Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Υπουργοί της συγκυβέρνησης σε μνημόσυνο θυμάτων από Γερμανικά κατοχικά στρατεύματα, στη Μιδέα

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε σήμερα, 8 Ιουνίου, το πρωί, στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο Μιδέας, στα πλαίσια εκδήλωσης τιμής, στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην κοινότητα της Μιδέας τον Μάϊο και τον Ιούνιο του 1944, λίγο πριν τη απελευθέρωση της Ελλάδος.
Την εκδήλωση διοργανώσαν, το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Μιδέας, ο Νέος Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Μιδέας «Αλκμήνη», ο Σύλλογος Μιδεατών Γκερμπεσιωτών «Η Μιδέα», ο Αθλητικός Όμιλος Μιδέας και ο Σύλλογος Ανάδειξης Αρχαιοτήτων Μιδέας.
Στην εκδήλωση έγινε ομιλία από τον Μιδεάτη κ. Χρήστο Κώνστα που εξιστόρησε τα γεγονότα της εποχής. Έκδηλη ήταν η συγκίνηση πολλών ηλικιωμένων, σήμερα, που την  εποχή εκείνη ήταν μικρά παιδιά, και έζησαν την φρίκη της ναζιστικής θηριωδίας γλιτώνοντας  από τύχη και την αυτοθυσία, στις περισσότερες φόρες, των γονιών τους. Μεταξύ των εκτελεσθέντων από τους στρατιώτες των δυνάμεων κατοχής ήταν και δύο μικρά παιδιά 8 και 15 ετών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν κάτοικοι από την περιοχή που προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη των εκτελεσθέντων, ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιαν. Μανιάτης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιαν. Ανδριανός, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Κοδέλας, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημ. Κωστούρος, ο περιφερειακός σύμβουλος Ανδρ. Πουλάς, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΑΥ.Ρ.Α. Παντ. Κοκκινόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: