Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΚΡΑΝΙΔΙ: Ξεκίνησε Αντιφυματικός Εμβολιασμός στα Δημοτικά Σχολεία

Σε ειδική σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 στο Δημαρχείο του Δήμου Ερμιονίδας, συζητήθηκε η αναγκαιότητα και ο τρόπος οργάνωσης Αντιφυματικού Εμβολιασμού στα Δημοτικά Σχολεία των Δήμων Κρανιδίου και Σπετσών. Η σύσκεψη προκλήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στη σύσκεψη παρευρέθη, συντονιστικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού κ. Βασίλειος Σιδέρης, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Δημήτρης Σφυρής με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, ο Δήμαρχος Σπετσών, Παν. Λυράκης, ο συντονιστής του Προγράμματος Αντιφυματικού Εμβολιασμού κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, και η κα Βασιλική Σαλεσιώτου, συντονίστρια του Αντιφυματικού Εμβολιασμού στην ΠΕ Αργολίδας.


Έγινε αναλυτική αναφορά στο ρόλο του συντονισμού και της εποπτείας του προγράμματος και συζητήθηκαν διεξοδικά όλοι οι παράμετροι για την επιτυχή υλοποίηση του εμβολιασμού των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σιδέρης επεσήμανε την ανάγκη να επιτευχθεί η μεγαλύτερη κάλυψη του μαθητικού πληθυσμού και τόνισε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα σταθεί αρωγός με κάθε δυνατό μέσο στην επίτευξη του μέγιστου αποτελέσματος». Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, δήλωσε ότι «θέτει στη διάθεση του Προγράμματος όλα τα αναγκαία μέσα και την υποδομή που διαθέτει ο Δήμος». Ο κ. Διαμαντόπουλος  και η κα Σαλεσιώτου αναφέρθηκαν τη συγκρότηση των ειδικών συνεργείων και στην αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Νοσοκομεία, Αντιφυματικά Ιατρεία, Κ.Υ., Ι.Α.Κ. και Φορείς Κοινωνικής Φροντίδας, Δημοτικά Ιατρεία, κ.λ.π.).

Το πρόγραμμα εμβολιασμού ξεκίνησε και υλοποιείται από την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: