Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Το Ολλανδικό Κοινοβούλιο αναγνώρισε τις γενοκτονίες των Ελλήνων, των Ασσυρίων και των Αρμενίων, από τους Τούρκους

Η επιβολή του α-εθνικού δόγματος "Δεν διεκδικούμε τίποτα", από τις φιλοδυτικές κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων και την μετάλλαξή της σε μια επιφανειακή ανάμνηση κάποιου σπουδαίου (και κυρίως εξαργυρώσιμου σε ευρώ) παρελθόντος. Είχε ακόμη σαν αποτέλεσμα, άλλοι λαοί, εκμεταλλευόμενοι το ιστορικό κενό που οι πολιτικές ηγεσίες των Ελλήνων δημιούργησαν, να ξεκινήσουν ένα δικό τους γαϊτανάκι διεκδικήσεων και να καταφέρνουν κατά καιρούς να ωφελούνται εις βάρος του μέλλοντός μας αλλά και του παρελθόντος μας.
Η ιστορική μνήμη των Ελλήνων "κονταίνει", με βάση ένα εξελισσόμενο σχεδιασμό που οι κυβερνήσεις μας (συνειδητά ή ασυνείδητα) υπηρετούν ή ανέχονται.


Οι Έλληνες του σήμερα βιώνουμε τον φυσικό νόμο που αναφέρει πως "λαοί που αγνοούν, που ξεχνούν, που δεν τιμούν την ιστορία τους, είναι καταδικασμένοι σε αφανισμό".
Γεγονότα και πράξεις του παρελθόντος επιμελώς αποσιωπούνται στο όνομα στο όνομα «οικονομικών, κοινωνικών και εμπορικών σχέσεων» με άλλες χώρες. Η γενοκτονία των Ελλήνων από τους Τούρκους, στην διάρκεια του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, είναι ένα από αυτά τα γεγονότα.
Και ενώ η πολιτική ηγεσία των Ελλήνων, υπηρετώντας το δόγμα «δεν διεκδικούμε τίποτα», αποφεύγει να θυμίζει στον λαό αυτά που θα 'πρεπε να απαιτούμε και να διεκδικεί από
τους "συμμάχους" τα όσα μας οφείλουν, άλλα κράτη για τους δικούς του λόγους το καθένα, κάνουν αυτό που εμείς ξορκίζουμε σαν το απόλυτο κακό.
Τελευταίο παράδειγμα το Ολλανδικό κοινοβούλιο που ψήφισε ένα δεσμευτικό ψήφισμα με το οποίο αναγνώρισε την γενοκτονία των Ασσυρίων, των Ελλήνων και των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. (Πέρασε με  ισχυρή πλειοψηφία, αναφέρει η ιστοσελίδα horizonweekly.ca)
«Ο στόχος αυτής της πρότασης είναι να αναγνωριστεί η αρμενική , η Ελληνική καθώς και η Γενοκτονία των Ασσυρίων», δήλωσε ο εισηγητής της πρότασης Joel Voordewind. «Είναι ένα
σημαντικό μήνυμα από το Ολλανδικό Κοινοβούλιο προς την Τουρκική κυβέρνηση να αναγνωρίσει τις  πράξεις   του παρελθόντος».
Πριν από την Ολλανδία, η Αρμενία είχε αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ασσυρίων στις 24 Μαρτίου 2015. Ακόμη νωρίτερα, στις 12-3-2010, η Σουηδία αναγνώρισε την γενοκτονία των Ασσυρίων, των Ελλήνων και την γενοκτονία των Αρμενίων, ενώ το 2007 (στις 15 Δεκεμβρίου), η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (IAGS) αναγνώρισε τις γενοκτονίες των Ασσυρίων και των Ελλήνων.

Η γενοκτονία των Ασσυρίων, των Ελλήνων και των Αρμενίων διαπράχθηκε από τους Οθωμανούς Τούρκους κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μεταξύ 1915 και 1923. Η έθνοθρησκευτική αυτή εκκαθάριση, στοίχισε τη ζωή σε 500.000 Έλληνες, σε 750.000 Ασσυρίους, και σε 1,5 εκατομμύριο Αρμένιους. Κοινό γνώρισμα και των τριών εθνοτικών ομάδων ήταν η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη.
Ιπποκράτης Ελευθερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: