Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

4ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ: Τ.Ο. ΚΝΕ Τρίπολης «πολεμάμε και τραγουδάμε»

Το Φεστιβάλ συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια πολύμορφων εκδηλώσεων συνδυάζοντας την πρωτοπόρα και ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ με πολλές μορφές τέχνης, συναυλίες, αφιερώματα, με αθλητικές δραστηριότητες, με συζητήσεις και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή χιλιάδων λαού και νεολαίας.
Οι εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή έχουν ήδη ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα, ένα απόσπασμα από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη  "Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόϊ των ονείρων και των ανθρώπων" λίγο πριν το στρατοδικείο τον καταδικάσει σε θάνατο.
Στην Τρίπολη, Η ΚΝΕ, θέλοντας να δώσει το δικό της μήνυμα «πολεμάμε και τραγουδάμε», ξεκίνησε τις εκδηλώσεις με το θερινό cinema.


Θα προβληθούν ταινίες, με ελεύθερη είσοδο, «ως μία διέξοδος πολιτισμού και ψυχαγωγίας για τους ανέργους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης».
Τον Αύγουστο θα γίνουν προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στην Κυνουρία με προβολές ταινιών, ομιλίες και συναυλία, και στη Γορτυνία αντίστοιχα.
Το κεντρικό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, την Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη στην πλ. Πετρινού.
Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο και οργανωμένος παιδότοπος, χώρος αφιερωμένος στους μαθητές και χώρος ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Η κεντρική συναυλία θα πραγματοποιηθεί από τους KollektivA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: