Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

ΣΧΟΛΙΑ: ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ (1-8-205)


Τι αηδία!
Τόσο ξεφτιλισμένοι, τόσο γλοιώδεις… Να τους φτύνεις και να σου λένε … ψιχαλίζει.
Για να διαβάσουν όλη τη συμφωνία χρειάζονταν, όπως είπαν όλοι, 42 ολόκληρες ώρες. Κι όμως, το ψήφισαν χωρίς να το διαβάσουν και μας είπαν ότι το κάνουν για το λαό, για να μη γίνει Grexit. Ψέματα… ψέματα… ψέματα!
Ψηφίζουν ότι τους ζητήσουν για να σώσουν τα προνόμιά τους. Τον λαό τον έχουν γραμμένο. Τον λαό τον έχουν χεσμένο. Και οι Συριζαίοι τους κοροϊδεύουν. Τους κάνουν πλάκα και τους απειλούν με δίκες επειδή είναι λαμόγια. Και όμως, αυτοί ψηφίζουν ότι φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι αηδία!


Κορδόνια και χρώματα!
Τώρα με τον καύσωνα είπα και γω να πάω μια βόλτα στην Καραθώνα. Τρόμαξα! Τι πλούτος ήταν αυτός; Δεν χόρταινε το μάτι μου να θαυμάζει …κορδόνια και χρώματα! «Είναι η νέα μόδα μου» είπε ο φίλος μου που πηγαίνει συνέχεια εκεί. «Λίγο ακριβά αλλά, μπρος στα κάλη…».
Έκανα το οφθαλμόλουτρό μου, το φχαριστήθηκα και θα ξαναπάω για δω …τον πλούτο και να ξεφύγω από την μιζέρια μου.

Υπάρχει η ελπίδα
Τους έδειξε η τηλεόραση. Τα ελληνόπουλα τρίτης γενεάς, μιλούσαν άψογα ελληνικά, χόρευαν ελληνικούς δημοτικούς χορούς και ήταν γεμάτα πάθος για την Ελλάδα. Τους τα είχαν μάθει οι γονείς τους! Έλληνες, απλοί εργάτες στις βιομηχανίες της Γερμανίας μικροεπιχειρηματίες, επιστήμονες και καθηγητές πανεπιστημίου. Μιλούσαν για ότι ελληνικό και δάκρυζαν. Την ίδια ώρα, οι εδώ πολιτικοί μας μιλάνε συνεχώς για καταστροφή και Grexit.
Οι εδώ έλληνες είναι φανερό ότι σαπίσαμε. Ε, λοιπόν, να καταστραφεί αυτή η Ελλάδα. Τότε, υπάρχει η ελπίδα να ξαναγίνει και πάλι μεγάλη και να μεγαλουργήσει χάρη στους απανταχού Έλληνες της Αυστραλίας, της Αμερικής, της Γερμανίας και όπου αλλού υπάρχει ελληνισμός της διασποράς. 

Πιστέψτε με και ελάτε
Άκουσα τον κ. Μεϊμαράκη να μιλάει τόσο ωραία, τόσο μεστά, κάνοντας κάλεσμα στον κόσμο να γυρίσει στο κόμμα για ένα καινούριο ξεκίνημα.
Αν τον πίστευε ο κόσμος, θα ήταν έτοιμος να ρίξει και την κυβέρνηση. Αλλά ο κόσμος, δεν έχει πια εμπιστοσύνη ούτε στον αδελφό του. Και δεν θέλει πια, ούτε να τους βλέπει ούτε να τους ακούει.

Ο Βαρουφάκης δεν πήρε μίζες
Ο Βαρουφάκης δεν πήρε μίζες και δεν έκλεψε. Απλώς σκέφτηκε να βρει έναν άλλο δρόμο, ένα σχέδιο για να σώσει τη χώρα και το λαό από την πείνα. Πέσανε τα κοράκια του πολιτικού κατεστημένου, μαζί με τα διαπλεκόμενα κανάλια, να τον φάνε. Να τον εξαφανίσουν γιατί σκέφτηκε! Ακούγοντας τους τοκογλύφους μας ήξερε ότι, στο τέλος, εκτός από το θάνατο του λαού θα ήθελαν και το νεφρό ή το πνευμόνι του παιδιού μας. Τα λεφτά τους θέλανε και τίποτε άλλο δεν τους ένοιαζε. Κι αυτός τι έκανε; Έκανε σκέψεις και σχέδια για να γλυτώσουμε.
Τώρα, οι προηγούμενοι ζητάνε την καταδίκη του «εις θάνατο». Λέτε αντί να κρεμάσουμε τους ενόχους στο τέλος να κρεμάσουμε τον Βαρουφάκη;



Δεν υπάρχουν σχόλια: