Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

«Ψαράδες της Λόρδας»: Βρώμικοι, νηστικοί και βρεγμένοι…

*Μια ξεχωριστή συνομιλία του Κώστα Πρώιμου με 5 επαγγελματίες ψαράδες του Πορτοχελίου

Επισκέφτηκα το Πόρτο χέλι -πάλαι ποτέ γραφικό «ψαροχώρι». Συναντήθηκα και συνομίλησα, με πέντε επαγγελματίες ψαράδες… Οι δύο εξ αυτών, με την θέληση και το «τσαγανό» τους, αποδεικνύουν περίτρανα, πως το γυναικείο φύλο, είναι κατ’ ευφημισμόν,  «ασθενές»… Τόσο η Ερμιόνη Τζιέρη όσο και η Γεωργία Χάσπαρη, ασχολούμενες με το σκληρό επάγγελμα της αλιείας, κερδίζουν τα προς το ζειν, παλεύοντας κυριολεκτικά, με τα «στοιχεία» της φύσης…
Οι υπόλοιποι τρείς «θαλασσόλυκοι», εξέφρασαν μέσω της «Ενημέρωσης Πελοποννήσου», την πίκρα, την αγανάκτηση και την απογοήτευσή τους… «Βρώμικοι νηστικοί και βρεγμένοι είμαστε», μας είπε με μια μεγάλη δόση αυτοσαρκασμού και αφοπλιστικής ειλικρίνειας,  ο κ. Σπύρος Καλαντζής ….  Στο ίδιο μήκος κύματος, ο συνάδελφος του ο κ.  Δημήτρης Παλούκας,  αποκάλεσε  τους εαυτούς τους, ως … «Ψαράδες της Λόρδας». Ο τέταρτος της παρέας, ο πρόεδρος του Συλλόγου αλιέων Πορτοχελίου, κ. Δημήτρης Παπαδίας, κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» για όλους τους «μικρούς» ψαράδες, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, σε όλα τα μέτωπα».
Διαβάστε τι μας είπαν:

Το Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου τίμησε τον Παπαρσένη

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμιζής, ο υποψήφιος Δήμαρχος
κ. Γιάννης Γεωργόπουλος και ο αντιδήμαρχος
κ. Σταύρος Κούστας, ήσαν παρόντες.
Το Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου τίμησε τον Παπαρσένη με εκδηλώσεις εντός και εκτός των τοιχών.
Στην εκδήλωση που έγινε στο κτήριο του Λαογραφικού, παρέστησαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημ. Καμιζή και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος.  
Την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, έγινε και η καθιερωμένη επίσκεψη -προσκύνημα και επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Κρανιδιώτη Οπλαρχηγού -Ιερομόναχου Παπαρσένη, (Αρσένιος Κρέστας) στον Άγιο Σώστη στα Δερβενάκια,.  
Προηγουμένως, οι συμμετέχοντες στην αποστολή του Λαογραφικού Κέντρου Κρανιδίου

Κριτσωτάκης: «Η αποκατάσταση, της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής θα δώσει Πολιτιστική ώθηση στην Ερμιόνη»

Μαθητές δημοτικών σχολείων, σε εκπαιδευτική εκδρομή
στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική Ερμιόνης
Το 1955, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης ασχολούμενοι με τη διαρρύθμιση του  προαύλιου χώρου, ανακάλυψαν τυχαία, ένα ψηφιδωτό δάπεδο με επιγραφή. Η ανασκαφή που έγινε από τον αρχιτέκτονα της Αναστήλωσης Ευστάθιο Στίκα, έφερε στο φως, μια τεράστια τρίκλιτη παλαιοχριστιανική βασιλική.
Οι εργασίες συντήρησης σταμάτησαν το 2007, αφού πρώτα είχαν ανευρεθεί, τρεις χώροι με ψηφιδωτά, τα οποία μετά από ενέργειες του Δήμου Ερμιόνης, συντηρήθηκαν στα εργαστήρια, από φοιτητές αρχαιολογίας.
Στις αρχές Νοεμβρίου 2013, μετά από έντονη βροχόπτωση, αποκαλύφθηκε από το συντηρητή αρχαιοτήτων κ. Καράμπαλη Γεώργιο, ένα ακόμη ψηφιδωτό 5ου αιώνα! 
Αναφερόμενος στην ανάγκη αποπεράτωσης των εργασιών και στο ιστορικό της προσπάθειας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης κ. Γιάννη Κρητσωτάκη είπε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου»:
Θεωρούμε ότι το παρόν έργο, είναι το σημαντικότερο των τελευταίων χρόνων και η αποπεράτωσή του, θα προσδώσει στην πόλη μας, μεγάλη πολιτιστική και τουριστική αξία. Πιστεύουμε ότι σ` αυτή μας την προσπάθεια, θα έχουμε τη στήριξη όλων,

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: 7+1 σχόλια (30-11-2013)

Ιδιαίτερα τεταμένες είναι οι σχέσεις , το τελευταίο χρονικό διάστημα, του κ. Τατούλη με τον Δήμο Ερμιονίδας…  Σε λίγο καιρό δε, τα «όργανα» θα αρχίσουν κανονικά…

Κατάληψη κάνουν οι πιτσιρικάδες, στο λύκειο της Ερμιόνης… Και βεβαίως το θέμα μας δεν είναι, αν έχουν δίκιο ή άδικο… Αυτό που έχει σημασία, είναι πως οι νέοι «δείχνουν πάλι το δρόμο» στους προκλητικά άπραγους και αδιάφορους  γηραιότερους…

Σεισμός  στην Κοιλάδα… Και  οι φαντασιόπληκτοι λένε,  πως ήταν υποθαλάσσιες τεχνητές εκρήξεις που προκλήθηκαν, για να εφάπτονται στο βυθό, οι αγωγοί του…  του ερχόμενου Ανάβαλου(!)…. Καθώς  σενάρια επιστημονικής φαντασίας, (υποθέτουμε) υποστηρίζουν ότι το έργο, έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται από την Περιφέρεια, με άκρα  μυστικότητα(!)… Ο «Δρ. Νο»,  μας λείπει τώρα…

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Χειρουργικές επεμβάσεις στην Αρχαιότητα και ο όρκος σιωπής των ασθενών

Ένα εύρημα από τις Αρχάνες της Κρήτης ανατρέπει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το επίπεδο της Ιατρικής στην αρχαία Ελλάδα. Πρόκειται για ένα Μινωικό κρανίο με επουλωμένα σημάδια εξόστωσης. Το γεγονός ότι τα σημάδια έχουν επουλωθεί αποδεικνύει ότι ο ασθενής επέζησε της εγχειρήσεως.
Αυτό το εύρημα ήρθε να επιβεβαιώσει όσους πίστευαν ότι στην αρχαία Ελλάδα η Ιατρική και η χειρουργική επιστήμη ήταν ανεπτυγμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Δυστυχώς ένα μεγάλο φάσμα παραγόντων, όπως οι λαθρανασκαφές, ή έλλειψη έρευνας και επισταμένης μελέτης στα ήδη υπάρχοντα ευρήματα, τα ελάχιστα διασωθέντα σχετικά κείμενα κλπ, ακόμα ο όρκος σιωπής

Μπορώ να δίνω κόκκαλα –και πια- στο σκύλο μου;

Ο σκύλος λατρεύει να μασουλά κόκκαλα και αυτή η ενασχόληση του βοηθά να κρατά τα δόντια του καθαρά, ενώ συγχρόνως περνά την ώρα του ευχάριστα.
Προσοχή! Μην προσπαθήσετε να πάρετε το κόκκαλο σκύλου ειδικά αν είναι άγνωστος σε σας. Το αίσθημα της κτητικότητας είναι ισχυρό και μπορεί να σας επιτεθεί.
Προσέξτε να είναι χοντρά, ή απομίμηση κόκκαλου, από πλαστικό ή δέρμα ζώου που δεν σπάνε και επομένως δεν είναι επικίνδυνα.
Αποφύγετε τα μικρά κόκκαλα από κότα ή κουνέλι γιατί

Το GPS των μυρμηγκιών τα βοηθά να αποφεύγουν το μποτιλιάρισμα

Τα μυρμήγκια φαίνεται πως έχουν λύσει ένα πρόβλημα που ταλανίζει τους ανθρώπους ανά τον κόσμο.
Ενώ τα αυτοκίνητά μας ασφυκτιούν σε αλλεπάλληλα "μποτιλιαρίσματα", τα μυρμήγκια έχουν βρει τον τρόπο και βοηθούν το ένα το άλλο να μετακινούνται στις αποικίες τους πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.
Επιστήμονες από το τεχνολογικό πανεπιστήμιο της Δρέσδης στη Γερμανία, υπό τον Ντερκ Χέλμπινγκ, ειδικό σε θέματα συλλογικής νοημοσύνης, μελέτησαν εξονυχιστικά τον τρόπο που τα μυρμήγκια κινούνται μέσα και γύρω από τις φωλιές τους και κατέληξαν ότι

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ερμιόνη: Κατάληψη στο λύκειο, αλλά κλειστό και το …γυμνάσιο

Από το blog Ενεργοί Πολίτες Ερμιονίδας
Συνεχιζόταν μέχρι σήμερα,  για 7η σχολική  ημέρα, η κατάληψη  των μαθητών στο κτίριο του Λυκείου Ερμιόνης. Αιτία αυτής της δυναμικής κινητοποίησης των νέων,  που ξεκίνησε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, αποτελεί η έλλειψη 2 καθηγητών, από την αρχή της σχολικής χρονιάς …
Οι  καταληψίες μαθητές, παρά τις παρεμβάσεις γονέων, αλλά και του ιδίου του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Δημήτρη Καμιζή και τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν, ακόμη και από τον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννη Γαληνό, ο οποίος έκανε λόγο για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να  μην υπαναχωρήσουν από τις θέσεις τους. Όπως δηλώνουν, θα δεχτούν να ανοίξουν τις πόρτες του σχολείου, μόνον όταν οι καθ’ ύλιν αρμόδιοι, αποκαταστήσουν την εύρυθμη λειτουργία του, καλύπτοντας τις οργανικές θέσεις των καθηγητών που, όμως, προς το παρόν παραμένουν κενές…
Οι παράπλευρες απώλειες

Αγώνας δέκα χιλιομέτρων την Κυριακή, στο Πόρτο Χέλι




Η Κοινωφελής επιχείρηση αθλητισμού του Δήμου Ερμιονίδας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας, διοργανώνει την Κυριακή στο Πόρτο χέλι,  τον 1ο αγώνα δρόμου με την συμμετοχή αθλητών από όλες τις κατηγορίες.

 Οι αθλητές –τριες,  που αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών, σε αυτήν την αθλητική εκδήλωση, θα μετρήσουν τις αντοχές τους, σε μια διαδρομή συνολικού μήκους 10χλμ.
Η αφετηρία και ο τερματισμός, θα γίνουν

Ευρώ ή Δραχμή – Μια σύντομη ιστορική αναλογία

του Βασίλειου Αδαμίδη*
Περί τα μέσα του 7ουπ.Χ. αιώνα, το Άργος κατέστη υπό την πεφωτισμένη ηγεσία του τυράννου Φείδωνα η σημαντικότερη πόλη της Πελοποννήσου.
Επικρατώντας έναντι των Σπαρτιατών και ρυθμίζοντας τα εσωτερικά των Ηλείων (σχετικά με τον υπεύθυνο για την διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων), αύξησε κατακόρυφα την επιρροή της πόλεώς του. Η δύναμη όμως του Άργους έγινε αισθητή και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Απόδειξη επ’ αυτού είναι το γεγονός πως ο Φείδων εισήγαγε και εν πολλοίς επέβαλε το δικό του νόμισμα και τα δικά του, τα λεγόμενα Φειδώνια, μέτρα και σταθμά. Η Αθήνα χρησιμοποιούσε αυτά τα μέτρα μέχρι και την εποχή του Σόλωνος, σχεδόν δηλαδή έναν αιώνα. Η Αίγινα η οποία ήταν υπό την κηδεμονία του Άργους χρησιμοποιούσε τα Αργείτικα νομίσματα, τα οποία μάλιστα ίσως και να κόβονταν εκεί. Η ισχύς λοιπόν ενός κράτους από τον 7ο αιώνα π.Χ. συνεπαγόταν και την επιβολή – διάδοση του δικού του νομίσματος καθώς και των μέτρων και των σταθμών.

Τάσος Τόκας: Η Δημοτική αρχή αδράνησε και δεν διεκδίκησε αθλητικές υποδομές, όπως το Άργος ή ο Τυρός

Τάσος Τόκας -ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ.
Ο επικεφαλής της «Νέας Δυναμικής Πορείας» και υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονιτών, Τάσος  Τόκας, καταλογίζει βαριά αμέλεια στην δημοτική αρχή Καμιζή για την αδράνεια που επέδειξε και που είχε ως αποτέλεσμα να μην συμπεριληφθεί ο Δήμος στην ομάδα των προτεινόμενων για κατασκευή Κλειστών Γυμναστηρίων.
Αναγνωρίζει ότι, χάρις στις προσπάθειες Καμιζή αποκτήθηκε, δια της δωρεάς του αείμνηστου Κώστα Δημότση –Έλληνα, η αναγκαία έκταση και ένα σημαντικό ποσό εις μετρητά αλλά…, αναρωτιέται, πως γίνεται να έχουμε γη και μετρητά, να είμαστε οι πιο αδικημένοι σε αθλητικές εγκαταστάσεις, να έχουμε δύο υπουργούς στην κυβέρνηση και να μην διεκδικούμε τα πρέποντα.
Η ανακοίνωση της «Νέας Δυναμικής Πορείας -ΝΕΔΥΠΕΡ», αναφέρεται σε πλήθος στοιχείων που θεμελιώνουν την κριτική και καταλήγει «καλούμε τη Δημοτική Αρχή άμεσα  να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση ώστε να μη χαθεί και αυτή η ευκαιρία που θα φέρει πνοή στα αθλητικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής».
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

Γιατί τα παιδιά λένε ψέματα;

Νατάσσα Οικονόμου -Ψυχολόγος
Γράφει η Νατάσσα Οικονόμου -Ψυχολόγος
Τα παιδιά λένε ψέματα για να αναπληρώσουν πραγματικές ή φανταστικές ατέλειές τους. Επιθυμούν, όπως και οι μεγάλοι, να ξεφύγουν από κάποια δυσκολία στις σχέσεις με τους άλλους ή να αποτρέψουν τις αναπόφευκτες και συχνά οδυνηρές συνέπειες των πράξεών τους. Καθώς δεν έχουν την πείρα των ενηλίκων μπορεί να υπερ -γενικεύσουν μια απλή παρατήρηση που τους γίνεται για ένα συγκεκριμένο παράπτωμα και να την αναγάγουν σε αρνητική κριτική για γενική τους αναξιότητα και απόρριψη. Για να προστατεύσουν τον εαυτό τους λένε τα ψέματα άμυνας. Κάποιο παιδί που έσπασε ένα βάζο είναι πιθανό να πει ότι το έκανε η γάτα έτσι ώστε να μην το μαλώσουν για απροσεξία την οποία εξισώνει με την κακή συμπεριφορά.
Οι γονείς που περιμένουν πάρα πολλά από τα παιδιά τα αναγκάζουν να πουν ψέματα.

Το προβληματικό πολιτικό ήθος των κ.κ. Τατούλη και Χειβιδόπουλου

Τατούλης με Χειβιδόπουλο:
Τον Μάϊο, οι δρόμοι τους χωρίζουν
Δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει, αντιθέτως, η πρακτική αυτή αποτελεί τον κανόνα, στα τρία χρόνια άσκησης της εξουσίας από τους κυρίους αυτούς.
Οι κ.κ. Τατούλης και Χειβιδόπουλος, με εντολές τους, αποκλείουν συνεχώς την εφημερίδα «Ενημέρωση Πελοποννήσου» από τις, επί πληρωμή, ανακοινώσεις Περιβαλλοντικών όρων των ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο θα πιέσουν την εφημερίδα να μην τους ασκεί κριτική και βεβαίως επιδιώκουν την ανεπαρκή δημοσιοποίηση κάποιων μελετών, δεδομένου ότι η «Ενημέρωση Πελοποννήσου», που αποκλείουν, έχει ευρύτατη κυκλοφορία σε 4 από τους 5 νομούς της Πελοποννήσου.
Αυτή τη φορά όμως το παράκαναν. Ξεπέρασαν και τον εαυτό τους σε μικρότητα και αυθαιρεσία.

Τα φάρμακα στην αρχαία Ελλάδα και η ... Ομοιοπαθητική!

Ο μεγάλος ναός του Ασκληπιού στην Επίδαυρο και πολλοί άλλοι ναοί σε όλη τη χώρα λέγονταν "Ασκληπιεία" (στην ουσία ήταν θεραπευτήρια). Το σημαντικότερο από αυτά ήταν στο νησί Κω. Στους χώρους αυτούς προσέρχονταν οι ασθενείς.
Εκεί, οι ιερείς του θεού, τους έδιναν διάφορα φάρμακα από βότανα και τους συνιστούσαν την κατάλληλη δίαιτα. Οι ασθενείς εξαγνίζονταν και προσέφεραν τα δώρα τους στους ναούς. Κατόπιν κατέλυαν σε δωμάτια στα οποία τη νύκτα ερχόταν, υποτίθεται, ο θεός μεταμορφωμένος -συνήθως σε φίδι-  και τους θεράπευε. Στην πραγματικότητα η θεραπεία γινόταν από τους ιερείς που χρησιμοποιούσαν φυσικά φάρμακα και συχνά έκαναν και χειρουργικές επεμβάσεις!!!

Πως θα μάθετε τον σκύλο σας να περπατάει με το λουρί και το περιλαίμιο

1) Αρχίστε να περπατάτε μπροστά με το σκύλο στα αριστερά σας, το αριστερό σας χέρι στο λουρί κοντά στο περιλαίμιο του και το δεξί στην άκρη του λουριού. Μόλις ο σκύλος αρχίσει να τραβάει, σταματήστε να περπατάτε και γλιστρήστε αμέσως το χέρι σας στο περιλαίμιο του. Απαλά αλλά σταθερά τραβήξτε τον πάλι δίπλα σας. Προσπαθήστε να μην τραβήξετε πολλές φορές το λουρί. Καλό είναι στην πρώτη αυτή φάση να μην μιλάτε, ούτε να θυμώσετε.
2) Όταν ο σκύλος έρθει στη σωστή θέση, δώστε του την εντολή «κάτσε» και ανταμείψτε τον προφορικά όπως για παράδειγμα με τη λέξη «μπράβο» ή «καλό σκυλί» όταν την εκτελέσει.

Ακόμα και οι Ιοί αρρωσταίνουν

Ομάδα ερευνητών από το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας ανακάλυψε ότι ορισμένοι ιοί μπορούν να προσβληθούν από άλλους ιούς.
Οι ερευνητές εντόπισαν έναν γιγάντιο ιό σε ένα σύστημα ψύξης στη Γαλλία. Οι συγκεκριμένοι ιοί είναι οι μεγαλύτεροι που είναι γνωστό ότι υπάρχουν. Στο ίδιο σύστημα ψύξης ανακάλυψαν ένα δεύτερο μικροσκοπικό ιό, ο οποίος μολύνει τον μεγάλο. Ο "Σπούτνικ" είναι απολύτως ασυνήθιστος γιατί είναι ο πρώτος ιός που έχει βρεθεί να αποτελεί παράσιτο ενός άλλους ιού. Όταν μάλιστα αναπαράγεται σε ένα κύτταρο που έχει μολυνθεί με τον μεγαλύτερο ιό, ο "Σπούτνικ" εμποδίζει την αναπαραγωγή του μεγάλου.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Τα Κους… κους….της Διαιτησίας, στην Αργολίδα (27-11-2013)

Όλα σχεδόν τα μέλη της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣΑ, πήγαν στο Βουκουρέστι και είδαν την Εθνικής μας ομάδα ποδοσφαίρου να παίρνει το εισιτήριό της για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Αλήθεια, γιατί όλοι μαζί και ο Ανδρέας χώρια;

Γιατί άραγε στην συγκέντρωση των διαιτητών την περασμένη Δευτέρα στις 18 του Νοέμβρη δεν εμφανίστηκε κανένας από την ηγετική ομάδα του Συνδέσμου τους; Έφταιγε ο εκπαιδευτής που έκανε το μάθημα ή έφταιγε η παρουσία του προέδρου της ΕΠΣΑ; Πάντως και αυτή η συγκέντρωση γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία!

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών, 30 χλμ Νοτιοανατολικά του Ναυπλίου, (Κοιλάδα Ερμιονίδας)


Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών (κατ' άλλους 4,4) σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (στις 4.21) σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Ναυπλίου και 92 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αθήνας, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.
Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χλμ (κατ' άλλους 5) και ταρακούνησε το Κρανίδι τρομάζοντας τους κατοίκους της Ερμιονίδας, καθώς έγινε σε μικρό εστιακό βάθος και σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων από το γνωστό ψαροχώρι της Κοιλάδας.

Οδηγούν στη φυλακή τους Μικρομεσαίους και σε χρεωκοπία τον ΟΑΕΕ, την Οικονομία και την Κοινωνία

Γιάννης Μποντρούκας: «Ερευνάται νομικά
η παύση της αναδρομικής χρέωσης,
της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης»
Συνέντευξη του Προέδρου του ΕΒΕ Αρκαδίας
στον Κώστα Πρώιμο
Για την συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων μικροεπαγγελματιών του ΟΑΕΕ, το μαχαίρι έχει φτάσει στο «κόκαλο».
Η Διοίκηση του οργανισμού εφαρμόζει την αδιάλλακτη κυβερνητική πολιτική, επικαλούμενη συνταγματική επιταγή, ακόμη και στις περιπτώσεις που η αδυναμία πληρωμής των Μικρομεσαίων για αυτασφάλιση, τους οδηγεί στην φυλακή.
Οι Ομοσπονδίες και τα Επιμελητήρια έχουν ξεσηκωθεί αλλά, τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των δεκάδων παρεμβάσεών τους, με έγγραφα, προσωπικές συναντήσεις και κινητοποιήσεις είναι πενιχρά.
Οι βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων «δεν πατάνε πόδι» και η κυβέρνηση δείχνει να μην συνειδητοποιεί την δομική καταστροφή που γίνεται στην ΜικροΜεσαία επιχειρηματικότητα, στην οικονομία και στην κοινωνική συνοχή.

Οινοποίηση στην Αρχαία Ελλάδα

Η καλλιέργεια της αμπέλου και η παραγωγή οίνου στην Ελλάδα ξεκινάει από τον 15ο αιώνα π.Χ. Οι αρχαίοι μνημονεύουν με επαίνους τους οίνους της Μαρώνειας στη Θράκη (με μαρώνιο οίνο μέθυσε ο Οδυσσέας τον Κύκλωπα Πολύφημο), της Λέσβου, της Θάσου, της Κω, της Πάρου, της Χίου, της Ικαρίας (στην πόλη Πριάμη της Ικαρίας ορισμένοι αποδίδουν και τον περίφημο «ιαματικό και πολύτροφο» Πράμνειο οίνο).
Οι αρχαίοι Ελληνες δεν ξεχώριζαν τον οίνο μόνο σε παλαιό και νέο, αλλά και σε λευκό, μέλανα, κιρρόν (ξανθόν), και ερυθρόν, και σε γλυκύν και αυστηρόν, σε λεπτόν και παχύν, ευώδη και ουχί ευώδη, αλλά και σε αδύνατο, μέτριο και δυνατόν. Οίνο κατασκεύαζαν όχι μόνο από σταφύλια, αλλά και από σταφίδες (αποξηραμένα σταφύλια), και από άλλα προϊόντα όπως σύκα, ρόδια, μήλα, απίδια, κυδώνια, φοίνικες. Επίσης καταναλώνουν αρωματισμένους οίνους με προσθήκη

Τα ηλικιωμένα σκυλιά πρέπει να εχουν διαφορετική δίαιτα από τα νεαρά

Η κάθε ηλικία έχει τις δικές της διατροφικές απαιτήσεις, όπως ακριβώς και στον άνθρωπο. Έτσι, τα νεαρά ζώα έχουν ανάγκη από πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας. Τα σκυλιά μέσης ηλικίας χρειάζονται πρωτεΐνη που υπάρχει στις καλής ποιότητας βιομηχανοποιημένες σκυλοτροφές, που βέβαια κοστίζουν και ανάλογα. Ωστόσο, η υπερβολική λήψη πρωτεΐνών συνεπάγεται περισσότερα αζωτούχα… «απόβλητα» και μεγαλύτερη επιβάρυνση των νεφρών του ζώου.
Αν λοιπόν, ένα ηλικιωμένο σκυλί πάσχει από τα νεφρά του, τότε θα πρέπει

Ακούμε και από το δέρμα

Τελικά το δέρμα αποδεικνύεται πολυεργαλείο. Εκτός από το ότι μας προστατεύει από τις οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, τώρα μάθαμε ότι μας χρησιμεύει και για την ακοή! Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας στο Βανκούβερ απέδειξαν η επιδερμίδα παίζει ρόλο στο πώς ακούνε οι άνθρωποι.
Οι ερευνητές, σε τακτά χρονικά διαστήματα, έστελναν μικρά ρεύματα αέρα στους εθελοντές των πειραμάτων, που είχαν καλυμμένα τα μάτια τους, ώστε να απομονωθεί τελείως η αίσθηση της όρασης σε σχέση με την ακοή. Όταν φυσούσε αυτό το ανεπαίσθητο αεράκι, οι ακροατές

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Συγκλονίζει τη Μεσσηνία η αυτοκτονία 22χρονου


Ένα ολόκληρο χωριό είναι ντυμένο στα μαύρα πενθώντας τον 22χρονο συγχωριανό τους που έδωσε τέλος στη ζωή του απαγχονιζόμενος.
Είχε πάρει την μεγάλη απόφαση και δεν ήθελε κανείς να τον σταματήσει.
Τον βρήκαν απαγχονισμένο οι συγγενείς του, μετά από πολύωρες αναζητήσεις και δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους.
Αμεσα κάλεσαν την αστυνομία και ασθενοφόρο που παρέλαβε τον νεαρό

Aπέλυσαν παρουσιάστρια γιατί φορούσε σταυρό, μετά από διαμαρτυρία μουσουλμάνων

Μπορεί μια αλυσίδα με έναν μικρό σταυρό να είναι λόγος να χάσει κάποιος την δουλειά του; Προφανώς είναι, αν ζείτε στη "πολυπολιτισμική" Νορβηγία και είστε μέλος του προσωπικού του κρατικού καναλιού NRK, όπως αναφέρει η "La Republica".
Η Siv Kristin Sællmann - μια δημοφιλής παρουσιάστρια τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων στη Νορβηγία, απολύθηκε από τη δουλειά της επειδή έβγαινε «ζωντανά» στα δελτία φορώντας ένα αλυσιδάκι με ένα σταυρό (1,4 εκατοστά).
Μερικοί τηλεθεατές - κυρίως μέλη της τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας - διαμαρτυρήθηκαν, υποστηρίζοντας ότι «ένα περιδέραιο με ένα σταυρό προσβάλλει το Ισλάμ» και «αυτό το σύμβολο δεν εγγυάται την αμεροληψία του τηλεοπτικού καναλιού».

Εκδήλωση στο «αυτενεργώ»: «Η τέχνη σημείο συνάντησης των γενεών»

Η εκδήλωση με θέμα «Η τέχνη σημείο συνάντησης των γενεών» που διοργανώνουν τα εκπαιδευτήρια αυτενεργώ την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου (ώρα 7.30΄μμ), απευθύνεται σε γονείς και μαθητές.
Στην εκδήλωση, που θα παρουσιάσει η Κα Μυρσίνη Αρώνη, παιδαγωγός και συγγραφέας, θα δοθούν ερεθίσματα από τις καλές τέχνες (ζωγραφική, λογοτεχνία, μουσική) και οι γονείς και μαθητές, που θα την παρακολουθήσουν, θα έχουν την ευκαιρία  να εκδηλώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα, που τους προκαλούν τα συγκεκριμένα ερεθίσματα.
Στόχος της διαδικασίας αυτής είναι  να φανεί πως,

Συνάντηση Γεωργόπουλου με Καμιζή για τα προβλήματα της Ερμιονίδας

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Καμιζή, στο Δημαρχείο Ερμιονίδας στο Κρανίδι, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος και οι υπηρεσίες του, για τους τρόπους με τους οποίους επιδιώκεται η λύση τους, καθώς και η πορεία ένταξης των έργων του Δήμου σε Ευρωπαϊκά προγράμματα.
Όπως δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος "Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο την άμεση επαφή με τις υπηρεσίες, τους εποπτευόμενους φορείς του Δήμου Ερμιονίδας, τους Συλλόγους, τα σωματεία, τις κοινωνικές ομάδες και τις πρωτοβουλίες πολιτών του Δήμου μας, με σκοπό, μέσα από το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων,

ΑΡΓΟΣ: Προμήθεια απινιδωτών για το Δημοτικό στάδιο

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ανακοίνωσε ότι έγινε η προμήθεια και εγκατάσταση απινιδωτών, στο Δημοτικό στάδιο, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Ήδη, το προσωπικό του σταδίου έχει παρακολουθήσει ειδικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών και σεμινάριο χρήσης των απινιδωτών.
Επίδειξη των νέων μηχανημάτων, που όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος, «ελπίζουμε να μην χρειαστούν σε κανένα συμπολίτη μας», έγινε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου.

ΑΡΓΟΣ: Μετά τον Ίναχο υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής και του Σχολείου του Κουτσοποδίου

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημ. Καμπόσος,
 την ώρα της υπογραφής της σύμβασης κατασκευής
Το Φεβρουάριο του 2013 εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου Ινάχου και πριν δύο μήνες υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του.  Σήμερα, υπογράφηκε και η κατασκευή του Σχολείου του Κουτσοποδίου με την ανάδοχο εταιρία και ξεκινά η κατασκευή του. Και αυτό το έργο, προϋπολογισμού 2.815.000 € σχεδιάστηκε, υποβλήθηκε για χρηματοδότηση, εντάχθηκε και υπογράφτηκε σήμερα η κατασκευή του, σε χρόνους ρεκόρ για την ελληνική δημόσια διοίκηση. Χρόνο ρεκόρ για το Δήμο Άργους- Μυκηνών.
Η Κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Κουτσοποδίου έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.815.000 €.
Θα είναι διώροφο (ισόγειο και α΄ όροφος) δυναμικότητας 150 μαθητών

Τίθεται σε διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Περ. Πελοποννήσου

Έτσι βλέπουν την υπόθεση πολλά ΜΜΕ της Πελοποννήσου
Στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» υποβλήθηκε σήμερα Τρίτη 26/11/2013 από την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε άλλους φορείς για τις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 4014/2011, σε συνδυασμό με το άρθρο 4 της ΚΥΑ Η.Π.37111/2021/2003.
Πέραν των προβλεπόμενων διαδικασιών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αναρτήσει αύριο στην ιστοσελίδα της (www.ppel.gov.gr) το σύνολο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και των χαρτών και διαγραμμάτων που τη συνοδεύουν, ούτως ώστε να υπάρξει η πληρέστερη κατά το δυνατόν ενημέρωση και συμμετοχή.
Όπως περιγράφεται στο διαβιβαστικό της ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ οι ενέργειες έχουν ως εξής:

Μαθητής χτυπήθηκε από κεραυνό όταν η ομπρέλλα του έγινε αλεξικέραυνο


Σήμερα το πρωί ένας μαθητής Δημοτικού σχολείου χτυπήθηκε από κεραυνό.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη καθώς ο 12χρονος μαθητής κατέβαινε από το σχολικό λεωφορείο και επιχείρησε να ανοίξει την ομπρέλα του.
Η ομπρέλα λειτούργησε ως αλεξικέραυνο και προσέλκυσε τον κεραυνό.
Ο 12χρονος που δέχτηκε την υψηλού βολτάζ ηλεκτρική εκκένωση, έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως μεταφέρθηκε

Από το Βρούστι στις Ράχες και στην Ψηλή Γκορτσιά, με ανταμοιβή την θέα, το κατσικίσιο γάλα, το τυρί φέτα, και το χωριάτικο ψωμί

Ο Ιππικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Άργους διοργάνωσε μία ακόμη ημερήσια πορεία –περίπατο, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2013.
Αυτή τη φορά, στην περιοχή του Βρουστίου και στην ευρύτερη περιοχή της Χούνης.

Στ’ άρματα… στ’ άρματα… Σταμάτη!

Σταμάτης Δαμαλίτης. Φωτογραφία αρχείου
Παλιμπαιδίζει ο φίλος μου bloger από την Ερμιόνη και βγάζει πολεμικές κραυγές καλώντας τους Ερμιονίτες και τους Ερμιονιδείς να δουν και να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο που επέρχεται, από τους ξένους εισβολείς!
Για «μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά» κραυγάζει ο … ελλιπούς ιστορικής μορφώσεως bloger που φιλοδόξησε, αλλά δεν μπόρεσε, να γίνει γκρεμιστής και χτίστης των δημοτικών πραγμάτων της Ερμιονίδας.
Ευγενής η φιλοδοξία αλλά …καλό και το «γνώθι σ’ αυτόν». Κάτι που δυστυχώς, ο χρόνος έδειξε, πως δεν το διαθέτει.
Κρίμα… Κρίμα γιατί παλαιότερα ήσουν σεμνός, ταπεινός και «εργάτης της λαογραφίας της περιοχής». Χρήσιμος δηλαδή και σημαντικός για τον ιστορικό του μέλλοντος. Φαίνεται όμως ότι το αντι -Λεμπεσικό σου πάθος σε τύφλωσε και πως τα χαστούκια που δέχτηκες (όχι κατ’ ανάγκη δια χειρός) σου ταρακούνησαν τις ισορροπίες της σκέψης.

Η εκτόξευση μήλου ισοδυναμούσε με πρόταση γάμου

Εκτόξευση με στόχο κατευθείαν την γυναίκα δυνητική μέλλουσα σύζυγο. Αν εκείνη το έπιανε και δεν το απέφευγε ή το αγνοούσε αφήνοντάς το να πέσει κάτω, αυτό σήμαινε πως αποδέχεται την πρόταση.
Βεβαίως δεν ξέρουμε πως ακριβώς ερμηνευόταν η όποια αντίδρασή της αν έτρωγε το ιπτάμενο μήλο καθώς περπατούσε αμέριμνη και χωρίς να έχει ιδέα τι στο καλό συνέβαινε γύρω της.
Επίσης, δεν μπορούμε καν να φανταστούμε την αντίδραση μια γυναίκας σήμερα αν έπεφτε θέμα επίθεσης με μήλο.

Μπορούν τα κατοικίδια να ωφελήσουν τους ηλικιωμένους;

Ήδη γνωρίζουμε ότι τα πολλά σωματικά οφέλη που επιφέρουν τα κατοικίδια στους ανθρώπους ισχύουν για όλες τις ηλικίες, είτε κάποιος είναι οχτώ είτε ογδόντα ετών. Αν κάποιος είναι μεγαλύτερος, ένα κατοικίδιο μπορεί να του προσφέρει ένα αίσθημα ευεξίας, ένα αίσθημα ενθάρρυνσης, και ακόμη, κι ένα λόγο για να ζει. Το να είναι κάποιος υπεύθυνος για μια άλλη ζωή, μπορεί να προσθέσει νέο νόημα στη ίδια τη ζωή του, ατόμου, και το να πρέπει να φροντίζει και να προσφέρει ένα γεμάτο αγάπη σπίτι σε ένα ζώο συντροφιάς, μπορεί επίσης, να βοηθήσει τον άνθρωπο να παραμένει ενεργός και υγιής.

Πόσο επιβαρύνει τον πλανήτη κάθε αναζήτηση (SEARCH) στο GOOGLE;

Πόσο επιβαρύνει τον πλανήτη κάθε αναζήτηση (SEARCH) στο GOOGLE; Όσο και αν σας κάνει εντύπωση, η απάντηση είναι: Αρκετά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ένα άρθρο στους Times του Λονδίνου, ο Φυσικός Alex Wissner-Gross υπολόγισε ότι μία έρευνα στο Google παράγει 7γρ Διοξείδιο του Άνθρακα.
Για να έχετε μια αίσθηση κλίμακας, δύο έρευνες στο Google αναλογούν στην περιβαλλοντική επιβάρυνση του να βράσει κανείς νερό σε μια τσαγιέρα (περίπου 15γρ CO2).

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών συγκεντρώνει φάρμακα για την Ελληνική αντιπροσωπεία των Γιατρών του κόσμου


Η φοιτητική παράταξη Δ.Α.Π. Ν.Δ.Φ.Κ Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, συνεχίζοντας την κοινωνική της δράση, διοργανώνει έρανο για συγκέντρωση φαρμάκων με σκοπό την στήριξη της Ελληνικής αντιπροσωπείας των Γιατρών του Κόσμου.
Ο έρανος ξεκινά στις 25 Νοεμβρίου 2013 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου 2013.
Χώρος συγκέντρωσης των προσφορών σας είναι τα κεντρικά διδακτήρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών, στην οδό Βασ. Γεωργίου & Ηρακλέους (Δίπλα στο Γήπεδο).

«Πολιτιστικές Διαδρομές» ενώνουν τα αρχαία θέατρα της Πελοποννήσου

Σταύρος Μπένος με Πέτρο Τατούλη
Για την δημιουργία «Πολιτιστικών Διαδρομών» με σημείο αναφοράς τα αρχαία θέατρα της Πελοποννήσου συμφώνησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης και ο Πρόεδρος του «Διαζώματος» κ. Σταύρος Μπένος, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013.

Βασική κατεύθυνση του προγράμματος των «Πολιτιστικών διαδρομών» σε όλη την Πελοπόννησο, οι οποίες θα ενώσουν τα αρχαία θέατρά της, είναι η παράλληλη τουριστική και αναπτυξιακή τους αξιοποίηση,

Ο πρώτος Έλληνας στην Ανταρκτική ήταν Κορίνθιος.

Ο Επαμεινώνδας Δημόπουλος ή Δήμας γεννήθηκε στην Κόρινθο στις 31 Μαΐου 1905 και πέθανε στην Καλιφόρνια στις 17 Νοεμβρίου 1979. Ο Επαμεινώνδας Δημόπουλος, γνωστός και σαν E.J. Demas, ήταν στενός συνεργάτης του μεγάλου Αμερικανού Ναυάρχου Richard E. Byrd. Ο Δημόπουλος συνόδευσε τον Byrd στις πτήσεις του και στις εξερευνητικές του αποστολές στην Αρκτική και στην Ανταρκτική την περίοδο 1926-1934.
Ο Ναύαρχος Byrd ήταν από τους σημαντικότερους εξερευνητές του 20ου αιώνα. Υπηρέτησε ως πιλότος κατά την διάρκεια του Α’ Π.Π., πέταξε με αεροπλάνο πάνω από τον Βόρειο Πόλο (1926) και πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό (1927) ενώ διοργάνωσε και τέσσερις εξερευνητικές αποστολές στο Νότιο Πόλο (1928-1930, 1934, 1940, 1946-1947).

Το 1930 ο Δήμας άφησε μια ελληνική σημαία στο Νότιο Πόλο,
ενώ μια ίδια σημαία έστειλε στο Ιστορικό Μουσείο της Αθήνας, ανακοινώνοντας το γεγονός στις Ελληνικές Αρχές.

Έκθεση με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας για τον Γεώργιο Α'

Γράφει ο Γιώργος Πισσαλίδης
Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα το ιστορικό αποτύπωμα ενός βασιλιά της Ελλάδος, από σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας των: Δημήτρη Αναστασίου, Εύας Αποστολάτου, Ερμιόνης Αρνίδου, Ειρήνης Βογιατζή, Διονύση Γαβρίλη, Βαγγέλη Θεοδωρίδη, Παναγιώτας Θεοφιλοπούλου, Μάρκου Καμπάνη, Ιωάννας Καφίδα, Σπύρου Κολυβά, Δημήτρη Κρέτση, Έλενας Λακιώτη, Βασίλη Λιαούρη, Αγγελικής Μαλίκη, Νικολάου-Νταμόν Παπαδημητρίου, Κατερίνας Πέτρουλα, Θανάση Ραχούτη, Αντώνη Σμυρνιού, Νίκου Τριανταφύλλου/Δημήτρη Γράνη και Αντώνη Τσακίρη.

Δεν φαντάζεστε τί σημαίνει η κατάληξη .tv στα url των site!

Στο ίντερνετ υπάρχουν διάφορα domain names, όπως για παράδειγμα τα, .gr, .eu, .uk, .us, .org, .net, .com, .xxx, .info.
Εκτός από τα πέντε τελευταία, τα υπόλοιπα παραπέμπουν σε καταλήξεις internet domain name της κάθε χώρας. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα είναι το .gr (Greece), για τη Μεγάλη Βρετανία το .uk (United Kingdom) και για την Κύπρο το .cy (Cyprus).
Τι είναι όμως το domain με την κατάληξη .tv;
Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η κατάληξη σχετίζεται με ιστοσελίδες που έχουν σχέση με την τηλεόραση. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, τουλάχιστον έτσι όπως το έχει κάποιος στο μυαλό του…

Αργολίδα και Κορινθία υποκλίθηκαν στα «χρυσά» κορίτσια του ΑΟΚ!

Σαρωτική νίκη με  61 πόντους διαφορά, πέτυχαν την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, μπροστά σε 200 περίπου φιλάθλους,  οι νεανίδες του Α.Ο. Κρανιδίου, στο κλειστό γυμναστήριο της Ερμιόνης, απέναντι στην αντίστοιχη του Πανιωνίου Άργους. Αναδείχτηκαν πανηγυρικά και δικαίως, πρωταθλήτριες της ΕΣΚΑ-Κ. με 85-24.
«ΜVP» της συνάντησης, αναδείχτηκε η αρχηγός του Α.Ο.Κ, Μαρία Κακουριώτη η οποία πέτυχε μόνη της, όσους σχεδόν πόντους έγραψε το «φύλλο αγώνος», για την ομάδα του Άργους!

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Συνεργασία Σωματείων με πλούσια φιλανθρωπική δράση

Πλούσια αναμένεται η φιλανθρωπική δράση, μέσω αξιόλογων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, με την συνεργασία όλων των πολιτιστικών συλλόγων της Ερμιονίδας, ενόψει των Χριστουγέννων και με την αδιάλειπτη συμμετοχή του Φάρου Πόρτο Χελίου.
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν με την συμμετοχή του Φάρου, έχει ως εξής:
(8 Δεκεμβρίου 2013)
Συμμετοχή στο Χριστουγεννιάτικο «Bazaar» του Σωματείου Φιλόζωων  Ερμιονίδας στο Λιμάνι του Πόρτο Χελίου.
(9 Δεκεμβρίου 2013)