Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Δύο παραλίες του Ναυπλίου για ερωτευμένους και μία για οικογένειες

Μικροί γραφικοί κολπίσκοι που σου δημιουργούν την αίσθηση της προσωπικής παραλίας βρίσκονται σε απόσταση 20 μόνον λεπτών ή μισής ώρας από το Ναύπλιον. Δίπλα στο λιμάνι απ’ όπου απέπλευσε ο στόλος με το στρατό που θα πολιορκούσε την Τροία, (το Καστράκι) ή μια δρασκελιά δρόμο από το μεγάλο περιβόλι των Ιρίων (η Κάντια), που τροφοδοτεί την Ελλάδα και την Ευρώπη με κηπευτικά εξαιρετικής ποιότητας.
Διαβάστε και διαλέξτε το αν θα κολυμπήσετε στο «Νεράκι», στο «Καστράκι» ή στην «Κάντια».
 

Η παραλία «Νεράκι»
Το «Νεράκι» είναι μια παραλία σε ένα μικρό κολπίσκο, με πεντακάθαρα νερά, που τεριάζει σε μοναχικούς –κές ή σε ερωτευμένους. Για να φτάσετε μέχρις  εκεί πρέπει να έχετε αποφασίσει να περπατήσετε περίπου 20 λεπτά από το κέντρο του Ναυπλίου. Μπορείτε ακόμη να πάτε με ποδήλατο, δικό σας ή του Δήμου. Βρίσκετε στο μέσον της πανέμορφης διαδρομής από Αρβανιτιά προς Καραθώνα (άρα μπορείτε να φτάσετε με το αυτοκίνητο μέχρι το αλιευτικό καταφύγιο της Καραθώνας και από εκεί σε 10 περίπου λεπτά βρίσκεστε στο «Νεράκι».
Η παραλία είναι βραχώδης στις άκρες της και αμμώδης στο κέντρο της με μικρό πετραδάκι και αμμώδη βυθό.
Φροντίστε να έχετε μαζί σας κάθε χρειαζούμενο γιατί πρόκειται για ερημιά.

Η παραλία «Καστράκι»
Βρίσκεται αριστερά από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ασίνης, πολύ κοντά στο Τολό. Απέχει 20 λεπτά από το κέντρο του Ναυπλίου και λιγότερο από 10 λεπτά από το κέντρο του Τολού. 
Πρόκειται για μια πολύ μικρή σε μέγεθος παραλία, με ψιλό πετραδάκι και άμμο. Είναι βραχώδης στη δεξιά της άκρη και ο βυθός της θάλασσας είναι αμμώδης.
Είναι σχετικά ερημική και δεν διαθέτει καμία υποδομή, γι’ αυτό φροντίστε αν την επιλέξετε να είσθε καλά εφοδιασμένοι.

Η παραλία της Κάντια
Είναι μια μεγάλης έκτασης παραλία με ψιλό και χοντρό πετραδάκι, ανάμεικτα με άμμο. Ο βυθός της θάλασσας είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος αμμώδης. Λόγω της διαμόρφωσής της είναι κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά.
Βρίσκεται δίπλα στο χωριό Κάντια, απ’ όπου και μπορείτε να πάτε με τα πόδια. Απέχει από το Ναύπλιο, περίπου 45 λεπτά.
Οι υπάρχουσες υποδομές, σας καλύπτουν τις ανάγκες για Καφέ, εστιατόρια, ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες, ομπρέλες και ντουζ.
Η στάθμευση είναι ευχερής.


 

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Μαλλον δεν εχετε παει ποτε στο Καστρακι για μπανιο για να δημοσιευετε αυτη την περιγραφη της παραλιας. Με εξαιρεση ενος πολυ μικρου σημειου, η παραλια εχει χοντρο βοτσαλο, για να μπεις δε στο νερο, πρεπει να περασεις απο πρασινες γλυστερες κοτρωνες. Δεν συνιστω σε κανενα να μπει διχως βατραχοπεδιλα η ειδικα "παπουτσακια" γιατι κινδυνευει να γλυστρισει η να πατησει αχινους.