Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Οι Κομμουνιστές τιμούν τους νεκρούς τους με πανελλαδική εκδήλωση, που οργανώνει στην Τρίπολη η Κ.Ε. του ΚΚΕ

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Λαοί και παρατάξεις που έχουν κοντή μνήμη τιμωρούνται, από την ζωή και την Ιστορία, με αφανισμό.
Την βασική αυτή ιστορική – πολιτική αρχή, το ΚΚΕ την γνωρίζει πολύ καλά. Γι’ αυτό και τιμά διαχρονικά (έστω και επιλεκτικά), τους «Ήρωες τα Στελέχη του και τις σημαντικές στιγμές του». Όταν, το ΚΚΕ, παραλείπει να το κάνει, υπάρχουν λόγοι πολιτικής σκοπιμότητας ή εσωκομματικής σύγκρουσης (π.χ. Βελουχιώτης, Μπελογιάννης, 1η Επιστολή Ζαχαριάδη κ.α.). Όταν όμως, κάποια στιγμή, το αποφασίσει, τότε κινητοποιεί όλο του το πολιτικό δυναμικό με σχεδιασμό, συνέχεια και στόχους.
Η ανακοίνωση του Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, Νίκου Κουτουμάνου για διοργάνωση μεγάλης, πανελλαδικής, εκδήλωσης, στην Τρίπολη, προς τιμή των εκτελεσθέντων κομμουνιστών ύστερα από αποφάσεις του εντεταλμένου οργάνου της νόμιμης κυβέρνησης, Έκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης, την περίοδο 1947 – 1949, είναι άξια προβολής, για δύο λόγους.


Πρώτον, για να αποδοθεί τιμή σ’ αυτούς που δεν ξεχνούν τις θυσίες των ανθρώπων τους και
Δεύτερον, για να καταγραφεί ως ανάθεμα στους πολιτικούς απογόνους εκείνων που οδήγησαν στον θάνατο, στην αναπηρία, στην ομηρεία και, (μετά το 1974), στην ηθική απαξία, όλους όσους πίστεψαν τους δημοκρατικούς πολιτικούς της περιόδου εκείνης και πολέμησαν πιστεύοντας πως «αγωνίζονται για την Ελλάδα».
Η εκδήλωση θα γίνει στις 5 Ιουλίου, στον Αη Θανάση στην Τρίπολη. Θα έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και θα οργανωθεί από την Κ.Ε. του ΚΚΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: