Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Δημ. Καμπόσος θεμελιώνει ένα υπερσύγχρονο κτήριο σχολείου, ως πρώτο έργο της νέας δημαρχιακής του θητείας

Φωτογραφία αρχείου από την θεμελίωση του κτηρίου του Συλλόγου ΑμεΑ 
Σε ένα νέο, υπερσύγχρονο κτήριο θα στεγάζεται από την επόμενη σχολική χρονιά το Δημοτικό Σχολείο Ινάχου. Το κτήριο, που θεμελιώνει την Πέμπτη το πρωί (11.00) ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, θα διαθέτει, 6 σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο διευθυντή, γραφείο δασκάλων, γραφείο γραμματείας, χώρο αναμονής, ιατρείο αναρρωτήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γυμναστήριο, αποδυτήρια, κυλικείο, χώρο φαγητού και κουζίνα, αποθήκη σχολικών βιβλίων, γενικό αρχείο, wc προσωπικού ορόφου και ΑΜΕΑ, αποθήκη οργάνων γυμναστικής, εργαστήριο φυσικών επιστημών, εργαστήριο αισθητικής αγωγής, εργαστήριο ξένων γλωσσών, εργαστήριο πληροφορικής, ανελκυστήρα και υπόστεγο γυμναστικής.


Οι 150 μαθητές που θα μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί (θα προέρχονται και από τα γύρο χωριά) θα παίζουν και θα αθλούνται με ασφαλτικό στον περιβάλλοντα χώρο και γήπεδα καλαθοσφαίρισης με πλήρη εξοπλισμό, κατασκευή συστήματος πετοσφαίρισης, κ.λπ.
Το έργο «Ανέγερση Δημοτικού σχολείου Ινάχου», που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι», δίνει λύση στο σχολικό στεγαστικό πρόβλημα μιας μεγάλης περιοχής και συγχρόνως, φέρνει τρία περίπου εκατομμύρια ευρώ που θα ενισχύσουν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό την τοπική οικονομία.

Την Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, η τελετή θεμελίωσης του νέου σχολείου στον Ίναχο θα γίνει παραδοσιακά, παρουσία του Δημάρχου της πόλης, των τοπικών αρχών και κατοίκων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: