Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Τα ΟΧΙ και τα ΝΑΙ του δημοψηφίσματος. Το Πρωτοσέλιδο της Ενημέρωσης Πελοποννήσου (3-7-2015)



ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: «Τα ΟΧΙ και τα ΝΑΙ του δημοψηφίσματος».
«Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, πέτυχε ήδη τον σκοπό του, πριν ακόμη διεξαχθεί.
Οι συνθήκες κατακρήμνισης της ελληνικής οικονομίας και, κατ’ ακολουθία, της ελληνικής κοινωνίας, θα επιβάλουν επιτακτικά την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Το νέο μνημόνιο και οι σκληρότεροι όροι που θα χρειαστεί να γίνουν αποδεκτοί, δεν θα μπορούν να υπογραφούν από μία κυβέρνηση υπό την παρούσα σύνθεση. Έτσι, ως πολιτικές επιλογές «της επόμενης μέρας» εμφανίζονται οι εξής τρεις. Ανασχηματισμός… Εκλογές και …Κυβέρνηση «εθνικού σκοπού».
Είναι κατανοητό ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θα επιδιώξουν την λύση του ανασχηματισμού. Είναι επίσης φανερό ότι οι δανειστές της χώρας και τα κόμματα του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού, θα επιδιώξουν την δημιουργία κυβέρνησης εθνικού σκοπού. Υπάρχει τέλος και η λύση των εκλογών που όμως, απλώς θα ανακυκλώσει τα συστατικά της κρίσης, εις βάρος της χώρας και του λαού».
Η «Ενημέρωση Πελοποννήσου, στις σελίδες 2,3,4,5,8,11,13,14,16,17,20 και 21 δημοσιεύει άρθρα, σχόλια και επίσημες τοποθετήσεις για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Στις υπόλοιπες σελίδες της, δημοσιεύει την τακτική –επίκαιρη ύλη από Ναύπλιον, Άργος, Ερμιονίδα, Κόρινθο κ.λ.π.
Ξεχωρίζουν:
- Το άκρως επίκαιρο ρεπορτάζ από την ανοικτή ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, που οργανώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο Ναύπλιον, με θέμα το Δημοψήφισμα.
- Το φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση «Μένουμε Ευρώπη» που οργανώθηκε στο Άργος από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία παρέστησαν 3 Δήμαρχοι της Αργολίδας.
- Μια «άλλου είδους» προσέγγιση της δραστηριότητας του Οικονομολόγου Βουλευτή Αργολίδας (Χρυσή Αυγή), Γιώργου Γαλέου.
- Τα Μεγάλα ΝΑΙ για την Ευρώπη, που έγραψε ο Τάσος Λάμπρου.
Αναζητήστε την στα περίπτερα των μεγάλων πόλεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: