Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Αεροδρόμιο Τρίπολης: Μείναμε με … την αλλαγή χρήσης στο χέρι

Οι Ξενοδόχοι εκφράζουν το φόβο ότι "θα μείνουμε με το χαμόγελο αλλά χωρίς αεροδρόμιο"
Οι ξενοδόχοι της Πελοποννήσου, σήμαναν συναγερμό κινητοποίησης όλων των πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σε μία από τις σημαντικότερες συνεντεύξεις Τύπου που έχουν δοθεί (Τρίτη 18-11-2014), αποκάλυψαν όλες τις παγίδες που υπάρχουν στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία επετράπη η παράλληλη χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης, για Τουριστικούς και Εμπορικούς σκοπούς.
Μίλησαν για επικοινωνιακά τεχνάσματα και πολιτική ομηρία


Έφεραν στο "φως" την δήλωση του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Δημήτρη Κούκη, ότι «δεν υπάρχουν χρήματα για την μετατροπή του αεροδρομίου Τρίπολης».
Επισήμαναν ότι «Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016, θα πρέπει το αεροδρόμιο να λειτουργήσει αλλιώς …η υπάρχουσα  ΚΥΑ, ανακαλείται αυτομάτως…».
Και … «το κερασάκι» το κράτησαν για το τέλος. Η παραχώρηση χρήσης  του αεροδρομίου δεν έγινε προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και ότι «εάν η ΥΠΑ προβεί, στην παραχώρηση της διαχείρισης, σε οποιονδήποτε άλλο δημόσιο η ιδιωτικό φορέα, ή την ίδια την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τότε η ΚΥΑ  ανακαλείται, ως προς τις δωρεάν παραχωρήσεις σχετικών όμορων εκτάσεων».


Στο μέσον, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, κ. Κώστας Μαρινάκος, 

εκ των δεξιών του, ο Αντιπρόεδρος, κ. Δημήτρης Πολλάλης… Στα αριστερά διακρίνεται, 
ο εκπρόσωπος των επαγγελματιών Τολού κ. Γιάννης Γεωργιδάκης, ο Γενικός Γραμματέας του  Τ.Ο.Π. κ. Πέτρος Κουτσόπουλος, o Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρακίου- Κορίνθου, κ. Δημήτρης Παππάς και ο εκπρόσωπος ξενοδόχων- Πόρτο- Χελίου-Ερμιονίδας, κ. Δημήτρης Βλάχος. 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, με τον οποίον οι εκπρόσωποι του «Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου», συναντήθηκαν την παραμονή της συνέντευξης Τύπου, αντέδρασε με εμφανή αμηχανία, προσπαθώντας με δηλώσεις του να υποβαθμίσει το κύρος των εκπροσώπων του Τ.Ο.Π. και να καθησυχάσει την κοινή γνώμη, επαναλαμβάνοντας ότι «έχει δρομολογηθεί ολοταχώς η μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης με παράλληλη πολιτική και εμπορευματική χρήση», ξεχνώντας να τοποθετηθεί επί των ουσιαστικών ανησυχιών.

Να θυμίσουμε ότι, στις 16 Σεπτεμβρίου, ο κ. Τατούλης, σχολιάζοντας την «τελετουργική υπογραφή της ΚΥΑ» από τους κ.κ. Αβραμόπουλο και Χρυσοχοΐδη, είχε πει:  «μέχρι το τέλος του έτους θα εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία και ο ανταγωνιστικός διάλογος, για να προκύψει ο ανάδοχος του έργου. Η χρηματοδότηση θα γίνει από ιδιωτικούς πόρους και δεν θα επιβαρύνει ούτε την περιφέρεια ούτε τον κρατικό προϋπολογισμό. Η επένδυση θα υπερβεί τα 100 εκατομμύρια ευρώ και έχει ως στόχο, την δημιουργία ενός αεροδρομίου Low cost που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και θα λειτουργεί παράλληλα και για αερομεταφορές με κέντρο Logistics».
(Στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ της περιφέρειας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, που κυκλοφορεί την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου στα περίπτερα της Πελοποννήσου, θα υπάρξει αναλυτική αναφορά και σχολιασμός των όσων αποκαλύφθηκαν στην συνέντευξη των εκπροσώπων του Τ.Ο.Π.)






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

OI AΡΑΒΕΣ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΟΟΥΝ