Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΣΧΟΛΙΑ: Σκάσε επί τέλους!!! (2014-06-11)


Οι άνθρωποι που «έκαψαν» τον Χρήστο

Πήρε το Νίκο Χρόνη στο ψηφοδέλτιο γιατί τον έπεισαν πως θα του φέρει 2.000 ψήφους. (Πήρε τους μισούς από όσους τον είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές, περίπου 800). Έβαλε την κα Κούτσελα στο ψηφοδέλτιο γιατί τον έπεισαν πως θα του φέρει τον δήμο Ασίνης. (Η ίδια δεν εξελέγη καν). Δεν συνεργάσθηκε με το Ραφαήλ Μπαρού γιατί «τον εκβίασαν» οι προσχωρήσαντες και ο γνωστός πολιτικός του σύμβουλος. (Οι εκλεκτοί τους, όμως, έμειναν εκτός).

Τον οδήγησαν να εγκαταλείψει την ανανεωτική του εικόνα, και δεν πρόβαλε την πρότασή του για ένα Ναύπλιο με προοπτική. Προτίμησε την μικροπολιτική της καμένης λάμπας και τις καταγγελίες για ανάθεση προμήθειας μιας βασιλόπιττας. Ακολούθησε την επικοινωνιακή λογική των αδαών κομπλεξικών που …«τον υποστήριζαν» δημιουργώντας μια εικονική πραγματικότητα γύρο του.

Οι άνθρωποι που έκαψαν τον Χρήστο Γραμματικόπουλο και τον οδήγησαν στην ταπεινωτική ήττα, με 18% διαφορά, προσπαθούν να παραμείνουν κοντά του. Θα τους το επιτρέψει ή θα προχωρήσει, απομακρύνοντας την παλαιοκομματική αντίληψη που αυτοί εκπροσωπούσαν, και υιοθετώντας μια δημιουργική αντιπολιτευτική τακτική που θα τον αναπλάσει και θα βοηθήσει και τον Δήμο;

Αντί εμού ο Γουλιμής

Είναι κρίμα! Ο καλύτερος Δημοτικός Σύμβουλος της παρούσης περιόδου, ο Κώστας Θέμελης, δεν επανεκλέχθηκε για την επόμενη 5ετία. Ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος του Χρήστου Γραμματικόπουλου που, αν και ανάπηρος, καθηλωμένος στο καροτσάκι μετά από ένα τροχαίο ατύχημα, δεν έλειψε ποτέ από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Μιλούσε, όταν μιλούσε, πάντοτε τεκμηριωμένα, και διατύπωσε προτάσεις και σχέδια που θα βοηθούν στο διηνεκές την κυκλοφορία των αναπήρων στο Ναύπλιον. Δεν τα κατάφερε, όμως, στη μάχη του σταυρού.  Στην θέση του εκλέχθηκε, πρώτος σε σταυρούς από την παράταξη Γραμματικόπουλου, ο Νίκος Χρόνης.

«Το τέλος της άλλης πρότασης»

Η ιδεολογικοπολιτική επικυριαρχία της «Άλλης Πρότασης», επί του δήμου Ναυπλιέων, έκλεισε τον κύκλο της. Όχι γιατί την ψήφισαν λίγοι ψηφοφόροι και εκλέχθηκε ως Σύμβουλος μόνον η επί κεφαλής της, Μαργαρίτα Καραμολέγκου, αλλά γιατί ο καθοδηγητικός της πυρήνας «γέρασε» και η αυτοδιοικητική επιρροή τους μηδενίσθηκε. Ίσως τα σημαντικά στελέχη που ανέδειξε (και την ανέδειξαν) στο παρελθόν, θα πρέπει να θυμηθούν πως «είναι σημαντικό να αποχωρείς την ώρα που πρέπει».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: