Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Το εκλογοδικείο απεφάνθη: Η ανανέωση θα περιμένει λίγο ακόμη. Ο Πνευματικός παραμένει Δήμαρχος με 28, μόνον, ψήφους διαφορά, (Ποσοστό 50,04% έναντι 49,96%)

Βασ. Νανόπουλος: Η έκφραση της ανανέωσης
κέρδισε το 49,96% με την πρώτη της εμφάνιση
Το Εκλογοδικείο, δικαιώνοντας την «Συμμαχία Πολιτών» της επέστρεψε 7 δικά της ψηφοδέλτια, που… τα είχαν προσμετρήσει «κατά λάθος»  στον Πνευματικό. Διέγραψε, επίσης, δεκάδες άκυρα ψηφοδέλτια του Αλέξανδρου Πνευματικού και αναγνώρισε διάφορα άλλα προβλήματα, που είχε καταγγείλει ο Βασίλης Νανόπουλος, χωρίς όμως να προχωρήσει «στο δια ταύτα».
Μόλις 28 ψηφοδέλτια διαφορά, έκριναν την αναμέτρηση του συστημικού Δημάρχου με τον εκφραστή της ανανέωσης Βασίλη Νανόπουλο. Έτσι, ο Αλέξανδρος Πνευματικός παραμένει Δήμαρχος Κορινθίων λαμβάνοντας μόλις το 50,04% των ψηφισάντων στις εκλογές (στον δεύτερο γύρο), έναντι 49,94% του αντιπάλου του. 
Η «Συμμαχία Πολιτών», για 15 –ουσιαστικά- ψήφους δεν θα διοικήσει τον Δήμο, αυτή την 5ετία. Εκτός και αν το νομικό επιτελείο του Βασίλη Νανόπουλου εντοπίσει και άλλες παραλήψεις που θα επιτρέψουν να αχθεί το θέμα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, με ισχυρές πιθανότητες επιτυχίας.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εκλογοδικείου, ο επικεφαλής της παράταξης, Βασίλης Νανόπουλος, δήλωσε τα εξής:

Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου στη σύνοδο των Ευρωπαίων Οικολόγων στην Κωνσταντινούπολη

Δήμητρα Λυμπεροπούλου
Στην ετήσια σύνοδο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος που έλαβε χώρα στις 8-9 Νοεμβρίου 2014 στην Κωνσταντινούπολη, συμμετείχε ευρεία αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, που αποτελούν το ελληνικό μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, με την Δήμητρα Λυμπεροπούλου να έχει μια ιδιαιτέρως ενεργό συμμετοχή.
Στο συνέδριο πάρθηκαν αποφάσεις για την κατάσταση στην Ελλάδα, την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, ενάντια στην πυρηνική ενέργεια στην Ευρώπη, ενάντια στα πυρηνικά όπλα, για τον embola, τα τρένα ολονυκτίας και τα υπέρ-έργα της Τουρκίας.
Το γεγονός ότι η Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, δεν εμπόδισε τους Ευρωπαίους Πράσινους να καταδικάσουν τις πρακτικές που χρησιμοποιεί η Τουρκία,  την οποία κάλεσαν να ενεργεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Να σημειωθεί επίσης ότι στο Συνέδριο συμμετείχε αποστολή του κυπριακού Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.
Σε  σχετικό με την Ελλάδα ψήφισμα, που έγινε ομόφωνα δεκτό από τα 34 κόμματα –μέλη (από όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου), οι Ευρωπαίοι Πράσινοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα.

Επική ανατροπή από τους Αρκάδες… Οι παίκτες του Βεργέτη γύρισαν ένα παιχνίδι …αγύριστο! Ομάδα με ψυχή και μεγάλη Ευρωπαϊκή κλάση ο Αστέρας


 
Κι ας έμεινε η πίκρα του αποκλεισμού

Του Κώστα Πρώιμου
Μια επική ανατροπή, που έχει την δυναμική να επισκιάσει, ακόμη και την πίκρα του αποκλεισμού, πέτυχαν χθες, απέναντι στα «ποδοσφαιρικά θηρία» της Μπεσίκτας, οι παίκτες του θρυλικού πλέον, Αστέρα Τρίπολης… Τίποτα από όλα αυτά, δεν προμήνυε η εξέλιξη του αγώνα, μέχρι και το 72’ περίπου, αφού η ομάδα της Αρκαδίας, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, δεδομένου ότι είχε ήδη δεχτεί δυο τέρματα από τους  «δαιμονισμένους» κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, Τούρκους ποδοσφαιριστές… Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Κατονομάζουν τον τ. βουλευτή Βαγγέλη Παπανικολάου ως εγκέφαλο της σπείρας με τις πλαστές διαθήκες

ΠΗΓΗ: newpost
Ένας πρώην βουλευτής της ΝΔ και άλλα δέκα άτομα φέρονται σύμφωνα με έρευνα της Εισαγγελίας να εμπλέκονται σε σπείρα που εκμεταλλευόταν εύπορους ηλικιωμένους. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, πρόκειται για τον Ευάγγελο Παπανικολάου, πρώην βουλευτή Αργολίδας που είχε καταδικαστεί για απάτες το 2013.
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση), διακεκριμένη απάτη στο Δικαστήριο κατ’ εξακολούθηση, άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη, κατά περίπτωση, διακεκριμένη  πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση και ψευδορκία μάρτυρα.

Με την «ποδοσφαιρική ματιά» όλων, στραμμένη στα «Αστέρια»

Την φορμαρισμένη Μπεσίκτας υποδέχεται σήμερα, στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ο Αστέρας Τρίπολης…
Η ομάδα -έκπληξη όχι μόνο του ελληνικού, αλλά και του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, θα ριχτεί στην αποψινή μάχη, όχι για την «τιμή των όπλων», (δεδομένου ότι η διαφορά μεταξύ των δύο συλλόγων, τόσο στο οικονομικό όσο και στο αγωνιστικό μέρος είναι μεγάλη) αλλά γιατί ο Αστέρας έχει αποδείξει εμπράκτως, πως κοιτά στα μάτια με… άνεση τους ισχυρούς του ποδοσφαίρου... 

Το Ναύπλιον μπορεί να αναπτυχθεί αξιοποιώντας ένα βασικό του πλεονέκτημα. Να πάψει να είναι μια παραθαλάσσια πόλη …δίχως παραλιακό μέτωπο!

Το Ναύπλιον επεκτείνεται ακολουθώντας, όπως είναι φυσικό, την ακτογραμμή του
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»
Μας ξάφνιασε ευχάριστα  το άρθρο του συμπολίτη μας  "Αναπλιώτη 3ης γενιάς". Πρώτον γιατί ήταν ενδιαφέρον και συνάμα διαφωτιστικό σε πολλούς τομείς. Παρά του ότι ήταν εκτενέστατο, δεν ήταν μονότονο και κουραστικό. Μάθαμε πράγματα που δεν ξέραμε για τη πόλη που ζούμε και πως εξελίχθησαν τα τελευταία 50 χρόνια ορισμένα ζητήματα της πόλης.  Δεύτερον γιατί  δεν ήταν ένα κείμενο με το ξύλινο περιεχόμενο των γνωστών απόψεων που εκφράζουν άλλοτε οι υποστηρικτές και άλλοτε οι διαφωνούντες σε κάτι που αφορά την πόλη ή τους δημότες. Ήταν απλό, ουσιώδες και διδακτικό. Τρίτον γιατί υπήρχε όραμα και σχέδιο -πρόταση με πολλαπλά οφέλη προς την πόλη, τους δημότες, τους επισκέπτες και ουσιαστικά μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Μία πρόταση αξιόλογη, ρηξικέλευθη, τεκμηριωμένη και ταυτόχρονα  οικονομική, χαμηλού κόστους για το Δήμο.

Γιάννης Μανιάτης: «Προωθούμε την Ανακύκλωση. Γίνεται πράξη η καθημερινή δράση του αυτονόητου σε μια σύγχρονη Ελλάδα»

Γιάννης Μανιάτης: Επί υπουργίας του προωθήθηκαν
σημαντικά νομοσχέδια που αφορούν την Ενέργεια και το Περιβάλλον.
*  Ποιες είναι οι κυριότερες ρυθμίσεις του σχεδίου Νόμου.
Κατά 10 ημέρες παρατάθηκε η προθεσμία δημόσιας διαβούλευσης που είχε θέσει το ΥΠΕΚΑ, για το Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Ενίσχυση της Ανακύκλωσης και βελτίωση της Διαχείρισης των Αποβλήτων». Έτσι, Πολίτες και φορείς θα μπορέσουν να συμβάλουν με τις παρατηρήσεις τους, μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2014. Η παράταση δόθηκε μετά από παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Γιάννη Μανιάτη.
Με το συζητούμενο σχέδιο νόμου, ένα από τα σημαντικότερα που έχουν παρουσιασθεί, επιδιώκεται η ποσοτική και ποιοτική βελτίωση της ανακύκλωσης μέσω της θέσπισης συγκεκριμένων υποχρεώσεων χωριστής συλλογής πολλαπλών ρευμάτων, ποιοτικών κριτηρίων για τα προϊόντα της ανακύκλωσης, καθώς και κανόνων, όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΕΔ).

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο Χρυσαυγίτης, ο Κομμουνιστής, ο Συριζαίος και ο Εθνικιστής

Τέσσερις φίλοι, ένας Χρυσαυγίτης, ένας Κομμουνιστής, ένας Συριζαίος και ένας Εθνικιστής έχουν πάει στην Πινακοθήκη και σχολιάζουν έναν πίνακα του Αδάμ και της Εύας που βρίσκονται Παράδεισο…
Ο Χρυσαυγίτης λέει:
– «Κοιτάξτε την τελειότητα στα σώματα: εκείνη ψηλή και ευκίνητη, εκείνος μ’ αυτό το αθλητικό κορμί, τους καλογυμνασμένους μύες… Πρέπει να είναι Γερμανοί».
Αμέσως, ο Κομμουνιστής αντέδρασε:
– «Δεν το πιστεύω, είναι ξεκάθαρος ο ερωτισμός που εκλύεται και από τις δυο φιγούρες… Εκείνη τόσο θηλυκή… Αυτός τόσο ανδροπρεπής… Γνωρίζουν ότι σύντομα θα έλθει ο πειρασμός… Πρέπει να είναι Ρώσσοι».
Κουνώντας αρνητικά το κεφάλι ο Συριζαίος τους αντικρούει:

ΚΡΑΝΙΔΙ: Ξεκίνησε Αντιφυματικός Εμβολιασμός στα Δημοτικά Σχολεία

Σε ειδική σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 στο Δημαρχείο του Δήμου Ερμιονίδας, συζητήθηκε η αναγκαιότητα και ο τρόπος οργάνωσης Αντιφυματικού Εμβολιασμού στα Δημοτικά Σχολεία των Δήμων Κρανιδίου και Σπετσών. Η σύσκεψη προκλήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στη σύσκεψη παρευρέθη, συντονιστικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού κ. Βασίλειος Σιδέρης, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Δημήτρης Σφυρής με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, ο Δήμαρχος Σπετσών, Παν. Λυράκης, ο συντονιστής του Προγράμματος Αντιφυματικού Εμβολιασμού κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, και η κα Βασιλική Σαλεσιώτου, συντονίστρια του Αντιφυματικού Εμβολιασμού στην ΠΕ Αργολίδας.

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Οδοντιατρικοί έλεγχοι σε μαθητές, από εθελοντές μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου

Εθελοντές Οδοντίατροι, μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αργολίδας θα επισκεφθούν τα Δημοτικά Σχολεία Τολού, Ιρίων, Δρεπάνου και Αγίας Τριάδας, προσφέροντας υπηρεσίες προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου στους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης.

Η ενέργεια αυτή γίνεται, στο πλαίσιο προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής που οργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΗΛΟΣ: 18 εκτάσεις και 2 κτήρια ξεπουλιούνται, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, και η Περιφέρεια ‘σφυρίζει αδιάφορα’.

Γιώργος Γαβρήλος:
Περιφερειακός Σύμβουλος (Αργολίδα)
Ευτύχησε η περιφερειακή παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» να ορίσει ως εκπρόσωπό της, στην ανάπτυξη της ερώτησης για την μεταφορά δημόσιων ακινήτων στο ΤΑΙΠΕΔ και την μεταβίβασή τους σε ιδιώτες, τον Γιώργο Γαβρήλο.
Χωρίς άναρθρες κραυγές και υπερβολές στις εκφράσεις που χρησιμοποίησε, στρίμωξε τον Περιφερειάρχη και αποκάλυψε ότι: «η Περιφερειακή Αρχή, αν και εκλεγμένη, χωρίς να έχει δική της φωνή και λόγο, ‘σφυρίζει’ αδιάφορα, γι’ αυτά που δρομολογούνται εις βάρος της τοπικής οικονομίας και του περιβάλλοντος. Δεν παίρνει θέση και δεν εναντιώνεται σε όσα σχεδιάζονται για την περιοχή και αδιαφορεί για το ξεπούλημα εκτάσεων σ’ όλους τους νομούς».
«Η αδράνεια ή η συνειδητή ολιγωρία της, είναι συνενοχή σ’ ένα έγκλημα που συντελείται κατά των επόμενων γενιών, προσβάλλοντας τις προηγούμενες που αγωνίστηκαν για να τις διατηρήσουν δημόσιες», κατέληξε ζητώντας απαντήσεις σε δύο ερωτήματα που διατύπωσε:

Κοδέλας, Ζαχαριάς, Πετράκος και 46 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε περίθαλψη, περισσότερες δόσεις και αποποινικοποίηση για τους ασφαλισμένους τον ΟΑΕΕ

 Ζαχαριάς (Αρκαδία)                     Κοδέλας (Αργολίδα)                     Πετράκος (Μεσσηνία)                                                                                                                                             
Τροπολογία με θέμα «ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και λοιπών Ταμείων Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων» κατέθεσαν 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε συζητούμενο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, επαναφέροντας ουσιαστικά την Πρόταση Νόμου, που ήδη έχει καταθέσει το κόμμα τους και όπου, μεταξύ άλλων, προτείνουν:

Οι δικηγόροι αποφασίζουν με δημοψήφισμα για αποχή διαρκείας. Εν τω μεταξύ απέχουν μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου

Τα ερωτήματα  του δημοψηφίσματος που θα διενεργηθεί στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014  στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, καθορίστηκαν από τη συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους.
Ειδικότερα, οι δικηγόροι καλούνται να απαντήσουν εάν αποδέχονται ή όχι το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας υπό την μορφή που το κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Στην περίπτωση που απαντήσουν «όχι», έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν την θέση τους σχετικά με το είδος των κινητοποιήσεων που προτιμούν.

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Η βυθισμένη πόλη Θώνις – Ηράκλειο. Γιγάντια αγάλματα, χρυσά νομίσματα, πλάκες με επιγραφές στα αρχαία ελληνικά και τα αρχαία αιγυπτιακά

Κάποτε βρισκόταν στις εκβολές του Δέλτα του Νείλου και ένωνε την Ελλάδα με την Αίγυπτο.
Η πόλη Θώνις – Ηράκλειο έχει τη δική της μεγάλη ιστορία. Λέγεται πως εκεί προσπάθησαν να κρυφτούν ο Πάρης και η Ελένη πριν ξεσπάσει ο Τροϊκός πόλεμος.
Από το λιμάνι της πόλης Θώνις – Ηράκλειο περνούσε όλο το εμπόριο από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο προς την Αίγυπτο. Η πόλη εξαφανίστηκε πριν από 1.200 και τα πρώτα ευρήματα ήρθαν στο φως το 2000.

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Έσπαγε τα τζάμια και λήστευε τα αυτοκίνητα στο λιμάνι

Ο Λιμενάρχης Ναυπλίου Σπύρος Μαρίνος
Είχε κάνει το χερσαίο τμήμα του λιμένος Ναυπλίου, μόνιμο στέκι του.
Έσπαγε τα τζάμια των αυτοκινήτων και έκλεβε ότι πολύτιμο έβρισκε. Πολλές φορές όμως, η ζημιά στο αυτοκίνητο ήταν μεγαλύτερη από τα αντικείμενα που αφαιρούσε, χωρίς να λαμβάνουμε υπ' όψη την ψυχολογική ζημιά των θυμάτων. Οι καταγγελίες πλήθαιναν και ... το Λιμενικό έστησε ενέδρα.
Η νέα απόπειρα του 32χρονου (Ρομά κατά πληροφορίες μας), από το Αργολικό αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα του.

Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω την Κυριακή 23 Νοεμβρίου από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας  του Λιμεναρχείου Ναυπλίου

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Το περιπολικό, ο Κρητικός και το Αλκοτέστ

Ένα ζευγάρι Κρητικών επιστρέφει από ένα γάμο με το μωρό παιδί τους. Τους σταματά ένα περιπολικό για αλκοτέστ.
Ο άντρας αφού κάνει το αλκοτέστ βρίσκεται κατά πολύ πάνω από το όριο.
Ο τροχονόμος είναι έτοιμος να του κόψει το πρόστιμο αλλά εκείνος του λέει:
– Δεν είμαι εγώ μεθυσμένος απλά το μηχάνημα είναι χαλασμένο. Αν δε με πιστεύεις κάνε και αλκοτέστ στη γυναίκα μου.
Η σύζυγος βρίσκεται και αυτή με τη σειρά της πολύ πάνω από το όριο. Ο τροχονόμος απαντά στον Κρητικό:
– Δεν είναι τα μηχανήματα μας χαλασμένα κύριε, απλά και η γυναίκα σας έχει πιει.
– Όχι, όχι τα μηχανήματά σας είναι χαλασμένα και αν δε με πιστεύετε να κάνετε αλκοτέστ και στο μωρό.
Ο τροχονόμος κάνει αλκοτέστ και στο μωρό το οποίο βρίσκεται πάνω από το όριο. Ο τροχονόμος έντρομος ζητά συγγνώμη.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: «Άκουσον μεν… Πάταξον δε!!!»

Γράφει ο Καθάριος
Έχει αρχίσει να αποκτά ενδιαφέρον το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων. Και όπως φαίνεται, το ενδιαφέρον θα είναι αυξανόμενο, καθ’ όλη την διάρκεια της τελευταίας θητείας της Δημοτικής αρχής Πνευματικού. Η αντιπολίτευση, μετά από πολλά χρόνια απέκτησε φωνή, και έτσι «τα κάτω από το χαλί» θα βγαίνουν στο προσκήνιο.

Δεν του χαρίσθηκαν του Σταυρέλη, για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με τις σουίτες των αδεσπότων. «Να σταματήσει τα ευφυολογήματα και να εφαρμόσει το νόμο, απαλλάσσοντας τους Δημότες και την πόλη από το πρόβλημα» απάντησε ο Νανόπουλος και θύμισε ότι «η Συμμαχία Πολιτών» έχει ζητήσει να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο καταθέτοντας συγχρόνως τις προτάσεις της και μάλιστα κοστολογημένες».

Νέα λογική στη διαχείριση των απορριμμάτων!!!!

Δημ. Ραψωματιώτης
Γράφει ο Δημήτρης Ραψωματιώτης
Νέα λογική και νέα φιλοσοφία, βέβαια επανερχόμενοι στην παλιά λανθασμένη-καταδικασμένη φιλοσοφία της διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων, συζητείται τις τελευταίες ημέρες από τους Δήμους της Περιφερειακής μας Eνότητας.
Ακούμε και βλέπουμε μια κινητικότητα, που άρχισε με τις συναντήσεις των Δημάρχων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και συνεχίζεται με τις συναντήσεις των Δήμων, μεταξύ τους.
Πρώτα η συνάντηση στο Δήμο Κορινθίων με τη συμμετοχή και του Δήμου Λουτρακίου -Αγίων Θεοδώρων -Περαχώρας και στη συνέχεια η συνάντηση στο Δήμο Σικυωνίων με τη συμμετοχή και των Δήμων Βέλου -Βόχας και Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης.
Ο Δήμος Νεμέας, απ’ ότι διαφαίνεται, μένει έξω από τους σχεδιασμούς της Κορινθίας και πιθανώς προσανατολίζεται προς την Αργολίδα για να βρει συνεργασίες.
Η νέα λογική φαίνεται να είναι η χρήση κινητού εξοπλισμού, που θα ανευρεθεί, είτε με ένταξη των Δήμων σε προγράμματα του ΕΣΠΑ, είτε με αγορά με δανειοδότηση, είτε με συνεργασία με εταιρεία (που απ’ ότι φαίνεται υπάρχει ήδη και είναι συγκεκριμένη) και η πληρωμή της με τον τόνο διαχείρισης.

Τρεις Αποχαιρετισμοί στον Κώστα Δήμιζα

Αντί άλλων λόγων η «Ενημέρωση Πελοποννήσου» τιμά
τον άνθρωπο, φίλο και μαχητή, δημοσιεύοντας μια
φωτογραφία του όπου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αγώνος
υπερασπιζόμενος τα δίκαια των συναδέλφων του εργαζομένων.
(Υπόθεση Ύδρα Μπητς)
Έφυγε νωρίς, ο Κώστας Δήμιζας, από την ζωή. Έφυγε όμως, με τα μάτια των φίλων του υγρά και την μνήμη τους γεμάτη αγάπη.
Ο Γιάννης Γεωργόπουλος, μαζί με τον οποίο αγωνίσθηκε το προηγούμενο εξάμηνο να κάνουν μια "Δυνατή Ερμιονίδα", αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του, εκφράζοντας όλα τα μέλη της παράταξής τους, έδωσε στη δημοσιότητα τα λόγια που ακολουθούν:
"Ο Κώστας έδωσε ακόμη μια μάχη στη ζωή του, ετούτη τη φορά για την ίδια του τη ζωή και η μάχη αυτή ήταν άνιση. Ένα μήνα πάλεψε ο Κώστας και η οικογένειά του αλλά δυστυχώς, η αρρώστια τον νίκησε.
Υπήρξε βιοπαλαιστής και αγωνιστής της ζωής. Ξεκίνησε από το Ράδο για να χαράξει την πορεία του στο Πόρτο Χέλι.

Λάμπρου: «Ερωτηματικά και ανησυχία για την πορεία και ολοκλήρωση του έργου Αναβάθμιση Δικτύου Ύδρευσης»

Αναστάσιος Λάμπρου
Πέρασαν 6 μήνες από την δημοπράτηση του έργου «Αναβάθμιση Δικτύου Ύδρευσης Κρανιδίου» και ο μειοδότης δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί. Το δίκτυο, λόγω παλαιότητας παρουσιάζει συνεχείς βλάβες και διαρροές, με αποτέλεσμα την ελλειπή εξυπηρέτηση των δημοτών, την επιβάρυνση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ερμιονίδας και τον μεγάλο κίνδυνο τελικής απένταξης του έργου.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας», Αναστάσιος Λάμπρου, εκφράζει τις ανησυχίες του με έγγραφο που απέστειλε στον υπεύθυνο εκτέλεσης τους έργου, αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο, και που το κοινοποιεί στον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Σφυρή και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ κ.Πάλλη.
Διαβάστε το και αξίζει να περιμένουμε την αντίδραση του κ. Χειβιδόπουλου που θα εκδηλωθεί τάχιστα.

Τουρισμός: «Μετά από δύο χρόνια, ξανά στις εκθέσεις ο Δήμος Ερμιονίδας

Ήταν μια δυνατή εκπροσώπηση:
Από Δεξιά προς τα αριστερά. Σφυρής, Λούμη, Μπίμπα, Φωστίνη και Ρόζος...
Στην διεθνή τουριστική έκθεση Θεσσαλονίκης «Philoxenia-Hotelia» έλαβε μέρος ο Δήμος Ερμιονίδας. Σκοπός της παρουσίας, ήταν η ανάδειξη των τοπικών τουριστικών προϊόντων …
Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου, που εξέδωσε η Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας, μετά το πέρας της πολιτιστικής δράσης στην Συμπρωτεύουσα:
«Ο Δήμος Ερμιονίδας, μετά από δύο χρόνια απουσίας του, συμμετείχε φέτος, στη  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης «Philoxenia-Hotelia», η οποία διεξήχθη από 13 έως 16 Νοεμβρίου 2014.

Κρανίδι: «Λιλιπούτειες επισκέψεις στην βιβλιοθήκη»

 Η Αφήγηση παραμυθιού, από την βιβλιοθηκονόμο του Δήμου κ. Δήμητρα Αξαρλή και οι λαογραφικές προσεγγίσεις, μέσα από την ανάγνωση παροιμιών, ήταν οι δύο πυλώνες του ενδιαφέροντος, για τους λιλιπούτειους επισκέπτες, της Βιβλιοθήκης στο Κρανίδι.

Ερμιονίδα 7+1 σχόλια (21-11-2014)

Στο σχολείο των Διδύμων, θα πηγαίνουν  τα παιδάκια, από το ξεχασμένο «Ράδο»… Αυτήν την ανακατανομή, θα περάσουν σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο… Και μην σας ακούγεται ως αυτονόητο, γιατί  εδώ και τόσα χρόνια, πήγαιναν στην γειτονική Επίδαυρο και συγκεκριμένα, στο δημοτικό του Λυγουριού … (Αλήθεια, ξέρει κανείς να μας πει το γιατί);

Ασφαλώς υποθέτουμε, ότι οι μικροί μαθητές του ημιορεινού οικισμού που αποτελεί το βορειότερο άκρο της Ερμιονίδας, δεν θα χρειαστεί να πηγαίνουν στα Δίδυμα, κάθε ξημέρωμα  με… τα πόδια…

Αεροδρόμιο Τρίπολης: Άνθρακες ο θησαυρός! (Ολόκληρο το Ρεπορτάζ της «Ενημέρωσης Πελοποννήσου» που δημοσιεύθηκε την έντυπη έκδοση της 21ης Νοεμβρίου)

Μαρινάκος (κέντρο), Πολλάλης (αριστερά), Γεωργιδάκης (δεξιά)
Οι ξενοδόχοι της Πελοποννήσου σήμαναν συναγερμό κινητοποίησης όλων των πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σε μία από τις σημαντικότερες συνεντεύξεις Τύπου που έχουν δοθεί, αποκάλυψαν όλες τις παγίδες που υπάρχουν στην Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία επετράπη η παράλληλη χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης, για Τουριστικούς και Εμπορικούς σκοπούς.
Μίλησαν για επικοινωνιακά τεχνάσματα και πολιτική ομηρία… Έφεραν στο φως την δήλωση του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Δημήτρη Κουκή, ότι «δεν υπάρχουν χρήματα για την μετατροπή του αεροδρομίου Τρίπολης».
Επισήμαναν ότι «Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016, θα πρέπει το αεροδρόμιο να λειτουργήσει αλλιώς …η υπάρχουσα  ΚΥΑ, ανακαλείται αυτομάτως…».

Αλήθεια ή ψέμματα; Μας διοικούν παλιάνθρωποι ή τους κατακρίνουν συκοφάντες; Γιατί τέτοιοι άνθρωποι (παλιάνθρωποι ή συκοφάντες) νομοθετούν και καθορίζουν τη ζωή μας;

«Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, έχοντας την πλειοψηφία στο Προεδρείο της Βουλής και στη Διάσκεψη των Προέδρων έχουν κατά κυριολεξία θάψει στα συρτάρια της νομοθετικής υπηρεσίας πάνω από 100 δικογραφίες που αφορούν την ποινική ευθύνη υπουργών και πρωθυπουργών και διαβιβάσθηκαν στη Βουλή επί διακυβέρνησης Σαμαρά.
Κατά την τελευταία Κοινοβουλευτική Περίοδο, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ με αγαστό τρόπο συμπράττουν για την προστασία εκείνων των κυβερνητικών προσώπων στους οποίους στηρίζεται η κυβερνητική κοινοπραξία και καταψηφίζουν κάθε πρόταση διερεύνησης (Μνημόνιο, Λίστα Λαγκάρντ, Υποβρύχια).

Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου ορίσθηκε ως Υπεύθυνη για τη λειτουργία των Πολιτικών Κινήσεων και Περιφερειακών Οργανώσεων των Οικολόγων Πράσινων

Δήμητρα Λυμπεροπούλου

Συνεδρίασε την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, η νεοεκλεγείσα εξαμελής Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων, και ολοκλήρωσε την κατανομή αρμοδιοτήτων -ευθυνών στα μέλη της ΕΓ.

Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου, γεωπόνος και Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου ανέλαβε αρμοδιότητες για τη λειτουργία των Πολιτικών Κινήσεων και Περιφερειακών Οργανώσεων συνδέσμου με την Οργανωτική Επιτροπή και υπεύθυνη για τη λειτουργία των Πολιτικών Κινήσεων και Περιφερειακών Οργανώσεων του κόμματος Οικολόγοι Πράσινοι.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Αφαιρείται από τα Περιφερειακά Συμβούλια η αρμοδιότητα έγκρισης του σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων. Στο ΥΠΕΚΑ η αρμοδιότητα. Προβλέπεται και ειδικό σχέδιο δράσης για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων μιας Περιφέρειας

Ερμιονίδα (αριστερά) και Τρίπολη (δεξιά), θα ευνοηθούν από το νομοσχέδιο.
Ευνοημένη θα βγει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από τη νέα ρύθμιση που γίνεται νόμος (νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για την ανακύκλωση, το οποίο τέθηκε από την Τετάρτη σε δημόσια διαβούλευση). Η δυνατότητα εκπόνησης και έγκρισης ειδικού σχεδίου δράσης για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων μιας Περιφέρειας, παρέχει πλέον ευέλικτες λύσεις στο ακανθώδες πρόβλημα των σκουπιδιών της Πελοποννήσου.
Αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα σε ότι αφορά το εύρος των αρμοδιοτήτων των περιφερειακών αρχών για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή τους, σύμφωνα με το νομοσχέδιο. Στο σχέδιο νόμου με το άρθρο 17 αναιρούνται τα μέχρι τώρα δεδομένα για την έγκριση των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων.

Η Ευρώπη είπε όχι στην ανάπλαση του κέντρου των Αθηνών. Ευθύνες της κυβέρνησης για «έλλειμμα υποστήριξης» του έργου.

Αυτή την Αθήνα μας την αρνούνται: Χρηματοδοτούν όμως τσιμεντένια σταμπωτά σε χωριά
Πρωτοφανές το άδειασμα από τις Βρυξέλλες για το θέμα της ανάπλασης της Πανεπιστημίου, που “ξηλώνεται” από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.
Είναι ένα έργο, η αναπτυξιακή αξία του οποίου έχει αναγνωρισθεί από την Ελληνική Πολιτεία, τους παραγωγικούς φορείς και 33 σχετικές επί μέρους μελέτες.
Να σημειώσουμε ότι οι μελέτες αυτές, μετά από αίτημα της κυβέρνησης, χρηματοδοτήθηκαν από το ϊδρυμα Ωνάση και προέκυψαν κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού.
Ενώ η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη λάβει θέση, το Ίδρυμα Ωνάση παρεμβαίνει και «με ήπιες αλλά σαφείς αναφορές», βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Η ανακοίνωση του Ιδρύματος Ωνάση αναφέρει:

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Το Cine Nafplio σας προτείνει και σας περιμένει


ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 
26-11-2014

FYRY

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 22:00
                  


Αστέρας: Η αναβολή με τον ΠΑΟΚ, στέρησε την ευκαιρία, για ένα δυνατό τεστ

Την ευκαιρία να κάνουν ένα τελευταίο δυνατό τεστ, πριν την μεγάλη  ευρωπαϊκή αναμέτρηση με τους Τούρκους, έχασαν οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα,  λόγω των πρωτοφανών γεγονότων, που ταλανίζουν τους θεσμικούς φορείς, του ελληνικού ποδοσφαίρου….
Μια πιθανή νικηφόρα έκβαση, για το ποδοσφαιρικό σύνολο του Στάϊκου Βεργέτη, στον  μεθαυριανό αλλά  τελικά αναβληθέντα  εντός έδρας αγώνα, με τον δυνατό «Δικέφαλο του Βορρά», που φιγουράρει πρώτος στην βαθμολογία του  Πρωταθλήματος της “SUPER LEAGUE,” σίγουρα θα εκτόξευε την ψυχολογία όλων των παικτών του Αστέρα στα ύψη.

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ο Αστέρας θα κοιτάξει την Μπεσίκτας κατάματα μέσα στο κατάμεστο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης'

# Πανέτοιμοι Γκόϊαν και Κουρμπέλης
#Σόκ  με τον Αργεντίνο Άσσο Μάρτιν Ρόλε
Μετά την αναβολή του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ και γενικότερα της 11ης αγωνιστικής, ο Αστέρας στρέφει την προσοχή του ξανά στις Ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, καθώς υποδέχεται την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου (22.05) στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» την Τούρκικη Μπεσίκτας, σε ένα παιχνίδι που θέλει μόνο νίκη για να διατηρηθεί «ζωντανός» στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του EUROPA LEAGUE.

Χωρίς νερό το Ναύπλιον την Δευτέρα το πρωί

Την Δευτέρα, 24η Νοεμβρίου 2014, η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. θα διακόψει την υδροδότησης της πόλης του Ναυπλίου. Η διακοπή είναι αναγκαία, προκειμένου να εκτελεσθούν εργασίες σύνδεσης του νεοκατασκευασθέντος κεντρικού αγωγού υδροδότησης της Δεξαμενής Ακροναυπλίας, με τον υφιστάμενο αγωγό.
Οι εργασίες θα γίνουν επί της χερσαίας ζώνης λιμένος, στο σημείο παραπλεύρως του Αντλιοστασίου Καλκούνου, (παραλιακή οδός Ναυπλίου – Ν.Κίου).
Από την διακοπή υδροδότησης θα επηρεασθούν όλες οι περιοχές που υδροδοτούνται από την Δεξαμενή Ακροναυπλίας, ήτοι: (πόλη Ναυπλίου – Άρια – Αγ. Κυριακή).

Το Φεστιβάλ Πελοποννήσου "κάνει στάση" στα Παπαδιάνικα

Το "Φεστιβάλ Πελοποννήσου" θα πραγματοποιήσει την επόμενη εκδήλωσή του στην Λακωνία, συνεχίζοντας με αμείωτη ένταση το μουσικό του ταξίδι στις "γειτονιές" της Πελοποννήσου.
Το νέο ραντεβού προγραμματίστηκε για αύριο Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 και θα γίνει στα Παπαδιάνικα.
Εκεί θα συναντηθούν και θα δημιουργήσουν τα τοπικά μουσικά σχήματα της ευρύτερης περιοχής. Η μουσική συνάντηση, με γενικό τίτλο: "ο Χατζιδάκις αγαπούσε τον Vivaldi" θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού καταστήματος Παπαδιανίκων Λακωνίας.

ΑΡΓΟΣ: Ρεμπέτικη βραδιά προς τιμή του Θεόφιλου

Αλεξία Χιώτη


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άργους «Τελέσιλλα» οργανώνει ρεμπέτικη βραδιά και τιμά τον συμπατριώτη μας Θεόφιλο που πολλές φορές μας έχει κρατήσει συντροφιά με το μπουζούκι του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, στο Μπουσουλοπούλειο θέατρο Άργους, στις 7:30 μ.μ.

Τον Θεόφιλο θα συνοδεύουν η τραγουδίστρια κ. Αλεξία Χιώτη και στα πλήκτρα ο κ. Χρήστος Μετασίδης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν:

Πότε θα πληρωθούν, πόσα θα πάρουν κατ΄αρχάς και πότε θα εξοφληθούν οι ένστολοι και οι Δικαστικοί

Από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 27 Νοεμβρίου θα αρχίσουν να λαμβάνουν αναδρομικά σε δόσεις, οι ένστολοι και οι δικαστικοί.
Σε κοινές αποφάσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και των συναρμοδίων υπουργών που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ορίζεται ότι:
- τα αναδρομικά Ιουλίου- Νοεμβρίου στους εν ενεργεία ένστολους θα καταβληθούν στις 27 Νοεμβρίου μαζί με τον αναπροσαρμοσμένο μισθό του Δεκεμβρίου
- τα αναδρομικά Ιουλίου- Νοεμβρίου στους αποστράτους θα πληρωθούν στις 22 Δεκεμβρίου με τη σύνταξη Ιανουαρίου.
- τα αναδρομικά της περιόδου 2012- 2014, θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται από τον Ιανουάριο ως εξής:

Θα συνεχισθεί η 3ήμερη προειδοποιητική αποχή των δικηγόρων;

Τριήμερη προειδοποιητική αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας σε προχθεσινή της συνεδρίαση.
Η τριήμερη αποχή, που αποφασίστηκε μετά την αιφνιδιαστική κατάθεση του σχεδίου νόμου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, αρχίζει προχθες Τετάρτη 19 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει ως και σήμερα Παρασκευή 21 Νοεμβρίου.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Ξεκίνησε το 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ με τη συνεργασία της ARTIVA Cultural Management & Advertising διοργανώνει το ΝΑΥΠΛΙΟ – ARTIVA 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ σήμερα Πέμπτη 20, αύριο Παρασκευή 21, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 στην αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου, με τη συμμετοχή εξαιρετικών χορωδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
30 χορωδίες και 1200 χορωδοί θα ενώσουν τις φωνές τους σε μια μοναδική γιορτή πολιτισμού και θα μας ταξιδέψουν μελωδικά σε όλο τον κόσμο.  Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμετοχή καλλιτεχνικών χορωδιακών σχημάτων σε μία πολιτιστική διοργάνωση, με αναφορές σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.

Ο Λαφαζάνης …ο Γαβρήλος … και η συνταγή της Νίκης

Γιώργος Γαβρήλος:
Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας
Η παρουσία του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο Ναύπλιον, με αφορμή την παρουσίαση του οικονομικού και πολιτικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε αφορμή για μια σειρά από σκέψεις.
Μία από αυτές είναι ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτική πρωτοβουλία μέσα στην κοινωνία. Είναι το μόνο κόμμα που τα στελέχη του τολμούν και παρουσιάζονται χωρίς αστυνομική συνοδεία και μιλούν με τον κόσμο προβάλλοντας τις θέσεις τους.
Μια άλλη σκέψη, η σημαντικότερη, είναι ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε και έφερε κοντά του πολιτικά στελέχη που έχουν άποψη, που αρθρώνουν πολιτικό λόγο και που είναι αγαπητά στην κοινωνία.
Στην συγκέντρωση του Βουλευτικού συνάντησα τρία τέτοια στελέχη. Τον Παναγιώτη Πεβερέτο, τον Γιάννη Γκιόλα και τον Γιώργο Γαβρήλο. Οι δύο πρώτοι δεν πήραν τον λόγο. Ο Γαβρήλος όμως έλαβε τον λόγο και άρθρωσε πολιτικό λόγο ουσίας και αξίας.

Περιφερειακώς του Μορέως


Γράφει ο Κώστας Πρώιμος

«Τώρα που είναι άνοιξη»…

Την άνοιξη περίμεναν, στα καφενεία της Τριπολιτσάς, ότι θα λειτουργήσει το αεροδρόμιο της Τρίπολης… Αλήθεια, ποιος τα διέδιδε όλα αυτά; Τι είναι το εν λόγω έργο; Περίπτερο, ή καλοκαιρινό νυχτερινό μαγαζί, που το στήνεις σε μια νύχτα, στην ζούλα; Πάντως, έχει μεγάλη  πλάκα  το θέμα και η στήλη μας, το είχε επισημάνει πριν δύο μήνες, όταν άρχισαν τα δημοσιεύματα, πανηγυρικού χαρακτήρα… «Κύριοι προσέξτε… Γιατί ο δρόμος της κατασκευής και ολοκλήρωσης του εγχειρήματος, είναι...