουν όλοι, ότι αυτό που δεν θα κατορθώσουν να συλλάβουν και να φυλακίσουν ποτέ, είναι οι ανθρώπινες συντροφικές σχέσεις, η ομορφιά της αλληλεγγύης, ο άσβεστος πόθος για μια αδέσμευτη ζωή. Είναι αυτά για τα οποία άλλωστε αξίζει να ζει κανείς.
Αν προχωρήσετε θα μάθετε ποιός είναι ο συντάκτης της επιστολής.

"Τζιχάντ sex", από εθελόντριες, σε ισλαμιστές που μάχονται τον Άσσαντ

Εθελόντριες προσφέρουν sex ...για ιερό σκοπό
«Τυνήσιες έχουν πάει στη Συρία για σεξουαλικές συνευρέσεις με 20-30-40 μαχητές", είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Τυνησίας, Λόφτι μπιν Τζέντα σε ομιλία του προς τα μέλη της Εθνικής Συνταγματικής Συνέλευσης όπου αναφέρθηκε στα προβλήματα των Τυνήσιων γυναικών που είχαν πάει για να κάνουν σεξ με τους Τζιχαντιστές (τζιχάντ σεξ).
Μετά τη σεξουαλική επαφή με αυτούς, που γίνεται στο όνομα ενός Τζιχάντ (ιερού)  Σκοπού, επιστρέφουν πάλι στην Τυνησία φέρνοντας μαζί τους τους καρπούς αυτών των τζιχάν συνευρέσεων.

Ο υπουργός- του οποίου η ομιλία μεταδόθηκε ζωντανά- προέβαλε ένα ρητορικό ερώτημα:
«Ποιος θα έχει τη φροντίδα των παιδιών του ‘Σεξ τζιχάντ’;

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Πατέρας έκλεψε μαρκαδόρους για να πάει σχολείο το παιδί του. Αφέθηκε ελεύθερος από τον Εισαγγελέα

Είναι οικογενειάρχης.  Μέχρι πριν από δύο χρόνια είχε τη δική του επιχείρηση που αναγκάστηκε να την κλείσει και από τότε ζει με σοβαρά οικονομικά προβλήματα ψάχνοντας για δουλειά, που όμως δεν βρίσκει.
Συνελήφθη πριν λίγες ημέρες από αστυνομικούς, που ειδοποιήθηκαν από τους υπαλλήλους ενός πολυκαταστήματος, για κλοπή ενός κουτιού με μαρκαδόρους αξίας μόλις 18 ευρώ.
Ξέσπασε σε λυγμούς όταν είδε μπροστά του, τους αστυνομικούς που τα έχασαν όταν τον είδαν να ξεσπάει σε λυγμούς και να τους λέει ότι αναγκάστηκε να γίνει κλέφτης επειδή το παιδί του χρειαζόταν τους μαρκαδόρους για το σχολείο του!
Ο υπεύθυνος του πολυκαταστήματος επέμεινε και ο 46χρονος "Γιάννης Αγιάννης" οδηγήθηκε με χειροπέδες στον εισαγγελέα.

Αυτοκτόνησε 58χρονος φύλακας αρχαιοτήτων μόλις έμαθε την απόλυσή του

Βγήκαν προφητικά τα λόγια των αρχαιολόγων
της Αργολίδας που απέργησαν λέγοντας ότι
με την διαθεσιμότητα «κόβουν τα χέρια
και βγάζουν τα μάτια των αρχαιολόγων».
Ήταν 58 ετών και μέτραγε μέρα με την ημέρα τον χρόνο που κυλούσε για να προλάβει, μετά από τρία χρόνια, να βγει στην σύνταξη. Έβλεπε και καταλάβαινε πως αν έχανε τη δουλειά του, θα έμενε άνεργος λόγω ηλικίας και προσόντων. Ούτε σύνταξη θα έβγαζε και σε ένα χρόνο δεν θα είχε ούτε περίθαλψη. Οι υποχρεώσεις που πάλευε να αντιμετωπίσει, "τον είχαν ήδη καβαλήσει".   
Μόλις έμαθε ότι συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των απολυομένων, ο 58χρονος φύλακας αρχαιοτήτων, έβαλε τέρμα στη ζωή του πηδώντας στο κενό από το κάστρο που πρόσεχε, φρόντιζε και φύλαγε τόσα χρόνια.
Λίγο πριν πηδήξει στο κενό άφησε σημείωμα, όπου εξηγούσε τους λόγους της πράξης του. Σύμφωνα με πληροφορίες έγραψε ότι

Αναρχικοί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και απελευθέρωσαν 6 λαθρομετανάστες!!!

Όργανο του παρακράτους κτυπά πεσμένο όργανο του κράτους
Επίθεση σε αστυνομικούς σημειώθηκε πριν λίγο στην οδό Χέϋδεν στο κέντρο της Αθήνας με στόχο την απελευθέρωση 6 λαθρομεταναστών.
Oμάδα αναρχικών με λοστούς και αλυσίδες επιτέθηκε στους αστυνομικούς που έκαναν πεζή περιπολία και που μόλις είχε συλλάβει 6 λαθρομετανάστες, τους οποίους και κρατούσαν μέχρι να προσαχθούν στο αστυνομικό τμήμα.
Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν οι αριστεροί αντιεξουσιαστές υπερηφανευόμενοι για το κατόρθωμά τους, ανάρτησαν την είδηση στη γνωστή καθοδηγητική σελίδα του αντιεξουσιαστικού αριστερού χώρου indymedia.
Η ανάρτηση έγραφε:

ΑΡΓΟΣ: Ξύπνησε η 17χρονη που πυροβολήθηκε από τον πατέρα της

Η θετική σκέψη όλων, δίπλα στην 17χρονη Ασπασία
Τα πρώτα χαμόγελα εμφανίστηκαν στο πρόσωπο της μητέρας της Ασπασίας που πυροβολήθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα στην κεντρική πλατεία του Άργους καθώς η 17χρονη μισάνοιξε τα μάτια της και αντέδρασε στο χάδι της μαμάς της.Η 17χρονη δίνει τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του ΚΑΤ από τις 12 Αυγούστου οπότε και έγινε το τραγικό περιστατικό που πάγωσε την Ελλάδα όταν ο πατέρας της την πυροβόλησε και εν συνεχεία αυτοκτόνησε.
Η Ασπασία εξακολουθεί να υποστηρίζεται μηχανικά, αν και κάθε μέρα οι γιατροί της αφαιρούν για λίγο

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Βρετανίδα πήγε για διακοπές στην Κρήτη αλλά ...ξέχασε να κλείσει το γκάζι πριν φύγει από το σπίτι της

«Κυρία Ράιτ μας συγχωρείτε για την ενόχληση αλλά το σπίτι σας τινάχτηκε στον αέρα». Με αυτό το τηλεφώνημα από την Αστυνομία της Ουαλίας, η 49χρονη λέκτορας φωτογραφίας στο πανεπιστήμιο St. David πληροφoρήθηκε, στην Κρήτη όπου έκανε διακοπές, ότι το σπίτι της έγινε θρύψαλα!
Η Μισέλ Ράιτ, που βρισκόταν στην Ελλάδα για ολιγοήμερες διακοπές μαζί με την κόρη της, είχε ξεχάσει το γκάζι ανοικτό. Και έτσι, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στην ήσυχη κατά τα άλλα γειτονιά του Κάρντιγκανσαιρ στη νότια Ουαλία, ακούστηκε μια εκκωφαντική έκρηξη και όλοι πετάχτηκαν έντρομοι έξω. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν κανένας μέσα. Η ίδια βέβαια έπαθε ισχυρό σοκ όταν έμαθε τα νέα στην Ελλάδα που βρισκόταν. Έγραψε και στη σελίδα της στο Facebook ότι «απ’ ότι φαίνεται, το σπίτι μου τινάχτηκε στον αέρα και είμαι πλέον άστεγη! Σοβαρολογώ…».

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ομιλία του Σάββα Ρομπόλη στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίου- Ερμιονίδος σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει στις 23 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνελεύσεων του Κέντρου με θέμα:

« Η  Ελληνική Οικονομία και η απασχόληση 2013».

Ομιλητής θα είναι ο Επιστημονικός Σύμβουλος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ καθηγητής του ΠΑΝΤΕΙΟΥ Πανεπιστημίου κ. Σάββας Ρομπόλης.

Να θυμίσουμε ότι, το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου,

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Ξεκίνησε και η Οργάνωση της Ξάνθης

Μάνος Κώνστας: Γ.Γ. Εθνικού Μετώπου
Μπορεί να στερείται τις ενισχύσεις των κρατικών κονδυλίων που απολαμβάνουν τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά οι Εθνικιστές του Εθνικού Μετώπου, καταφέρνουν και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης με προσωπικές θυσίες και στερήσεις  να πραγματοποιούν, σταθερά, ανοδικά βήματα χωρίς.. «κορδέλες» και τυμπανοκρουσίες.
Μετά την επιτυχή παρουσία του Εθνικού Μετώπου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τις εκεί εκδηλώσεις, ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου, Εμμανουήλ Κώνστας συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών του Κινήματος πραγματοποιήσε μικρή περιοδεία στην περιοχή της Θράκης, ξεκινώντας από την Αλεξανδρούπολη.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

7 Ευρωπαϊκοί κολοσσοί λάδωναν φαρμακοβιομηχανίες για να μη παρασκευάζουν φτηνά - ανταγωνιστικά φάρμακα

Την ίδια στιγμή που οι λογιστές της τρόϊκα με τις εντολές τους μειώνουν τις παροχές υγείας στους Έλληνες, πετυχαίνοντας την μείωση του προσδόκιμου ζωής στην χώρα μας κατά 2 χρόνια, οι κυβερνήσεις τους αφήναν ανεξέλεγκτες τις φαρμακοβιομηχανίες τους να μας πωλούν πανάκριβα φάρμακα. Ακόμη δε, χειρότερα, να λαδώνουν και να δωροδοκούν μικρές περιφερειακές φαρμακοβιομηχανίες, προκειμένου να καθυστερήσουν την παραγωγή φτηνών και αξιόπιστων γενοσήμων. Έτσι, κερδίζουν κολοσιαία ποσά εις βάρος του προϋπολογισμού και της υγείας των Ελλήνων.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπ’ όψη της οποίας τέθηκαν σχετικές καταγγελίες επελήφθη, επιβεβαίωσε το αληθές των καταγγελιών και επέβαλε πρόστιμα 146.000.000 ευρώ σε 7 γνωστούς Ευρωπαϊκούς κολοσσούς της φαρκακοβιομηχανίας.
Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοακίν Αλμούνια, καταδίκασε την πρακτική πληρωμών για καθυστέρηση της κυκλοφορίας γενόσημων φαρμάκων, που εφαρμόζουν οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αλμούνια, απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή Ιωάννη Τσουκαλά σχετικά με την τήρηση των κανόνων υγιούς ανταγωνισμού και διαφανούς λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς στον τομέα των φαρμάκων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επίγνωση της πρακτικής αυτής

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: «κόβουν τα χέρια και βγάζουν τα μάτια των αρχαιολόγων»

Όταν "οι φύλακες της ιστορίας μας" βγαίνουν στα κεραμίδια
τότε σίγουρα "κάτι σάπιο υπάρχει στην κυβέρνηση"
Οι εργαζόμενοι στη αρχαιολογική υπηρεσία Αργολίδος πραγματοποίησαν στάση εργασίας, σε ένδειξη συμπαράστασης στους 40 και πλέον εργατοτεχνίτες και σχεδιαστές που θα δουν το χαρτί της εφεδρείας τις επόμενες μέρες.
Σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν:
"Η ανθρωποφάγα μανία της τρόϊκα χτύπησε την πόρτα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υπαλλήλων που θα χάσουν τη δουλειά τους, αφήνοντας πίσω τους ένα τεράστιο κενό στον τομέα της Προστασίας και της Ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Παν. Βαλασσόπουλος: «Το Λιγνιτόσημο δεν είναι δια πάσα νόσων …»

Παν. Βαλασόπουλος
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Παν. Βαλασόπουλος, από κοινού με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Αγγελή Αγγελόπουλο, σε αίτημα που υπέβαλλαν προς την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ζητούν την ορθή χρήση των πόρων του Λιγνιτόσιμου, και όχι την κατάτμηση και διασπάθιση που προτείνεται.
Δηλώνουν και αποκαλύπτουν ότι:
"Κατά την δεκαετία που ο πόρος αυτός υφίσταται «έπεσαν» στο Λεκανοπέδιο 46.000.000 ευρώ. Θα έπρεπε να έχουν αλλάξει την εικόνα του, όμως δόθηκαν όλα, τουλάχιστον σε μια λογική κατακερματισμού η οποία συνεχίζεται και σήμερα".
Αναλυτικά το αίτημα που υπεβλήθη έχει ως εξής…

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Ανιστόρητος και κομματικά εμπαθής ο κ. Κεδίκογλου

Αναφερόμενος στο μνημόσυνο των 2.000 δολοφονημένων πατριωτών (οι 900 περίπου ήσαν άμαχοι, παιδιά, γυναίκες και γέροντες) από τους κομμουνιστές του Βελουχιώτη και του Μπελογιάννη  ο υφυπουργός κ. Κεδίκογλου μιλώντας στον στον ΑΝΤ1 είπε: «Θέλω να υπογραμμίσω ότι οι Χρυσαυγίτες μπήκαν σαν τους Γερμανούς στον Μελιγαλά».Σωστή και πληρωμένη η απάντηση της Χρυσής Αυγής: "Ο αδαής Κεδίκογλου να μην ομιλεί περί γερμανών, διότι ο ίδιος και η ξεπουλημένη κυβέρνηση Σαμαρά είναι συνεργάτες των γερμανών τοκογλύφων, δοσίλογοι και υπηρέτες των συμφερόντων της Μέρκελ και του Σόϊμπλε. Για την ιστορία υπενθυμίζουμε στους ανιστόρητους νεοδημοκράτες ότι στον Μελιγαλά το 1944 μπήκαν οι κομμουνιστές,

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών και το Εθνικό Μέτωπο τίμησαν τους νεκρούς πατριώτες του Αχλαδοκάμπου

Ο Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου Αργολίδας
Ι. Γιαννόπουλος την ώρα της κατάθεσης
Στις 18 Σεπτεμβρίου 1944, δυνάμεις του ΕΛΑΣ που προωθούντο προς την Αθήνα, έζωσαν το χωριό του Αχλαδοκάμπου, στα σύνορα Αργολίδας - Αρκαδίας. Ήταν μια ισχυρή δύναμη, η 6η Μεραρχία του ΕΛΑΣ, που ήθελε να πατήσει έναν από τους τελευταίους θύλακες πατριωτών, στον καθημαγμένο και ματωμένο από το λεπίδι των συμμοριτών Μωριά.
Μετά από σκληρή μάχη, οι πολλαπλά υπέρτεροι σε αριθμό και δύναμη πυρός επιτιθέμενοι πάτησαν το χωριό και επιδόθηκαν σε σφαγή, που άφησε πίσω της 65 νεκρούς.
Αυτή τη ματωμένη επέτειο και τη μνήμη των αθώων Αχλαδοκαμπιτών πατριωτών τίμησε, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, μόνο το Εθνικό Μέτωπο Αργολίδας, στο Μνημόσυνο που τέλεσε η επιτροπή συγγενών των θυμάτων στο χωριό την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013.
Στο μνημείο των αδικοσκοτωμένων κατέθεσαν στεφάνι

ΠΑΝ. ΜΑΚΡΗΣ (Πρόεδρος ΟΕΒΕ Αργολίδας): "Με την ψήφο Μανιάτη και Ανδριανού βρεθήκαμε από νοικοκυραίοι να οδεύουμε στην καταστροφή"

ΟΕΒΕ Αργολίδας: Διαδήλωση κατά των μέτρων
«Ο Γιάννης Μανιάτης έχει ψηφίσει και τα τρία μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους  και μας είπε ότι το έκανε δήθεν για να μειωθεί η ανεργία, ανεργία η οποία έχει φθάσει σε πρωτοφανή επίπεδα» καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Αργολίδας, Παναγιώτης Μακρής, και τονίζει πως «με τις πολιτικές που ακολούθησαν και ψήφισαν βρεθήκαμε από νοικοκυραίοι να οδεύουμε στην καταστροφή».
Οι δηλώσεις του Τάκη Μακρή έγιναν με αφορμή την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία δημαρχείου, στο Ναύπλιον, και την εν συνεχεία πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Αργολίδας, σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Watch the MVP

«Watch the MVP» είναι ο τίτλος της κοινής προσπάθειας που κάνουν, ο Αστέρας Τρίπολης με έναν εκ των χορηγών του, την επιχείρηση «ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ ρολόι-κόσμημα» προκειμένου να βραβεύσουν τον πολυτιμότερο παίκτη (MVP) του Αστέρα στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014.
Ο νικητής θα κερδίσει ένα ρολόι χειρός TW Steel, προσφορά της επιχείρησης «ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ ρολόι-κόσμημα» (www.badounas.com).
Ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του Αστέρα για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 θα αναδειχθεί από την ψηφοφορία των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια, στο τέλος της περιόδου.