Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Συμμαχία Πολιτών» προς Αλέξανδρο Πνευματικό: «Δεν ανεχόμαστε συκοφαντίες και προσβολές…. πρέπει να σας επιβληθεί έστω και από τη δικαιοσύνη ο σεβασμός στην αλήθεια»

Στο πρόσωπο του Βασίλη Νανόπουλου, ο Αλ. Πνευματικός,
όπως όλα δείχνουν, "βρίσκει τον δάσκαλό του"
Η ιστορία είναι λίγο πολύ, γνωστή.
Ο Αλέξανδρος Πνευματικός, κατά την διάρκεια συνέντευξής του προς Τοπικά Μ.Μ.Ε. την 28η Ιουλίου 2014, κατηγόρησε δημοσίως στελέχη της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» ότι βάζουν φωτιά στα απορρίμματα της χωματερής που λειτουργεί στην περιοχή «Αετόπετρα» της Δημοτικής Ενότητας Άσσου Λεχαίου. Απέφυγε να κατονομάσει όμως τους φερόμενους ως δράστες και έτσι η κατηγορία, στράφηκε ουσιαστικά εναντίον ολόκληρης της Δημοτικής Παράταξης και του επικεφαλής της Βασίλη Νανόπουλου.
Η «Συμμαχία Πολιτών» ζήτησε επίμονα την ανάκληση των ψευδών και συκοφαντικών κατηγοριών. Ο Αλέξανδρος Πνευματικός απέφυγε να το κάνει και … η λάσπη στον ανεμιστήρα άρχισε να λειτουργεί.


Στις  24 Σεπτεμβρίου 2014 ο κ. Βασίλειος Νανόπουλος, ως επικεφαλής της παράταξης και δέκα έξη υποψήφιοι (δημοτικοί και κοινοτικοί) Σύμβουλοι της «Συμμαχίας Πολιτών», απ’ την Δημοτική  Ενότητα Άσσου – Λεχαίου υπέβαλλαν μήνυση (Ε 14/1158) εναντίον του Δημάρχου Κορινθίων κ. Αλέξανδρου Πνευματικό κατηγορώντας τον για συνειδητή συκοφαντική δυσφήμησή τους.
Ο Αλέξανδρος Πνευματικός, αμέσως μόλις έλαβε γνώση της μηνύσεως, μετά την κλήση για ανωμοτί εξέταση απ’ την Αρμόδια Υπηρεσία της Εισαγγελίας Κορίνθου (οι κατηγορούμενοι δεν ορκίζονται για όσα καταθέτουν), εξέδωσε μία μακροσκελή ανακοίνωση εδώ . Όπως συνηθίζει, αντί να ζητήσει συγνώμη για την «άτυχη έκφραση», συνεχίζει την ίδια πολιτική και κατηγορεί τον επικεφαλής της παράταξης Βασίλη Νανόπουλο ότι στόχος του είναι να κλείσει η χωματερή του Άσσου. Διατυπώνει την κατηγορία υπό μορφή ερωτήματος στον τίτλο της ανακοίνωσης και στην συνέχεια,  εμμένοντας τονίζει ότι η μήνυση είχε σαν σκοπό «την δημιουργία κοινωνικής αναστάτωσης, σύγχυσης και αναταραχής των κατοίκων» επιχειρεί να αποτινάξει την ευθύνη του για την επί έτη παράνομη λειτουργία της χωματερής.
Στα όσα ο Αλέξανδρος Πνευματικός, δια του Γραφείου Τύπου του Δήμου Κορινθίων, διατείνεται, απάντησε η Δημοτική Παράταξη Συμμαχία Πολιτών»,  εδώ με συντριπτική επιχειρηματολογία κατηγορώντας τον ότι «Σίγουρα αυτό που θέλει να πετύχει είναι να κρυφτεί πίσω από αερολογίες προκειμένου να εφαρμόσει αυτό που είχε στο μυαλό του. Να παραδώσει τη διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιωτικούς φορείς χρεώνοντας υπέρογκα τέλη στους Δημότες».

Η ανακοίνωση της «Συμμαχίας Πολιτών» καταλήγει χαρακτηριστικά «Αρκετά. Τέλος στην προσφιλή σας τακτική «όλα κάτω από το χαλί». Στρωθείτε και δουλέψτε. Δεν θα σας περιμένουμε.
Μας κατηγορείτε ότι σας μηνύουμε. Εμείς δεν ανεχόμαστε συκοφαντίες και προσβολές. Αυτά αλλού. Πάψτε να μας συκοφαντείτε για να πάψουμε να σας μηνύουμε. Εμείς θα εξασφαλίσουμε το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου που εσείς αδυνατείτε αλλά και δεν θέλετε να αντιληφθείτε.
Επιτέλους πρέπει να σας επιβληθεί έστω και από τη δικαιοσύνη η στοιχειώδης ευγένεια, ευπρέπεια, η καλή συμπεριφορά και ο σεβασμός στην αλήθεια, αφού δεν έχετε τον αυτοσεβασμό να το κάνετε μόνος σας.
Δεν έχετε το ακαταλόγιστο για να προσβάλλετε τους πάντες ατιμώρητα, ούτε να τους απειλείτε με εκδίκηση επειδή δεν σας ψήφισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: