Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Το 40ήμερο μνημόσυνο του Άρη Καλκούνου γίνεται την Κυριακή 3 Αυγούστου, στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

Έφυγε από τη ζωή διακριτικά και αθόρυβα, χωρίς να γίνει βάρος σε κανένα. Όπως άλλωστε και έζησε.
Οι φίλοι του, που θα πάνε την Κυριακή 3 Αυγούστου στο 40ήμερο μνημόσυνό του, που γίνεται στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστρια στο Ναύπλιο, θα το θυμούνται χαμογελαστό και πρόθυμο να συζητήσει τα προβλήματα των άλλων. Και ας φαινόταν, εκ πρώτης όψεως κλειστός στον εαυτό του.
Για μια στιγμή, φάνηκε πως κέρδισε τη μάχη της αρρώστιας  όμως…

ΕΝΣΤΟΛΟΙ: Στον αέρα το ΕΦΑΠΑΞ… Σκόνη και θρύψαλα οι συντάξεις… των αστυνομικών

Με κοινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας, καλούνται οι ένστολοι σε επιφυλακή για "πεζοδρομιακές" κινητοποιήσεις.
Η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι της οργής είναι, η στυγνή επέμβαση στο υγειές Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ και η ουσιαστική οικιοποίηση των αποθεματικών του Ταμείου για κάληψη άλλων ελλειμμάτων.
Οι δύο Πανελλήνιες Ομοσπονδίες που αντιπροσωπεύουν το σύνολο των ενστόλων της ΕΛ.ΑΣ., θυμίζουν την άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμώσει την απόφαση του ΣτΕ και να τους επιστρέψει τα παρανόμως αφαιρεθέντα και μάλιστα αναδρομικά) από τους μισθούς τους, καταγράφουν ως απαξιωτική και προσβλητική την αντιμετώπιση των ενστόλων από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και καλούν "τους Βουλευτές να μη συμβάλλουν με την ψήφο τους στον ενταφιασμό των προσδοκιών των συναδέλφων μας που θα έχουν οδυνηρές συνέπειες και για το Ταμείο και για την Αστυνομία".

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Παρουσίαση στο «Βουλευτικό» του ιστορικού μυθιστορήματος της Μαίρης Παναγιωτοπούλου "Φωτεινή, όπως φως"


Το ιστορικό μυθιστορήμα της Μαίρης Παναγιώτου, "Φωτεινή, όπως φως", θα παρουσιασθεί το Σάββατο 2 Αυγούστου 2014 στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο. 

Στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ, θα μιλήσουν η φιλόλογος Ελένη Χρυσουλάκη και ο φιλόλογος Νικόλαος Μπουμπάρης.

Συντονίζει η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μυρσίνη Αρώνη.


Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά, με τραγούδια της Μικράς Ασίας, το μουσικό σχήμα «Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι», σε διδασκαλία και διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ: Επιχορηγούνται Δήμοι και ενώσεις δήμων για δημιουργία λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Η περισυλλογή, η σήμανση, η καταγραφή, ο εμβολιασμός, η στείρωση, η αποθεραπεία, η υιοθεσία ή επανένταξη των αδέσποτων ζώων, και η δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων για αδέσποτα ζώα συντροφιάς, επιχορηγείται με 1.300.000 ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Δικαιούχοι της κρατικής επιχορήγησης, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, είναι οι Δήμοι και οι Σύνδεσμοι Δήμων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την επιχορήγηση των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων, το ύψος της επιχορήγησης, καθώς και η διαδικασία καταβολής της, καθορίστηκαν με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Καρασμάνη,

Η Π.Α.Ε. Α.Ε. Ερμιονίδας σε φιλικό προετοιμασίας με τον Ερμή Κιβερίου

Καλώς ήρθες Γιώργο Πουρή
Αύριο, Σάββατο 2 Αυγούστου, η Π.Α.Ε. Α.Ε. Ερμιονίδας θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας τον Ερμή Κιβερίου. Ο αγώνας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.
Οι υπόλοιποι αγώνες προετοιμασίας θα διεξαχθούν, εκτός Ερμιονίδας και συγκεκριμένα:

7 Αυγούστου: ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ    ( Ελατοχώρι, 18:00)

10 Αυγούστου: ΛΑΡΙΣΑ - ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ    (Ελατοχώρι, 18:00)

Ο Δήμος κρατάει την υπόσχεσή του για το χλοοτάπητα του γηπέδου Κρανιδίου

Λήγει σήμερα στις 12.00 η προθεσμία κατάθεσης προσφορών όσων γεωτεχνικών ενδιαφέρονται να αναλάβουν το έργο συντήρησης του Χλοοτάπητα του γηπέδου Κρανιδίου. Ο Προϋπολογισμός του έργου, για διάρκεια ενός έτους, ανέρχεται σε 20.000,00 ευρώ πλέον Φ.Π.Α..
Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν σε σφραγισμένο φάκελο και να συνοδεύονται με τεχνική προσφορά (σε ξεχωριστό σφραγισμένο φάκελο), στην οποία θα περιγράφονται αναλυτικά:

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης μίλησε στο «Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων», στην «Παναγία Σουμελά»

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» για 16η συνεχή χρονιά το «Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων» στον Ιερό χώρο της Ιεράς Μονής «Παναγία Σουμελά» στην Καστανιά Ημαθίας, από τις 17 έως και τις 20 Ιουλίου. Πάνω από εξακόσιοι (600) νέοι και νέες, εκπρόσωποι Ποντιακών Σωματείων από όλη την Ελλάδα αλλά και τον Απόδημο Ελληνισμό, συμμετείχαν στις τετραήμερες εκδηλώσεις.

Υπέβαλαν το φάκελο αδειοδότησης του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου. Αναβλήθηκε η συζήτηση για τα σκουπίδια της Ερμιονίδας

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, την Τρίτη 29 Ιουλίου 2014, δεν συζητήθηκε το αίτημα του Δήμου για μεταφορά και διάθεση των απορριμμάτων της Ερμιονίδας στον υπό αδειοδότηση ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, μετά από ομόφωνη απόφαση των Δημάρχων (Παραπέμφθηκε προς συζήτηση σε αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Ε.Ε.. του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου).
Όπως ενημέρωσε το Δ.Σ. της ΠΕΔ, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, Γιάννης Σμυρνιώτης, υπεβλήθη ο φάκελος αδειοδότησης και λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου και αναμένονται οι ενέργειες της Διοίκησης.

Ο Διδασκάλου καθαρίζει τις παραλίες από τα αυθαίρετα. Πρώτη στη χώρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου –Δυτ. Ελλάδος και Ιωνίου, στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Γιώργος Διδασκάλου:
Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης 
Την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας κατέχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλούς και παραλίες.
Από τα 643, συνολικά, τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης, μέχρι  28 Ιουλίου 2014, η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Α.Δ. έχει ήδη προχωρήσει στην κατεδάφιση των 170. Συγκεκριμένα, οι κατεδαφίσεις που πραγματοποιήθηκαν ανά Περιφερειακή Ενότητα είναι: Αιτωλοακαρνανία 18, Αργολίδα 4, Αρκαδία 27, Αχαΐα 40, Ζάκυνθος 1, Ηλεία 7, Κέρκυρα 9, Κεφαλληνία 24, Κορινθία 14, Λακωνία 29 και Μεσσηνία 3.
Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη δύο εργολαβίες κατεδαφίσεων, που χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων (ΕΥΕΚΑ), ενώ επίκεινται και νέες, για την πιο γρήγορη ολοκλήρωση του προγράμματος αποκατάστασης των αιγιαλών.
Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα πρωτόκολλα κατεδάφισης, που υλοποιούνται τώρα, είναι και υποθέσεις που εκκρεμούσαν, από Περιφέρειες και Νομαρχίες, ακόμη και προ 20ετίας.

Επιστολή της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ «για τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού»

                                                                                      Αθήνα, 21/07/2014
Προς: την Κυρία Catherine Ashton, Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για τις Εξωτερικές Σχέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας.
Θέμα: ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
Θεέ μου....
«Διαστάσεις γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού, για ακόμη μία φορά, προσλαμβάνουν οι  δολοφονικές επιθέσεις του Ισραηλινού κράτους, με τη κλιμάκωση των χερσαίων πολεμικών επιχειρήσεων και των αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας. Οργή και αποτροπιασμό προξενούν τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει ο ισραηλινός στρατός κατοχής σε βάρος αμάχων Παλαιστινίων, ανάμεσά τους παιδιών και βρεφών.

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Πρόσκληση προς τους αντιφασίστες για την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής

Το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας», έδωσε στην δημοσιότητα μία ακόμη ανυπόγραφη ανακοίνωση, που αν και ανώνυμη, δημοσιεύθηκε και πάλι (παρά το απρόσωπο και το ανεύθυνο λόγω έλλειψης υπογραφής) στα λεγόμενα αντικειμενικά Μπλόγκ της Αργολίδας που (κάποια από αυτά) ανάθεμα αν γνωρίζουν να ξεχωρίζουν «την βούρτσα από την …τσατσάρα».
Η ανακοίνωση που έχει σαν τίτλο «Για την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής» καταγράφει σκέψεις και θέσεις που αδικούν την Ελληνική κοινωνία και τους σκεπτόμενους, ελεύθερα, ανθρώπους.
Θέτει το σύνολο των Ελλήνων, χωρίς να διαφοροποιεί και να κατονομάζει αυτούς στους οποίους αναφέρεται, υπό κατηγορία και παρουσιάζει την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού ως φασίστες, εγκληματίας, επιθυμούντες την φυσική εξόντωση των ΑμεΑ, και άλλων κοινωνικών ή αλλόφυλων ομάδων και εν τέλει, χωρίς να το λέει καθαρά, ως αποβράσματα, που δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα λόγου και άποψης.

Πατριανάκου: Μετά από δημόσια διαβούλευση και διάλογο με τις τοπικές αρχές η αξιοποίηση ακινήτων του ΤΑΪΠΕΔ


Το θέμα της περιέλευσης στο ΤΑΙΠΕΔ εκτάσεων στην Ελαφόνησο, καθώς και σε άλλες περιοχές της Λακωνίας, είχε φέρει στη Βουλή η Φεβρωνία Πατριανάκου, από τις 14 Μαΐου 2014, με διαδοχικές ερωτήσεις της προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Όπως είχε υπογραμμίσει η Βουλευτής, η έκταση των 175.000 τ.μ. στην Ελαφόνησο, που μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ, είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Natura 2000», ως Τόπος Κοινοτικής Σημασίας, ενώ το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της και το τεράστιο οικολογικό ενδιαφέρον της, την έχουν καταστήσει σημείο αναφοράς και εξαιρετικά υψηλής επισκεψιμότητας. Σύμφωνα δε με τη σχετική καταχώριση στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, η προτεινόμενη χρήση για την προστατευόμενη αυτή περιοχή είναι κατασκευή εξοχικών κατοικιών και ξενοδοχείων.
Η Φεβρωνία Πατριανάκου είχε ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών να αποτραπεί η καταστροφική παρέμβαση στην περιοχή, καθώς και να χορηγηθούν συγκεκριμένα στοιχεία τόσο για τη συμβατότητα μιας τέτοιας πρότασης με τους νομικούς, περιβαλλοντικούς και δασικούς περιορισμούς της συγκεκριμένης έκτασης, όσο και για τυχόν διαβούλευση που προηγήθηκε της μεταβίβασης. Επιπλέον, είχε ζητήσει το σχεδιασμό και τις προβλέψεις αξιοποίησης για τις υπόλοιπες εκτάσεις της Λακωνίας που περιήλθαν στο ΤΑΙΠΕΔ.

Harvard: Καλοκαιρινές δραστηριότητες του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard ολοκλήρωσε δύο ακόμη δράσεις κατά το μήνα Ιούλιo.
Σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Michael Marks διοργάνωσε για 5η χρονιά το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Βραβευμένων Βρετανών Ποιητών, με πλειάδα δράσεων κι επισκέψεων, εντός κι εκτός Αργολίδος, και με συναντήσεις με ακαδημαϊκούς, φοιτητές καθώς και ποιητές από την Αργολίδα κι όλη την Ελλάδα (Ναύπλιο –Ολυμπία -Αθήνα, 1-14 Ιουλίου).  Παράλληλα, σε συνεργασία με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, διοργανώθηκε το τρίτο ετήσιο επιστημονικό συμπόσιο “Sports, Society, and Culture”, που προσέφερε την ευκαιρία σε περίπου 100 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές από όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν σε ένα τριήμερο, εντατικό πρόγραμμα ομιλιών και εργαστηρίων (workshops) με διαπρεπείς Αμερικανούς κι Έλληνες ακαδημαϊκούς (Ολυμπία, 9-12 Ιουλίου).

Το αεροδρόμιο της Τρίπολης είναι προτεραιότητα για τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού


«Η λειτουργία του Αεροδρομίου της Τρίπολης τόσο για πολιτική όσο και για εμπορική χρήση, θα συμβάλλει δραστικά στην τουριστική αναπτυξιακή εξέλιξη ολοκλήρου της Πελοποννήσου, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο του τουρισμού και των τοπικών επιχειρήσεων», τόνισαν οι εκπρόσωποι του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου στην συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη.
Στη συνάντηση που έγινε την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 με θέμα τη λειτουργία πολιτικού Αεροδρομίου στην Τρίπολη,

ΣΗΜΕΡΑ: Τα ντοκιμαντέρ Café Finovo και The Archelon Bubble στο Δίκτυο Μουσείων του ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, ολοκληρώνει για το καλοκαίρι τον κύκλο προβολών  επιλεγμένων ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών, τα οποία παρουσίαζε κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα, στα μουσεία του δικτύου του.
Η αυλαία πέφτει με την προβολή όχι ενός αλλά δύο ντοκιμαντέρ και θα πραγματοποιηθεί, ταυτοχρόνως, σε όλα τα μουσεία του ΠΙΟΠ, σήμερα Τετάρτη 30 Ιουλίου. Πρόκειται για το «Café Finovo» (2013–53’) και το «The Archelon Bubble» (2008-30’). Και τα δύο ντοκιμαντέρ έχουν σκηνοθετηθεί από τον Λευτέρη Φυλακτό και έχουν αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις σε ελληνικές φεστιβαλικές διοργανώσεις.
Οι προβολές στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (Τηλ.: 24470 22296), στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα στον Βόλο και στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, θα φιλοξενηθούν στις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων των μουσείων. Ώρα έναρξης 19:00.
Οι προβολές στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη (Τηλ.: 27310 89325) και στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα (Τηλ.: 2795031630), θα γίνουν στον περιβάλλοντα χώρο των μουσείων.

ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ: Συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι

Μουσική και τραγούδια του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκι θα ακουστούν και θα τραγουδηθούν στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου, την Κυριακή 3η Αυγούστου 2014, στις 9.30μμ

Την συναυλία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Επιδαύρου και συμμετέχουν ο Χρήστος Λέκκας (Πιάνο) και ο Χρήστος Γαμβρουλάς (Μπουζούκι).

Τραγουδούν οι:
** Κική Θεοδώρου
** Κωνσταντίνος Γεώργας
**Ανδριανός και Ελένη Νόνη και
** Νάντια Σμυρλή

ΝΕΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ: Μουσικές εκδηλώσεις στο λιμάνι



Την επόμενη Τρίτη, 5 Αυγούστου, στις 21:00΄ στο λιμάνι της Νέας Επιδαύρου ο Συνθέτης: Δημήτρης Μαράμης με Ερμηνευτή τον Θοδωρή Βουτσικάκη, θα χαρίσουν μια όμορφη βραδυά με τραγούδια σε ποίηση και στίχους των Νίκου-Αλέξη Ασλάνογλου, Ναπολέοντος Λαπαθιώτη, Μιχάλη Γκανά και Σωτήρη Τριβιζά.

Πέντε αστέρια του Α.Ο. Κορωνίς


Ο Α.Ο. «Κορωνίς» Κοιλάδας ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τον Ανδριανό Αλεξανδρή (17 ετών, Μέσοεπιθετικός), τον Αντώνη Ζέρβα (18 ετών, Αμυντικός), τον Μιχάλη Ζέρβα (16 ετών, Αμυντικός), τον Νίκο Λούμη (15 ετών, Μέσος) και τον Σταύρο Μπάζο (16 ετών, Μεσοεπιθετικό), για την νέα αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

Η Π.Α.Ε. «Α.Ε. ΕΡΜΙΟΝΗΣ» ξεκινά με αγιασμό


 Αύριο, Πέμπτη 31η Ιουλίου 2014,  στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός παικτών, παραγόντων και φιλάθλων για τη νέα χρονιά.

Να μειωθεί η εισαγωγή ζώων συντροφιάς ζήτησαν οι Ζωόφιλοι

Η συνάντηση των εκπροσώπων της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Π. Κουκουλόπουλο αναμένεται σύντομα η έκδοση εγκυκλίου, που θα διευκρινίζει ασάφειες των νόμων 4039/12 και  4235/14.
Άλλα θέματα τα οποία συζητήθηκαν είναι:
** Μέτρα και κίνητρα για τις στειρώσεις των ζώων συντροφιάς που έχουν κηδεμόνα,
** την κατάργηση του δεσίματος των σκύλων,
** την απαγόρευση πώλησης κάθε είδους έμβιου στα pet-shops ενώ άμεσα αναμένεται η κατάργηση πώλησης εξωτικών ζώων,

Η Σοφίας Σακοράφα έφερε το θέμα του δασικού νομοσχεδίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σοφία Σακοράφα Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, έφερε το θέμα του δασικού νομοσχεδίου, το οποίο προωθεί η κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Με  ερώτηση της ζητά από την Κομισιόν να αναλάβει τις ευθύνες της και να  αποτρέψει την ψήφιση ρυθμίσεων που αντίκεινται στους στόχους των  Κοινοτικών Οδηγιών για τους οικοτόπους, τη βιοποικιλότητα και γενικότερα το περιβάλλον.
Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει στην ερώτηση της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο ανατρέπει την ισχύουσα δασική νομοθεσία καθώς επιτρέπει επιβαρυντικές χρήσεις στα δάση και τις δασικές εκτάσεις (δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαιοειδών, μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, ηλεκτροπαραγωγή από συμβατικά καύσιμα, εκμετάλλευση υπεδάφους κ.α.), με αποτέλεσμα να απειλείται η βιοποικιλότητα και η ισορροπία των προστατευόμενων περιοχών.

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Το έργο ανάπλασης του κέντρου του Άργους δεν θα απενταχθεί. Ο Δημήτρης Καμπόσος, για μια ακόμη φορά θα βγει αληθινός

Ανάπλαση Άργους: Ονειρικές αλλαγές για το κέντρο της πόλης
Η είδηση ανέφερε ότι «σε συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή, το υπουργείο Ανάπτυξης ζήτησε από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), που έχει ορισθεί ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης, την απένταξη σημαντικού αριθμού έργων ΟΤΑ, μερικά των οποίων έχουν σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί ή αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τον Ιούλιο του 2015».
Την ίδια κι όλας ημέρα, κείμενα και δηλώσεις Αργείων δημοσιογράφων, και όχι μόνον, μιλούσαν για «αποφασισμένη απένταξη του έργου ανάπλασης του κέντρου της πόλης του Άργους». Ήταν διακριτή μια ικανοποίηση και μια χαρά (για την απένταξη) που δύσκολα μπορεί να δικαιολογηθεί ηθικά, πολιτικά… και επί πραγματικών γεγονότων.
Ηθικά και πολιτικά γιατί, είναι αδιανόητο κάποιος που διακηρύσσει ότι αγαπά το Άργος, να χαίρεται από μία καταστροφή που νομίζει και ελπίζει ότι θα συμβεί, μόνο και μόνο γιατί αντιπαλεύει τον Δήμαρχο που ο λαός εξέλεξε με τη συντριπτική πλειοψηφία του 60% από την πρώτη Κυριακή.
Επί των πραγματικών γεγονότων τώρα.

4ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ: Τ.Ο. ΚΝΕ Τρίπολης «πολεμάμε και τραγουδάμε»

Το Φεστιβάλ συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια πολύμορφων εκδηλώσεων συνδυάζοντας την πρωτοπόρα και ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ με πολλές μορφές τέχνης, συναυλίες, αφιερώματα, με αθλητικές δραστηριότητες, με συζητήσεις και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή χιλιάδων λαού και νεολαίας.
Οι εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή έχουν ήδη ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα, ένα απόσπασμα από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη  "Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόϊ των ονείρων και των ανθρώπων" λίγο πριν το στρατοδικείο τον καταδικάσει σε θάνατο.
Στην Τρίπολη, Η ΚΝΕ, θέλοντας να δώσει το δικό της μήνυμα «πολεμάμε και τραγουδάμε», ξεκίνησε τις εκδηλώσεις με το θερινό cinema.

Οι Αρκάδες ομογενείς δώρισαν στην Π. Ε. Αρκαδίας μια μεγάλη υδροφόρα

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Παναρκαδικής Συνομοσπονδίας Χρήστος Τσιμόγιαννης, παρέδωσε στον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, Μια μεγάλη υδροφόρα για ανάγκες πυρόσβεσης και την μεταφορά νερού για τις ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.
Η παράδοση της υδροφόρας, που είναι προσφορά των ομογενών από την Αυστραλία και τον Καναδά, έγινε στη διάρκεια των εκδηλώσεων έναρξης του 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Απόδημων Αρκάδων, που διεξήχθη στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

ΖΑΤΟΥΝΑ: Μουσική επετειακή συναυλία, αφιερωμένη στα 89α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη

Μουσική επετειακή συναυλία, για τα 89α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου "Μίκης Θεοδωράκης" Ζάτουνας και στηρίζεται από το Δήμο Γορτυνίας.
Η μουσική αυτή εκδήλωση - «φόρος τιμής» προς τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη- γίνεται σήμερα, Τρίτη 29 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, ανήμερα στα γενέθλια του, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου "Μίκης Θεοδωράκης" Ζάτουνας, στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Η αδελφοποιημένη με το Ναύπλιον Ζάτουνα της Αρκαδίας, ήταν τόπος εξορίας του μεγάλου συνθέτη για 2 χρόνια, τον καιρό της δικτατορίας της 21ης Απριλίου.
Η συναυλία θα περιλαμβάνει όλα τα έργα που ο Μίκης εμπνεύστηκε εκείνα τα χρόνια, και πολλά ακόμη!
Θα συμμετάσχει πλήθος καλλιτεχνών, με μουσικό κορμό τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»: Ο Λάκης Χαλκιάς, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νάντια Καραγιάννη, ο Κώστας Πατσιάς, η Μπέττυ Χαρλαύτη, ο Νίκος Καραγιάννης και η Μαργαρίτα Γκινοσάτη.

Βυτίνα: Το 4ο «Έθνικ Φεστιβάλ» του Δήμου Γορτυνίας

Ο Δήμος Γορτυνίας και ο Σύνδεσμος Φιλοπροόδων Βυτίνας, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης, διοργανώνουν το 4ο Έθνικ Φεστιβάλ Δήμου Γορτυνίας στις 8-9-10 Αυγούστου 2014. Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ θα εστιάσει στις τέχνες και τους πολιτισμούς του κόσμου, φιλοξενώντας εκδηλώσεις κι εργαστήρια για την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας, τον αυτοσχεδιασμό στο τραγούδι, τη μουσική της Λατινικής Αμερικής (ειδικότερα τη μουσική και το χορό της Βραζιλίας και της Κούβας)  κι άλλες πολλές δραστηριότητες.

Νοσηλεύεται κατ’ οίκον, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, με εντολή ιατρών

Η ανήσυχη φύση του και η υψηλή αίσθηση καθήκοντος που διακατέχουν τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, έφεραν ως αποτέλεσμα την πρόωρη έξοδό του από το Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου ο Δημήτρης Κωστούρος νοσηλευόταν από την προηγούμενη Τρίτη με υψηλό πυρετό λόγω πνευμονία.
Οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν επέμεναν να παραμείνει 5 ημέρες ακόμη αλλά…. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, την Παρασκευή 25η Ιουλίου, υπέγραψε ότι διακόπτει τη νοσηλεία και φεύγει με δική του απόφαση.

Ο Πανναυπλιακός δίνει την ευκαιρία σε νεαρούς ποδοσφαιριστές



Το Τεχνικό Επιτελείο του Πανναυπλιακού, σε μια προσπάθεια να δώσει ευκαιρίες ανάδειξης σε νεαρούς ποδοσφαιριστές της περιοχής, οργανώνει ένα "Διήμερο Δοκιμών νεαρών ποδοσφαιριστών".
Οι δοκιμές θα γίνουν στις 6 & 7 Αυγούστου και ώρα 18:00 στο ΔΑΚ Ναυπλίου.
Αναγκαία προϋπόθεση, οι δοκιμαζόμενοι να έχουν γεννηθεί από το 1996, μέχρι και το 2000.

Ο Έλληνας που φιλοδοξεί να κάνει τους κουφούς να ξανακούσουν

δρ. Εμμανουήλ Μπενέτος
Βασικός στόχος του Έλληνα ερευνητή δρ. Εμμανουήλ Μπενέτου, τον οποίο θα τιμήσει η Βασιλική Ακαδημίας Μηχανικής (Royal Academy of Engineering), στο Λονδίνο, είναι η δημιουργία λογισμικού που θα μπορεί να επεξεργαστεί τους ήχους όπως το ανθρώπινο αυτί.
Ο Έλληνας ερευνητής του City University είναι ένας από τους επτά επιστήμονες που διάλεξε να βραβεύσει για το 2014 η Βασιλική Ακαδημία Μηχανικής και παράλληλα να στηρίξει με 5ετή χρηματοδότηση την έρευνά του, με το σκεπτικό ότι το ερευνητικό έργο του κ. Μπενέτου στο πεδίο της μηχανικής ακρόασης ή ακουστικής ανάλυσης «έχει τη δυνατότητα να φέρει ριζοσπαστικές καινοτομίες».

Το δικό σας σκυλί σας ζηλεύει;

Νέα αμερικανική έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που αρκετοί άνθρωποι που έχουν σκύλο, είχαν υποψιαστεί. Τα σκυλιά ζηλεύουν όταν το αφεντικό τους δείχνει ενδιαφέρον για κάποιον άλλο σκύλο.
Αυτό που εκπλήσσει όμως είναι ότι δεν θέλουν να δουν τον άλλο σκύλο ούτε ζωγραφιστό. Οι ερευνητές, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Σαν Ντιέγκο, μελέτησαν 36 σκύλους μαζί με τα αφεντικά τους, τους οποίους βιντεοσκόπησαν και διαπίστωσαν ότι όταν το αφεντικό τους έκανε κάτι άλλο άσχετο, εκείνοι ήταν χαλαροί.
Αυτή η χαλαρότητα όμως χανόταν μόλις το αφεντικό έπαιζε με έναν ψεύτικο σκύλο ή ακόμη και με έναν κουβά που είχε πάνω του ζωγραφισμένο έναν σκύλο.

Κύρτσος: «Η 2η απόπειρα της Λιθουανίας να μπεί στην Ευρωζώνη θα πετύχει»

Γιώργος Κύρτσος: Ευρωβουλευτής Ν.Δ. -ΕΛΚ
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κύρτσος έλαβε το λόγο για να εξηγήσει τις θέσεις του στο ζήτημα της ένταξης της Λιθουανίας στην Ευρωζώνη, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιανουαρίου του 2015.
Κατά τον κ. Κύρτσο πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία των Λιθουανών αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης, βασικές επιλογές της οποίας αμφισβητούνται, με δυναμικό τρόπο, το τελευταίο διάστημα από τους αντιπάλους της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και τους ευρωσκεπτικιστές.
Ο κ. Κύρτσος παρατήρησε ότι η Λιθουανία έκανε μια πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια να περάσει από το εθνικό νόμισμα στο ευρώ το 2006 και πως τελικά αυτή η καθυστέρηση ωφέλησε την ίδια και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Αστυνομική επιχείρηση στην Αργολίδα είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη δώδεκα άτομα

Η αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας (23.7.2014), οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αργολίδας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και της εριφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια εξήντα πέντε (265) άτομα, εκ των οποίων εκατόν ογδόντα εννέα (189) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα έξι (76) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια δέκα (210) οχήματα.
Προσήχθησαν συνολικά τριάντα τέσσερα (34) άτομα, από τα οποία δεκαέξι (16) ήταν ημεδαποί και δεκαοκτώ (18) ήταν αλλοδαποί. Εξ αυτών συνελήφθησαν δώδεκα (12) άτομα.

ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ!!! (2014-07-28)

Γράφει ο Γιάννης Παμπόρης
Να γίνουμε όλοι Μαζιώτηδες;
Ο φουκαράς συνταξιούχος των 500 ευρώ, δεν είχε να δώσει φακελλάκι με 1.500 και έμεινε 18 ημέρες αχειρούργητος και στο τέλος πέθανε μετά την εγχείρηση.
Λέτε ο Μαζιώτης να είχε λεφτά, να έδωσε φακελλάκι και ενώ τον πήγαν στις 12 το μεσημέρι στο νοσοκομείο, να τον χειρούργησαν μέσα σε τρεις ώρες οι γιατροί;
Δηλαδή να γίνουμε όλοι τρομοκράτες και να κάνουμε ληστείες για να έχουμε καλή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Εκτός και αν, επειδή είμαστε συνταξιούχοι θα πρέπει να πεθαίνουμε…

Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Γιώργος Γιωμπρές

Φτωχότερη είναι η επιχειρηματική κοινότητα της Νεμέας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο γνωστός  αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας της Νεμέας Γιώργος Γεωμπρές.

Ο Γιώργος Γεωμπρές απεβίωσε χθες έπειτα από σκληρή μάχη με την επάρατο νόσο.

Υπήρξε ένας από τους γνωστότερους εξαγωγείς σταφίδας και συνέβαλε σημαντικά στο να αναδειχθεί η αξία του προϊόντος.

Η νεκρώσιμη ακολουθία  εψάλη σήμερα Δευτέρα 28 Ιουλίου στις 11:00 π.μ στον Ιερό Ναό Υπαπαντής Ιησού Χριστού στη Νεμέα.

20 χρόνια μετά από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ήρθε η ώρα να καθιερωθεί η 19η Μαΐου, ως ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των θυμάτων του Κεμαλισμού


Το ψήφισμα της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων
στο 16ο συναπάντημα, στην Παναγία Σουμελά
Εμείς οι νέες και νέοι εκπροσωπώντας Ποντιακά Σωματεία από την Ελλάδα και τη Διασπορά, για μια φορά ακόμη συγκεντρωθήκαμε από τις 17-20 Ιουλίου 2014, στα υψώματα του Βερμίου, για το «16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων». Οι φετινές πολυποίκιλες εισηγήσεις και παρουσιάσεις, με θεματικές όπως η παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα, ο πολιτισμός μέσα από το θέατρο, τη μουσική και το χορό, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, αλλά κυρίως μέσω της δημοκρατικής μεταξύ μας συζήτησης, της δημιουργικής ανταλλαγής απόψεων με κατάθεση ιδεών και προβληματισμούς, μας οδήγησαν μέσα από το γόνιμο διάλογο στα παρακάτω:
Για τα 20 χρόνια από την αναγνώριση 
της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Το φετινό 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, συμπίπτει με τη συμπλήρωση των είκοσι (20) χρόνων, από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Έχουμε υποχρέωσή αλλά και καθήκον, να δηλώσουμε και από αυτό το βήμα την απαίτησή μας, να καθιερωθεί η 19η Μαΐου, ως ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των θυμάτων του Κεμαλισμού, μιας εξοντωτικής πολιτικής πρακτικής, που οδήγησε στη γενοκτονία ενός τρισχιλιόχρονου πολιτισμού και επισφραγίστηκε από τα 353 χιλιάδες θύματα και το διωγμό των Ελλήνων του Πόντου.