Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Σκέψεις με αφορμή το πρωτοσέλιδο της «Ενημέρωσης Πελοποννήσου»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Πρωτοσέλιδο 1-8-2014
Τα Ταμεία των ένστολων, προσωρινά, φαίνεται πως την γλυτώνουν. Κάποιοι, εκεί επάνω στην κυβέρνηση κατάλαβαν ότι το παρατράβηξαν και έκαναν πίσω.
Βλέπετε …είχαν καλομάθει, τόσα χρόνια, μαζί τους.
Είχαν καλομάθει να τους πλήρωναν λιγότερο και από τους κλητήρες που τους αλλάζουν το ποτήρι με το νερό, όταν μιλάνε από το βήμα της Βουλής.
Είχαν καλομάθει να μην τους πληρώνουν τις υπερωρίες και τα νυχτερινά, τις επιφυλακές και τις αργίες.
Είχαν καλομάθει να τους στέλνουν για υπηρεσία, με δικά τους μέσα, χωρίς να αναρωτιούνται «Πως πληρώνουν τη βενζίνη».
Είχαν καλομάθει με τις δολοφονίες τους, από το οργανωμένο έγκλημα ή την τρομοκρατία, που τις έβλεπαν σαν αφορμή για να βγουν στα κανάλια και να κλέψουν δημοσιότητα εκφράζοντας συμπαράσταση στην οικογένεια (μόνο στα λόγια).
Είχαν καλομάθει που, αντί να  τους αντικαθιστούν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα των οποίων οι ημερομηνίες λήξης έχουν περάσει από διετίας και δεν μπορούν να σταματήσουν ούτε 9άρα σφαίρα από 100 μέτρα, έβλεπαν τους ένστολους να αγοράζουν με δόσεις και προσωπικά του χρήματα τα γιλέκα που σώζουν ζωές.


Είχαν καλομάθει που, σε αντίθεση με κάποιο λαθρομετανάστη, τους τραυματίες σε ώρα υπηρεσίας, δεν χρειαζόταν να τους επισκέπτονται στο νοσοκομείο ή στο ίδρυμα όπου η ζωή τους κύλαγε  σε μια αναπηρική καρέκλα ή σε ένα κρεβάτι σιδερένιο.
Για πολλά είχαν καλομάθει. Να τους κουβαλάνε τα ψώνια, να τους πλένουν το αυτοκίνητο, να τους φέρνουν το παιδί απ’ το σχολείο, μέχρι και να τους …..
Μόλις όμως  τους είδαν αποφασισμένους, έκαναν ένα βήμα πίσω. Όχι γιατί φοβήθηκαν αλλά γιατί γνωρίζουν ότι «το σαλάμι τρώγεται φέτα φέτα». Όπως επίσης, γνωρίζουν πολύ καλά πως …στους μήνες που έρχονται θα τους χρειαστούν τους ένστολους για  να καταστείλουν διαμαρτυρίες γυναικών, διαδηλώσεις αναπήρων, πορείες ηλικιωμένων και εξεγέρσεις κατεστραμμένων ΜικροΜεσαίων επαγγελματιών.
Α, να μην ξεχάσω, θα τους χρειαστούν και για να (τους) ψηφίσουν!
Π.Ι.Δ


Δεν υπάρχουν σχόλια: