Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ο Δημήτρης Καμπόσος εκλέχθηκε Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων!

Δημήτρης Καμπόσος:
Δήμαρχος Άργους Μυκηνών και Πρόεδρος ΠΕΔ Πελοποννήσου
Τα 21 μέλη της Διοικούσης Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου επέλεξαν ως Πρόεδρο της ΠΕΔ τον Δημήτρη Καμπόσο, Δήμαρχο του Δήμου Άργους Μυκηνών.
Ξεπερνώντας κομματικές εντάξεις και με επίγνωση ότι στις κρίσιμες ώρες χρειάζεται να τους εκπροσωπούν στελέχη έμπειρα, διεκδικητικά και αποτελεσματικά, επέλεξαν εκείνον τον αιρετό που αποδεδειγμένα απολαμβάνει της αναγνώρισης των δημοτών και της εκτίμησης των πολιτικών ηγετών.  
Το τιμόνι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, αναλαμβάνει ένας αιρετός που μπορεί να διεκδικήσει την διάθεση των αναγκαίων κονδυλίων για τους Δήμους και την ισορροπημένη κατανομή των έργων του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) στην κρίσιμη 5ετία που ίσως να σηματοδοτεί και τον επίλογο της κρίσης, στην οποία είναι βυθισμένη η χώρα.


Ο Δημήτρης Καμπόσος, γνωστός για την μεθοδικότητα και την ταχύτητα των αντιδράσεών του, αναλαμβάνει πλέον την Προεδρία της ΠΕΔ, η οποία θα αποτελέσει αποτελεί ένα αναβαθμισμένο θεσμικό όργανο διοίκησης και ανάπτυξης της Πελοποννήσου που θα λειτουργεί παράλληλα προς την Περιφέρεια και σε σχέση «διεκδικητικής συνεργασίας» με την Κεντρική κυβέρνηση.
Ο φερόμενος ως αντίπαλος υποψήφιος του Δημήτρη Καμπόσου, Δήμαρχος Τριπόλεως Δημήτρης Παυλής, σε μια επίδειξη ρεαλισμού και πολιτικής ωριμότητας, δεν έθεσε υποψηφιότητα.
Βαγγέλης Βαλιώτης
Ο Δημήτρης Καμπόσος εκλέχθηκε με 11 ψήφους έναντι 6 του αντιπάλου του, Δημάρχου Σπάρτης Βαγγέλη Βαλιώτη, και 3 λευκών. (Ο μέχρι σήμερα Πρόεδρος της ΠΕΔ και μέλος της σημερινής Διοικούσης Επιτροπής, Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας) δεν προσήλθε για να ψηφίσει.

Η ψηφοφορία συνεχίζεται για την εκλογή αντιπροέδρου και Γενικού Γραμματέως.

Τί είχε γράψει η "Ενημέρωση Πελοποννήσου", στην έντυπη έκδοση της 17ης Οκτωβρίου (Ωρα εκτύπωσης 8μμ της Πέμπτης 16-10-2014)
"Μια πρόβλεψη για τον Δημήτρη Καμπόσο

Εάν η εκλογή του Προέδρου της Περιφερειακής  Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου (ΠΕΔ) ήταν επιλογή του Λαού, θα έλεγα πως ο νέος Πρόεδρος που θα προκύψει σήμερα, ονομάζεται Δημήτρης Καμπόσος.
Είναι ο αιρετός με τα ηγετικά χαρακτηριστικά που πείθουν τον κόσμο ότι μπορεί να τον εκπροσωπήσει διεκδικητικά και αποτελεσματικά.
Όμως, δεν ψηφίζει ο Λαός αλλά… οι εκπρόσωποί του. Και όπως είναι γνωστό …κάποιοι από αυτούς είναι εκπρόσωποι και άλλων εντολέων. Των κομμάτων, για παράδειγμα (για να μην πάει πουθενά αλλού ο νους σας).
Επειδή όμως γνωρίζω τον Δημήτρη Καμπόσο και τον τρόπο που δίνει τις μάχες του, θα διακινδυνεύσω την πρόβλεψη ότι όχι μόνο θα εκλεγεί αλλά θα εκλεγεί και με καθαρή διαφορά.
Οι εκλέκτορες έχουν ήδη εκδηλώσει την προτίμησή τους και τα παιχνίδια που συνήθως γίνονται κάτω από το τραπέζι εμφανίζονται να είναι εξαιρετικά αδύναμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: