Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Σε 6 μήνες, με αναστολή, για 18 πασχαλινά δυναμιτάκια δικάστηκε η Θέμις Σκορδίλη

Θέμις Σκορδίλη. Αθώα για τις στημένες κατηγορίες
Η Θέμις Σκορδίλη, η ξανθιά του Αγίου Πανελεήμονα, που με τους αγώνες της είχε πετύχει να αποκτήσουν και πάλι δικαιώματα και ασφάλεια στην γειτονιά τους, οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής, δικάστηκε πρωτοδίκως «για παράνομη κατοχή εκρηκτικών», επειδή βρέθηκαν στο σπίτι της 18 δυναμιτάκια, από αυτά που κατά χιλιάδες ρίχνουν οι έλληνες την ώρα της Ανάστασης.
Η Θέμις Σκορδίλη, η οποία ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλής στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, είχε συλληφθεί με τις στημένες κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και της πλαστογραφίας, κατηγορίες για τις οποίες και αθωώθηκε. (Κατείχε δύο τσάντες «μαϊμού» αγορασμένες από την Λαϊκή, από έλληνα μικροπωλητή, και κάποια CD μουσικής χωρίς ταινία επίσημης εταιρείας).



Η ασυμβίβαστη αγωνίστρια, είχε συλληφθεί αρχικά και είχε προφυλακισθεί, με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση (ήταν υποψηφία βουλευτής της Χρυσής Αυγής). Είχε στερηθεί, επί 6 μήνες, την ελευθερία της με απόφαση των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αλλά μετά από επανεξέταση της υπόθεσης από Δικαστικό Συμβούλιο, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από την χώρα, παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα 2 φορές το μήνα και 3.000 ευρώ εγγύηση).

Δεν υπάρχουν σχόλια: