Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014. Η μέρα που ηττήθηκε η Ελευθερία και νίκησαν οι Ελεύθεροι!

Μετρήστε τους. Είκοσι και με το ζόρι. (Στο βάθος, οι περίεργοι από το χωριό).
Το Δελτίο Τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ της Αργολίδας ο εκπρόσωπος του Περιοδικού Patria ήταν λιτό, περιεκτικό και φιλικό. Κατέληγε δε, προσκαλώντας όποιον ήθελε (χωρίς καμία προδιαγραφή) να παραστεί ελεύθερα στην εκδήλωση παρουσίασης του 40ου τεύχους του περιοδικού. 
«Την Κυριακή 20 Ιουλίου και ώρα 19:00 στην Αγ. Τριάδα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – παρουσίαση του νέου τεύχους του περιοδικού Patria. Το περιοδικό γιορτάζει την κυκλοφορία του 40ου τεύχους και σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Αγίας Τριάδας. Η Είσοδος είναι ελεύθερη», έγραφε η ανακοίνωση.  
Συγχρόνως, ο γραφίστας του περιοδικού αναρτούσε στην ηλεκτρονική του σελίδα μια αφίσα που αναφερόταν στην εκδήλωση και περιελάμβανε και τα ονόματα, όσων θα ανέπτυσσαν κάποιο σχετικό θέμα.
Μια μικρή ανακοίνωση που έγινε αφορμή για να ξεσηκωθούν, συγχρόνως, οι “αντιφασίστες-αντιρατσιστές” της Αργολίδος και η «Χρυσή Αυγή Τ.Ο. Αργολίδας», με κοινό στόχο να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την πραγματοποίηση της γνωριμίας των πολιτών με τον εναλλακτικό πολιτικό και ιδεολογικό λόγο των Ελλήνων Εθνικιστών που ζουν και αντιλαμβάνονται το Ευρωπαϊκό περιβάλλον με ανοιχτό μυαλό.


Αντέδρασαν με έναν εντυπωσιακά όμοιο τρόπο.
Η Χρυσή Αυγή, πήρε τηλέφωνο στα κεντρικά και απαίτησε να αποσύρουν από ομιλητή του Patria τον διακεκριμένο δικηγόρο Γιάννη Ζωγράφο. (Είναι στέλεχος του νομικού επιτελείου του κόμματος και υπερασπιστής ενός εκ των διωκομένων βουλευτών). Το πέτυχαν, υπό την απειλή παραίτησης της Τοπικής τους Επιτροπής.
Οι «αντιφασίστες – αντιρατσιστές» της Αργολίδας, έκαναν και αυτοί κάτι ανάλογο. Ο Μπάμπης Αντωνιάδης έκανε παράσταση στον Δήμαρχο απαιτώντας να μη παρουσιαστεί το περιοδικό σε κτήριο του Δήμου γιατί όπως είπε, «δεν είχαν πάρει άδεια». Και αυτός το πέτυχε.
Παλιά καραβάνα ο ίδιος και με άκρες σε κάθε δημόσια υπηρεσία «σταυλισμού κρατικοδίαιτων αριστερών», εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι τα νέα παιδιά –εκπρόσωποι του Patria δεν είχαν πάρει γραπτή άδεια στα χέρια τους (είχαν κάνει αίτηση και είχαν προφορική διαβεβαίωση από τον τοπικό αντιδήμαρχο ότι η αίθουσα τους παραχωρείται). Απαίτησε από το Δήμαρχο να εφαρμοσθεί ο νόμος  και βεβαίως ο Δήμαρχος δεν θα μπορούσε να παρανομήσει, ιδιαιτέρως μετά την εξαγγελία αντισυγκέντρωσης, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει συγκρούσεις. Η αστυνομία ζήτησε να πληροφορηθεί αν νομίμως διεξάγεται η εκδήλωση προκειμένου να πάρει μέτρα αποτροπής «σωματικής επαφής των επιτιθέμενων Α…Α…Α» και βεβαίως η αρχή της ισονομίας και της ελευθερίας του συνέρχεσθε σκόνταψε …σε μια τυπική άδεια που μια Επιτροπή δεν είχε συνεδριάσει για να εκδώσει αλλά τους την είχε δώσει προφορικά.
Χωρίς πρόθεση δημιουργίας προβλημάτων οι εκπρόσωποι του Patria, απέκρυψαν τη μικρότητα της ομάδας που ηγείται της Χρυσής Αυγής στην Αργολίδα και συγχρόνως έψαξαν να βρουν άλλο χώρο για την παρουσίαση του περιοδικού.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πουλακίδας, σωστά και πρόθυμα, τους παραχώρησε την αίθουσά του και οι εκπρόσωποι του περιοδικού για να είναι σίγουροι, ζήτησαν και την άδεια της επιτροπής που είναι αρμόδια για τη χρήση του σχολικού κτηρίου (που με προφορική άδεια του προέδρου της Πουλακίδας) έχει παραχωρηθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο.
Σαββατόβραδο, βεβαίως δεν συνεδριάζουν συμβούλια και έτσι η επιβεβαίωση της θετικής γνώμης της πλειοψηφίας της επιτροπής πάρθηκε τηλεφωνικά. Την Κυριακή, στις 7 το απόγευμα, η συντακτική ομάδα του Patria και οι εκπρόσωποι του περιοδικού χρησιμοποιώντας τα κλειδιά που τους έδωσαν μπήκαν στο σχολείο, διαμόρφωσαν χώρο στο προαύλιο και λίγο μετά τις 7.30μμ που είχε πέσει ο ήλιος πήραν θέση για να μιλήσουν.
Δεν είχαν υπολογίσει όμως σωστά. Ο πρόεδρος της Πουλακίδας, φωνάζοντας «δεν θα βρω εγώ το μπελά μου, δεν θα με κάνουν εμένα ρόμπα τα κανάλια, να φύγετε αν δεν έχετε γραπτή άδεια» (προσέξτε πάλι το γραπτή), απαίτησε να μη γίνει η παρουσίαση, περιφρονώντας τους 50 περίπου πολίτες που είχαν προσέλθει, μεταξύ των οποίων και συγχωριανούς του. Ήταν δε τόσο φτιαγμένος (πολιτικά) ή φοβισμένος από τις όποιες παρεμβάσεις του είχαν γίνει ώστε, φωνασκώντας (λες και κάπου έδινε εξετάσεις), δεν επέτρεπε καν στους οργανωτές να εξηγήσουν στον κόσμο ότι η παρουσίαση δεν θα γίνει και γιατί δεν θα γίνει.
Οι διοργανωτές αποφάσισαν να αναβληθεί η παρουσίαση του περιοδικού και ζήτησαν από τους παριστάμενους να βγουν έξω από τον προαύλιο χώρο όπου και με δύο δίλεπτες παρεμβάσεις, τους εξηγήθηκε τι είχε συμβεί.
Εν τω μεταξύ κάποιοι από τους ανελεύθερους του «αντιφασιστικού αντιρατσιστικού μετώπου Αργολίδας»,  ειδοποιημένοι από κάποιο κουκουλοφόρο, έφυγαν από την Αγία Τριάδα και έτρεξαν στην Πουλακίδα. Σταμάτησαν σε απόσταση 100 μέτρων και , ξεκίνησε μια ανταλλαγή συνθημάτων και «γαλλικών».
Η παρέμβαση της ισχυρής αστυνομικής δύναμης απέκλεισε τη δημιουργία ταραχών και με ψυχραιμία αποχώρησαν, οι 50 του patria, οι είκοσι των ανελεύθερων, οι περίεργοι του χωριού που εν τω μεταξύ είχαν μαζευτεί να δουν τι συμβαίνει και τελευταίοι …οι ταλαιπωρηθέντες ένστολοι. 
Στην απορία κάποιου από αυτούς  «Γιατί δεν έπρεπε να παρουσιασθεί ένα περιοδικό σε 40 φίλους του που δεν ενόχλησαν κανένα», η απάντηση που έδωσα ήταν απλή.
«Αν οι άνθρωποι της παγκοσμιοποίησης επιτρέψουν στην Εθνικιστική διανόηση να ακουστεί, τότε το σύστημά τους θα καταρρεύσει σαν τις αχυροκαλύβες σε ώρες πλημμύρας.  Γι’ αυτό, οι αρνητές της ελευθερίας, συμμαχούν με το σύστημα και φιμώνουν κάθε πηγή εναλλακτικής πληροφόρησης, οδηγώντας τον κόσμο να σκέφτεται φοβικά». (Παράδειγμα, ο πρόεδρος της Πουλακίδας).
Την Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014,το σύστημα των εργολάβων, των κομμάτων και του Σώρος πέτυχε το σκοπό του. Η Ελευθερία της άποψης και του συνέρχεσθε, έχασε μια μάχη.

Οι ελεύθεροι όμως …Νίκησαν! Και αυτό θα φανεί το Φθινόπωρο…

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ!

Ανώνυμος είπε...

Και φυσικά ο Κωστούρος δεν φταίει πουθενά κατά τον Δάκογλου. Τα βλέπετε "ανένταχτοι;" Εσείς ρε όρνια που τον ψηφίσατε στις εκλογές ακούγοντας τον Δάκογλου.χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

ολοι τους ειναι ξεφτιλες..τι φοβουνται?

Ανώνυμος είπε...

Ποιός κατευθύνει τους αντιφασίστες και τους δημοκράτες του χωριού; Ήταν ο ίδιος ο Σώρος μεταμφιεσμένος σε καφενείο της Πουλακίδας; Τι λέει για όλα αυτά ο Σώρρας; Μάθετε όλη την αλήθεια στο τευχος 41 του περιοδικού Patria (στα λατινικά γιατι είμαστε Ellines).

Ανώνυμος είπε...

Ρε ανώνυμε των 5.45 στ΄αλήθεια είσαι καλός. Κρίμα που δεν είσουνα εκεί να γνωριστούμε. Είμαι σίγουρος πως δεν έχεις ξαναμιλήσει ποτέ με κάποιο από μας. Θα σου αρέσαμε. Θα καταλάβαινες ότι αυτά που λένε οι αντιφά για μας είναι μαλακίες. Τους περνάνε το μίσος για κάποιους που δεν γνωρίζουν. Έτσι με ρετσέτες και συνθήματα. Αξίζει αυτό για νέους σαν και μας; Είναι κρίμα να καταντήσετε σαν τους Χρυσαυγίτες.
Δημ.

Ανώνυμος είπε...

αυτα που γραφετε για τη χρυση αυγη ειναι ολα ψεματα.εμεις ειμαστε πατριωτες.κυριε δακογλου περιμενουμε εξηγησεις

Ανώνυμος είπε...

Εμείς ποτέ δεν πήραμε τηλέφωνο τον Ζωγράφο, μπορεί να σας το επιβεβαιώσει και ο ίδιος. Ούτε είπαμε στον Δήμα (Μπακέτος) πως θα έρθουμε στην εκδήλωση να σας χτυπήσουμε. Όσα λέτε για τη Χρυσή Αυγή είναι ψέματα.

Ανώνυμος είπε...

Στο κατά τα άλλα αξιόπιστο και περιγραφικό ρεπορτάζ που κάνατε για την υπόθεση υπάρχει ένα και μόνο λάθος. Ο Μπάμπης Αντωνιάδης δεν απαίτησε να μη γίνει η παρουσίαση του περιοδικού Patria. Ρώτησε μόνον αν ο Δήμος έχει δώσει άδεια για τη χρήση του Πολιτιστικού Κέντρου της Αγίας Τριάδας. Πήρε την απάντηση ότι ο Δήμος δεν διαχειρίζεται το συγκεκριμένο χώρο και άρα δεν θα μπορούσε να έχει δώσει άδεια.

Ανώνυμος είπε...

Κανατε μαγκες τους αναρχοαριστερους! Ποιος ηταν αυτος ο Ουλης που επαιρνε τηλεφωνα κ ελεγε πως ειναι συγκεντρωση της ΧΑ;;; Ντροπη σας, αισχος! Λερωνετε τις ιδεες μας.