Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας τίμησε τον Παν. Βαλασόπουλο

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Αλέξανδρος και ο τιμηθείς Παν. Βαλασόπουλος
Την Κυριακή του Σπορεώς, 12 Οκτωβρίου 2014 μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κάρτσοβας, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ. Αλέξανδρου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νεοσυσταθέντος Παιδικού Σταθμού, της Ιεράς  Μητροπόλεως Μαντινείας & Κυνουρίας, «Η ΖΟΩΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ». 
Αφού τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού  παρουσία  Ιερέων, Αρχόντων του Τόπου, εκπροσώπων του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθους Τριπολιτών, γονέων και μικρών παιδιών χαρακτηριστικά ανέφερε:


«….. Έλειπε  όμως μια υποδομή για τα νήπια, ένας τόπος μόνο γι’ αυτά. Και ήδη σήμερα γίνεται η απαρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου έργου.  Και για να γίνει αυτό το έργο δεν έγινε από μόνο του. Αλλά  είχαμε  την συνδρομή,  την αγάπη και την βοήθεια όλων σας. Η πρώτη βοήθεια ήρθε από την Αγία και Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η δεύτερη από το Ίδρυμα Νιάρχος, και  η τρίτη από τον Οργανισμό του ΟΠΑΠ. Βέβαια, συνέβαλαν και πολλοί  άλλοι, όπως ο Δήμος της Τρίπολης και ευχαριστώ τους πρώην Δημάρχους Δημοσθένη Σωτηρόπουλο, Αλέξανδρο Κοτσιάνη και Ιωάννη  Σμυρνιώτη, ενώ ζητώ και από τον νυν Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παυλή να είναι δίπλα μας…. Βασικό στοιχείο όμως,  στην αποπεράτωση του Παιδικού Σταθμού ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος εγκατέλειψε τις προσωπικές του υποχρεώσεις και αναλώθηκε στο να ολοκληρωθεί αυτό το θεάρεστο έργο, ο Παιδικός Σταθμός της Μητροπόλεως μας και από  αυτής της θέσεως τον ευχαριστώ,  γιατί δεν είχε καμία υποχρέωση,  αλλά το έκανε από την ευγένεια της ψυχής του. Και αυτός είναι ο αγαπητός Πολιτευτής της Αρκαδίας και Οικονομολόγος κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος. Τον ευχαριστώ δημοσίως και επιτρέψετε μου να του το αναγνωρίσω, τιμώντας τον με το Χρυσό Σταυρό των Αγίων Νεομαρτύρων της Μητροπόλεως μας, και να του ευχηθώ να έχει υγεία στη ζωή του και  την ευλογία του Θεού για να δημιουργεί…..».
Μετά την απονομή της τιμητικής διακρίσεως προς τον κ. Βαλασόπουλο ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, μαζί με του παρισταμένους Άρχοντες και εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας,  έκοψε την κορδέλα και προέβη στην ξενάγηση των χώρων του Παιδικού Σταθμού, του περιβάλλοντα εξωτερικού χώρου και της παιδικής χαράς, ενώ δεν παρέλειψε να  αναφερθεί  και στα ιστορικά στοιχεία,  που συνοδεύουν τον χώρο και την παλαιά Μονή της Κάρτσοβας,  σύμφωνα με τις αναφορές της Ιστορίας, γύρω στο 1600μ.Χ..

ΠΗΓΗ: eisagios.blogspot.gr                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: