Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: "Θα υπερασπιστούμε την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψη του κάθε θιγόμενου στελέχους μας, από ανώνυμους συκοφάντες"

Γιάννης Γεωργόπουλος:
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας
Η δημοτική παράταξη "Δυνατή Ερμιονίδα", με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Γεωργόπουλο, λαμβάνοντας ως αφορμή την διαρκή και πολλές φορές "εκτός ορίων" επιθετική αναφορά εναντίον στελεχών της, υπό μορφή ανωνύμων σχολίων, σε ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης "Ενημέρωσης Πελοποννήσου" (που σημειωτέον είναι ελεύθερα και αλογόκριτα), με δημόσια ανακοίνωσή της "καταδικάζει απερίφραστα οποιονδήποτε εκμεταλλευόμενος την δυνατότητα της ανωνυμίας που του παρέχεται, θίγει, προσβάλει και συκοφαντεί κάθε πρόσωπο σε οποιονδήποτε συνδυασμό κι αν ανήκει".

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη "Δυνατή Ερμιονίδα" ξεκαθαρίζει ότι "Είμαστε και θα παραμείνουμε υπέρμαχοι της ελευθερίας του τύπου και της επώνυμης και μόνο πολιτικής κριτικής".
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ"


"Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο συνδυασμός μας έχει γίνει αποδέκτης των αρνητικών κριτικών αναφορικά με τα ανώνυμα σχόλια που δημοσιεύονται σε ρεπορτάζ γνωστού ιστολογίου της Αργολίδας.
Προκειμένου να διευκρινίσουμε τη θέση μας, σας δηλώνουμε ότι ο συνδυασμός μας καταδικάζει απερίφραστα οποιονδήποτε εκμεταλλευόμενος την δυνατότητα της ανωνυμίας που του παρέχεται, θίγει, προσβάλει και συκοφαντεί κάθε πρόσωπο σε οποιονδήποτε συνδυασμό κι αν ανήκει. Η τακτική της «κουκούλας» και της ανώνυμης κατασυκοφάντησης μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και είναι εντελώς ξένη για εμάς.
Αποτελεί βασική αρχή του συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» αλλά και του ήθους που διακατέχει τον επικεφαλή της και υποψήφιο Δήμαρχο κύριο Γιάννη Γεωργόπουλο, η αποφυγή των στείρων αντιπαραθέσεων που τόσο πολύ κούρασαν τους συνδημότες μας. Στόχος μας, όπως ήδη έχουμε δηλώσει επανειλημμένα είναι να οδηγήσουμε τον τόπο μας σε ανοδική πορεία και να λειτουργήσουμε με γνώμονα τη δυναμική και την διαφάνεια για το καλό της Ερμιονίδας και των πολιτών.
Τόσο ο κύριος Γιάννης Γεωργόπουλος, όσο και πληθώρα υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ», αλλά και συνεργατών μας, έχουν γίνει πολλές φορές αποδέκτες της άδικης κριτικής όσων, εξυπηρετώντας προφανώς σκοτεινά συμφέροντα και εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα της ανωνυμίας που τους παρέχεται, βρίζουν, συκοφαντούν και λασπολογούν, θίγοντας ακόμα και πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος κάποιων από τους ανωτέρω.
Είμαστε και θα παραμείνουμε υπέρμαχοι της ελευθερίας του τύπου και της επώνυμης και μόνο πολιτικής κριτικής. Αντιλαμβανόμαστε την ενόχληση ή την ανησυχία ορισμένων κύκλων, οι οποίοι ανησυχούν, βλέποντας την ιδιαίτερα μεγάλη δυναμική που έχει αποκτήσει η «ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ», την αγάπη και την επιλογή του κόσμου της Ερμιονίδας, για το ήθος, την αξιοπρέπεια, την ειλικρίνεια, την καθαρότητα που διακρίνει τόσο τον κύριο Γεωργόπουλο ως προσωπικότητα όσο και όλους τους συνεργάτες του. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Στη λογική της «κουκούλας» δεν μπήκαμε ποτέ και ούτε πρόκειται να μπούμε. Κι αυτό γιατί έχουμε μάθει να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και να κάνουμε μόνο επώνυμη πολιτική κριτική.
Για το λόγο αυτό, οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε σε κάθε ανώνυμο σχολιαστή ότι η «ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ», ενωμένη σαν μια γροθιά, θα υπερασπίσει την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψη του κάθε θιγόμενου στελέχους της, στρεφόμενη άμεσα προς την δικαιοσύνη. Οι μάσκες θα πέσουν και τα πραγματικά επώνυμα -ανώνυμα πρόσωπα θα λογοδοτήσουν ενώπιον των αρμόδιων αρχών».

 

3 σχόλια:

Ενημέρωση Πελοποννήσου είπε...

Η ανάρτηση της είδησης προσχώρησης του Σταύρου Κούστα στην δημοτική παράταξη "ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ", συνοδεύτηκε από εντυπωσιακή αναγνωσιμότητα αλλά και αντιδράσεις μέρους των αναγνωστών.
86 από τους 840 αναγνώστες έκριναν ότι πρέπει να σχολιάσουν την είδηση. Οι 8 εξ αυτών με απρεπή και πιθανά συκοφαντικό σχολιασμό συγκενικών προσώπων κάποιων υποψηφίων. Ατά τα 8 σχόλια τα διαγράψαμε.
Πιστεύουμε ότι το δικαίωμα ελεύθερου και αλογόκριτου σχολιασμού σας το οφείλουμε. Πιστεύουμε ακόμη ότι, αυτό συνεπάγεται την υπευθυνότητα όσων κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος. Γι' αυτό και τα σχόλιά σας θα πρέπει να είναι κριτικά (και όχι υβριστικά), να θέτουν ερωτήματα (και όχι αναπόδεικτες κατηγορίες), να αφορούν τους πρωταγωνιστές του ρεποστάζ (και όχι συγγενικά τους πρόσωπα)Ακόμη και εγκωμιαστικά (εδώ δεν θέτουμε προϋποθέσεις).
Με την ελπίδα ότι θα κρατήσουμε την ελευθερία έκφρασης σε επίπεδο υψηλό (και ότι θα γράφουμε ελληνικά και όχι γκρίκλις), πρέπει να συγχαρούμε την παράταξη ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ για τον άμεσο, αποφασιστικό και ευπρεπή τρόπο αντίδρασής της.
Π.Ι.Δ.

Ανώνυμος είπε...

και δεν βγηκατε ακομα....
δηλαδη αμα βγειτε τι θα κανετε; θα μας βαλετε να σας εξυμνουμε , σαν την Β.Κορεα;;;
αυτο που θα επρεπε να σας απασχολησει ειναι γιατι ο συγκεκριμενος εγινε δεκτης τοσων αρνητικων σχολιων;;; κατι που δε νομιζω να έγινε για αλλο συμβουλο σας η εσας!
αυτο μηπως θα έπρεπε να σας προβληματισει , και να σας χτυπησει καμπακι;; μηπως αντι για βομβα εξελιχθει σε ναρκη;
δεν μπορει ολοι να ειναι τρελοι και εσεις ο γνωστικος!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΤΣΑΜΑΔΟΣ ΣΤΟ ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕΙ.ΜΕΤΑ Ο ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΚΑΜΙΖΗΣ.ΑΡΕ ΚΑΜΙΖΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ?ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΟΝ ΤΑΣΟ,ΒΟΥΛΙΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΦΥΡΗ.