Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ένας Αποφασισμένος, 60 Εθελοντές και 8 δράσεις που άλλαξαν την Κοιλάδα και έδειξαν ένα δρόμο στην Αυτοδιοίκηση

ΦΛΩΡΗΣ ΠΑΝΟΣ: Ευχαριστώ από καρδιάς
τους εξήντα εθελοντές οι οποίοι βοήθησαν
να αλλάξει πρόσωπο η Κοιλάδα!!!
Όταν ο χρόνος απαλύνει την πικρία, ο Δημήτρης Καμιζής θα αναγνωρίσει ως μία από τις δυστυχέστερες στιγμές της δημαρχιακής του θητείας, την περίοδο που, μια δράκα Πολιτών υπό την καθοδήγηση ενός αποφασιστικού αιρετού που αγαπούσε το χωριό του, τον παρέκαμψαν και τον έβαλαν σε θέση θεατή. Θα θυμάται πως το καμπανάκι χτύπησε δύο φορές γι’ αυτόν και μάλιστα δημόσια, γραπτώς και προφορικώς. Θα αναρωτιέται γιατί του διέφυγε και βεβαίως θα γνωρίζει πως κάποιος από τους συνεργάτες του, επιφορτισμένος με τα καθήκοντα που δεν εκτελέσθηκαν… «τον πούλησε» από αδυναμία, ανικανότητα ή πρόθεση.
Ένα μήνα πριν λήξει η θητεία του και αποσυρθεί πιστεύοντας, ο ίδιος και οι φίλοι του, πως έκανε ότι μπορούσε για την Ερμιονίδα που αγαπά… , οι κάτοικοι ενός  χωριού «τον διέγραψαν από Δήμαρχο και πήραν τη μοίρα τους στα χέρια τους».
Η Κοιλάδα, και σωστά, δεν μπορούσε να περιμένει την τυπική λήξη της θητείας των κουρασμένων και την ανάληψη από τις δυνάμεις που υποσχέθηκαν αλλαγή νοοτροπίας και νοικοκυριό.


Ο Παναγιώτης Αναστ. Φλωρής, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας, είχε ενημερώσει τον Δημήτρη Καμιζή (με επιστολή που έδωσε και στην δημοσιότητα, στις 27 Μαΐου 2014) για μια σειρά μικρών θεμάτων που αθροιστικά έκαναν την Κοιλάδα βρώμικη, εγκαταλελειμμένη και απωθητική, δημιουργώντας κινδύνους για την υγεία των κατοίκων και βεβαίως για το τουριστικό μέλλον του πασίγνωστου ψαροχωριού. Ήταν το πρώτο καμπανάκι!
Ο ίδιος άνθρωπος, χτύπησε για δεύτερη φορά το καμπανάκι, αυτή τη φορά ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο και ενημέρωσε πως …αναλαμβάνει δράση!
Διαπιστώνοντας πως μίλαγε «εις ώτα μη ακουόντων» απευθύνθηκε σε συμπολίτες του, ζήτησε εθελοντικές προσφορές προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία είχαμε περιέλθει και …ω! του θαύματος…
Σε χρόνο μηδέν:
** Έγινε Χρωματισμός των εξέδρων και στο τοιχίο του Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας, όπως επίσης καθαρισμός και πλύσιμο του προαυλίου χώρου, με βυτίο, λόγω του ότι έπρεπε να γίνει η εορτή λήξης της σχολικής χρονιάς.
** Έγινε Καθαρισμός από αγριόχορτα και σκουπίδια και άσπρισμα με ασβέστη, από την είσοδο του χωριού (πρατήριο Γ. Ελένης) έως την παραλία της Ευαγγελίστριας και τον Άγιο Παντελεήμονα.
** Έγινε Καθαρισμός από σκουπίδια και άγρια χόρτα της Παιδικής Χαράς, επίστρωση δαπέδου με σκαπτικό μηχάνημα, επισκευή της ξύλινης περίφραξης και των οργάνων καθώς επίσης βάψιμο περίφραξης και οργάνων.
** Έγινε Καθαρισμός της πλαζ Ευαγγελιστρίας, τοποθέτηση ομπρελών, χρωματισμός τοιχίων και επίστρωση του βότσαλου με σκαπτικό μηχάνημα.
** Έγινε Καθαρισμός εντός και εκτός του Κοιμητηρίου και χρωματισμός σε μάνδρα, πόρτα εισόδου, πεζούλια και παγκάκια.
** Έγινε Καθαρισμός των φρεατίων του χωριού.
** Έγινε Απομάκρυνση από το χωριό με φορτηγά και σκαπτικά μηχανήματα, όλων των γεμάτων κάδων απορριμμάτων και των όγκων των σκουπιδιών που βρίσκονταν γύρω από αυτούς και μεταφορά τους σε χώρο εκτός οικισμού, όπου παρελήφθησαν από τον Δήμο Ερμιονίδας.
** Έγινε, τέλος, Απολύμανση του χωριού με χλώριο και πλύσιμο με το πυροσβεστικό όχημα του κ. Γεωργίου Σταύρου Λιβανού.
Η Κοιλάδα άλλαξε όψη, απέκτησε και πάλι μια αξιοπρεπή εμφάνιση, έπαψε να κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της. Και όλα αυτά με ηχηρή απουσία της Δημοτικής Αρχής και εντυπωσιακή εθελοντική ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας.
Αυτά όλα θα βασανίζουν τον Δημήτρη Καμιζή γιατί, κατά πολλούς, είναι ένας επίλογος της αυτοδιοικητικής του παρουσίας …που δεν του άξιζε…
Π.Ι.Δ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: