Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ο Λαφαζάνης …ο Γαβρήλος … και η συνταγή της Νίκης

Γιώργος Γαβρήλος:
Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας
Η παρουσία του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο Ναύπλιον, με αφορμή την παρουσίαση του οικονομικού και πολιτικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε αφορμή για μια σειρά από σκέψεις.
Μία από αυτές είναι ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτική πρωτοβουλία μέσα στην κοινωνία. Είναι το μόνο κόμμα που τα στελέχη του τολμούν και παρουσιάζονται χωρίς αστυνομική συνοδεία και μιλούν με τον κόσμο προβάλλοντας τις θέσεις τους.
Μια άλλη σκέψη, η σημαντικότερη, είναι ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε και έφερε κοντά του πολιτικά στελέχη που έχουν άποψη, που αρθρώνουν πολιτικό λόγο και που είναι αγαπητά στην κοινωνία.
Στην συγκέντρωση του Βουλευτικού συνάντησα τρία τέτοια στελέχη. Τον Παναγιώτη Πεβερέτο, τον Γιάννη Γκιόλα και τον Γιώργο Γαβρήλο. Οι δύο πρώτοι δεν πήραν τον λόγο. Ο Γαβρήλος όμως έλαβε τον λόγο και άρθρωσε πολιτικό λόγο ουσίας και αξίας.


Ζήτησε, ο ΣΥΡΙΖΑ, να μην περιχαρακωθεί μεταξύ των παλαιών στελεχών του ΣΥΝ αλλά να δημιουργήσει συμμαχίες με κύταρα και προσωπικότητες της κοινωνίας.
Πρότεινε, το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφωθεί οριστικά μετά από πλατειά διαβούλευση με την Περιφέρεια της Ελλάδος και να προσεγγίζει τα προβλήματα της Περιφέρειας, αξιοποιώντας τις αυτοδιοικητικές δυνατότητες των στελεχών της παράταξης.
Με απλά λόγια, είπε: «Χρειάζεται Ανανέωση…. Ριζοσπαστισμός και Αποτελεσματικότητα…»
Να πω εγώ ότι τους έδωσε… «συνταγή Νίκης»;

Α. ΛΗΘΙΝΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σωστός