Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Αναπλιώτικο Καρναβάλι 2015: Σε εορταστικούς ρυθμούς το Ναύπλιο

Κορυφώνεται το Αναπλιώτικο Καρναβάλι 2015 το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος με το θεατρικό δρώμενο της «Ελληνοβενετσιάνικης Παρα-μόρφωσης» και την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

Τις ομάδες των καρναβαλιστών θα συνοδέψουν οι οκτώ πρωταγωνιστές του φετινού Αναπλιώτικου Καρναβαλιού, διακωμωδώντας την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και 

παρασύροντας τους κατοίκους του Ναυπλιού και τους επισκέπτες σε ένα ατέλειωτο πεδίο χαράς και διασκέδασης.


Σήμερα Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στους δρόµους και στις πλατείες του παλιού Ναυπλίου, η χορωδία του ∆.Ο.Π.Π.Α.Τ, σας ταξιδεύει μελωδικά σε λατινοαμερικάνικους ρυθµούς και μελωδίες, με επτανησιακές καντάδες αλλά και με παραδοσιακά ελληνικά αποκριάτικα τραγούδια.


Αύριο Σάββατο στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος θα ξεκινήσει το «Παιχνίδι του κρυµµένου θησαυρού» και στις 19.30 στο Ναύπλιο θα δούμε το θεατρικό δρώμενο «Βενετσιάνικο Ναύπλιο». Με τη σαξoφωνίστρια Διονυσία Γεωργιάδου και το συγκρότημα  «Fingersnap» θα διασκεδάσουμε στο «Πλατεία πάρτυ».


Η μεγάλη μέρα του Καρναβαλιού την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει από το Φουγάρο στις 12 το μεσημέρι με το Παιδικό Αποκριάτικο Μασκέ Πάρτι για μικρούς και μεγάλους στη Γκαλερί του Φουγάρου µε ελεύθερη είσοδο.


Στην πλατεία Συντάγµατος στις  12.00 εως τις 13.30 θα λάβει μέρος το δρώμενο (Με ένα καλειδοσκόπιο) για κατασκευή µάσκας και χαρταετού µπροστά από το Τριανόν.


Στις 12:30 στην πλατεία Συντάγµατος η Φιλαρµονική του ∆.Ο.Π.Π.Α.Τ θα παρουσιάσει ρυθµούς και µελωδίες (Swing, tango, vals, rumba), παραδοσιακά ελληνικά χορευτικά αλλά και επτανησιακές καντάδες, από την Ελλάδα και τον κόσµο σε µια συναυλία - θεσµο.

Η Καρναβαλική παρέλαση (“ΟΥΝΑ ΦΑΤΣΑ ΟΥΝΑ ΜΑΣΚΑ”) στο Ναύπλιο θα ξεκινήσει στις 16:00  με τους Βatuca, τα κρουστά τους και το Θέατρο Εµπειρίας θα καλωσορίζουν τους καρναβαλιστές και τις µαριονέτες- κατασκευές στη γωνία Συγγρού και Αµαλίας. Καρναβαλιστές, µαριονέτες και πρώτος και καλύτερος ο ΑΡΛΕΚΙΤΣΟΣ θα συγκεντρωθούν στις πλατείες, Καποδίστρια, ∆ικαστικού Μεγάρου και Τριών Ναυάρχων διασχίζοντας τις οδούς Συγγρού και Μπουµπουλίνας και θα φτάσει χορεύοντας και ξεφαντώνοντας στην πλατεία Φιλελλήνων.

Η καρναβαλική πομπή διασχίζοντας τις οδούς Συγγρού και Μπουµπουλίνας, θα φτάσει χορεύοντας και ξεφαντώνοντας στην πλατεία Φιλελλήνων στις 17:00 το απόγευμα.


Στη θέση “Π” στο λιµάνι στις 18:30  Ο ΑΡΛΕΚΙΤΣΟΣ θα καεί εν µέσω Βεγγαλικών και θα αποχαιρετήσουμε τον Κύκλο των Απόκρεω. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία µε το δημοφιλές Ελληνικό συγκρότημα  Boys + Noise και την Ήβη Αδάµου για γλέντι και χορό μέχρι το πρωί.


Στην Καραθώνα Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου με τον χαρταετό ανά χείρας ο δήμος Ναυπλιέων διοργανώνει μεγάλο γλέντι με παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνες, σαρακοστιανά, άφθονο κρασί, και ένα κεφάτο πρόγραμμα με δρώμενα, χορούς, μουσική, τραγούδια και πέταγµα χαρταετού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: