Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Ερμιονίδα 7+1 σχόλια (2-8-2015)

Για την πόλη των Αλιέων (σύγχρονο Πορτοχέλι) και για το σπήλαιο «Φράγχθι» της Κοιλάδας, διοργανώνει σχολείο θερινής ιστορίας ο Δήμος Ερμιονίδας, σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς… Έτσι μπράβο! Να το ρίξουμε στις ιστορικές αναδρομές… (Συμφέρει από κάθε άποψη…).

«Γεύσεις και Όψεις» ξανά στο Πόρτο- Χέλι… Μόνο δείξτε την δέουσα προσοχή και βάλτε σε περίβλεπτα σημεία τις πινακίδες που οδηγούν στον εκθεσιακό χώρο παιδιά… Για να μην μπερδεύονται οι νεόφερτοι επισκέπτες,  με τα τσαντίρια των Ρομά εκεί πάνω, στο «λοφάκι»… (ιφ γιου νόου γουάτ άι μιν).

Θα διεξαχθεί  και πάλι η έκθεση φωτογραφίας, με διοργανωτές την  «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης» και το «Κέντρι»… Ποιοι θα συμμετάσχουν; Μα φυσικά η φαντασία, η δημιουργικότητα, δηλαδή το ταλέντο, σε συνδυασμό  με το μεράκι…


«Έφυγε» ο Μάνεσης, όμως άφησε πίσω του, σοβαρή πολιτιστική και πνευματική παρακαταθήκη… Και εφέτος  θα ανοίξει τις πύλες του στο κτήμα του εκλιπόντος, το 27ο Φεστιβάλ, με την προσθήκη μεγάλων καλλιτεχνών και σπουδαίων επιστημόνων…

…Το ζήτημα αλλά και το μεγάλο στοίχημα για εφέτος, σχετίζεται με το αν επιτέλους ο κόσμος, αποφασίσει να  τιμήσει με την δυναμική του παρουσία, πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο μεγάλου βεληνεκούς… Πως; Όχι! Ο Σάκης μας τελείωσε… (Για ρωτήστε προς Σπέτσες μεριά…).

Αποφασισμένοι να «σπρώξουν» δυνατά το μπάσκετ της Ερμιονίδας, είναι  παράγοντες του αθλήματος, συνενώνοντας τις δυνάμεις τους, προερχόμενοι από την Ερμιόνη, το Κρανίδι, ακόμη και από την Αθήνα… (Και γιατί όχι άλλωστε…).

Στα Δίδυμα προσφάτως, ο… «άνδρας» καθάρισε την σύζυγο… Ενώ  πέρσι στην Κοιλάδα, η «σύζυγος» τον άνδρα; Συμπτωματική και μακάβρια, η εναλλαγή των ρόλων, στις δυο Κοινότητες,  με την ίδια τραγική κατάληξη… Οι φόνοι δεν έχουν σύνορα και «ετικέτες»,  μήτε φέρουν  εθνικότητες… (Απλώς διαπράττονται...).

+1
Η Ιωάννα Μαρή (Επίτιμη Δικαστής ΣτΕ) θα μιλήσει για τα περί Προγεννητικής Αγωγής, κατά την διάρκεια του 27ου Φεστιβάλ στο Πόρτο- Χέλι… Καλό θα ήταν, να την παρακολουθήσουμε…(Μπας και οι επόμενες γενιές, αρχίσουν να «γίνονται άνθρωποι).     
                                                                                              Κ.Π.


Δεν υπάρχουν σχόλια: