Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

2015: Ποιες ημέρες πέφτουν οι αργίες. Πότε θα έχουμε τριήμερα και τετραήμερα, με έξτρα αδειούλες

Ποιες αργίες, το 2015, προσφέρονται για τριήμερο καθισιό και ποιες πέφτουν Σαββατοκύριακο, προκαλώντας εκνευρισμό σε όσους ευελπιστούσαμε να γλιτώσουμε μία ημέρα δουλειάς;
Το 2015 προσφέρει τριήμερα, χωρίς να πρέπει να πάρουμε έξτρα άδεια,
*την Πρωτομαγιά (1-3/5),
*την Καθαρά Δευτέρα (21-23/2),
*του Αγίου Πνεύματος (30/5-1/6),
*τα Χριστούγεννα (25-27/12) και
**τετραήμερο το Πάσχα (10-13/5).
-(Ο Δεκαπενταύγουστος, πέφτει Σάββατο).
Διαβάστε τον κατάλογο με τις αργίες του 2015

Κυκλοφορία μόνον με αλυσσίδες /31/12/2014 [Ώρα 12.30]


Αργολίδα
- Π.Ε.Ο. Άργους – Τριπόλεως, από το 23ο έως 37ο χλμ.
- Επ. Ο. Σκοτεινής – Κανδύλας.
- Επ. Ο. Άργους  - Καρυάς, από το 17ο έως 20ο χλμ.
- Επ.Ο. Κρανιδιου – Επιδαύρου 17ο εως 24ο χλμ.
Αρκαδία
- Σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και για όλα τα φορτηγά, άνω των (3,5 τόνων).

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Τι γνωρίζει ο Βασίλης Μπαλάφας και δεν το λέει καθαρά;

Βασίλης Μπαλάφας
Γράφει ο Βασίλης Μπαλάφας στο Face Book, με σαφή υπονοούμενα για πρόσωπα και καταστάσεις:

“Μερικά σημεία που θα έχουν ενδιαφέρον στην Κορινθία το επόμενο διάστημα.
1. Κάτι τηλέφωνα που είχαν "ρύζια" στις αυτοδιοικητικές όταν ζητήθηκε στήριξη, νομίζω από σήμερα θα ακούγονται καλύτερα.
2. Κάτι παλικάρια "ελίτ της κεντροδεξιάς" στην Κόρινθο που πούλαγαν "νεοδημοκρατικά αισθήματα" στην κεντρική σκηνή και "ανελοπασοκομπαρόκ" στην αυτοδιοίκηση σε ορισμένους αφελείς μέσα σε τσιπουροουζερί τραπεζωμένοι, θα έχει ενδιαφέρον να τους δούμε που θα κινηθούν γιατί κάποιοι τους έχουν και για "στελεχάρες", αλλά προβλέπω "δράματα".

Με τις ευλογίες του Αντώνη Σαμαρά. η Εύη Τατούλη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Επίσημη ενημέρωση από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο

Επισημοποιήθηκε η συμμετοχή της Εύης Τατούλη, κόρης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τέως υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Πέτρου Τατούλη, στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, στην Αρκαδία.
Η Εύη Τατούλη, σήμερα το πρωί, συναντήθηκε με τον Γραμματέα  του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, στα γραφεία του κόμματος στην Λεωφόρο Συγγρού, ο οποίος και της ανήγγειλε την επίσημη αποδοχή της υποψηφιότητάς της στην Αρκαδία, όπου ο πατέρας της εκλεγόταν πρώτος βουλευτής επί 4 τετραετίες, πριν μεταπηδήσει στον χώρο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Τις προηγούμενες ημέρες, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Εύη Τατούλη είχε συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον οποίο συζήτησε τα της κάθοδου της στις εκλογές.

Τι θα απαντήσει η Άννα Μαντά στην πρόταση υποψηφιότητας που της έγινε από τη Νέα Δημοκρατία;

Η Άννα Μαντά, αριστερά, με την σιδηρά κυρία της Περιφ. Πελοποννήσου
Ντίνα Νικολάκου και τον τ. θεματικό αντιπεριφερειάρχη, Ανδρέα Πουλά.
Το τρίπτυχο, Νέο πρόσωπο, Γνώσεις Διοίκησης - Κοινωνίας και βεβαίως, Γυναίκα, οδήγησαν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας «κατ’ ευθείαν» στην Άννα Μαντά.
Η πρόταση που της έγινε από σημαίνον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που έχει αποφασιστικό ρόλο στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων της Πελοποννήσου, έβαλε την Διευθύντρια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου, σε σκέψεις.
Η ίδια δεν έχει απαντήσει ακόμη στην πρόταση επιφυλασσόμενη μέχρι την πρωτοχρονιά.
Ο παράγων που μετέφερε την πρόταση της Λεωφόρου Συγγρού προς την Άννα Μαντά, όπως ανέφερε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου», θεωρεί πως η υποψηφιότητα Μαντά θα προσελκύσει ψήφους φιλελεύθερης και φιλοευρωπαϊκής αντίληψης

Αν απαντήσετε σωστά… ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν υπήρξε κανείς που να ρωτήσει το ΣΥΡΙΖΑ, καθ’ όλη την διάρκεια των ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μια απλή ερώτηση.
- «Αν δεν εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας ο Σταύρος Δήμας και αν οι εκλογείς και το σύστημα σας επιλέξουν ως πρώτο κόμμα, ποιόν θα προτείνετε ως υποψήφιο Πρόεδρο της επιλογής σας»;
Είναι ένα κορυφαίο ερώτημα το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει πολλούς βουλευτές και να υπάρξει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ομολογούσε ότι θα προωθήσει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα κορυφαίο υπερασπιστή του σχεδίου ΑΝΑΝ ή ένα εχθρό της ελληνικής παιδείας τύπου Ρεπούση ή ένα πράκτορα των σλαβομακεδόνων, από αυτούς που διαθέτει αρκετούς μέσα στις τάξεις του, τότε, τι θα ψήφιζαν οι πατριώτες των ΑΝ.ΕΛ.; Τι θα ψήφιζαν οι άλλοι ανεξάρτητοι, όπως ο Βύρων Πολύδωρας», τι θα ψήφιζαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής;
Όμως, κανένας δεν ρώτησε. Έτσι το ερώτημα έμεινε «Σταύρος Δήμας ή εκλογές» με λογικό αποτέλεσμα να κερδίσουν οι εκλογές. Και απομένει το δικό μου ερώτημα: «Γιατί δεν το ρώτησε κανένας»;
Ένα δεύτερο κορυφαίο ερώτημα, που μπορεί και πρέπει να τεθεί μέσα στην προεκλογική περίοδο με επιμονή είναι:

Έκλεισε η συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ – Δήμου Ναυπλίου, για το Διοικητήριο στην παραλιακή. Ακολουθούν, Καραθώνα, Κονδύλι, Οικόπεδο περιοχής Κούρτη και Κτήριο Μεγάλου Δρόμου.

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και το Δήμο Ναυπλίου για όλα τα ζητήματα συνεργασίας ακινήτων του Δήμου τα οποία διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ. Άμεσα αναμένεται η κύρωση του συγκεκριμένου Πρωτοκόλλου - Μνημονίου Συνεργασίας με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του ΤΑΙΠΕΔ και του Δήμου.
Σχετικά με το θέμα ο Υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Χαίρομαι για την ολοκλήρωση με θετικό τρόπο της συνεργασίας ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και το Δήμο Ναυπλίου, μια συνεργασία την οποία ξεκινήσαμε με στόχο να ωφεληθούν όλοι οι πολίτες του Δήμου. Οι παραχωρήσεις που προβλέπονται να γίνουν τόσο στην περιοχή του Αγίου Αναστασίου για την κάλυψη εκπαιδευτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και διοικητικών αναγκών του Δήμου, όσο και η συνεργασία για τα υπόλοιπα ακίνητα θα βοηθήσουν την κάλυψη ουσιωδών κοινωνικών αναγκών και ταυτόχρονα θα βοηθήσουν στην ευρύτερη πολεοδομική και αναπτυξιακή αναβάθμιση των περιοχών».
Στο Μνημόνιο Συνεργασίας που αναμένεται να υπογραφεί αναφέρονται ανάμεσα στα άλλα:

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

25 Ιανουαρίου 2015: Εκλογές και …Σενάρια Πολιτικής Φαντασίας

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Η μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, από το υπό διάλυση (αύριο) κοινοβούλιο, και η στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά να επιταχύνει τις διαδικασίες (προκειμένου τα μικρά κόμματα να μην προλάβουν να προετοιμασθούν) έφερε σαν αποτέλεσμα τον καθορισμό ως ημερομηνίας εκλογών την 25η Ιανουαρίου 2015.
Η κατάληψη των δύο πρώτων θέσεων από τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη. Όμως δεν προβλέπεται, όποιο και αν λάβει τις περισσότερες ψήφους, να μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Η μεγάλη μάχη των υπολοίπων κομμάτων (αλλά και πολλών εξωθεσμικών παραγόντων) θα δοθεί για την κατάληψη της τρίτης θέσης στην τελική κατάταξη. Και αυτό έχει την σημασία του.
Όχι μόνον γιατί το τρίτο κόμμα θα μπορούσε να αποτελέσει κυβερνητικό εταίρο στην κυβέρνηση που θα σχηματισθεί αλλά, κυρίως, γιατί ο επικεφαλής του θα κληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και θα του δοθεί διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σε περίπτωση που οι κ.κ. Σαμαράς και Τσίπρας αποτύχουν και υποχρεωθούν να καταθέσουν την δική τους εντολή.
Σε μια τέτοια περίπτωση, τα ενδεχόμενα που, λογικά, προκύπτουν είναι 4 και το καθένα έχει το ενδιαφέρον του. Ας τα δούμε:

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Η Μεσογειακή Διαστημική Πύλη της Καλαμάτας θα φέρει επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων

Για το θέμα είχε γράψει, για πρώτη φορά η "Ενημέρωση
Πελοποννήσου" στις 27 Απριλίου του 2013.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι έτοιμη, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, για ένα εγχείρημα που θα προσφέρει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, στρατηγικής σημασίας, στη χώρα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, αναφερόμενος στη Μεσογειακή Διαστημική Πύλη της Καλαμάτας, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Περικλή Παπαδόπουλο, Αστροφυσικό της ΝΑΣΑ και Καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο San Jose των ΗΠΑ, και τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Κωνσταντίνα Νικολάκου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Ελληνικού Οργανισμού Διαστήματος, 

Με υπογραφή Γιάννη Μανιάτη, εντάσσεται στο νέο ΕΣΠΑ το έργο ανάδειξης του Ασκληπιείου Επιδαύρου

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, προώθησε την ένταξη του έργου για την Περιβαλλοντική Ανάδειξη του Ευρύτερου Χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014-2020 και εντάσσεται στα ονομαζόμενα εμπροσθοβαρή, με συνολικό προϋπολογισμό 5.650.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός ΠΕΚΑ και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, συνυπέγραψαν το τεχνικό δελτίο του έργου «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ανάδειξης του Ευρύτερου Χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου στο πλαίσιο των παρεμβάσεων σε θέματα φύσης και πολιτισμού»

Η Πατριωτική παράταξη, ενωμένη και συνεπής οφείλει να δώσει ιδεολογικές μάχες

Ανδρέας Μητσόπουλος
Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος -Δικηγόρος
          
Με εμφυλιακές πρακτικές της περιόδου 1946-1949, θα πολιτευθεί στις εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε κάθε περίπτωση μέσα στο 2015, το δήθεν σύγχρονο ακροαριστερό συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ, με τις απίθανες συνιστώσες του που θυμίζουν ΒΑΒΕΛ και η καθεμιά έχει ως πολιτικό πρότυπό της, κάποιον ηγέτη των απάνθρωπων πρώην δικτατορικών καθεστώτων του «ανύπαρκτου σοσιαλισμού». Ενός «σοσιαλισμού» που βασάνισε ζωές, όπου επιβλήθηκε και μετά την πτώση του φάνηκαν ξεκάθαρα οι αβελτηρίες του, αφού η φτώχεια που γέννησε και η έλλειψη ηθικών αξιών που δεν καλλιέργησε, οδήγησαν τους υπηκόους του πρώην Ανατολικού μπλοκ, στη μαφία, στα κυκλώματα της σκληρής εγκληματικότητας και στα πορνεία της Δυτικής Ευρώπης.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Επιτέλους κάτι κινήθηκε για την Διώρυγα


Συνάντηση εργασίας για τα προβλήματα της περιοχής της Διώρυγας της Κορίνθου πραγματοποίησε (την προηγούμενη εβδομάδα) ο Αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη, τους Δημάρχους Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό και Λουτρακίου – Περαχώρας Γιώργο Γκιώνη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ανωνύμου Εταιρείας Διώρυγος Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ) Διονύση Καραχάλιο, στελέχη και συμβούλους της εταιρείας, της αυτοδιοίκησης και του υπουργείου.

Κρίγγος, Γκάτζιος και Σμυρνιώτης στο Δ. Σ. της εταιρίας Πελοπόννησος» Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης

Δημ. Κρίγγος                               Κων/ Γκάτζιος                                 Γιάν. Σμυρνιώτης

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, οι Αναπτυξιακές Εταιρίες Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Αρκαδίας που αποτελούν τους μετόχους της Α.Μ.Κ.Ε. «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, ολοκληρώνοντας τις εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας, προχώρησαν στη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα, ομοφώνως, ως εξής:

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Κουριαννίδης: Γιατί δεν εντάχθηκα στη Χρυσή Αυγή… Απαιτείται «ενότητα και αγώνας» για την απενοχοποίηση των ιδεών μας

Γιάννης Κουριαννίδης
Διάβασα το άρθρο «Απαιτείται ενότητα και αγώνας», του αγαπητού φίλου και συναγωνιστή Γιώργου Γαλέου, τον οποίο τιμώ τόσο για το παρελθόν όσο και για το «παρών» στην πολιτική δράση του στον εθνικιστικό χώρο. Η επιλογή του να αγωνιστεί μέσα από τις τάξεις της Χρυσής Αυγής, απ’ όσο τουλάχιστον μπορώ να εκτιμήσω από τη μακροχρόνια γνωριμία μας, δεν πρέπει να έχει ιδιοτελή κίνητρα, ιδίως μάλιστα επειδή αυτή ξεκίνησε ενώ ήδη είχε δρομολογηθεί η αθλιότητα του «συνταγματικού τόξου» εναντίον της.
Θα συμφωνήσω απολύτως με όσα αναφέρει για τους τρόπους ποδηγετήσεως του εθνικιστικού κινήματος από το διεφθαρμένο μεταπολιτευτικό σύστημα. Αλλά κανένα σύστημα δεν μας φταίει που ο Βορίδης και ο Πλεύρης επέλεξαν την οδό της απωλείας για καθαρώς προσωπικούς λόγους φιλοδοξίας και ατομικής ανελίξεως (αφήνω έξω τον γραφικό Άδωνι, αφού ποτέ του δεν δήλωσε εθνικιστής και κακώς τον συγκαταλέγουν κάποιοι σ’ αυτούς). Εμείς, βεβαίως, που πιστέψαμε σ’ αυτούς, φυσικά και έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
Προσωπικώς παρεκινήθην από φίλους και συναγωνιστές να συμμετάσχω στην προσπάθεια της Χ.Α., ήδη από το 2011. Δεν το έπραξα, διότι διέβλεψα ότι

Ποια είναι η αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας;

( Από το βιβλίο των dario & lia del corno «στη γη του μύθου» Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη - See more at: http://www.hellas-now.com/2014/12/blog-post_858.html#sthash.1Zf0OO1q.dpuf )

Πέρασε καιρός και η γη άρχισε να κατοικείται από ανθρώπους, αφού οι μεγαλύτερες και οι μικρότερες θεότητες, οι δυνάμεις και οι μορφές του σύμπαντος, οι αρχέγονες παρουσίες της ζωής ένιωθαν αδιάκοπα το κίνητρο του έρωτα και της αναπαραγωγής.
Αλλά η επιλογή κάποιου μεταξύ των αθανάτων είχε γίνει αυστηρά επιλεκτική. Σύμφωνα με τον Παυσανία (2, 15,5), οι τοπικοί μύθοι ανέφεραν ότι ο πρώτος άνθρωπος που κατοίκησε την Αργολίδα ήταν ο Φορωνέας, γιος του θεού-ποταμού Ίναχου και της νύμφης Μελίας.
Ο Ίναχος είχε επιλεγεί ως κριτής στη διαμάχη μεταξύ της Ήρας και του Ποσειδώνα για την κατοχή της περιοχής και προφανώς, εκτιμώντας τους συναισθηματικούς δεσμούς της θεάς με τη γη που είχε φιλοξενήσει το πρώτο αγκάλιασμα με τον άντρα της, αποφάσισε υπέρ της.
Από τότε η Ήρα τύγχανε ιδιαίτερης λατρείας στο Άργος. Ο Ποσειδώνας όμως πήρε πολύ άσχημα την αποτυχία που ματαίωνε τις φιλοδοξίες του να κατακτήσει ένα ζωτικό χώρο στη στεριά. Μια ανάλογη ήττα υπέστη και αλλού, όπως μαρτυρεί το πρώτο επεισόδιο της αθηναϊκής μυθολογίας.
Εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως βασιλιά της θάλασσας και όλων των υδάτων, ξέρανε τον Ίναχο και τον κατάντησε ένα χείμαρρο που γεμίζει νερό μόνο την εποχή των βροχών και η τιμωρία επεκτάθηκε σ’ ολόκληρη την περιοχή του Άργους, το οποίο η lλιάδα (Δ, στ. 171) περιγράφει με το επίθετο «πολυδίψιον».

Η ταινία ΧOMΠΙΤ: Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΣΤΡΑΤΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-12-2014 ΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 30-12-2014
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 19:00&22:00                      

ΧΟΜΠΙΤ: Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΣΤΡΑΤΩΝ
Σκηνοθεσία: ΠΙΤΕΡ ΤΖΑΚΣΟΝ
Σενάριο:    ΦΡΑΝ ΓΟΥΟΛΣ, ΦΙΛΙΠΑ ΜΠΟΓΙΕΝΣ, ΠΙΤΕΡ ΤΖΑΚΣΟΝ, ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ
Ηθοποιοί:  ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΛΙ, ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΠΛΟΥΜ, ΙΑΝ ΧΟΛΜ, ΧΙΟΥΓΚΟ ΓΟΥΙΒΙΝΓΚ, ΜΑΡΤΙΝ ΦΡΙΜΑΝ, ΕΒΑΝΤΖΕΛΙΝ ΛΙΛΙ, ΜΠΕΝΕΝΤΙΚΤ ΚΑΜΠΕΡΜΠΑΤΣ, ΚΕΝ ΣΚΟΤ, ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΑΡΜΙΤΑΤΖ, ΛΙ ΠΕΪΣ, ΛΟΥΚ ΕΒΑΝΣ, ΣΤΙΒΕΝ ΦΡΑΪ, ΚΕΪΤ ΜΠΛΑΝΣΕΤ, ΤΖΕΪΜΣ ΝΕΣΜΠΙΤ, ΙΑΝ ΜΑκΚΕΛΕΝ
Διάρκεια:  144 λεπτά
Χρονολογία παραγωγής: 2014
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12
Περίληψη

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο πειρατής, ο μούτσος και το τζίνι

Σε ένα πειρατικό καράβι υπήρχε ένας μούτσος πάρα πολύ κοντός με ύψος σαράντα πόντους.
Μια μέρα λοιπόν πάει στον καπετάνιο και του λέει:
-Καπετάνιε έχω μεγάλο πρόβλημα που δεν πάει άλλο, είμαι τόσο κοντός που οι άλλοι ναύτες όλο με πατάνε και με κλωτσάνε κατά λάθος και σε παρακαλώ αν μπορείς να κάνεις κάτι, κάνε το!
Του λέει λοιπόν ο καπετάνιος:
-Πάρε αυτό το κλειδί πήγαινε στο αμπάρι και ξεκλείδωσε το σεντούκι που θα βρεις, πάρε το λυχνάρι που έχει μέσα, τρίψτε το και θα εμφανιστεί ένα τζίνι, το οποίο θα σου πραγματοποιήσει μόνο μία επιθυμία, ζήτα του ότι θέλεις, πες του να σε κάνει δυο μέτρα αλλά πρόσεξε, μίλησε του δυνατά γιατί το τζίνι είναι λίγο κουφό.

Όλοι συζητούν για την Χρυσή Αυγή χωρίς τη Χρυσή Αυγή

Γιώργος Γαλέος
Γράφει ο Γεώργιος Γαλέος -Διδάκτωρ Οικονομολόγος
Τον τελευταίο καιρό ακούμε να συζητούν, αν η Χρυσή Αυγή στην τρίτη ψηφοφορία θα ψηφίσει «Σταύρο Δήμα» ή όχι. Όλοι συζητούν για την Χρυσή Αυγή χωρίς τη Χρυσή Αυγή.
Τα δελτία τύπου της Χρυσής Αυγής, που διαβεβαιώνουν ότι και οι 16 βουλευτές θα  ψηφίσουν «Παρών», αποσιωπούνται συστηματικά.
Αφού λοιπόν κατάλαβε η κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να πάρει ούτε έναν ψήφο από την Χρυσή Αυγή, εκμεταλλεύεται το γεγονός πετώντας λάσπη. Δηλώνουν λοιπόν κάποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για να κερδίσουν τις εντυπώσεις,  πως αν ψηφίσουν στην τρίτη ψηφοφορία Χρυσαυγήτες βουλευτές  «Σταύρο Δήμα», αυτοί θα τον καταψηφίσουν για να αποτρέψουν να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής.
Τι υποκρισία!!

Θα συστήσει ο Γιώργος Παπανδρέου δικό του κόμμα; Τι έκανε ο Βενιζέλος για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο και τι πρότεινε στον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Όσο και αν φαίνεται παράδοξο, υπάρχουν ακόμη και σήμερα, πολιτικά στελέχη και πολίτες που ακολουθούν τον Γιώργο Παπανδρέου στις πολιτικές του ανησυχίες. Οι κακές γλώσσες λένε πως αυτό γίνεται εξ αντιθέσεως προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η πραγματικότητα όμως δείχνει πως το ΠΑΣΟΚ, που είχε σταθεροποιηθεί πέριξ του 7%, κινδυνεύει να αφανιστεί αν ο Παπανδρέου «το κουτουρήσει». Ίσως γι’ αυτό,  ο Ευαγ. Βενιζέλος δηλώνει πως «μια τέτοια ενέργεια θα γινόταν χωρίς εμφανή πολιτικό λόγο, χωρίς ιστορική λογική».
Οι πληροφορίες που ακολουθούν εδράζονται σε άτυπη, πλην όμως επίσημη, ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Πολιτική παρέμβαση Μανιάτη για εκλογές, ΠΑΣΟΚ, και Παπανδρέου

Οι επικείμενες εκλογές, η πιθανή μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ σε «Δημοκρατική Παράταξη» και η επαπειλούμενη διάσπασή του από τον Γιώργο Παπανδρέου, ήταν το αντικείμενο διαδοχικών δημοσίων παρεμβάσεων του Γιάννη Μανιάτη.
Ο βουλευτής Αργολίδας και υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, απευθυνόμενος στο θυμικό της μεγάλης μάζας των οπαδών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ έκανε έκκληση προς όλους να «κρατήσουν όρθιο και ενωμένο το ΠΑΣΟΚ».
Για όσους όμως γνωρίζουν να διαβάζουν πίσω από τις γραμμές των πολιτικών κειμένων, μια φράση όπου αναφέρει μεταξύ άλλων …«οι δύο πολιτικοί ηγέτες που θυσιάστηκαν», προκαλεί ερωτήματα σχετικά με μία πιθανή επερχόμενη αλλαγή στην ονομασία και την ηγεσία αυτού του πολιτικού χώρου.
Οι δηλώσεις Μανιάτη «χωρίς επεξεργασία» έχουν ως εξής:

Ορσηίδα: Η Προμήτηρα όλων των Ελλήνων

Αν ρωτήσετε οποιονδήποτε Έλληνα, οποιουδήποτε μορφωτικού επιπέδου, οπουδήποτε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, ποια είναι η Σάρα;… αναμφίβολα θα πάρετε έναν τεράστιο αριθμό ικανοποιητικών απαντήσεων. Αν όμως ρωτήσετε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, του πλέον υψηλού μορφωτικού επιπέδου, από δασκάλους μέχρι ακαδημαϊκούς, ποια είναι η Ορσηίδα… θα πάρετε όλες της απίθανες απαντήσεις –εκτός απ την πραγματική- ότι η Ορσηίδα… είναι η Προμήτηρα των Ελλήνων! (η έρευνα αυτή έγινε τα τελευταία δυο χρόνια από μένα τον ίδιο, σε εκτεταμένο δείγμα)…
Αυτή η θλιβερή, καθολική άγνοια των προγόνων μας, είναι και η καλύτερη απόδειξη της απόλυτης ιστορικής αφασίας των ελλήνων! Όχι μόνο δεν ξέρουν ότι έχουν προπάτορά τους τον Έλληνα, τον γιο του Δευκαλίωνα, αλλά ούτε και οι πλέον μορφωμένοι Έλληνες δεν γνωρίζουν, ότι η σύζυγός του Ορσηίδα, είναι η ιστορική μητέρα των Ελλήνων!

ΚΟΔΕΛΑΣ: «Ένας ακόμη λόγος να πέσει αυτή η κυβέρνηση»

Με αφορμή την ανάκληση των αποφάσεων που αφορούσαν την ίδρυση και λειτουργία φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ενέργειας στο Λουκαΐτι, ο βουλευτής Αργολίδας Δημ. Κοδέλας (ΣΥΡΙΖΑ) έκανε δημόσιες δηλώσεις με τις οποίες:
1.- Αποδίδει το αποτέλεσμα αυτό στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής και στην συμπαράσταση της δημοτικής αρχής Καμιζή. «Ο πολυήμερος αγώνας που με ενότητα και αποφασιστικότητα έδωσαν οι κάτοικοι πριν δύο περίπου χρόνια έπιασε τόπο, η ενεργοποίησή τους έσωσε τα δεκάδες στρέμματα κεδροδάσους από μια “επένδυση” ΑΠΕ

Φυλακισμένοι έφηβοι, στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου – Παράρτημα Ε.Κ.Κ.Ν., διοργάνωσαν Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Η Θεατρική ομάδα του ΕΚΚΝ Αυλώνας
Στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων - Ε.Κ.Κ.Ν. Κορίνθου- το οποίο προέκυψε από μερική μετατροπή του Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου, φιλοξενούνται νέοι ηλικίας 15 -18 ετών. Για τις ανάγκες μόρφωσης όσων εξ αυτών το επιθυμούν δημιουργήθηκε, πρόσφατα, Δημοτικό και Γυμνάσιο).
Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και πολλοί φορείς, διάφοροι φιλάνθρωποι και φιλανθρωπικοί σύλλογοι, η Εκκλησία και μαθητές σχολείων συμπαρίστανται με πολλούς τρόπους.

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΤΡΙΠΟΛΗ: Συνέλαβαν 9 γιατί έπαιζαν ζάρια

Οι 8 έπαιζαν ζάρια και ο ένας ήταν ο υπεύθυνος του καταστήματος που είχε στήσει την πρόχειρη μπαρμπουτιέρα.
Οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, τους τσίμπησαν επ' αυτοφώρω και τους οδήγησαν (και τους 9) στον εισαγγελέα.
Βρέθηκαν επάνω στο τραπέζι και κατασχέθηκαν, 6 ζευγάρια ζάρια και 2020 ευρώ.
Είναι η πρώτη σύλληψη για παράνομο τζόγο (ζάρια) που έγινε στην Τρίπολη, εν όψει πρωτοχρονιάς, όπου η αστυνομία ξεκίνησε συστηματικούς ελέγχους.

Ιδιωτική εταιρεία ανέλαβε τη μεταφορά ασθενών, συμπληρωματικά με το ΕΚΑΒ

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι γιατροί μεταφέρουν
και συνοδεύουν ασθενείς, στην καρότσα αγροτικού
Με απόφαση της 6ης ΥΠΕ και του ΠΠΝΠ και με την ανοχή της Διοίκησης του ΕΚΑΒ, ένα τμήμα από το έργο της μεταφοράς ασθενών ανετέθη σε ιδιωτική εταιρεία.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, "στο όνομα του κέρδους και της εξυπηρέτησης των ιδιωτών και με την σύμφωνη γνώμη της 6ης ΥΠΕ, έβαλαν από την πίσω πόρτα ιδιώτες στις μεταφορές ασθενών θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές".

Πιο συγκεκριμένα, από το πρωί της Τρίτης ιδιωτικό ασθενοφόρο εταιρείας Αθηναϊκών συμφερόντων, με την σύμφωνη γνώμη των διοικούντων έχει αναλάβει το έργο της μεταφοράς ασθενών από το Νοσοκομείο του Ρίου σε διαγνωστικά κέντρα αλλά και από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο.

Η αρμάμαξα που μετέφερε την σορό του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Η σαρκοφάγος ήταν από σφυρήλατο χρυσό, τη γέμισαν με αρώματα, για να συντηρείται η μούμια, και τη σφράγισαν με εφαρμοστό χρυσό κάλυμμα. Πάνω της τοποθέτησαν μία πολύ ωραία και χρυσοποίκιλτη φοινικίδα (κόκκινη πολεμική σημαία) και δίπλα της τα όπλα του νεκρού. Η αρμάμαξα είχε θολωτή οροφή πλάτους 8 πήχεων (3,7μ) και μήκους 12 πήχεων (5,55μ) με λιθοκόλλητες ψηφίδες.

100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη

Βασίλης Τσιτσάνης
Ο Βασίλης Τσιτσάνης, που το όνομά του φέρει μια μικρή πλατεία του Ναυπλίου (μετά από πρωτοβουλία του γιατρού Νίκου Γρέττου και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου), γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίου του 1915. Ακριβώς 69 χρόνια αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο Brompton του Λονδίνου. Στο ενδιάμεσο κατάφερε να αλλάξει την ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για πάντα.
Ο Βασίλης Τσιτσάνης είναι μια από τις προσωπικότητες που παραμένει χαραγμένη στην καρδιά όλων των Ελλήνων. «Τίποτα δεν αγνόησα στα τραγούδια μου. Η φαντασία μου φτερούγισε παντού» έλεγε ο ίδιος και με τα τραγούδια του οδηγεί και όλους σε εμάς σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι.
Στις 20 και 21 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα κληθούν να δώσουν κάτι παραπάνω από τον καλύτερό τους εαυτό για να τιμήσουν τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Εκδήλωση για τα παιδιά των αστυνομικών

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των Αστυνομικών, ηλικίας από τριών μέχρι δώδεκα ετών.
Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα (29-12-2014) και ώρα 18:00 στο κέντρο διασκεδάσεως «KORINTHIAN PALACE» στο Σολομό Κορινθίας.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό – ψυχαγωγικό πρόγραμμα με κλόουν και ταχυδακτυλουργό, ενώ ο Αϊ Βασίλης θα μοιράσει στα παιδιά δώρα. Σε μικρούς και μεγάλους θα προσφερθεί δωρεάν ελαφρύ μενού.

ΑΡΚΑΔΙΑ: Ο Τάφος του Επαμεινώνδα στο Γκορτσούλι

Η ανακάλυψη του Τάφου της Αμφίπολης στον λόφο Καστά γέννησε ελπίδες, σ’ εμάς τους Τριπολιτσιώτες-Μαντίνειους, περί ανάλογου Τάφου –αυτόν του Θηβαίου Στρατηγού, Επαμεινώνδα, ή και άλλων– στο δικό μας μικρόκαμπο της Μαντινείας…· της Μαντινείας η οποία, τόσο ως πόλη –Μαντίνεια– όσο και ως περιοχή έπαιξε σημαντικότατο ρόλο κατά την αρχαία εποχή αφού, εκεί, μεγαλούργησε η πόλη Μαντίνεια αλλά και στη μικρή πεδιάδα της έλαβαν χώρα πολλές και συγκλονιστικές μάχες με κορυφαία αυτή των «Θηβαίων – Σπαρτιατών» κατά την οποία φονεύθηκε ο Επαμεινώνδας, ο κορυφαίος Έλληνας Στρατηγός, ο επινοητής της «Λοξής φάλαγγας»!
Όμως, ποια είναι η Μαντινεία, ποιος ο Τάφος… και τι, εμείς, ζητάμε και προτείνουμε;

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Δημ. Κοδέλας: Μια κάστα σε Ελλάδα και Ευρώπη θέλει να συνεχίσει να πλουτίζει από την φτώχεια μας

Δημήτρης Κοδέλας
Ο Δημήτρης Κοδέλας μιλώντας την Κυριακή 14/12 στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο κλίμα των τελευταίων ημερών, το οποίο χαρακτήρισε σαν «κλίμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης»
Η δήλωση Κοδέλα
Η διασπορά φόβου από τα κυρίαρχα ΜΜΕ της διαπλοκής επιστρέφεται σε αυτούς που χόρτασαν τόσα χρόνια χαριστικές ρυθμίσεις.
Οι παρεμβάσεις από εξωχώριους παράγοντες με τη μορφή απειλών ή προτροπών για συμμόρφωση προς τας υποδείξεις συνιστούν επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας, προσβάλλουν το λαό μας, καταλύουν κάθε έννοια σεβασμού προς την Δημοκρατία και τη Λαϊκή Κυριαρχία.
Αντιμετωπίζουν τη χώρα ως αποικία χρέους, ως χώρα περιορισμένης κυριαρχίας και η αγωνία τους είναι ακριβώς να παραμείνει ως τέτοια.

Ο Νανόπουλος κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά …ο Πνευματικός πήρε την ψήφο για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό

Βασίλης Νανόπουλος
Αλέξανδρος Πνευματικός
Η συζήτηση για το Τεχνικό Πρό γραμμα και τον Προϋπο λογισμό του Δήμου Κοριν θίων ανέδειξε την λειτουργική αδυναμία της δημοτικής αρχής στον προγραμματισμό αλλά και την εικονική πραγματικότητα μέσω της οποίας επιχειρεί να διοικήσει τον Δήμο Κορινθίων.
Η αδυναμία του Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Πνευματικού να απαντήσει πειστικά σε σειρά ερωτημάτων που έθεσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Νανόπουλος, επέφερε την καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού (από την «Συμμαχία Πολιτών») και την προαναγγελία (δια στόματος Νανόπουλου) ότι "με δράσεις, ημερίδες και επισκέψεις σε αρμόδιους φορείς, θα δώσει τα απαραίτητα εργαλεία για να ξεφύγει ο δήμος από το τέλμα και τη στασιμότητα των σημερινών απλών και μέτριων διαχειριστών".

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Το LEXIS γιόρτασε τις επιτυχίες των μαθητών του

Mε την ευκαιρία της απονομής των τίτλων σπουδών στους επιτυχόντες του κέντρου ξένων γλωσσών LEXIS στο Ναύπλιο, της Φανής Μαντά, την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, οι καθηγητές και οι μαθητές όλων των τμημάτων διοργάνωσαν χριστουγεννιάτικη εορτή,
Έζησαν όλοι μαζί τη μαγεία των Χριστουγέννων, απολαμβάνοντας σπιτικά γλυκίσματα και ακούγοντας όμορφα τραγούδια. Ήταν μια γιορτή όπου πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές της σχολής και θεατές οι γονείς και συγγενείς των παιδιών.

Η επερώτηση Γαβρήλου αποκάλυψε ότι «το γεφύρι στην Άκοβα θα παραμείνει κατεστραμμένο, τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμη».

Γιώργος Γαβρήλος
Η 
επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Γεώργιου Γαβρήλου με θέμα «Κατασκευή γέφυρας στην Άκοβα Αργολίδας», ζόρισε τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
Όπως έγινε φανερό, στους παριστάμενους στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και όπως προκύπτει από το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας που στάλθηκε στα ΜΜΕ της Περιφέρειας, σήμερα το μεσημέρι, το δίκαιο αίτημα των κατοίκων αντιμετωπίσθηκε μόνο με λόγια και υποσχέσεις. Το γεφύρι θα παραμείνει κατεστραμμένο, τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμη, τα χωριά συνεχίσουν να είναι απομονωμένα, οι επιχειρήσεις να οδηγούνται σε θάνατο και οι κάτοικοι να βιώνουν την αδιαφορία της πολιτείας και της Περιφέρειας, ταυτόχρονα με την λεκτική κοροϊδία εκ μέρους των αιρετών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Διαβάστε το μνημόνιο μεταφρασμένο στα Ελληνικά. (Η συμφωνία με την ΕΕ, η συμφωνία με το ΔΝΤ, το τεχνικό μνημόνιο και οι συνοδευτικές επιστολές)

Έξι μήνες μετά την επικαιροποίησή του, το μνημόνιο διατίθενται πλέον και μεταφρασμένο στα ελληνικά από  το ΥΠΟΙΚ. Ουσιαστικά πρόκειται για τρία κείμενα του μνημονίου (τεχνικό μνημόνιο, η συμφωνία με την ΕΕ, η συμφωνία με το ΔΝΤ και οι συνοδευτικές επιστολές).

Η μελέτη των κειμένων επιβεβαιώνει όσους φέρουν ως επιχείρημα ότι πλέον είναι τόσο «συμπυκνωμένες» οι δεσμεύσεις αναλογικά με τα πρώτα μνημονιακά κείμενα των 15 σελίδων, που δεν είναι εφικτό να εκπληρωθούν.
Στις 181 σελίδες του, καταγράφονται οι εκατοντάδες εκκρεμότητες που εμποδίζουν - τόσους μήνες  μετά την υπογραφή του -  την συμφωνία επικαιροποίησης με την τρόικα που θα οδηγήσει στην νέα πιστοληπτική γραμμή.
Παρατίθενται όμως και πολλές «εκκρεμότητες» που δεν οδηγούν σε νέα μέτρα αλλά σε παρεμβάσεις που στηρίζουν την πρόοδο της οικονομίας που «μεταφέρονται» από επικαιροποίηση σε επικαιροποίηση, δημιουργώντας αυτόν τον «σωρό» δεσμεύσεων: 

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Συμμαχία Πολιτών» προς Αλέξανδρο Πνευματικό: «Δεν ανεχόμαστε συκοφαντίες και προσβολές…. πρέπει να σας επιβληθεί έστω και από τη δικαιοσύνη ο σεβασμός στην αλήθεια»

Στο πρόσωπο του Βασίλη Νανόπουλου, ο Αλ. Πνευματικός,
όπως όλα δείχνουν, "βρίσκει τον δάσκαλό του"
Η ιστορία είναι λίγο πολύ, γνωστή.
Ο Αλέξανδρος Πνευματικός, κατά την διάρκεια συνέντευξής του προς Τοπικά Μ.Μ.Ε. την 28η Ιουλίου 2014, κατηγόρησε δημοσίως στελέχη της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» ότι βάζουν φωτιά στα απορρίμματα της χωματερής που λειτουργεί στην περιοχή «Αετόπετρα» της Δημοτικής Ενότητας Άσσου Λεχαίου. Απέφυγε να κατονομάσει όμως τους φερόμενους ως δράστες και έτσι η κατηγορία, στράφηκε ουσιαστικά εναντίον ολόκληρης της Δημοτικής Παράταξης και του επικεφαλής της Βασίλη Νανόπουλου.
Η «Συμμαχία Πολιτών» ζήτησε επίμονα την ανάκληση των ψευδών και συκοφαντικών κατηγοριών. Ο Αλέξανδρος Πνευματικός απέφυγε να το κάνει και … η λάσπη στον ανεμιστήρα άρχισε να λειτουργεί.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ερμιονίδα 7+1 σχόλια (21-12-2014)

Τα καλύτερα έρχονται …Μετά τα Χριστούγεννα  δηλαδή...Αν τα πράγματα στις 29 του τρέχοντος  έρθουν έτσι, ώστε να βγουν από το καβούκι τους, οι εν δυνάμει εκπρόσωποι της Ερμιονίδας, στο επόμενο ελληνικό Κοινοβούλιο

Εδώ  Παπάς εκεί Παπάς… Με ποιους θα κατέβει ο Παπάς;

Μας την πέσανε εδώ στο 7+1… Διαδίδουν λοιπόν, ότι προβοκάρουμε, το πρωτοποριακό πλάνο διαχείρισης των απορριμμάτων, που υιοθέτησε ως λύση, η νέα Δημοτική Αρχή…

Η διατροφή με προϊόντα της Αργολικής γης καταπολεμά την παιδική παχυσαρκία

Ένα βιωματικό σεμινάριο αργολικού πρωινού στα σχολεία με έμφαση στα ντόπια προϊόντα της περιοχής μας, οργάνωσε η «Πύλη Πελοποννησιακού Πολιτισμού» σε συνεργασία με την ομάδα Grecopaths, στο κέντρο «Αλεξάνδρου γη» στον Προφήτη Ηλία Ναυπλίου.
Στόχος της δράσης ήταν η καταπολέμηση του προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας στην οποία η χώρα μας κατέχει θλιβερή πρωτιά.

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Ομιλία στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Χάρβαρντ, με θέμα «Εκατό χρόνια Γενικής Σχετικότητας: 1915–2015»


Tην Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, ο Μιχάλης Δαφέρμος, Καθηγητής στο Τμήμα Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Princeton, ΗΠΑ, έδωσε τη δεύτερη διάλεξη της σειράς εκδηλώσεων ‘Events Series 2015’, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών. Το θέμα της ομιλίας του ήταν «Εκατό χρόνια Γενικής Σχετικότητας: 1915–2015».
Ο κ. Δαφέρμος μίλησε για την ιστορική εξέλιξη της γενικής σχετικότητας από τη θεμελίωσή της το 1915 από τον Einstein έως τις μέρες μας.

Παρουσίασε επίσης μια προσωπική εκδοχή της αλυσίδας των εξισώσεων