Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Το εκλογοδικείο απεφάνθη: Η ανανέωση θα περιμένει λίγο ακόμη. Ο Πνευματικός παραμένει Δήμαρχος με 28, μόνον, ψήφους διαφορά, (Ποσοστό 50,04% έναντι 49,96%)

Βασ. Νανόπουλος: Η έκφραση της ανανέωσης
κέρδισε το 49,96% με την πρώτη της εμφάνιση
Το Εκλογοδικείο, δικαιώνοντας την «Συμμαχία Πολιτών» της επέστρεψε 7 δικά της ψηφοδέλτια, που… τα είχαν προσμετρήσει «κατά λάθος»  στον Πνευματικό. Διέγραψε, επίσης, δεκάδες άκυρα ψηφοδέλτια του Αλέξανδρου Πνευματικού και αναγνώρισε διάφορα άλλα προβλήματα, που είχε καταγγείλει ο Βασίλης Νανόπουλος, χωρίς όμως να προχωρήσει «στο δια ταύτα».
Μόλις 28 ψηφοδέλτια διαφορά, έκριναν την αναμέτρηση του συστημικού Δημάρχου με τον εκφραστή της ανανέωσης Βασίλη Νανόπουλο. Έτσι, ο Αλέξανδρος Πνευματικός παραμένει Δήμαρχος Κορινθίων λαμβάνοντας μόλις το 50,04% των ψηφισάντων στις εκλογές (στον δεύτερο γύρο), έναντι 49,94% του αντιπάλου του. 
Η «Συμμαχία Πολιτών», για 15 –ουσιαστικά- ψήφους δεν θα διοικήσει τον Δήμο, αυτή την 5ετία. Εκτός και αν το νομικό επιτελείο του Βασίλη Νανόπουλου εντοπίσει και άλλες παραλήψεις που θα επιτρέψουν να αχθεί το θέμα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, με ισχυρές πιθανότητες επιτυχίας.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εκλογοδικείου, ο επικεφαλής της παράταξης, Βασίλης Νανόπουλος, δήλωσε τα εξής:


Η ΔΗΛΩΣΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
«6 μήνες μετά το οριακό αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Μαρτίου, σήμερα, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κορίνθου ανακοίνωσε την απόφασή του για την ένσταση που καταθέσαμε.
Στην επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων φάνηκε σωρεία προβλημάτων τα οποία διαπίστωσε και η Δικαιοσύνη. Κάποια από αυτά τα διόρθωσε, δεκάδες άλλα τα διαπίστωσε μεν… τα δικαιολόγησε όμως ποικιλοτρόπως.
Με απόφαση της Δικαιοσύνης ο κ. Πνευματικός παραμένει δήμαρχος με προβάδισμα 28 ψηφοδελτίων και ποσοστό 50,04%.
Θα ήθελε να ευχαριστήσω τους μισούς Κορίνθιους που μας ψήφισαν, μας εμπιστεύονται και μας στηρίζουν. Είμαστε περήφανοι για τον καθαρό και έντονο αγώνα που δώσαμε.
Θα είμαι δίπλα τους και δίπλα σε όλους τους Κορίνθιους, στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα του δήμου μας.
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας και εγώ θα σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων της εποχής.

Ελπίζω και εύχομαι το ίδιο να κάνει και η συμπολίτευση ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να βελτιώσει την καθημερινότητα των Πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: