Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΧΟΛΙΑ: Σκάσε επί τέλους… (12-9-2014)

Στον Δήμο Ναυπλιέων
Ο Δημήτρης Κωστούρος δεν έχει λόγο να βιάζεται. Η καθαρή νίκη που πέτυχε, έχοντας απέναντί του 4 παρατάξεις που τις στήριζαν (πλην μιας) αντίστοιχοι κομματικοί μηχανισμοί, του δίνει το δικαίωμα και τον χρόνο να προγραμματίσει την 5ετία του με προσοχή ως προς τους στόχους και τα πρόσωπα των συνεργατών του. Το βέβαιο είναι πως, σαν άνθρωπος του μέτρου, θα κάνει κινήσεις που δεν θα προκαλέσουν συσπειρώσεις των αντιπάλων.

Στον Δήμο Άργους
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος δεν δείχνει διάθεση να «αφήσει χώρο» στην αντιπολίτευση για σπέκουλα και κουτσομπολιά.


Ξεκίνησε την διαδρομή της 5ετίας δημοπρατώντας την ανάπλαση του κέντρου του Άργους και θεμελιώνοντας ένα υπερσύγχρονο Δημοτικό Σχολείο στον Ίναχο. ΄Ετσι, η αντιπολιτευόμενες παρατάξεις το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν …να τσακώνονται μεταξύ τους «περί όνου σκιάς».

Στον Δήμο Ερμιονίδας
Στον Δήμο Ερμιονίδας, η εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών συνοδεύεται από «ανιχνευτικές κινήσεις» και των δύο πλευρών. Γενικότερα όμως, φαίνεται ότι τελικώς θα αποφευχθούν οι πέραν των ορίων ασφαλείας διαμάχες. Ίσως γιατί, όπως λέει ο σοφός Λαός μας… «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη».

Στο Δήμο Επιδαύρου
Η άνετη επικράτηση της παράταξης του Κώστα Γκάτζιου και η κατάρρευση του πολιτικού χώρου που στήριζε την αντιπολίτευση, κάνει κάποιους πιο έμπειρους να είναι σκεπτικοί. «Να δεις ότι θα μας έρθει από μέσα» λένε. Δεν εξηγούν όμως αν εννοούν από μέσα από τον συνδυασμό ή από μέσα από την παράταξη.

Στον Δήμο Τριπολιτών
Ο Δημήτρης Παυλής, είναι εκ χαρακτήρος οργανωτικός. Γι’ αυτό, όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι, παράλληλα με τις κινήσεις ανακούφισης του Δήμου από τα τρέχοντα προβλήματα (σκουπίδια, στάθμευση κ.α.), θα δρομολογήσει μόνιμες λύσεις και θα αναδιοργανώσει τους δημοτικούς μηχανισμούς που, κατά κοινή ομολογία, έχουν συνηθίσει να πηγαίνουν στο ρελαντί. Απομένει να δούμε πως θα λειτουργήσουν ο Σμυρνιώτης και ο Τσιαμούλος.

Στον Δήμο Κορινθίων
Ο Βασίλης Νανόπουλος, που αποδείχθηκε πολύ επικίνδυνος εκλογικός αντίπαλος, προβλέπεται να μην αφήσει σε χλωρό κλαρί τον Αλέξανδρο Πνευματικό. Αν βελτιώσει τον επικοινωνιακό μηχανισμό του, όπως λέει παλαιός αυτοδιοικητικός, θα διαδεχτεί τον Πνευματικό που ούτως ή άλλως αυτή την 5ετία θα γράψει τον επίλογο της παρουσίας του στο τιμόνι του Δήμου Κορινθίων.

Στην Περιφέρεια

Στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Τατούλης βγήκε νικητής στα σημεία και στην ουσία. Ο Βουδούρης έδειξε ότι είναι άπειρος, ο Γόντικας παραμένει «πολιορκητική μηχανή», ο Δέδες πήγαινε ανιχνεύοντας και ο Δουλτσινιάδης εδειξε πως δεν θα δεχτεί να τον βγάλουν στο περιθώριο. Όσον αφορά τον Κάτσαρη και την Λυμπεροπούλου, μάλλον θα ασχοληθούν με την προβολή των θέσεών τους, μια και μέσα στο ΠΕ.ΣΥ. θα είναι πολύ μόνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: