Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: "Το τάγμα Goryn δεν υφίσταται πλέον"

Ένα τάγμα 300 ανδρών της ουκρανικής Εθνοφρουράς που αποτελείτο από άνδρες του Δεξιού Τομέα έπεσε, χθες, σε ενέδρα των ρωσόφωνων, νοτίως του Ντονέτσκ μεταξύ της πόλης και των ρωσικών συνόρων και καταστράφηκε ολοκληρωτικά. Υπήρξε πλήρης εκμηδενισμός του τάγματος όπως και πλήρης καταστροφή ή κατάληψη του εξοπλισμού του. Οι δυνάμεις Αυτοάμυνας του Ντονέτσκ (DNR) έπιασαν και δεκάδες αιχμαλώτους.
Πρόκειται για το τάγμα Goryn το οποίο είχε σχηματιστεί στην περιοχή του Rivne. Το τάγμα Goryn ήταν γνωστό για τις θηριωδίες του και για εκτελέσεις αμάχων και ρωσόφωνων αιχμαλώτων.


Σύμφωνα με τις δυνάμεις Αυτοάμυνας το τάγμα έπεσε σε ενέδρα  και το "έλιωσαν" κυριολετικά με ρουκέτες Grad από συστοιχίες Buk-21 και βολές πυροβολικού. Το γεγονός της καταστροφής επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο το ουκρανικό καθεστώς το οποίο ανακοίνωσε ότι "το τάγμα Goryn δεν υφίσταται πλέον". (Βίντεο ντοκουμέντα από την ολοκληρωτική καταστροφή του ουκρανικού τάγματος Goryn από τις δυνάμεις Αυτοάμυνας αναρτήθηκε στο διαδίκτυο).


Άλλες μονάδες του Ντονέτσκ με καταδρομική ενέργεια στα μετόπισθεν των Ουκρανών κατάφεραν να καταλάβουν πολύτιμο βαρύ εξοπλισμό τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν στους τομείς που πιέζονται περισσότερο. Κατέλαβαν ένα α/κ πυροβόλο των 240-mm "Tulip", πολλαπλούς εκτοξευτές, και πυροβόλα D-30, όπως επίσης και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: