Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Οι παραλίες του Ναυπλίου, σας εγγυώνται ένα όμορφο διήμερο

Το Ναύπλιον, εκτός από την ιστορία που είναι εμφανής στα κτήρια και στα μνημεία του προσφέρει στους επισκέπτες του και κάτι "πιο πεζό". Πανέμορφες παραλίες, ιδιαίτερα εύκολες στην προσέγγιση, με πεντακάθαρα νερά και σπάνιο περιβάλλον.
Μπορεί ο καθένας να διαλέξει, την παραλία που του ταιριάζει.
Αν έχεις μικρά παιδιά και δεν έχεις αυτοκίνητο, οι «Μπανιέρες» και η «Αρβανιτιά» σε περιμένουν. Αν έχεις δικό σου μέσον μετακίνησης μπορείς να προσθέσεις και τις πιο μακρινές, όπως:
- Το Νεράκι
- Η Καραθώνα
- Η Χρυσή Άμμος στο Τολό
- Η Παραλία της Αρχαίας Ασίνης
- Η Παραλία στο Καστράκι
- Η Παραλία της Πλάκας Δρεπάνου
- Η Παραλία στο Βιβάρι Δρεπάνου
- Η Παραλία στον Άγιο Νικόλα στο Κονδύλι
- Η Παραλία της Κάντιας
- Η Παραλία των Ιρίων και
- πολλοί μικροί γραφικοί κολπίσκοι κατά μήκος των διαδρομών προς τις πιο πάνω αναφερόμενες παραλίες.
Διαβάστε για τρεις από αυτές, την Καραθώνα, την Χρυσή Άμμο στο Τολό και το Κονδύλι στον Άγιο Νικόλαο, και σας υποσχόμαστε να επανέλθουμε εντός της ημέρας και με τις υπόλοιπες.

Η Καραθώνα
Βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτών από το κέντρο του Ναυπλίου. Μπορείτε να φτάσετε πάρα πολύ εύκολα και να παρκάρετε στον ίσκιο ενός πεύκου, πολύ άνετα. Είναι αμμώδης, όπως και ο βυθός της. Πολύ μεγάλη παραλία με ρηχά νερά. Κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά.
Είναι βραβευμένη με «Γαλάζια Σημαία», για πολλοστή φορά και διαθέτει εξαιρετικές υποδομές, όπως καφέ, εστιατόρια, ξαπλώστρες, ενοικιαζόμενες ομπρέλες, ντουζ, WC, θαλάσσια σπορ.

Η Χρυσή Άμμος στο Τολό
Βρίσκεται σε απόσταση 20 λεπτών από το κέντρο του Ναυπλίου και μόλις 5 λεπτών από το κέντρο του Τολού. Υπάρχει μεγάλη ευχέρεια στάθμευσης. Είναι αμμώδης, όπως και ο βυθός της. Πολύ μεγάλη παραλία με ρηχά νερά. Κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά.
Είναι βραβευμένη με «Γαλάζια Σημαία», για πολλοστή φορά και διαθέτει εξαιρετικές υποδομές, όπως καφέ, εστιατόρια, ξαπλώστρες, ενοικιαζόμενες ομπρέλες, ντουζ, WC, θαλάσσια σπορ.

Κονδύλι, Άγιος Νικόλαος
Βρίσκεται σε απόσταση 30 λεπτών από το κέντρο του Ναυπλίου και μόλις 10 λεπτά από το Δρέπανο. Μπορείτε να φτάσετε πάρα πολύ εύκολα, διασχίζοντας τον επαρχιακό δρόμο που περνά πάνω από μικρούς κολπίσκους  και παρκάρετε, άνετα.
Η παραλία είναι πολύ μεγάλη σε μέγεθος και κατά τμήματα έχει ψιλό και χοντρό πετραδάκι ή άμμο. Ο Βυθός της θάλασσας είναι κυρίως με βότσαλα και σε κάποια σημεία στην αριστερή πλευρά είναι αμμώδης.
Στο παρελθόν έχει τιμηθεί με Γαλάζια Σημαία και διαθέτει υποδομές για καφέ, ουζάκι, ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες, ομπρέλες και ντουζ.
Κατά πολλούς θεωρείται ως η ωραιότερη παραλία της Αργολίδας. Στο παρελθόν, είχε φιλοξενήσει πολλούς  (και ακόμη φιλοξενεί σε ακραία σημεία της) γυμνιστές επισκέπτες.
Την προτιμά η νεολαία του Ναυπλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: