Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Πολύ ψεύτες βρε παιδί μου (και αυτοί)!

Δήλωνε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης. Βαρουφάκης, στις 20 Φεβρουαρίου 2015, μετά την επίτευξη της συμφωνίας των Βρυξελλών: «Η συμφωνία αυτή είναι ένα μικρό βήμα προς αλλαγή κατεύθυνσης. Ανατρέψαμε τη δέσμευση για αποπνικτικό πρωτογενές πλεόνασμα 3%».
Διαβεβαίωνε ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, στις 31 Μαρτίου 2015, στην Βουλή των 300: «Η χώρα δεν ανέλαβε καμία διεθνή δέσμευση και καμία νέα υποχρέωση έναντι των δανειστών της. Με τη συμφωνία της 20ης του Φλεβάρη, οι δανειστές αποδέχτηκαν τη μείωση του στόχου, για πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015».


Όπως αποκαλύφθηκε, όμως, από τους Financial Times (1/4/2015), η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με τη λίστα που απέστειλε στους «θεσμούς», δεσμεύτηκε να πετύχει ελάχιστο πρωτογενές πλεόνασμα 3,1% του ΑΕΠ φέτος, με πιθανό στόχο το 3,9% του ΑΕΠ.  Και ακόμη χειρότερα, τα προτεινόμενα μέτρα είναι ύψους 6,9 δις όταν τα ζητούμενα από την τρόικα (τον Αύγουστο του 2014) ήταν "μόλις" 2,5 δις.
Ερμηνεύοντας λοιπόν την δήλωση Βαρουφάκη που είχε πει «Πετύχαμε μέσα από τη διαπραγμάτευση τη μείωση του ύψους του ετήσιου πρωτογενούς πλεονάσματος», καταλαβαίνουμε ότι ο άνθρωπος εννοούσε το πρωτογενές πλεόνασμα όσων οικογενειών έχουν ακόμη κάτι τέτοιο.

Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: