Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Δηλώσεις Μανιάτη και Γιάννη Ανδριανού για την μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης σε αεροδρόμιο μικτής χρήσης

Γιάννης Μανιάτης
Γιάννης Ανδριανός
Μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη λειτουργία του αεροδρομίου της  Τρίπολης, ως αεροδρομίου κοινής χρήσης μεταξύ Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός έκαναν δηλώσεις όπου, διακριτικά επισημαίνουν:
ΠΡΩΤΟΝ: Την δική τους συμβολή (πράγματι ήταν επίμονη και διαρκής) και
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Την αναγκαιότητα και την χρησιμότητά του (Την φώναζαν οι επαγγελματίες 20 ολόκληρα χρόνια).


ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «Χαιρετίζω τη σημερινή υπογραφή Κοινής Υπουργική Απόφασης των Υπουργών Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλου και του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοιδη για τη λειτουργία του αεροδρομίου Τρίπολης ως αεροδρομίου κοινής χρήσης πολεμικής και πολιτικής αεροπορίας. Μετά τη συνεργασία που είχα με τους δύο συναδέλφους Υπουργούς στις 25 Αυγούστου, υπογράφηκε σήμερα η απόφαση αυτή που ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του μεγάλου αιτήματος των νομών Αργολίδας, Λακωνίας, Αρκαδίας και Κορινθίας να χρησιμοποιηθούν οι υφιστάμενες υποδομές τόσο για μεταφορά τουριστών με πτήσεις charter όσο και για τη μεταφορά εμπορευμάτων της Πελοποννήσου».
ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ: «Η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τρίπολης ώστε να εξυπηρετεί πολιτικές, εμπορικές πτήσεις είναι ένα δίκαιο αίτημα ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής, και ένα σημαντικότατο αναπτυξιακό εργαλείο για την αύξηση του τουρισμού και γενικότερα της οικονομικής δραστηριότητας της Περιφέρειας.
Ήδη ως βουλευτής στήριξα ενεργά αυτή την προσπάθεια, αξιοποιώντας κάθε σχετική δυνατότητα, τόσο με παρεμβάσεις μου στη Βουλή και εκτός αυτής, όσο και σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, εκπροσώπους φορέων, και βεβαίως τον αρμόδιο Υπουργό κ. Αβραμόπουλο για την προώθηση των σχετικών μελετών και την εξεύρεση λύσεων στα ζητήματα που ανέκυπταν».



Δεν υπάρχουν σχόλια: