Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Ποιοι είναι αυτοί που μας κοροϊδεύουν με το Νοσοκομείο;

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Έγιναν υπομνήματα… έγιναν στάσεις εργασίας των εργαζομένων… έγιναν διαμαρτυρίες του επιστημονικού προσωπικού… έγιναν ειδικά Δημοτικά Συμβούλια… έγιναν στάσεις εργασίας των εκπαιδευτικών… έγιναν λαϊκά συλλαλητήρια… γράφτηκαν δημοσιεύματα… μίλησαν βουλευτές αντιπολιτευόμενοι και συμπολιτευόμενοι… και τελικά… ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας μας παρουσίασε τα πράγματα λέγοντας ότι «… διορθώνονται όλα. Έρχονται προσλήψεις και έκτακτες επιχορηγήσεις»
.
Έγιναν …και τι δεν έγιναν!
Το ελάχιστο αίτημα της συνάντησης με τον αρμόδιο υπουργό, παραπέμφθηκε στον κάδο των αχρήστων. Αυτό αποδεικνύει ότι ο βουλευτής και η κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργολίδα, δεν μετράνε.


Ο ενδιάμεσος στόχος της μη περαιτέρω αποδυνάμωσης του νοσοκομείου τέθηκε εκτός. Τον περιθωριοποίησαν οι αρμόδιοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες που ορίζουν τα της υγείας μας. Όχι μόνον δεν έφεραν γιατρούς αλλά… «εγκρίνουν και την μετακίνηση ενός χειρούργου στο νοσοκομείο της Κορίνθου, για κάλυψη εκτάκτων εφημεριακών αναγκών». (Συμπτωματικά, ο γιατρός είναι κάτοικος Αθηνών και πιθανόν το Ναύπλιον να του έπεφτε μακριά). Την ίδια στιγμή, το Βιοπαθολογικό Εργαστήριο, προαναγγέλλει την «διακοπή παροχής υπηρεσιών στο άμεσο –εγγύς μέλλον, λόγω μη έγκρισης παραγγελιών προμήθειας αντιδραστηρίων».
Επομένως, και ο τελικός στόχος της αναβάθμισης του νοσοκομείου, με εφαρμογή της αριστείας στις κλινικές και τις υπηρεσίες του, με ταυτόχρονη στροφή προς κατεύθυνση παροχής υπηρεσιών υγείας που να συνάδουν με τον –όποιο- αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου, οδεύει προς τα τάρταρα, αποδεικνυόμενος «φρούδες ελπίδες».
Δημιουργείται λοιπόν το εύλογο ερώτημα: «Ποιοι και γιατί επιθυμούν την υποβάθμιση του νοσοκομείου Ναυπλίου».

Υ.Γ. Είχα διαβάσει ότι, οι αστυνομικοί, προκειμένου να βρουν τους ενόχους κάποιας εγκληματικής πράξης, ακολουθούν τον δρόμο του χρήματος ή γενικότερα ερευνούν ποιος ωφελείται από το έγκλημα. Στην περίπτωσή μας όμως, είναι φανερό ότι υπάρχει και κάτι ακόμη: «το πολιτικό δυναμικό της Αργολίδας δεν είναι ικανό ή δεν επιθυμεί, να αποτρέψει το επερχόμενο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: